CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    ZorAdam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    08.July.2010
    Mesajlar
    14

    Standart 5DMKII, 7D, A900, D5000 Karşılaştırma testi ve anonim yanlışlar

    Öncelikle bu testi buraya koyarak aslında çok iyi birşey yapmadığımın farkında olduğumu belirteyim. Aslında değerlendirmenin tamamen Türkçe ve tamamen stabil ortamlarda, (değişkenlerin sabitlendiği )ve tamamen objektif kalabileceğimiz Maden in TURKEY testlerimizi, kendi testlerimizi yayınlamış olabilmeyi tercih ederdim. Lakin bu biraz zaman biraz ekonomi birazda ekipman işi. Bu arada site içinde kendi testlerini yapan arkadaşlarıma yanlış yönlendirme yapmamaları adına şimdiden küçük bir hatırlatma da bulunmak istiyorum.

    1- (Testler otomatik modda yapılmaz). (Her iki makinede (av,tv,s,a veya m kullanılır)
    2- Ortam ışıkları kesinlikle doğal ortam ışığı tercih edilmez, (değişkendir). (Bunun için camdan giren ışık bile etkendir (kapatılır).
    3- Makine yuvaları bile sabit olmak zorundadır. (Biri çıkarılır biri takılır)
    4- Makinelerde IS,OS,VR vs kapatılır, tripod kullanılır. Çekim öncesinde tüm şartlar sıfırlanır (Cihazlar), (ND, NR, Auto Lighting, kapatılır imkan yoksa tümü standarta alınır).
    5- AutoISO kullanılmaz.
    6- Kullanılmış makinelerle, ve lenslerle kalibrasyon kontrol edilmeden test yapılmaz.
    7- Auto focus yada AutoWB kullanılmaz.
    8- Kullanılan lens mümkünse Primary tercih edilir ve her iki muadilde mümkünse aynı max f değeri sağlayan lens tercih edilir.
    9- Makineler arası sınıf farklarının mutlaka altı çizilir. Ve segmenti ilan edilir.

    Bu arada ukalalık yapmak değil maksadım. Yapan ciddi siteler bunları böyle yapıyor. Yaptıklarınızın kaile alınmasını bekliyorsanız dikkate almanızı öneririm.

    Bu şartlar sağlanmadan her hangi bir makineyi bir üst modelinden yada diğerinden çok daha iyi yada üstün gösterebilirsiniz. (Nedeni basit tüm incelemeler %100 croplanarak yapılır. Ve farkları 4 fotoğraf makinesi çıktısını a4 boyutunda basıp masaüstüne noname olarak koysak belli tonlamalar dışında ayırt etmek herkesin görebileceği bir standart değildir malesef.

    Sınıf farkları hesaplanmadan yapılan karşılaştırmalar objektif değildir. 5DMKII, ile 7D yada A900 aynı kulvarda değiller örneğin. Ancak bu kulvar farkı her testte ve her kişisel değerlendirmede göz ardı ediliyor. Örneğin 7D sanıldığından yada aslında gösterilmek istendiğinden ve haleflerinden çok daha iyi bir makinedir. Ancak nedense sınıfındaki ürünlerle yapılan karşılaştırmalarda bile (D300S), 7D nin başarılı performansı (Genel değerlendirme Puanları) ortaydaken sonuçlar göz ardı ediliyor. Tabiki herkesin kişisel beğenileri söz konusu olunca tercihler farklı olabiliyor. Buna herkesin saygısı olmalı. Neyin ne puan aldığı değil onu benim kullandığımda ne hissettiğim önemlidir.

    Herkesin objektif olarak başından sonuna (21 sayfa yapılmış )bu testi özellikle (FF crop karşılaştırması yapmak isteyenlerin) karar vermeden veya yorum yapmadan önce okumalarını tavsiye ederim.

    Her ne kadar FF ile Crop sensör karşılaştırmasını doğru bulmasamda içinde doğruya en yakın sonuçları görebileceğiniz bir test. (Bu arada bazı testleri kendilerinin yapmadığını diğer sitelerden aldıklarını söylemek gerek) (Dpreview, image-resource, Digital picture vs)

    Canon EOS 7D Digital Camera Review - Canon DSLR - DigitalCameraInfo.com











  • #2
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    7D kesinlikle yuksek teknolojinin kullanildigi hatta ozellikle crop carpani goz onune alindiginda asiri yuksek 1600 ve uzeri ISO hizlarinin nispeten onem kaybettigi ama zoom degelerinin on plana ciktigi doga ve spor karsilasmalarinda ozellikle 8fps cekim gucunun kullanilabilecegi hizli olay takiplerinde kesinlikle tercih edilebilecek makinedir. Mekanik dayanikliligi, yuksek teknoloji ile birlestiginde zor ortamlara ayak uydurabilecek grip olmadan makul olculerde yeri geldiginde belki 1D Mk III un yerine gecebilecek basarili bir sistem.
    Ancak sizinde yukarida yazdiginiz gibi FF makine ile APS-C sesnor makinalari karsilastirmak biraz elma ile armut durumu olusturmakta. Sonucta FF ler ozellikle cm2 basina dusen pixel sayisi ile noise performansi dolayisi ilede keskinlik, renk doygunlugu ile, sensor boyutlari dolayisi ile alan derinligi avantaji ile sinif farki olan sistemlerdir.
    Aslinda 7D yi ben hep bir cok ozelligi (Pentaprisim yerine penta miror, FF yerine APS-C sensor, Uzerinde Flas, plastik yerine Magnezyum Body, 150000 cekim yerine 300000 cekim becerisi 8fps cekim hizi vs...) ile hep 50D nin ust modeli FF ile APS-C Yari profesyoneller arasinda ki kopru olarak goruyorum. Sanirim bende kisisel olarak uyandirdigi bu imaj 60D cikincaya kadar yada Canon gelenegine uygun 70D cikincaya kaar surecek.

    Son soz olarak herkes daha iyisini sitiyor ben de dahil daha cikmadan 1Ds Mk IV'um olsa diye hayiflaniyorum bile ama onemli olan elimizde ne oldugu ve onunla ortaya ne cikarttigimizdir.

    Not: Yukaridaki yorumu yaparken testi bastan sona okudum, Ornek fotograflari ve hatta alinti yapilan siteleri inceledim. Yazi genel olarak sunu soyluyor 7D Basarili bir makine bir cok yonden 5D Mk II ye yaklasiyor. Bazi yonlerden uzak kaliyor. Zaten akside Canon icin ticari olarak intahar olurdu. Yada 5D MkIII olarak isimlendirilirdi.

    Not2: bu arada ytest yaparken yapilmasi gerekenler listenize tamamen katiliyorum. Hele ki bir ozelligin testi yapilmiyorsa (Or: titresim onleme) testte farkli sonuc verebilecek kameranin asli harici butun varyasyonlar elemine edilmelidir.










    Konu tunapala tarafından (10.July.2010 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #3
    ZorAdam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    08.July.2010
    Mesajlar
    14

    Standart

    Sayın Tunapala,

    Objektif ve ayrıntılı değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

    Üstelik dayanım noktanızla görülmeyen bir çok noktayı da hatırlatıyorsunuz. Örneğin dahili flash'ın olması gibi. Sadece bir ekleme yapalım. 5DMKII ve 7D shutter ömrü 150000 dir. 50D nin ve ise 100000. 1Ds Mark III ün ise yanılmıyorsam 300000 di.

    Sanırım herkesin gönlünde 300.000 'lik cihazlar var

    "Not: .. Zaten akside Canon icin ticari olarak intahar olurdu..."

    Kesinlikle katılıyorum, sanırım herkes 7D den yeni teknoloji nedeniyle yada isimlendirme tekniği (5D, 5DMII, 7D) yüzünden 7D yi, 5D nin halefi olarak gördü yada görmek istedi. Bana kalırsa 5DMII ye yakın performansı ile böyle bir isimlendirme tercih edildi. İkinci açıdan bakarsak bencede canon en çok satılan FF 5DMII yi iken 7D ile baltalamayı tercih etmezdi. Yoksa teknik olarak 7D özelikllerinin 5DMKII ile birleştirdiğinizi düşündüğünüzde fiyatın da ayyuka çıkacağı ve bu sefer diğerlerine 1ds vs sarkacağınıda hesap etmek gerek.

    Bence Canon 7D ile Nikon D300S e şık bir cevap vermiş oldu. Nikon cephesinde Ekim gibi çıkacağı söylentileri yayılan D400s ile bu cevabın gücünü ortaya koyuyor.

    Öte yandan yine bir noktaya daha değinmek istiyorum. Iso başarımı sensörün ışığa duyarlılığıdır. Bu nedenle yüksek isoya çıktıkça sensördeki ısınma artar ve noise (gürültü, gren) bu nedenle yüksek isolarda düşük isolara nispeten başarım her modelde düşüş gösterme eğilimindedir. Şahsen 7d de 1600 isoya kadar temiz fotoğraf elde edebiliyorum. Tabi mümkün olan en hızlı diyaframda. Bu Canon giriş serisi 450D, 500D, ve 550D de de birbirine yakın sonuçlar veriyor. Digic IV ile canon bunu 7D de maksimize etti ve aldığı başarıdan sonra bunu 550D İle yavrusuna da taşıdı.











  • #4
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Duzeltme icin tesekkur ederim. Shutter konusunda haklisiniz malum burada sabaha karsi 5:30 daha uyku uyumadim ve Dediginiz dogru her cektigim karede makinamin sonuna biraz daha fazla yaklastigim hissini hic sevmiyorum

    ISO ve noise konusuna gelince bunun isinma ile aslinda direk bir baglantisi yoktur. Daha dogrusu buda bir etkendir ama asil etken degildir. Asil etken basitce anlatmak gerekir ise sensorden gecen elektrik akiminin yarattigi parazitten olusan gurultudur. ISO yukseldiginde algilayici uzerinden isiga hasaslastirmak icin daha cok akim gececeginden gurultude orantili sekilde artar. Tabii ki yuzeye elektrik akimi verdikce isi artacaktir ve isi arttikca elektrik daha hizli hareket edecektir.

    Ancak Sensor uzerindeki foton algilayicilarinin birbirine olan mesafesi bu gurultunun yada gecen elektrik akiminin daha rahat yada daha zor duzenlenmesine sebep olur. Bu sebepten cm2 ye dusen algilayici sayisi arttikca noise performansinde dusmeler yasanir.

    Konu ileilgili daha ayrintili bilgi icin:
    Teknik-acidan-noise











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #5
    ZorAdam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    08.July.2010
    Mesajlar
    14

    Standart

    Ben daha derine inmek istemedim malum bir süre sonra arap bacı gibi ortada kalıyoruz.

    Size katılmakla birlikte bir hususu gün ışığına çıkarmaya yardımcı olmak bakımından soruyorum. (Yani kendimce bildiğimi varsayın, ama okuyan diğerlerine de faydası olsun), hem bizde öğrenelim...

    Canon claims the sensor delivers an improved signal to noise ratio which is achieved through a new photodiode and microlens design. The EOS 7D's sensor features the gapless microlenses that we first saw on the EOS 50D but on the new model the distance between microlenses and photodiodes has been reduced which results in the light being more easily focused onto the photodiode.

    Dpreview den alıntıdır.











  • #6
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    20.March.2010
    Nereden
    rize
    Yaş
    39
    Mesajlar
    72

    Standart

    Abicim ne gereği var böyle teferruata gözünüzü seveyim

    Sen ankaradan ben trabzondan bir başkası da izmirden ekipmanlarını çıkartırlar. Güneş var mı havada? Patlat buluta perdeyi, sonrasında kıyaslarız burada E bulut ortak, güneş ortak, dünya ortak ))

    Havada bulut abicim... Sen bu testi unut :yaril











  • #7
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Canon claims the sensor delivers an improved signal to noise ratio which is achieved through a new photodiode and microlens design. The EOS 7D's sensor features the gapless microlenses that we first saw on the EOS 50D but on the new model the distance between microlenses and photodiodes has been reduced which results in the light being more easily focused onto the photodiode.

    Bu sistem APS-C sensorler icin yuksek MP degerlerine cikabilme yolu olarak dusunlmustur. Tersten okumasi ise zaten 18Mp degerlerine fotodiodlar yakinlastirmadan cikilamayacagi yolundadir.

    Ancak bu yapilirken Canon yeni bir teknoloji gelistirdigini soyluyor. Sonuclar isiginda bence bilgi dogrudur. Bu sebepden oturu 7D 18Mp sinirina cikmis olmasina ragmen kullanilabilir ISO degeri konuya gore sizin dediginiz gibi 1600 ISO lara kadar yukselmekte. Daha onceki modellere bakarsaniz Bu degerin daha kucuk kaldigini gorebilirsiniz.

    Ama sonuc olarak ayni teknolojik problem yeterince alani olan FF sensor yuzeylerinde "henuz" bulunmamaktadir. Sahsi kanimca 21Mp ile bu sinira ya ulasilmis ya cok yaklasilmistir. Dolayisi ile bundan sonraki adim yeni teknolojinin FF lere adapte edilerek ki 1Ds Mk IV de bu durumu bekliyorum Orantili olarak APS-C lere gore daha basarili ve daha yuksek Mp degerine sahip sensorler uretilmesidir. Sonuc olarak belki teknoloji el verse ve APS-C ler ile FF ler ayni kaliteye ulassa bile; Ureticiler her zaman giris seviyesi, ara seviye ve ust seviye olarak bunlarin becerisini sinirlayacak yada "pahali"olacagi gerekcesi ile uygulamaya koymayacaktir. bugun FF sensor maliyetlerinin APS-C lerle hemen hemeh ayni duzeylere ulastigi bilinmektedir.

    Aksi gene yukarida bahsettigim gibi makine ureticileri icin ticari intahar olur ki hepsi cebimize goz dikmisken bu hatayi yapmazlar.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #8
    ZorAdam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    08.July.2010
    Mesajlar
    14

    Standart

    Geç dönüş için kusuruma bakmayın lütfen, işlerim çok yoğun..

    FatihKoç, süperdi yıkıldım.. Hatta bir ara basçeklerin 450D den daha iyi fotoğraf çektiği gibi bir iddia var, özellikle kontrast farkının fazla olduğu fotoğraflarda, onun içinde bu yöntem kullanılabilirmi yönteme bittim. )


    "Ancak bu yapilirken Canon yeni bir teknoloji gelistirdigini soyluyor. Sonuclar isiginda bence bilgi dogrudur. Bu sebepden oturu 7D 18Mp sinirina cikmis olmasina ragmen kullanilabilir ISO degeri konuya gore sizin dediginiz gibi 1600 ISO lara kadar yukselmekte."

    Vurgulamak istediğim tam olarak buydu Aydın bey, yani sonuç olarak Canon bugüne kadar biline gelmiş ve kesinlikle doğru olan cm2 ye dusen algilayici sayisi arttikca noise performansinde dusmeler yasanir, mantalitesini 7D de kullandığı sensör teknolojisi ile nispeten aşmaya çalışıyor...Bu da dediğiniz gibi belki, FF lerde sıçrayıp yeni bir çağın başlamasına sebep olacak söylentilere bakılırsa 1DS MKIV Digic V ve 32Mp olacakmış. Dediğiniz gibi ve bencede canon bu teknolojiyi diğer üreteceği sensör teknolojilerine de yansıtacak, ve pazarlama stratejileri gereği modeller arasındaki farkları cebimize odaklanmaktan aşmaya çalışmayacak.











  • #9
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Care yok daha iyisini sitedikce buyuk ureticileri beslemeye devam edecegiz.

    Ve Insaniz daha iyisini isteyecegiz.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •