CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 45 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree29Likes

Konu: video çekmek sensöre zarar verir mi? gerçek mi? mit mi?

  1. #41
    kokteyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Berkay
    Makina:
    7D
    Üyelik tarihi
    31.August.2012
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    40
    Mesajlar
    298

    Standart

    İnsan gözü bile güneşe bakamıyor.

    Sensör/Göz ilişkisi bence çok benziyor.

    Kanımca Video çekimi yapacağınız yere gözünüzle bakabiliyorsanız sensörde sorun olmaz.

    1 açılıp kapanma hızı ile 1 fotoğraf aynı diye düşünmekteyim.Perde 1 kez açılıp kapanıyor.

    Keza Çok fazla açık kaldığında toz leke vs olma olasılığıda fazla tabiki temizletebilirsinizde..

    Hatam varsa düzeltin.











  2. #42
    ugury - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ugur Yemez
    Makina:
    Fuji X-T20 @ Fuji XF 18-55mm @ Mitakon 35mm f0.95 Olympus OMD E-M10 M2 @ Olympus 25mm f1.8 @ Olympus 40-150mm Canon 450d @ Canon 50mm f1.8 II @ Canon 18-55mm
    Üyelik tarihi
    06.April.2012
    Nereden
    izmir
    Yaş
    48
    Mesajlar
    236

    Standart

    Canon'ların kullanma kılavuzunda liveview modda çekim yaparken makinayı doğrudan güneşe doğrultmayın, bazı komponentlere zarar verebilirsiniz şeklinde bir uyarı mesajı vardır. Buradan liveview modun çok masum olmadığı düşünülebilir fakat ortalıkta bir çok aynasız var ve bunların liveview dışında kullanılabilme durumu yok. Dolayısıyla çok uç kullanımlar hariç sensore zarar gelmemesi beklenir. Bu makinalarla ilgili her türlü performans testi yapılır ama bir allahın kulu çıkıp sensöre ömür testi yapıp yayınlamaz bu yüzden bu tur konular hep mit olarak kalır.











  3. #43
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Eren Kamer
    Makina:
    Canon EOS 5D MARKIII
    Üyelik tarihi
    15.February.2012
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    41
    Mesajlar
    7

    Standart

    Behzat Ç de 2 mark2 yakıldı yakanlardan birini tanıyorum ve dediğine göre makine ile yakından uzaktan alakası yok muş makineye takılan diğer sinema ekipmanları kalitesiz çin malı ekipmandı ve güven parkta havuzun yanında öğlen sıcağında okadar nem ve sıcakta çalıştık aralıksız saatlerce çekim yaptık makine uyardı ama yönetmen aldırmayın devam edin dediğinden de makinenin sensörü yaktık doğal olarak dedi.. Ayrıca bir arkadaşta bahsetmiş burada 29 dakikalık çekim süresi vergilerle alakalı ancak kullanılan bir yazılımla o süre uzatılabiliyor zaten sinema sektöründe ki hiçbir arkadaş canon un kendi yazılımını kullanmaz çünkü çekim yaparken zoom dan çıkıyor normal yazılım o zaman da ince netlik ayarını takip edemiyorsunuz.. Yani kısacası ölü pixel oluşur mu detaylı test etmek lazım ancak uzun süreli çekimlerde eğer ki batery grip kullanmıyorsanız makine pilin ısınması sebebiyle ısınabilir ama bu makinenin yanacağı anlamına gelmez.. Eğer batery grip kullanıyorsanız zaten makine ısınmaz...











  4. #44
    sdemirkeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SDemirkeser
    Makina:
    5D Mark II, 70-200 f2.8 IS II, 24-105 F4 L, 50mm f1.4, 8-15mm f4 L, Macro Tube
    Üyelik tarihi
    21.December.2011
    Nereden
    Adana
    Yaş
    42
    Mesajlar
    387

    Standart

    Alıntı naturalminer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün gece render yapıyorum. İşlemci ` larda koşarken bir de üzerine video izliyim dedim. Core i7'nin gücüne güvenerek açtım ve takılma olmaksızın izliyorum. Bir süre sonra herşey durdu.. Laptop donup kaldı. İşlemci fanı donmadan sonra kademeli olarak üflemeyi azalttı. Kapatma tuşuna basarak kapattım cihazı. Tekrar açmak istediğimde laptop açlmadı. İşlemciden bi koku gelmiyordu. O an anladım ki Intel'in işlemci aşırı ısı koruması devreye girmiş. İşlemciyi yanmaktan korumuştu. Beklemeye niyetim olmadığından elektriği söküp laptopu buzdolabına soktum.

    1 dakika sonra dondurulmuş laptopumu açtığımda sorunsuzca çalışıyordu. Çünkü işlemci yansa ciddi hata uyarı sesleri almam icap ediyordu..

    Bu olaya benzer biçimde Canon da muhtemelen sensörünü yaktırmaz. Ama şu da bir gerçek ki, video çekerken sensör sürekli akıma maruz kalıyor. Esas soru bu akım sensörün hassasiyetine zarar veriyor mu? Olaya biraz şu açıdan bakmak gerekiyor bu noktada. Bazı telefonlar var (Bi tanesine ben de sahibim) vakti zamanında teknolojinin en son ürünü diye AMOLED ekran koymuşlar. Fakat gel görki 2 sene kullanınca saat, batarya gibi sembollerin bulunduğu alanlarda izler oluşuyor. O ledler hep aynı ışımayı yaptığından yüzey bundan etkileniyor ve ne yaparsan yap geri dönüşü olmayan bir iz bırakıyor. Biraz rahatsız edici bişey.. Bu açıdan baktığınızda sensörün zarar görmesi icap ediyor Ama güzel taraf şu ki, video cekerken sensörün belli noktaları sürekli aynı ışığa maruz kalmadığından bu "statik "etki yerine değişken bir etkiye bırakıyor ve sensör bu dinamik ortamda temizce yaşamını sürdürebiliyor.. Bu açıdan bakıncada paçayı sıyırıyor gibi duruyor değil mi?...

    Ama nihai olarak sensör üzerinden geçen akım zamanla sensöre (benim görüşüme göre) biraz zarar verecektir. Hiçkimse şunu 0 net olarak diyemezki "yüzlerce saat 40 derecede çalıştırdık bir sorun çıkmadı". Evet belki oradaki fotodiyot yanmamıştır ama algıladığı intensity değeri artık farklı bişeyi gösteriyor olabilir. Kısacası ilk günkü fotoğrafı çekmiyor olabilir sensör..

    Bir de açıkkası arkadaşlar, bunlar elektronik cihazlar ve Canon olsun diğerleri olsun bu cihazları onlarca yıl kullanın diye üretmiyor. 5 sene sonra ya modeli eskidiğinden yada bu tip sorunlarla zaten baştan atılması gerektiğinden cihazların ömürleri sanırım en fazla 7-8 sene olabiliyor. Zaten ortalama 150.000 shutter ömrü hadi bunu 200.000 desek böl 8'e 25000 yapar. Eh bu kadar shutterdan daha fazlasını bir senede yapmıyor muyuz? Kısacası zaten öyle yada böyle bu makineler ömürlerini zamanla doldururlar. DAntel örtüp bekletirseniz o başka tabi.. Bizim bi 20D var hala çalışıyor shutter 200.000 civarı ama arada bir tutukluk yapıyor o perde.. Bu da normal..

    Kısacası biraz uzun oldu ama bu konuya bu kadar takılmamak lazım diye düşünüyorum. Sensör sonuçta kolay kolay yanmaz ama verimi (bence az da olsa) düşebilir. Benim yorumum bu.
    bence arkadaşımız gayet net aciklamis. makinenin isinmasini dikkate alin. sensörün çok kuvvetli ışık kaynakları (lazer, güneş) gibi maruz kalmasına engel olun.zaten 30 dakika video çekmezsiniz. profesyonel film çektiğinizi bile düşünsem 5-10 dakikalik aralıklarla bakış açısı vs değiştiği için aslında farkli parçalar birleştirilmiştir.










    5D Mark II, 24-105 F4L, 50mm f1.4, 85mm f1.8, 8-15 F4L, 8mm Peleng, AF Macro Ext Tube

  5. #45
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    .....










    Konu mosaique tarafından (04.February.2014 Saat 10:34 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •