CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 59 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes

Konu: SAMYANG 35 mm F:1.4 AS UMC incelemesi

  1. #1
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart SAMYANG 35 mm F:1.4 AS UMC incelemesi

    SAMYANG 35 mm f:1.4 İLK İZLENİMLERİM (CANON İÇİN)

    Daha önce lens üretimi olan Koreli bir firma olan SAMYANG son zamanlarda fotoğrafseverlerin çok ilgisini çekecek yüksek kaliteli ve bütçeyi sarsmayacak lens tasarımları yapmaya başladı. Yakınlarda üretilen 8 mm f:3.5, 14 mm f:2.8 ve 85 mm f:1.4 lenslerden sonra en son tasarladıkları 35 mm f:1.4 kısa bir süre önce piyasalarda yerini aldı. Bu kaliteli lenslerin ayırdedici ve üzerinde durulması gereken özelliği AF içermemesi yani tamamen manuel olarak çalışmaları. Ben uzunca bir zamandan beri dünyada şu ana kadar üretilmiş en kaliteli lenslerden birisi olan Canon 35 mm f:1.4 L’yi satın alma listeme koymuşken photography-on-the.net’teki lensi satın alıp deneyen üyelerin yorum, tavsiye ve örenk fotoğrafları sayesinde SAMYANG 35 mm f:1.4’ü öğrendim ve hemen bir tane sipariş ettim. Büyük bir ihtimalle bu lense Türkiye'de ilk sahip
    olan ve inceleyip izlenimlerini yazan ben oldum

    Lensi spot olarak sipariş ettim ve 10 gün gibi bir zamanda elime geçti. Bu arada lens tedarikçimde benim lensle birlikte bir tanede 35 1.4’ün Nikon versiyonu mevcut bilgilerinize sunulur, ancak Nikon mount olanında AF confirmation dahil olduğu için fiyata 30-40 dolar daha eklemek gerekiyor. Satın almak isteyenler PM ile irtibata geçebilirler.

    Lensin dış kutusu altın sarısı renkte tasarlanmış oldukça sağlam ama dışarıdaki tanıtıcı yazıların ve grafik tasarımın elden geçirilmesinin daha iyi olacağı kanaatindeyim. Kutu içerisindeki lens koruyucu yarım kapaklar diğer markaların lens koruyucu kapaklarından çok daha kaliteli sert bir plastikten üretilmiş ve güven hissi verecek şekilde lensi koruyor. Kutu içerisinden lensle birlikte bir adet siyah kadifeden üretilmiş şık bir lens çantasıyle birlikte parasoley ve lens kapağı aksesuarlar arasına dahil edilmiş.

    Lens gövdesine gelince, netteki fotoğraflarını ilk gördüğümde lensin gerçekte nasıl olabileceği konusunda kuvvetli bir fikir edinimştim ve hakikaten orijinalinin fotoğraflardan en ufak bir farkı dahi yoktu. Lensi ilk elinize aldığınızda ağırlığı ve kaliteli solid yapısı dikkatinizi çekiyor. Lens orijinal Canon 35 1.4’ten bir miktar daha uzun ve ağır olarak tasarlanmış. İlk tecrübelerimi söylemek gerekirse lens özellikle 5D Mark II ile kullanıldığında elde ağır duruyor. Ancak imaj kalitesi herşeye değer dedirtiyor. (Canon 86 mm-580gr, Samyang 111 mm-660gr).

    Lensin dış gövdesi sert ve kaliteli bir plastik malzemeden üretilmiş. Lens mount bölgesi tamamen metal olup fokuslama halkası yüksek kalitede lastikten tasarlanmış. Netleme halkası öylesine yumuşak hareket ediyorki fokuslamada hiç zorlanmıyorsunuz ve bu konuda Canon’dan daha başarılı olduğunu rahatça söyleyebilirim. SAMYANG firması netleme halkasını özellikle HDSLR film fanatiklerinide düşünerek tasarlamış.

    Netleme halkasının hemen bitişiğinde diyafram değerleri ve bunlara karşılık gelen netleme mesafelerini içeren bir netleme skalası eklenmiş . Lens tamamen manuel olduğu için bu skala oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Bu bölgeden sonra o etkileyici kırmızı halka bölgesi var. İtiraf etmeliyimki o kadar tatlı bir kırmızı renk seçmişlerki lense ayrı bir karizma katıyor 

    Kırmızı halkadan sonra son olarak diyafram halkası ekenmiş. Diyafram halkası her diyafram stop değeri için klik sesiyle geçişi sağlayacak şekilde döndürülebilen rahatlıkta üretilmiş. Açıkçası diyafram değerini ayarlarken hiç zorlanmadım hatta vizörden gözümü ayırmadan klik sesleriyle hangi diyafram değerinde olduğumu anlayabiliyorum.

    Lens kapağı gayet kullanışlı ve yine kaliteli bir plastikten üretilmiş. Parasoley malzemeside lens dış yüzey plastiğine yakın kalite ve dokuda üretilmiş. Parasoleyin dış yüzeyi parlak iç yüzeyi ise mat görünümlü yapılmış.
    SAMYANG 35 mm 1.4 lensi 5D Mark II’imle kullanıyorum. Lens gövdeyle çok uyumlu bir görünüm oluşturuyor. Lensin gövdeyle bu uyumu hakikaten L serisi bir lens kullandığınız hissini veriyor ve bu gerçekten insana güven veriyor.
    MF kullanarak fotoğraflama tecrübeme gelirsek, AF lenslerdeki gibi gövde üzerinden AV modunda veya M ve P modunda diyafram değeri verilemiyor. Fotoğraflardada gördüğünüz gibi body üst ekranında diyafram değeri hanesinde 00 yazıyor. Diyafram değeri verilememesine rağmen makine estantene değerini seçtiğiniz diyafram değerine göre otomatik olarak veriyor. Bir dezavantaj ise kısık diyafram değerlerinde diyafram da kısıldığı için ( AF lenslerde bu çekimde otomatik olarak yapıldığı için vizörde bir kararma olmamakta) vizördeki görüntü kararıyor buda netlemeyi olumsuz etkiliyor.

    Bunun üstesinden gelmek için focus confirmation chip (fokus doğrulama çipi) oldukça kullanışlı oluyor. Bu çipi 20-30 dolar civarında alabiliyorsunuz ve kendiniz lens mountuna yapıştırıp kullanabiliyorsunuz. Böylece netleme tamam olunca fokus doğrulama sesi duyuluyor ve vizörde sinyal görülebiliyor. Çipten
    bir tane satın aldım ve lense uyguladım sorunsuz çalışıyor. Çipin nereye
    yapıştırılacağını anlamanız için birkaç kare ve satın aldığım firma adresi:
    Tago Tech I-Store


    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chip by OzsaraC, on Flickr

    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chipp-2 by OzsaraC, on Flickr

    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chip by OzsaraC, on Flickr

    Samyang 35 mm f:1.4 Dandelion AF Chip by OzsaraC, on Flickr

    Ben şimdilik ışığın iyi olduğu yerlerde vizörü kullanıyorum ışık iyi değilse ve yüksek netlik istediğim zamanlarda canlı izlemeyi (live view) kullanıyorum oldukça kullanışlı. Netlik için bir başka çözümde ……… programı. Bu programı makinenize yüklüyorsunuz ve live viewde netleme halkasını çevirdiğinizde netlik istediğiniz bölge büyütülmüş olarak ekrana geliyor (kadrajı görebiliyorsunuz) ve netliği yapıp pozluyorsunuz.

    İmaj kalitesine gelince, lens inanılmaz güzellikte renkler üretiyor. Keskinlik özellikle kenarlarda Canon 35 1.4’ten daha başarılı. Kenar bölgelerdeki vignetting çok daha minimalize edilmiş. Kromatik sapmalar Canon 35 1.4’den çok daha az. SAMYANG mühendisleri bunu en öne koydukları (lensin daha uzun ve ağır olmasına neden olan) iki adet lensle bunu sağlamışlar. Yapılan testlerde her iki lenste eşit miktarda ve güzellikte bokeh oluşturuyor.

    Lensi özellikle sabit nesneleri, gurup fotoğraflarını, portreleri, düğün ve doğum fotoğraflarını, hatta çiçek makrolarını çekmeyi isteyenlerin tercih etmesi daha isabetli olur.

    Kısaca bu lensi satın aldığım için çok memnunum ve 35 mm aralığını seven herkese tavsiye ederim. Lensi almayı düşünenlerin arka plandaki o yumuşaklığı daha iyi alabilmelerinin ancak fullframe bir makine ile mümkün olabileceğini belirtmek daha doğru olur.

    SAMYANG 35 MM 1.4 ile elde ettiğim ilk izlenimler şimdilik bu kadar. Hatalarımı lütfen ikaz ediniz. Takıldığınız bir konu olursa çekinmeden sorunuz.
    Aşağıdaki fotoğrafların tamamı tarafımdan çekilmiş olup izinsiz kullanılması
    yasaktır. Gösterdiğiniz anlayışa teşekkür ederim.


    IMG_4837 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4839 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4842 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4843 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4845 by OzsaraC, on Flickr

    IMG_4846 by OzsaraC, on Flickr
    IMG_4851 | Flickr - Photo Sharing!

    IMG_4854 by OzsaraC, on Flickr
    Çektiğim örnek fotoğraflar:

    IMG_9969-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_9994-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_9954-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_0042-Edit by OzsaraC, on Flickr

    IMG_9985-Edit by OzsaraC, on Flickr










    Konu fraktalinda tarafından (08.August.2011 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.
    gezgit and ugury like this.
    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #2
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Çok teşekkürler inceleme için Mehmet Bey

    Açıkçası ben de samyangları çok beğeniyorum. 14 2.8 olsun,35 1.4 olsun bayagı methediliyor. Ve ikisi de canondaki sınıfdaşlarıyla kapışacak kalitede. Bu kalitenin yanında fiyatı da cabası. Ne diyelim iyi ki varsın Samyang

    Ben bu lensin sadece boyutlarını begenmedim. Biraz uzun gibi. Şimdilik tek eksisi bu benim için. İlerde almayı planlıyorum.

    14mm için diyafram değerini 1.4 yazmışsınız. Yeni mi çıktı yoksa 2.8 yerine yanlışlıkla mı yazdınız.

    500usd'ye aldınız,gümrükte sıkıntı olmadı mı vergi için?

    ve

    fotoğrafları elde mi yoksa tripodta lw ile mi çektiniz?

    Son olarak fotoğrafların çok güzel oldugunu belirterek,inceleme için tekrar teşekkür ediyorum,sağolun











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler inceleme için Mehmet Bey

    Açıkçası ben de samyangları çok beğeniyorum. 14 2.8 olsun,35 1.4 olsun bayagı methediliyor. Ve ikisi de canondaki sınıfdaşlarıyla kapışacak kalitede. Bu kalitenin yanında fiyatı da cabası. Ne diyelim iyi ki varsın Samyang

    Ben bu lensin sadece boyutlarını begenmedim. Biraz uzun gibi. Şimdilik tek eksisi bu benim için. İlerde almayı planlıyorum.

    14mm için diyafram değerini 1.4 yazmışsınız. Yeni mi çıktı yoksa 2.8 yerine yanlışlıkla mı yazdınız.

    500usd'ye aldınız,gümrükte sıkıntı olmadı mı vergi için?


    ve

    fotoğrafları elde mi yoksa tripodta lw ile mi çektiniz?

    Son olarak fotoğrafların çok güzel oldugunu belirterek,inceleme için tekrar teşekkür ediyorum,sağolun
    Evet, lens biraz uzun ve ağırca ama 1000 dolar vermekten iyidir dedim aldım.
    14 mm için 1.4 diyafram değerini yanlışlıkla yazmışım doğrusu 2.8 olacak
    düzeltme için teşekkür ederim.
    Lensi Honkong'dan bir arkadaşım aldı şahsi eşya olarak getirdi, gümrükte
    sorun olmadı. Toplamda 625 dolara maloldu. Ancak Nikon versiyonunda AF
    doğrulama çipi fabrikadan ekli olduğu için bu rakama 25-30 dolar daha ekleniyor
    Fotoğrafların tamamını makineyi elde tutarak ve live view kullanarak çektim.
    İncelemeyi siz ve özgür bey istediği için hazırladım, ben teşekkür ederim )










    Konu fraktalinda tarafından (29.June.2011 Saat 12:27 ) değiştirilmiştir.
    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #4
    revogreen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    orçun
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    01.September.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    519

    Standart

    Hakan Bey, inceleme ve detaylı yazınız için teşekkürler. Güle güle kullanın, şimdiden harika karelerinizi gördük.
    Lensin önünden çalışma mesafesi kaç cm? objeye baya yaklaşabiliyorsunuz sanırım...


    edit: Ben Samyang 85mm 1.4 alırken Nikon mount tercih ettim ve lensi
    elimdeki nikon>eos çipli adaptörle kullandım. AF confirm sorununu çözmüş oldum.
    Lensi satmaya karar verdiğinizde de hem canon hem nikon kullanıcısı alıcı olabiliyor.










    Konu revogreen tarafından (29.June.2011 Saat 01:15 ) değiştirilmiştir.

  • #5
    yavy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yavuz Selim Karaburun
    Makina:
    5D
    Üyelik tarihi
    25.February.2010
    Nereden
    İstanbul - İzmir
    Yaş
    33
    Mesajlar
    975

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu lensin sadece boyutlarını begenmedim. Biraz uzun gibi. Şimdilik tek eksisi bu benim için. İlerde almayı planlıyorum.
    Al benden de o kadar. Çok büyük yahu =) Ağırmış da. Canon'da fazladan af motoru olmasına rağmen samyang daha ağır :-/

    Liveview olmadan, focusing screen ile kullanımı rahat olur umarım malum 5D'de lv yok...

    Samyang harika oldu doğrusu... Sigma da 85'i gibi 24 ve 35mm lenslerden çıkarsa canon L ile samyang'ların ortasında bir fiyata da işler iyice kızışsa keşke


    İnceleme için teşekkürler











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    Ichimaru Gin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Dörtyol
    Makina:
    Nikon D750 / Asahi Pentax 6x7 / Olympus OM-4
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul / Ataşehir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,686

    Standart

    Güzel inceleme olmuş elinize sağlık Mehmet bey

    Benim yaptığım araştırmalarda Canon 35L'nin ortada daha keskin olduğu gözüküyordu, ama kenar keskinliği olarak Samyang uzak ara öndeydi. Yani Samyang her genel olarak köşeden kenara keskin bir lensken 35L ortada keskin kenarda yumuşak sonuçlar veriyor gibiydi.

    Bir de bu lens farklı adlarla piyasaya sürülüyor. Aynı ürün sadece ürün üzerindeki marka adı farklı
    Rokinon-Bowen-Samyang en bilinenleri birkaç tane daha vardı hatırlayamadım şimdi.

    Bildiğim kadarıyla bu ürünler eski Vivitar fabrikalarında üretiliyor tam emin olmamakla birlikte.

    Lensinizi iyi günlerde kullanın kısa tez zamanda 14mm de temin edin derim bir tane de çünkü bundan bile başarılı bir lens benim gözümde










    Asahi Pentax 6x7 / Takumar 105mm F2.4
    Olympus OM-4 / Zuiko 50mm F1.4


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Alıntı revogreen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan Bey, inceleme ve detaylı yazınız için teşekkürler. Güle güle kullanın, şimdiden harika karelerinizi gördük.
    Lensin önünden çalışma mesafesi kaç cm? objeye baya yaklaşabiliyorsunuz sanırım...


    edit: Ben Samyang 85mm 1.4 alırken Nikon mount tercih ettim ve lensi
    elimdeki nikon>eos çipli adaptörle kullandım. AF confirm sorununu çözmüş oldum.
    Lensi satmaya karar verdiğinizde de hem canon hem nikon kullanıcısı alıcı olabiliyor.
    teşekkür ederim güzel temennileriniz için. minimum yaklaşma mesafesi 30 cm.










    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #8
    Gezgin Bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan KURTULUŞ
    Makina:
    Canon 5D Mark II Canon EOS 5
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    288

    Standart

    İncelemeniz için teşekkürler benim de almayı düşündüğüm merak ettiğim bir lensti...
    Şu AF confirm çip meselesi ile ben de Nikon mount u almayı düşünmedim değil...

    Af confirm çipler için Peleng firmasının ürettiği çipler 24 dolardı...
    AF Chips "Dandelion" | peleng8.com - Peleng 8mm f/3.5 Circular Fisheye Lens for Canon, Nikon, Olympus

    Siz nereden aldınız bir de aldığınız bu çip exif olarak programlanabiliyor mu?
    Yani çipli adaptörlerin çoğında 50 1.4 olarak programlanmıştır. Bu çipler nasıl oluyor değiştirilebiliyor mu?

    eğer değiştirilmiyorsa elimdeki ebaydan 10 dolara aldığım M42 adaptörün üzerindeki çipi söküp lensin arkasına yapıştırabilirim diye düşünüyorum

    Şu Samyang neden Canon lenslere çip koymaz ve diyaram makinadan değiştirilemez anlamak zor... Örneğin Pentax bayonet olanlarında diyafram makinadan değiştirilebiliyor ve aynı Pentax lenslerdeki gibi lensin arkadasınki çubuk sayesinde diyafram aynı AF lenslerdeki gibi açık oluyor çekerken kapanıyor böylece kararma olmuyor...










    Canon 5D Mark II
    Canon EOS 5
    Canon 17mm L
    Canon 24-70mm L
    Canon 70-200 f:4 L
    Sigma 85mm f:1.4 EX DG HSM
    Pentacon 135mm f2.8
    Canon 550EX PENTAX FTZ 500
    Yashica Mat 6x6 TLR
    Mamiya C330 f 65mm f3,5 80mm f2,8 135mm f4,5 180mm f4,5


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    Ichimaru Gin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Dörtyol
    Makina:
    Nikon D750 / Asahi Pentax 6x7 / Olympus OM-4
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul / Ataşehir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,686

    Standart

    Söküp yapıştırmak en mantıklısı Kaan ek masrafa gerek yok










    Asahi Pentax 6x7 / Takumar 105mm F2.4
    Olympus OM-4 / Zuiko 50mm F1.4


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Tatilde bu lensle çekim yapmak ayrı bir keyif )

    Macro with 35 1.4 by OzsaraC, on Flickr

    Meal by OzsaraC, on Flickr










    Konu fraktalinda tarafından (03.July.2011 Saat 23:19 ) değiştirilmiştir.
    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #11
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Alıntı ozgur d Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel inceleme olmuş elinize sağlık Mehmet bey

    Benim yaptığım araştırmalarda Canon 35L'nin ortada daha keskin olduğu gözüküyordu, ama kenar keskinliği olarak Samyang uzak ara öndeydi. Yani Samyang her genel olarak köşeden kenara keskin bir lensken 35L ortada keskin kenarda yumuşak sonuçlar veriyor gibiydi.

    Bir de bu lens farklı adlarla piyasaya sürülüyor. Aynı ürün sadece ürün üzerindeki marka adı farklı
    Rokinon-Bowen-Samyang en bilinenleri birkaç tane daha vardı hatırlayamadım şimdi.

    Bildiğim kadarıyla bu ürünler eski Vivitar fabrikalarında üretiliyor tam emin olmamakla birlikte.

    Lensinizi iyi günlerde kullanın kısa tez zamanda 14mm de temin edin derim bir tane de çünkü bundan bile başarılı bir lens benim gözümde
    ben keskinlik konusunda bir hata yapmışım haklısınız özgür bey, muhtemelen
    merkezdeki keskinlikte Nikon ve Sony'de daha başarılıydı ben onunla karıştırdım.
    hemen düzeltiyor teşekkür ederim..










    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #12
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    E. Bostanoğlu
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    52

    Standart

    objektifi kısa sürede test etme imkanım olmuştu. Gerçekten süper birşey. Manuel olması içinde çiple çözüm sağlanması güzel bir durum.

    İmkanım olduğunda alacağım lenslerden bir tanesi gibi görünüyor.











  • #13
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Alıntı myth1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    objektifi kısa sürede test etme imkanım olmuştu. Gerçekten süper birşey. Manuel olması içinde çiple çözüm sağlanması güzel bir durum.

    İmkanım olduğunda alacağım lenslerden bir tanesi gibi görünüyor.
    karar verdiğiniz zaman haber verin getirtelim bir tanede size )










    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #14
    semdeg
    Guest

    Standart

    of beee lense bak











  • #15
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    E. Bostanoğlu
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    52

    Standart

    Alıntı fraktalinda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karar verdiğiniz zaman haber verin getirtelim bir tanede size )
    sanırım karar vermem baya bi vakit alacak











  • #16
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Lensle çekilmiş bir iki yeni örnek daha...


    IMG_2454 by OzsaraC, on Flickr

    Candal Alabalık Tesisleri by OzsaraC, on Flickr

    Candal Alabalık Tesisleri by OzsaraC, on Flickr










    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #17
    eKBS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kabaşabanoğlu
    Makina:
    X
    Üyelik tarihi
    28.June.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    35
    Mesajlar
    950

    Standart

    Belki bazı arkadaşlarımıza çok saçma gelecek "hadi canım bu da sorulur mu denecek cinsten bir soru olacak" ama uzun zamandır içime kemiren bir sorudur bu.

    Geniş açı ile tele lensin veya portre lensin farkını anladım da, mesela neden 85mm f/1.8'in varken 35mm f/1.4 almak isteyesin? Bunu sorgulama olarak değil de sesli düşünen biri olarak sorduğumu düşünün. 10mm'de 14mm'de o geniş açının verdiği his ok tamam peki 35 ile 85 arasındaki fark neden? 85 ile çekeceğimiz kareyi 35 ile çekmemiz için tek yapmamız gereken yaklaşmak. Eminim ki yaklaşmak için ekstra bir lens alınmıyor, bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.











  • #18
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    @eKBS
    oncelikle eger benim gibi gece kendinizi disarilara vurup yildiz pesinde kosuyorsaniz 35mm guzel gelecektir

    Aci farkindan olusan deformasyonu bir kenara birakirsak...
    Ayrica bildiginiz gibi alan derinligini etkileyen 3 faktor var...
    1- Odak uzakligi
    2- Diyafram
    3- Objeye olan uzaklik.

    Her iki lensinde erdigi etki farkli. Ayni kareyi cekemezsiniz. Benzer kareler belki ama kesinlikle ayni degil.

    Ayrica 35mm odak uzakligina sahip bir objektifde yakaliyacaginiz gorus acisi APS-C sensorlerde crop nedeniyle insan gozune denk dusecekken, 85mm de oldukca dar kalacaktir. Lenslerin amaclari sonucta sadece portre degil...
    Kaldiki eger alan derinligi genis kullanilarak yani f/11 gibi bir degerde atiyorum cekim yapilirsa telefoto lensler goruntuyu basacaktir. on plan ve arka plan yapisacaktir. genis acili lenslerde bu etki daha azdir.

    Ayrica hiperfokal mesafenin hesaplanarak calisilmasi gereken ortamlarda genis acili lensde hiper fokal mesafeye daha yakin bir obje ile yani net bolge kameraya daha yakin bir noktadan baslayarak olusturulabilir.

    Biri genis aci sinifina girerken digeri orta tele objektiftir.










    Konu tunapala tarafından (16.August.2011 Saat 09:29 ) değiştirilmiştir.
    duha likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #19
    eKBS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kabaşabanoğlu
    Makina:
    X
    Üyelik tarihi
    28.June.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    35
    Mesajlar
    950

    Standart

    Aydın Bey teşekkür ediyorum detaylıca yaptığınız açıklamalar için, düşündüğümden fazlası değilmiş. Ama şimdi daha netleşti ve aşağıdaki fotoğrafları elde etmek için gerekli bir objektif olduğunu iyice kavradım.

    Samyang 35mm f/1.4 bokeh test...would you like a strawberry? | Flickr - Photo Sharing!
    DSC_8144.jpg | Flickr - Photo Sharing!
    Samyang 35mm f/1.4 bokeh test | Flickr - Photo Sharing!











  • #20
    Ichimaru Gin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Dörtyol
    Makina:
    Nikon D750 / Asahi Pentax 6x7 / Olympus OM-4
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul / Ataşehir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,686

    Standart

    Aslında ciddi farklılıkları var ama kullanıp anlamak en kolayı sanırım. Bir kişiyi dibinden çekmekle uzaktan çekmek çok farklı şeyler










    Asahi Pentax 6x7 / Takumar 105mm F2.4
    Olympus OM-4 / Zuiko 50mm F1.4


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •