CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart Gezi Notları - Beijing (Pekin) / Shangahi

    Gezi günlükleri gibi bir bölüm bulamadım burada paylaşayım dedim. Gözümden kaçtıysa adminlerim lütfen gerekli yere taşırsınız.



    Beijing (Pekin) - Shangahi Gezisi (7 günlük)


    Logo sayesinde Çinide görmüş olduk. Yaklaşık 50 kişilik grupla Beijin ve Shangai ya gittik. Fakat çok çok soğuk bir havada gittik ne yazık ki -4 derece ile 7 derece arasında değişen bir ortamda gezdik. Tabi böyle gezilerde fotoğraf çekmek oldukça zor oluyor her zamanki gibi. Hele bir de Çin gibi bir yerdeyseniz biraz da dikkatli olmak gerekiyor.
    Ufak değerlendirmeler yapalım başta :

    Beijin yani eski adı Pekin benzetirsek bizim Ankara gibi bir şehir yani oldukça bürokratik. Şangay ise İstanbul gibi.

    Çinde çin arabası bulmak bayağı zor ama Volkswagen, Audi ise sanırım Almanya da bile bu kadar yoktur. Özellikle Şangayda. Arkadan Mercedes, Buick gibi markalar geliyor.

    Her ışıkta en az 3-5 polis bulunmakta. İstedikleri zaman istedikleri noktada kontrol yapıyorlar özellikle Beijinde. Şangay ise çok daha rahat burada ortada polis görmüyorsunuz etrafta.

    Bütün Mc Donald’s lar KFC ler tıklım tıklım dolu. Zaten bizde biraz takılmak zorunda kaldık. Türkiyedeki Çin yemekleri hep acı olarak bilinir ama burada ise soslar bile tatlı valla. Tuz ve ekmek hiç kullanılmıyor diyebilirim. Yemek biraz zorluyor ama Şangayda her türlü restaurantın olması işi biraz kolaylaştırıyor.

    Gece hayatı yönünden de durum aynı Beijin özellikle başkent olması yönünden oldukça sıkı Şangayda problem yok. Alışveriş merkezleri 21:30 gibi kapanıyor. Ama oldukça güzel yapılar var.

    Çinliler ilginç insanlar belkide bana öyle geldi. Yüzlerinden duyguları fazla fark edilmiyor. Bazen kavga ediyorlar sanıyorsunuz onlar esasında muhabbet ediyorlarmış : Yarıl

    Birde tükürme olayı varki of amanki offff. 2008 Olimpiyatları sayesinde bu oran oldukça düşmüş ama genede devam ediyor. Bolca mideniz kalkıyor ama adamlar için çok normal şeylermiş bunlar.

    Biz THY ile gittik direkt uçuşla 11 saatte Beijing tesiniz. Grup vizesi sayesinde rahat geçiyoruz ama adamlar valla Grup vizesindeki sırayada dizmeyi ihmal etmiyorlar bizi  Her polis memurunun önünde puan vereceğiniz bir kutucuk var. Hizmetin kalitesini oyluyorsunuz.

    Türkiye ile 6 saat farkı var. Gece uçağa binip oranın akşamüstü inince direkt otele gidip yerleştik yemekten sonrada kafaları vurup uyuduk daha sonraki günlerimiz rezil olmasın diye.

    İlk günde Tiamen meydanına gittik oldukça büyük bir meydan orada neler yaşandığını hepimiz biliyoruz anlatmaya gerek yok zaten. Bu arada birde devlet başkanını protesto gösterisine şahit olduk tek. Prostestoyu yapan tek kişiydi. Bizim bazı arkadaşlarda haber bulmuş gazeteci gibi bolca videoya çekim yaptılar, fotoğraf çektiler. Amaaaaaaaaaaaa 2 dakikada çevremiz sanırım 20-25 polis, 3-5 polis araması tarafından sarıldı. Önce adam apar topar paketlendi. Sonra bizim fotoğraf makineleri kontrol edildi. Çekerlerin çekimleri silinmesi rica ! edildi. Hatta adamlar tatmin olmadı Şangayda bile bizim peşimizi bırakmadılar.

    Yasak Şehri gezdik, Son İmparatorun çekildiği şehri sarayları gezdik. Valla anladık ki İmparator veya Sultan aynı. Hanımlar, cariyeler vs vs. : Içecekler: Anladınız siz..

    Fakat bir saraydan diğerine gidene gidene kadar insan bayağı yoruluyor bu adamlar nasıl gidip duruyorlarmış o kadar mesafeyi : O

    Bu arada özellikle Çinli kızlar çok sevimli ve şirinler biraz gülümsediğinizde hemen fotoğraf çektirmek istiyorlar.

    İkinci gün Çin Seddine gittik. Sağolsun ayarlamışlar teleferikle en yüksek yerlerinden bir bölüme çıktık. Çin Seddi 8.000 civarı kilometrelik uzunluğa sahipmiş. Hava gene kötü hatta her yer kar. Pus ve sis ise işin cabası. Biraz bulutlu olup biraz ışık olsa çok güzel olacak ama ne yapalım bir daha gelemeyeceğiz.





























    Ansiklopedik bilgi :

    Dünyanın “7 Harikası”ndan biri olarak adlandırılan Çin Seddi, dünyanın en uzun geçmişe sahip ve en büyük çaplı askeri savunma projesidir. 7 bin kilometreden uzun olan Çin Seddi'nin yapım tarihi, M.Ö 9. yüzyıla uzanır. Zamanın Orta Çin krallıkları, kuzeydeki etnik grupların saldırılarını engellemek için, sınırlarda duman işaretlerinin verildiği kule ve kaleleri birbirlerine setlerle bağladılar. Çin Seddi böylece oluşturuldu. Bu, en eski Çin Seddi'ydi. Çin tarihindeki İlkbahar ve Sonbahar ile Savaşan Devletler dönemlerinde, krallıklar arasında sürekli savaşlar yaşandı. Büyük devletler birbirlerinden korunmak için, sınırlarındaki dağlara setler inşa ettiler.

    M.Ö 221 yılında, Qin hanedanının imparatoru Yinzhen, Çin'i birleştirdikten sonra, kuzeyde göçebe yaşam sürdüren ve hayvancılıkla geçinen atlı askerlerin saldırılarını önlemek için, daha önce kralların inşa ettirdikleri setleri birbirine bağladı. O dönemlerde Çin Seddi'nin uzunluğu artık 5 bin kilometreyi aşmıştı.

    Qin hanedanından sonraki Han hanedanı, Çin Seddi'ni 10 bin kilometrenin üzerine çıkarttı. Han hanedanından sonraki 2 bin yılı aşkın süre içinde, her dönemin yöneticilerinin Çin Seddi'ni farklı derecelerde inşa ettirmeleriyle Çin Seddi'nin uzunluğu 50 bin kilometreyi aştı. Bu uzunluk, ekvatorun çevresinden bile fazladır.

    Şimdi görülen Çin Seddi, Ming hanedanı döneminde (1368-1644) inşa edildi. Çin'in batısındaki Gansu eyaletindeki Jiayu Geçidi'nden, kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletindeki Yalu Nehri’nin kıyısına kadar uzanan ve uzunluğu 7300 kilometreden fazla olan Çin Seddi, dokuz eyalet, merkeze doğrudan doğruya bağlı şehirler ve özerk bölgelerden geçer. Bir savunma projesi olarak dağ sırtları boyunca inşa edilen Çin Seddi, çöller, otlaklar ve bataklıkları aşar. İnşasının farklı coğrafi özelliklere göre gerçekleştirilmesi, Çin milletinin atalarının zeka yaratıcılığını gösterir. Dalgalanan dağların sırtları boyunca inşa edilen Çin Seddi'nin dış tarafında uçurum vardır. Eski çağların askeri koşullarında, saldırganların Çin Seddi'nden geçmeleri mümkün değildi.

    Çin Seddi'nin duvarlarının çoğunluğu, büyük tuğlalar ve toprak ve küçük taşlarla dolu çuvallardan yapılmıştır. Duvar yüksekliği yaklaşık 10 metre, genişliği 4-5 metre arasındadır. Dört atın yan yana yürüyebildiği bu genişlik, askerlerin hareketlerine, tahıl ve silahların nakliyesine elverişliydi.

    Çin Seddi'nde belli aralıklarla kuleler bulunur. Askerler, bu kulelerde dinlenir, silahlar ve tahıl da kulelerde korunurdu. Düşmanlar gelince, kulelerde yakılan ateşten çıkan dumanlarla savaş işareti verilirdi.

    Günümüzde, Çin Seddi'nin askeri işlevi kalmamasına rağmen, kendine özgü mimari güzelliği, herkes tarafından hayranlıkla karşılanır. Çok muhteşem ve görkemli olan Çin Seddi, kuş bakışıyla, uçan büyük bir ejderha gibi görünür. Yakından bakıldığında, görkemli kuleleri, dimdik merdivenleri ve dağ sırtında uzanan dalga şeklindeki yüksek duvarlarıyla, büyük sanatsal cazibe sergiler.

    Çin Seddi, çok büyük tarihi ve kültürel önem taşır ve yüksek turizm değerine sahiptir. Çin'de şöyle bir söz vardır: "Çin Seddi'ne çıkmayanlar, gerçek adam sayılmaz". Çinli ve yabancı turistler, de Çin Seddi'ne çıkmış olmaktan gurur duyarlar. Çin'i ziyaret eden birçok yabancı ülke lideri, Çin Seddi'ne çıkmıştır. Çin Seddi'nin iyi korunan bölümlerinden Beijing'deki tanınmış Badaling, Simatai ve Mutianyu, Çin Seddi'nin doğu ucundaki "Çin'deki Birinci Geçit" olarak adlandırılan Shanhai Geçidi, batı ucundaki Gansu eyaletindeki Jiayu Geçidi, tanınmış turistik yerler haline gelmiştir. Her yıl binlerce turist buralara gelir.

    Çin'in eski çağlarında sayısız insanın zekası ve çalışmalarından doğan Çin Seddi, hâlâ sapasağlam duruyor. Çin Seddi, görkemi ve üstün cazibesiyle, Çin milletinin ruhunun sembolü haline geldi. Çin Seddi 1987 yılında, "Çin'in Sembolü" olarak "Dünya Mirasları Listesi"ne alındı.

    Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miraslar İdaresi ile Devlet Ölçme ve Haritalama Dairesi'nin 18 Nisan 2009 tarihli açıklamasına göre 8.851,8 kilometredir

    Çin Seddi dönüşünde her şeyin satıldığı (çakmaların) olduğu bir hana gittik. Bir şeyin çakmasının çakmasının çakması olduğunu ilk defa gördük. Dükkanları gezerken şöyle gözününüz kenarıyla bir şeye bakın 2-3 kişi kolunuza yapışıyor. Verdikleri fiyatın 5 te 1 ini vermek adet hatta bazı ürünlerde % 10 fiyatla başlıyorsunuz genelliklede başarılı oluyorsunuz. Ama mücadeliyi hiç bırakmayacaksınız, blöfü atacaksınız hatta bazen rest deyip yavaş yavaş uzaklaşacaksınız. Taktik %99,5 başarılı oluyor.

    Arkadaşlar bol bol çakma saat, Colombia gibi markaların çakma montlarını, çantaları ve bunları koymak için gene çakma bavulları aldılar. Bende çakma bir tablet aldık ekitap okumak için 

    Bu arada Hazır Türk Kahvelerinide çantaya attığım için onlarıda deneme şansım oldu. Ama yemeklerden mideyi dağıttık. Mecburen biraz dinlenmek zorunda kaldık.

    Bugün Şangaya uçuyoruz ama Havaalanı acaip bir güvenlik içinde. Kargo bölümüne koyacağınız bavula bile çakmak almıyorlar. Sırt çantalarını tartıyorlar vs vs..

    Uçaktan iner inmez otelde odalarımız geç hazırlanacağı için ufak bir şehir turu yapıyoruz. Büyük kulesine çıkıyoruz komple aşağısı gözüken cam benzeri bir bölümde yürüyoruz valla insan sağlamda olsa tırsıyor 

    Geziden ve yemekten sonra otele gidiyoruz. Dinlenme ve biraz gecelere akıyoruz.













    Ertesi gün 2008 Olimpiyatlarının simgesi Olimpiyat stadını geziyoruz stad kar kaplı. Burada da acaip bir güvenlik var.



    Oradan İpek ile ilgili bir tesise gidiyoruz güzel şeyler izliyor ve alıyoruz.
























    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Arkadan otele dönüyoruz ve otelin karşısında bir Japon Ocakbaşı buluyoruz.




































    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Bugün sırada Müze (bizim Anadolu Medeniyetleri müzesi gibi) gezisi var.






































    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #4
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Bugün serbest elektronik marketleri geziyoruz. Fotoğraf makinesi almak isteyen arkadaşlar yüzünden ben neredeyse hiçbirşeye bakamadım ordan oraya kolumdan çekiştirdiler. Canon 7d mi, Küçük makinenin hangisi, D7000 ne hangi lensi alsak, 600D işimi görürmü derken 3 saat ordan oraya koşturuyorlar.

    Bu arada bir Sony shopta Nex-7 görüyorum. Hemen akıyorum makineyi incelemeye, oldukça pazarlıkta yapıyorum ama belli bir yere kadar. KK komisyonu dahil rakam 2860 TL ye kadar iniyor. Ama nedense Vizör benim istediğim gibi değil belkide çok yoruldum, belkide bu kadar farka değer mi diye düşünüyorum. Vazgeçiyorum Nex-7 den. Çine Nex-7 için gittim, buldum ama almadım.

    Bu arada arkadaşlar bolca 4S ve Ipad2 aldılar. Amerika fiyatlarından 60-70 dolar ucuzmuş. Apple shop istilaya uğradı resmen.

    Daha başka elektronik marketler varmış ama dedilerki bir tane Hancity var oraya gidiyoruz. Gene çakma çanta, saat,mont muhabbeti  Burası ilginç ama. Önce 5 m2 dükkan düşünün gene kolunuza yapışıyorlar. Fakat kaliteye göre o 5 m2 lik dükkan içeriye doğru neredeyse 3 farklı daha odadan oluşuyor.

    Serbest günün ardından gece tekneyle Şangayı izliyoruz.


























    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Bir çay seronomisine ve tanıtımına katılıp serbest zaman olarak alışverişe çıkıyoruz.

















    Bize Yasemin, Yeşil ve Beyaz çay tanıtıldı. Hepimizin ilgisini Beyaz çay çekiyor. O yüzden onunla ilgili biraz bilgi.

    Beyaz Çay ve Faydaları

    Çay tiryakilerince, Türkiye'de olduğu gibi dünya'da da siyah çay ve yeşil çay tanınır, oolong çayının ise görülmese de bir duyulmuşluğu vardır. Beyaz çay ise pek değil neredeyse hiç bilinmeyeni. İlk duyanlarda önce bir inanmamazlık sonra bir hayret uyanmaktadır. Siyah, yeşil, oolong ve beyaz çay çeşitleri arasında en esrarengizi en bilinmeyeni beyaz çay desek yeridir. Bu arada beyaz çayın dem renginin de diğerlerinden farklı olduğunu söylemeye gerek yok tabi..

    Beyaz çayı bilen ve hala kullanmakta olan tüketicilerinde hala bir teredüt var, beyaz çay içecekmiyim, yüzümemi süreceğim, yoksa tedavi içinmi kullanacağım?

    Doğrusu üç soruya da evet cevabı vermek mümkün. Bu arada kozmetikçileri beyaz çay kullandıkları losyon ve banyo ürünleri 2002 yılından bu yana satış raflarında yerini almaya başladı.

    Beyaz çay geleneksel olarak Çin'in Fujian bölgesinde yetiştirimektedir. Çin'in diğer bölgelerinde rastlanmıyor. çok ender olarak Hindistan'ın bazı bölgelerinde ve Seylanda üretimi var. 1100 yılında İmparator Hui Tsung zamanından beri biliniyor ve sadece imparator ve yakınları için özel olarak üretiliyordu. İmparator için beyaz çay içme keyfi Moğolların sarayını işgal ederken bile bozulmayacak kadar önemliydi.

    Şu anda dünyada 600-800 ton civarında beyaz çay üretimi yapılmaktadır. 2 yıl içinde yalnızca Fujian bölgesinde bu üretim 3.000 tona çıkacaktır

    Nasıl Toplanır?

    Beyaz çayda diğer çaylar gibi aynı çay ocağından toplanır.
    Yapraklar açmadan, tamamen tomurcuk iken toplanır. Tomurcuklar tüylü, sanki beyaz saçı andırır bir görünüştedir. Bazıları gümüşi bazıları ise altuni renktedir. Gümüş ve altın iğnelere benzerler. Çok dikkatli ve tabiki elle hasat edilirler. Bir çay toplayıcısı günde 3000 tomurcuk toplayabilmektedir. Buda yaklaşık 1 kilogram civarındadır. Bu arada fiyatı hemen hemen altın gibidir, yılda en fazla bir kaç gün toplanabileceği de bir yana. Tabi bu top seviyede yapılacak beyaz çaylar içindir.
    Her ne kadar her sürgünde bu tomurcukların toplanması mümkünse de en değerli olanı; ilk sürgünün ilk günlerinde toplananıdır. Yağmurlu havalarda ve sabah çisesinde toplanmamalıdır. Hindistanda haftanın her günü olmak üzere Mart ayından Kasım ayına kadar tomurcuk toplanmaktadır. Ancak, beyaz çay yalnız tomurcuklardan olur diye bir şartta yoktur.

    Beyaz çay, tomurcuk ve bir yapraktanda olur. Hatta iki yaprak ve bir tomurcukran -ikibuçuk yaprak- yapraktanda olur. Tabi bu çayın toplandığı sürgüne ve ülkesine göre değişebilir.

    Nasıl Üretilir?

    Beyaz çay yeşil çaya benzer, üretim aşamasında çok az işlem görür ve hiç fermente olmaz.Beyaz çay üretiminde sadece iki aşama vardır, soldurma ve kurutma.Çaylar iç mekanda serilir sadece ortamdaki doymuş havayı uzaklaştırma süretiyle ortam sıcaklığında hava ile soldurma ve ve kurutma işlemi yapılır. Bu soldurma ile birlikte kurutma işlemi bir kaç günü alacak şekilde olması en idealidir. Kurutma işleminin hızlandırılması istendiğinde, sıcaklığın 70 C'yi aşmaması önerilir, düşük sıcaklıklar daha iyi sonuçlar vermektedir. 45-50 C yoğun kurutma için tavsiye edilir. Kuruçaydaki nem oranının %5'ler seviyesinden daha düşük oranlara düşürülmemesi tavsiye edilir.
    Beyaz çay eğer çok sıcak ortamda soldurulursa kırmızımsı, çok soğuk ortamda soldurulusa siyahımsı renk alır.
    Sitimle şok soldurma ve bazende güneşte kurutmada uygulanmaktadır.

    Nasıl Demlenir Nasıl İçilir ?

    Genelde beyaz çay oldukça hafiftir onun için demliğe veya bardağa yeteri kadar çay eklediğinizden emin olmalısınız. Aynı çayı peş peşe olmak şartıyla üç kere demleyebilirsiniz. Ancak ilk demlemedeki 6 dakikalık süreye her bir yeni demleme için ilave 2-3 dakika eklemelisiniz.
    Demde kullanılacak su (70-80 C) olmalıdır. Kesinlikle suyla birlikte kaynatılmaması gerekir. Diğer bir ifadeyle siyah çay için kullanılan sudan daha düşük sıcaklıkta olmalıdır. Bir başka ifadeyle kaynamış suyu 1-2 dakika dinlendirmek gerekir.
    Beyaz çayı hafifi yemeklerden sonra tercih etmelisiniz. Baharatlı yemeklerden sonra içerseniz lezzetine varamazsınız. Yeşil çayların çoğunda otsu bir tat varken, beyaz çayda kavunu andıran hoş bir tad vardır. İdeal dem rengi solgun sarıdır.
    Eger içeceğiniz beyaz çay tek içimlik poşetler (sallama) halinde hazırlanmış ise, sadece 30-60sn arasında sıcak suda bekletilmelidir. Daha fazla bekletilmemelidir.

    Beyaz Çay ve Sağlık

    Eğer çayı sağlık için içiyorsanız, beyaz çayla ilgilenmelisiniz. Beyaz çay diğer çay çeşitlerine göre daha fazla etkin madde içerir. Bu ise yalnızca tomurcuklardan üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak çay çeşitlerine göre beyaz çayda daha az kafein vardır. Siyah çayda bir fincanda bu 40mg, yeşil çayda 20mg iken beyaz çayda 15mg'dır. Bazı çalışmalar beyaz çayın kanser mücadelesinda yeşil çaydan daha fazla antioksidan ihtiva ettiğini ortaya koymaktadır. Bu oranın 3 misli olduğu tespit edilmiştir.
    Oregon State Universitesi Ulusal Kanser Enstitüsü araştırmacılarına göreçay kanserle mücadelede en kuvvetli potensiyele sahiptir. Araştırmacılar 29 Mart 2000'de American Chemical Society'nin ulusal bir toplantısında ilk araştırmalarını ortaya koydular.

    Araştırmacılar, üretim aşaması çayın kanserle mücadelesinde bir rol oynadığını düşünüyorlar. Burada anahtar rolü polifenoller üstleniyor. Roderick H. Dashwood polifenollerin çoğunun yeşil çay, siyah çay ve oolong çay üretiminde oksidize veya yok olduğunu belirtirken özetle:
    "Teorimiz, beyaz çayın yeşil çaydan daha yüksek polifenole sahip olduğunu ve bu yüzden daha yararlı", olduğunu ileri sürmektedir. Kimyasal analiz sonuçlarını teyit etmektedir. Beyaz çay yeşil çay gibi aynı polifenolleri ihtiva etmektedir, fakat fark oran olarak daha yüksek olmasındadır. Bu da beyaz çayın kanserle mücadeleki potensiyel gücünü artırmaktadır. Beyaz çay aslında insanları kansere karşı koruyucu bir görevde üstlenmektedir", demektedir.

    American Society for Microbiology 104. toplantısında beyaz çay'ın bir çok hastalığa şifa verdiği konusunu artık bir kocakarı masalı değil gerçek olduğunun ispatlandığını açıklanarak: Anti fungal etkisi olan Penicillium chrysogenum ve Saccharomyces cerevisiae ihtiva ettiği, Bakteri ve virüsleride inaktivite hale getirdiği, Aim, Aquafresh, Colgate, Crest ve Orajel gibi diş macunlarında antiviral ve antibakteriyal etkisinden dolayı beyaz çay ekstraktı kullanıldığı belirtilmiştir.

    Diğer Çaylarla Farkı

    Eğer okların yönünde özelliğin çoğaldığını varsayarsak,
    Kafein oranı: Beyaz Çay ----> Yesil Çay ----> Siyah Çay
    Antioksidan oranı: Beyaz Çay <---- Yesil Çay <---- Siyah Çay

    Beyaz çay, bütün çay çeşitleri içerisinde kafein oranı en dusuk, antioksidant (hastalıklara karsı savasan enzimler ve bileşikler) oranı ise en yuksek olanıdır. Ayrıca yine bütün bu çay çeşitleri içerisinde en az kimyasal ve mekanik sürece maruz kalmış olan çay çeşidi.

    Türkiye'de Beyaz çay

    Türkiye'de beyaz çay üretim denemelerine 2005 yılında başlanmıştır.
    İlk Beyaz Çay 1 Mayıs 2005 tarihinde Çay Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olup; Türk çaycısına "Çayın alternatifi ancak Çaydır" gerçeği doğrultusunda yeni bir yüksek gelir kaynağının kapısı açılmasını, Türk tüketicisine çaydaki sağlığın sırrını erdirecek olan kanserin bilinen doğal ilacı olan antioksidanaları içersinde en yüksek derecede ihtiva eden böyle bir ürünü: Çay İşletmeleri Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Enstitü Araştırma Ekibi sağlamıştır.

    Üretimi yapılan beyaz çaylardaki ekstrakt değerleri %46-47 rarasında değişmekte olup, beyaz çay yalnızca tomurcuklardan üretilmiştir.










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Bugünde serbest gün ve akşama dönüyoruz. Ne yapacağız zaman geçsin diye çantaları hazırlatıktan sonra Japon Ocakbaşındayız.






















































    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Birazda çinden insan manzaraları :













    Önden çekmeye izin vermedi












    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart




























    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart


































    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Zevkle okudum gitmiş kadar oldum.. Devamı mutlaka vardır. Bekliyorum =)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #11
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Yeşim Buda Tapınağı : Şangay' ın Kuzey Batısındadır ve 1911’de inşa edilmiştir. İçeride altın mücevherat ile bezenmiş olarak biri uzanmış, diğeri oturmuş iki adet beyaz yeşim Buda heykeli vardır: oturan Buda 1,9 m. Yüksekliğinde 1,5 ton ağırlığındadır ve eskidir. Yatan Buda ise yenidir. Ayrıca tahtadan çok büyük bir gülen Buda, geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman Budaları, Merhamet Tanrıçası ve tapınağın kurucusu Hintli Huğ Gen tarafından getirtilmiş olan 72 ciltlik Buda elyazmaları da bulunur. Ay yılının 15. günü ve Buda doğum gününde özel ayinler yapılır.


















































































    Konu muratreis tarafından (12.March.2012 Saat 20:29 ) değiştirilmiştir.
    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #12
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Arkasından tam çinde olduğumuzu hissettiğimiz Eski Şehire gidiyoruz içinde çok güzel bir bahçe var.

    Eski Şehir

    Yu Bahçesi: Ming hanedanlığı sırasında yapılan bahçe Su zhou stilinde yenilenmiştir. Çok büyük olmamasına rağmen ( 2 hektar ) büyük görünür, içerisinde 30’ dan fazla köşk vardır: Örneğin: yağmur toplama odası, eğlenen balıkları seyretme köşkü vs... Burada alış-veriş yapabilir veya Huxinting çay evinde çay içebilirsiniz: Shanga y’ ın sembolü olan çay evi bahçe girişindeki gölün ortasındadır ve 9 eğik köprü ile ulaşabilirsiniz. ( çünkü şeytan yalnız düz çizgilerle ilerleyebildiğinden çay bahçesine ulaşıp size zarar veremez ! ) Bu kırmızı duvarlı yüksek çay evinden etrafı seyredebilirsiniz.
    Bir ay sonra filan gidebilseydik bahçeyi çok daha güzel görecektik sanırım.




































    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    mdformat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mahmut YILMAZ
    Makina:
    5DM2 + 550d
    Üyelik tarihi
    23.May.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    420

    Standart

    Özellikle gece çekilmiş şehir manzaralarına bayıldım.. Paylaşım için teşekkürler..










    24-105, 70-200 F:4 L IS

  • #14
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Öncelikle okuyan, yorum yazan herkese çok teşekkürler ve saygılar...

    Birde RAKI konusu var.(Fotoğraflarda görünen bir çinlinin önünde eğildiği ) . Biz götürdük oraya sanırım freeshoptan 2-3 tane almıştık.


    Sorun çıkarmadılar parada ödemedik çünkü üst üste birkaç gün yaklaşık 35 kişi burada yedik. Adamları ihya ettik

    Tabi özel bir set menü yapmışlar 168 juan fiyatıydı. Dolar olarak tahminen 26 dolar oluyor. Türkleri gördükten sonra sanırım fiyatı değiştirirler. Çünkü menü limitsizdi. Çok yedik çoooook

    Bu arada Saki güzel ama çok etkilemedi beni açıkçası. Hatta içmeyenlerinkini şişeye doldurdum gezi sırasında içtim hep

    Wasabi diye bi acıları var. Müthiş gerçekten. Çok koymadan yemek gerekiyor hem o anda hemde ertesi gün adamı ciddi zorluyor İlk yediğinizde burnunuzda müthiş bir yanma hissediyorsunuz tad olarak hardalın acısı gibi.

    Birde özel bir biberli yağ yapmışlardı of offfff oda çok acı ve güzeldi. Özellikle Karides ve etle çok güzel gitti.

    Çin setti tam olarak gitmiyor bazı bölümlerde ayrılmalar var (eskiden gidiyormuş) bazı yerlerinde 4 atlı gidecek şekilde dizayn edilmiş bazı yerlerinde ise (özellikle geçitler) 1 kişinin bile zor geçeceği şekilde. Sanırım savunma amaçlı böyle düşünülmüş.

    Biz teleferikle en üst noktalarından bir bölüme çıkıp üstünde uzunca bir süre yürüdük. Ama hava çok puslu ve soğuktu yaklaşık -3 -4 derece gibiydi hava..

    Rahat gezilmesi açısından esasında bu geziyi Nisan Mayıs gibi yapmak iyi olur gibi. Özellikle Şangaydaki bahçeleri gezmek yönünden çok güzel olacaktır diye düşünüyorum.










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Çekim Setleri diyelim

    Nex5 + Kitlens (18-55)

    5d + 70-200 f/4 IS


    5d ile hep 70-200 ü kullandım. Tairi yanımda götürdüm ama zaman çok kısıtlı olduğu için tak çıkar yerine bir elimde Nex-5 Kit lens, diğerinde 5d + 70-200 ü kullandım. Diğer lensler sadece Çini ziyaret etti..

    Bu arada çift omuz askısı özellikle Çin settinde çok işime yaradı... Bazı günler ayırarak tekli olarak kullandım..













    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    535

    Standart

    Türkiye ye güzel ülkeme döndük... Fotoğraflar arasından yeni birşeyler çıkarsa anlatımla eklemeye çalışacağım. Saygılar










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #17
    soleares - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    e. g.
    Makina:
    1milyonD
    Üyelik tarihi
    28.January.2012
    Nereden
    istanbul - kütahya - k.maras
    Yaş
    37
    Mesajlar
    109

    Standart

    Hocam muthis bir iş cikartmissiniz bence elinize saglik ve de tesekkurler.











  • #18
    AtaletMomenti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Burak Uçar
    Makina:
    Canon 550d
    Üyelik tarihi
    09.April.2010
    Nereden
    Istanbul, Turkey
    Yaş
    34
    Mesajlar
    159

    Standart

    Harika bir anlatım olmuş fotoğraflarla beraber, rakıyı görünce hayret etmedim değil ilk










    550d |Eos 300| 18-55 is | 50mm f1.8 | 55-250 is II | Kata DR466i | Transcend 8gb + 4 gb | Ilford ,Kodak vs
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #19
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Çok güzel bir inceleme olmuş.Çok sağolun..

    1 yıl önce Güneydoğu Çin (Shenzhen, Guangzhou, Xiamen vs.) ve Hong Kong seyahatim olmuştu. Maalesef o dönemde fotoğraf gibi bir hobim yok idi.. Bu yıl baharın tekrar gitmeyi düşünüyorum. Bilenler Çin haritasını bir tavuğa benzetiyorlar. Tavuğun başı ve ayakları arasında (Pasifik'e doğru) yer alan kısmı gelişmiş, müreffeh Çin. Çin Denizi'nden içerilere gidildikçe sefalet artıyor, endüstrileşme ve gelişmişlik yerini ilkel tarıma bırakıyor..

    Çin Halk Cumhuriyeti'ne gitmeden önce kafamda bir Çin algısı vardı. Mao'nun, Çöpçüler Kralı'ndaki Kemal Sunal'ın mavi üniformasının yeşilinden herkesi tek renk giydirdiği, deli gibi çalışan, her şeyin en dandiğini üreten, pirinç yiyen adamlar geliyordu aklıma. Fakat kazın ayağı öyle değilmiş. Son derece gelişmiş ışıl ışıl metropoller, bilhassa kırsala geçtikçe batılılara karşı artan konuk severlik, güzel yaşama alanları, otantik yaşamla iç içe bir modernite.. Üstelik ürün skalasında bizim "sürümden kazanma" heveslisi tüccarın ithalat tercihine bakmayın. Çin'de adamlar verdiğiniz paraya göre tümüyle aynı görünümlü bazı ürünlerde 8-10 ayrı kalite levelinde üretim yapıyorlar..

    Hong Kong ise Türkiye'ye değil Çinliler'e vize uygulayan apayrı bir yer. Bu sene daha yukarılara Pekin ve Şangay taraflarına umarım ben de gidebilirim..










    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  • #20
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    çok güzel fotoğraflar ve bilgiler, teşekkür ederiz

    çin ve japonyaya yolculuk yapacaklara, yada çinli veya japonlarla iş yapacaklara önbilgi



    birde sürekli tarihi eser ve manzara fotoğrafı çekenler japon

    ürün, mağaza, bina, fabrika fotoğrafı çekenler çinli










    Konu mehmet guzelipek tarafından (13.March.2012 Saat 11:40 ) değiştirilmiştir.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •