CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Arrow Canon EOS sistemine yakın bakış



    1985′te Minolta’nın gövdeden AF motoruna sahip ilk SLR olan Maxxum 7000 modelini tanıtması, aynı sene Nikon’un F-501 modeliyle AF sistemine geçmesi ve yerel pazarın %50’sinin birden AF gövdelere geçmesi SLR piyasını kökten değiştiriverdi. Canon AF sistemini mevcut FD kafası ve lensleri ile kullanamayacağını, sıfırdan tasarlanmış bir sisteme ihtiyacı olduğunu görüp, 1985 yılında çalışmalara başladı.

    Yoğun bir çalışma sonrasında, Canon’un 50. yılında yani 1987′de EOS sistemi tanıtıldı. Tanıtımda EOS 650 modeli kullanıldı. EOS 650, o yıl için en çok satan SLR modeli oluverdi ve iki tane yılın fotoğraf makinesi ödülü kazandı.

    EOS sisteminin ilk ciddi modeli olan EOS-1 ise 1989′da tanıtılarak uzun zamandır Nikon’un gerisinde kalınan profesyonel pazarda liderlik ele geçirildi. EOS-1, gelişmiş AF sistemi ile spor fotoğrafçılarının gözdesi oldu. EOS-1′in satışlarını destekleyense, elbette beraber duyurusu yapılan kaliteli EF lensleriydi: EF 20-35mm f/2.8L AFD, EF 80-200mm f/2.8L AFD, EF 50mm f/1.0L USM ve EF 85mm f/1.2L USM.

    EOS sisteminin başarısında en büyük pay şüphesiz sıfırdan tamamen elektronik olarak tasarlanmasıydı. Nikon ve Pentax gibi markaların kullandığı gövdeden AF motoru ve bu motorun lensle olan mekanik bağlantısı, EOS’ta yerini tamamen elektronik sistemlere bırakmıştı. EOS sisteminin EF serisi lensleri de bu sıfırdan tasarlanma sayesinde rakiplerinin ilerisinde özelliklere sahipti:

    * USM (UltraSonic Motor): Sessiz ve oldukça hızlı netleme sağlayan bu sistem profesyonellerin EOS sistemini tercih etmesinde önemli bir etken oldu.
    * Geniş bayonet çapı: 54mm’lik iç çapı ile o güne kadar kullanılmış en geniş bayonete sahip olan EOS sistemi sayesinde çok hızlı lensler daha kolay tasarlanabilecekti. 50mm f/1.0, 85mm f/1.2 gibi lensler bu sayede üretilebildi.


    Filmli dönemde kendini kanıtlayan ve ilk tercih olmayı başaran EOS serisi, 2000 yılında dijitale adım attı ve Nikon ile beraber DSLR piyasasının en aranılan markası olmayı başardı.
    EOS sisteminin güçlü ve zayıf yanları

    Canon, çözünürlük olarak 10-21MP, hız olarak 3-10fps, azami ISO olaraksa ISO 1600 – ISO 102,400 aralığında değerlere sahip oldukça geniş bir model ailesi sunmakta. 1.6x kesme çarpanlı APS-C algılayıcı, 1.3x kesme çarpanlı APS-H algılayıcı ve 1x kesme çarpanlı tam-çerçeve algılayıcı olmak üzere üç farklı algılayıcı boyutu sunan tek marka da Canondur. Model çeşitliliği bu kadar geniş olunca genel yargılara varmak pek kolay olmuyor haliyle ama nasıl bir DSLR isterseniz isteyin, Canon’da ona uygun bir model bulabilirsiniz.

    Canon’u ilk tercih edilen markalar arasına sokan, hiç kuşkusuz oldukça geniş lens koleksiyonuna sahip olması. Üçüncü parti üreticilerin (Sigma, Tamron ve Tokina) lensleri de eklenince, karşınıza lens alım sürecini iyice zorlaştıracak kadar çok lens seçeneği çıkmakta. APS-C algılayıcılı modelleri ile Canon’un EF ve EF-S serisi lenslerini kullanılabiliyor. APS-H ve tam-çerçeve algılayıcılı modellerleyse, Canon’un sadece EF serisi lenslerini kullanılabiliyor ama bu sizi düşündürmesin çünkü hala ciddi sayıda lens seçeneğiniz mevcut. Canon, Sony ve Nikon’dan üç yıl önce tam-çerçeve algılayıcılı model üretmeye başladığı için, lens koleksiyonunda tam-çerçeve uyumlu birçok model mevcut (EF serisi). Yani tam-çerçeve algılayıcı düşünüyorsanız lens seçeneği konusunda Canon önde diyebiliriz.

    Sektörün diğer temsilcileri yola CCD ile başlamış, son zamanlarda CCD’den CMOS’a geçiş yapmışlardır. Canon ise ilk modellerinden beri CMOS algılayıcıya sahip modeller üretmektedir ve geçmişten günümüzü yüksek ISO dendiğinde Canon’un yeri ayrı tutulur. Günümüzde ise yüksek ISO konusunda Canon-Nikon arasında pek fark kalmamıştır. Nikon’un algılayıcılarını Sony üretirken, Canon kendi algılayıcılarını kendi üretmektedir.

    Artılarıyla eksileriyle Canon’u özetleyelim.

    Canon’un üstün yönleri

    * Kendi ürünü olan en geniş sabit ve değişken odak uzaklı lens seçeneceğine sahip markadır (kimi EF serisi lensleri filmli dönemden gelmektedir).
    * İçinde en geniş model yelpazesine sahip markadır. Giriş seviyesi bir modelle başlayıp ileride daha iyi bir modele geçmek istediğinizde önünüz açıktır.
    * En hızlı (fps) çekim yapabilen DSLR modeli (10fps) EOS 1D Mark IV ile Canon’a aittir.
    * İlk tam-çerçeve algılayıcılı model Canon tarafından 2002 yılında üretilmiştir. Yani Canon bu alanda 7 yıllık tecrübeye sahiptir.
    * 1000USD’ın altında, 1080p video çekebilen DSLR modellerine (EOS 500D, EOS 550D) sahip tek markadır.
    * Fiyat olarak rekabetçi ürünler sunmaktadır (ABD’de durum buyken ülkemizde ne yazık ki böyle değil).
    * En zorlu görevlerin üstesinden gelebilecek Pro gövdelere sahiptir.
    * Flaştan, kablosuz aktarıcıya kadar oldukça geniş aksesuar seçeneği sunar.
    * Kimi modellerde detay seviyesinde kayba neden olan gürültü giderme işlemleri uygulansa da yüksek ISO konusunda başarılıdır.
    * Güncel modellerde (EOS 500D ve üstünde) Türkçe menü mevcuttur.

    Canon’un zayıf yönleri

    * EOS 7D dışında, gövdeden flaşları kablosuz kullanabilme imkanını hala sunmamaktadır.
    * Türkiye garantili fiyatları rakiplerine göre yüksek.
    * Gövdede titreşim engelleme sistemi yoktur. Titreşim engelleme için gelişmiş bir sistem olan IS’e sahip lenslerden almanız gerekir ki bu da her seferinde daha çok masraf anlamına gelir.
    * Üst modellerle rekabet etmesini önlemek için kimi modellerinde önemli özellikler kısılabilmektedir (EOS 450D’nin daha fazlasını yapabilecekken, azami ISO1600 sunması gibi).
    * Algılayıcısında toz giderme özelliği sunan ilk markalardandır ama sistemin pek etkili olduğu söylenemez.
    * Lenslerinin büyük bölümünde güneşliğe ek ücret ödenerek sahip olunabiliyor.
    * Herkes için geçerli olmasa da kimi kullanıcılara göre ergonomi konusunda iyileştirmelere ihtiyacı vardır.

    Türkiye Fiyatları Resmi Erkayalar fiyatlarıdır. Piyasada daha ucuzunu bulabilirsiniz


    Canon’un güncel modelleri, giriş seviyesinde, maliyeti olabildiğince düşürülmüş (genelde performans dalında) ama gene de güzel sonuçlar almanıza izin veren EOS 1000D ile başlar. Bu model özellikle JPEG çekim yapan ve ilk DSLR’sini alacak olan amatör kullanıcılara yöneliktir.

    Ürün yelpazesinin bir üst basamağında EOS 450D yer alır. EOS 450D, görüntü kalitesi zaten iyi olan EOS 400D’nin gelişmiş versiyonudur. Giriş seviyesi kalabalık olan Canon’da video ve yüksek ISO istiyorsanız EOS 500D ya da EOS 550D; ISO1600 bana yeter, video da çok mühim değil diyorsanız EOS 450D öneriyoruz. Ülkemizde garantili ürün fiyatları ABD’ye göre oldukça farklı seviyelerde olduğu için sıfır ürün alacaklara kesinlikle biraz daha fazla verip kit olarak EOS 1000D yerine EOS 450D’yi öneriyoruz.

    Orta seviyede kimi internet sitelerinde EOS 40D hala gösterilmekte. EOS 40D güzel bir makine, eğer sahip olduğu azami ISO ve 10MP’lik çözünürlük yeterliyse ve çok uygun fiyat etiketine sahipse alınabilir ama bunun dışında EOS 40D’nin eksikleri giderilmiş hali olan 50D daha iyi seçim olacaktır. İkinci elde temiz bir EOS 40D ise çok iyi fiyat/performans oranına sahip zira 1000TL’ye bulabilmek mümkün.

    Orta seviyeyle ileri seviyenin birbirine geçtiği bölümde yer alan gövdeler ise 8,000TL ve 5,000TL’lık Erkayalar liste fiyatı ile EOS 5D Mark II ve EOS 7D . Tam-kare algılayıcıya sahip en ucuz Canon olan EOS 5D Mark II de abisi EOS 5D gibi büyük sükse yaptı ve efsane konunuma yerleşti; o kadar ki Canon talepleri karşılamakta uzun süre zorlandı.

    Görüntü kalitesi olarak şuan Canon’un en iyi gövdesi konumunda olan EOS 5D Mark II, bu konuda EOS-1Ds serilerinden de daha iyi ama bunda EOS-1Ds Mark III’ün çok hızlı ilerleyen sektörde artık yaşlanmış bir model olmasının etkisi büyük. Yazın karşımıza çıkacak olan EOS-1Ds Mark IV ile bu durum değişecektir ama o zamana kadar en iyisi EOS-5D Mark II. EOS-5D Mark II’nin görüntü kalitesinin Nikon D3X’i zorladığını belirtelim de aklınızda soru işaretleri kalmasın

    İlk EOS 5D’yi sıfır olarak bulabilmek çok zor ama ikinci elde sahip olduğu 1900TL’lik fiyat bence bulunmaz nimet. Hıza ihtiyacınızın olmadığı durumlarda EOS 5D hala çok iyi görüntü kalitesi sunuyor.
    Canon’un APS-C algılayıcıya sahip en üst model gövdesi olan EOS 7D yeni çıkan EOS 550D ile beraber 18MP’lik çözünürlük sunarak piksel yoğunluğu en yüksek olan Canon modeli konumunda. Taraflı bir yorum gibi gelecek ama EOS 7D dört dörtlük bir makine Görüntü kalitesi söz konusu olduğunda tam-kare algılayıcılı modeller elbette daha başarılı ama AF sistemi olsun, hızı olsun, video çekim özellikleri olsun EOS 7D eksiksiz bir deneyim sunmakta. Kuş ve spor çekenler için çok güzel bir tercih olacak EOS 7D’yi öneriyoruz.

    EOS-1Ds Mark III için bulabildiğimiz en uygun fiyat 20,970TL oldu, Erkayalar fiyatı ise 23,300TL. Benzer durum EOS-1D Mark IV için de geçerli. EOS-1D Mark IV ABD’de 8000TL civarına alınabiliyor. Bizdeki Türkiye garantili fiyatlarısı ise Nikon modellerine göre çok yüksek. İki model de üst seviyede kaliteli bir gövdeye sahip.

    EOS-1Ds Mark III üstün görüntü kalitesini hedeflerken, EOS-1D Mark IV hız ön planda tutularak geliştirilmiş bir ürün. En hızlı Canon’u istediğinizde ise 10fps ile EOS-1D Mark IV hala rakipsiz (en hızlı DSLR) ama aradığınız en iyi görüntü kalitesi ise EOS-1D Mark III ile aynı algılayıcı ve daha gelişmiş işlemciye sahip EOS 5D Mark II de tercihiniz olabilir.

    ABD pazarında Canon’un Nikon karşısında özellikle elinin kuvvetli olduğu alan, daha uygun fiyat olurken ülkemizde nedense bu durum tersine dönüyor. Mesela giriş seviyesinden kit Canon 450D almak yerine Nikon’un daha güncel modeli olan D5000 alınabiliyor.

    kaynak:basçek

    Canon Lens Tipleri hakkında Burdan bilgi alabilirsiniz.
    http://www.canonturk.com/vbulletin/c...altmalari.html










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #2
    Cancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Halil Ak
    Makina:
    550d
    Üyelik tarihi
    02.April.2010
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    147

    Standart

    Teşekkürler
    Bir solukta okudum











  • #3
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Rica ederim










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #4
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Isis
    Makina:
    Canon EOS 40D
    Üyelik tarihi
    25.May.2010
    Nereden
    F.
    Mesajlar
    30

    Standart

    Emeginiz icin tesekkürler..











  • #5
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Önemli değil ben sadece alıntı yapıp küçük düzenlemelerde bulundumyararlı olduysa sevindim










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #6
    CanonTURK Eskişehir Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat
    Makina:
    Canon 550D / 18-55mm / 55-250mm / 50mm
    Üyelik tarihi
    17.April.2010
    Nereden
    esk
    Mesajlar
    614

    Standart

    Çok güzel yazı gerçekten teşekkür ederim. Okuyunca şunu anladımki adamlar filmli makinalardan bu yana hep planlı ve sistemi olarak ilerisini görerek çalışmışlar.

    Elbette pazarlma stratejileri var biraz daha para kazanmak uğruna ama canon candır ya










    Canon 550D | EF-S 18-55mm f/3.5 - 5-.6 IS | EF-S 55-250mm f/4 - 5.6 IS | EF 50mm f/1.8 | Extension tube | Vanguard MK-4 Tripod

  • #7
    prm
    prm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erdal TEK
    Makina:
    EOS 500D
    Üyelik tarihi
    02.June.2010
    Nereden
    Denizli
    Mesajlar
    136

    Standart

    Harika bir yazı olmuş hazırlayanlara teşekkür ederim.











  • #8
    AZE_VUQAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Vuqar Sevdimali
    Makina:
    Canon 50D
    Üyelik tarihi
    28.June.2010
    Nereden
    Bakı
    Mesajlar
    200

    Standart

    Çok güzel sonunca kamera çok iyi











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •