CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    boyabadanaci
    Guest

    Cool KOLON SPORT - Photo Trekking Grande İncelemesi

    Forumda zaman zaman arkadaşlar ile ekipmanlarımızı ve sağlığımızı emanet ettiğimiz çantalarımızın önemi ve seçim kriterleri hakkında konuşuyoruz..
    Bu noktada ben de zaman zaman tecrübelerime istinaden hoşuma giden modelleri yada önemsediğim bazı ayrıntıları paylaşıyorum...
    Geçtiğimiz bir iki başlık içerisinde uzun yürüyüşler yada günlük eşyalarımızın da taşınmasına imkan veren; ancak bu noktada sağlığımıza zarar vermeyecek model tavsiyelerim arasında yer alan, ki şahsen benim de sahibi olduğum, Kolon Sport firmasının ürün gamında yer alan Photo Trekking serisinden GRANDE modelinin bir incelemesini yapmamın faydalı olacağı kanaatindeyim.. Çünkü bu ürün bir çak ayrıntıyı bünyesinde barındırdığı için ekipman seçiminizde sizlere de bazı noktalarda ışık tutacaktır.
    Öncelikle çoğunuzun adını belki de ilk defa duyduğu Kolon Sport firmasını tanıtmakta fayda görüyorum. Kolon Sport uzak doğu doğa sporları piyasasının en güçlü temsilcilerinden birisidir. 1973 kuruluş tarihli firma 1986 dan bu yana Asya Oyunlarının, 1988 den bu yana ise Olimpiyatların resmi ve ekip sponsorlarından birisidir.
    G.Kore'deki eğitimim esnasında Asya halkının doğa sporlarına ne kadar önem verdiğini görmüş ve markayı da hayranlık ile o şekilde tanımış idim.
    Photo Trekking serisinde 4 farklı ürün bulunmakta:
    - Photo Trekking Grande
    - Photo Trekking 2. On
    - Photo Trekking Spin
    - Photo Trekking Hidden
    Grande boyutsal olarak içlerinde en geniş ve gelişmişi. Ayrıca Bordo, Kahverengi ve Siyah gibi üç renk opsiyonu bulunuyor.
    Ürüne geçecek olursak.
    Grande toplam 2,2kg ağırlında ve 38 lt hacime sahip. Yani belki de piyasanın bu hacimde en hafif çantalarından biri. En yakın rakibi 2,6kg ağırlığı ile KATA Bumblebee...
    F-1

    F-2

    F-3


    Sanırım öncelikle çantanın ergonomik yapısından bahsederek başlamakta fayda var. 2. fotoğrafta da görüldüğü çantanın sırt yapısı omurgayı saracak şekilde eğimli dizayn edilmiş. Bu sayede, eğer doğru ayarlanır ise, çanta sırtınıza tam olarak oturuyor.. Bu formun bozulmaması için sırt kısmı flexyglass benzeri bir malzeme ile sabitlenip güçlendirilmiş. Ve terlemeyi engellemek için bu bölge, nefes alabilir, gözenekli bir sünger ile konforlu bir hale getirilmiş (F-3 ve F-4).

    F-4


    Çantayı alır almaz yapmanız gereken ilk işlem, çantasının omuz askılarının ayarlanması olmalı (F-5a ve F-5b). Bu kayışlar sayesinde çantanızın sırtınızda hangi irtifada bulunacağını belirliyorsunuz. Bu ayar doğru yapılmaz ise, bir çok çanta gibi bu çanta da basit ağırlıklarda bile size bel ağrısı yaşatabillir. Bunu en iyi aramızda doğa sporları ile ilgilenen arkadaşlarımız bilirler. Ayrıca bu omuz kayışlarında kullanılan malzemenin kalınlığı, genişliği ve süspansiyonu son derece iyi ayarlanmış.

    F-5a

    F-5b


    Daha sonra çantamızın iç kısımlarının dizaynına geçebiliriz. 38lt, yine doğa sporları ile ilgili arkadaşlar yan yan gülümseyeceklerdir, azımsanmayacak bir hacimdir. Bu açıdan Grande 2 bölgeye ayırılmış. Biz onlara üst ve alt gövde diyelim.
    Üst bölge (F-6 ve F-7)daha sık kullanılması planlanan ekipmanlar için dizayn edilmiş. Bu alana biri pro-gövde üzerinde olmak üzere 5 lens ve bir pro gövde rahatlıkla sığabiliyor. Gövdeyi hem çizilmelere karşı korumak hem de sabitlemek için, kullanılmadı zamanlarda katlanarak sabitlenebilen (F-9), son derece kullanışlı bir elastik örtü sistemi düşünülmüş (F-7 ve F-8).

    F-6

    F-7

    F-8

    F-9


    Derinlik ise F-10 da görülebileceği gibi Canon EF 24-70 f/2,8 USM L veya Canon EF 135mm f/2,0 USM L lensi alabilecek kadar rahat.

    F-10

    F-11


    Üst gövde ve alt gövde F-11 de ayrıntılı görünen bir fermuar sistemi ile birbirinden ayrılıyor. Ve istenildiğinde bu bölümler yine bu fermuar ile birleştiriliyor. Üst gövdenin kapağının iç kısmında iki gözlü cep ve bir anahtarlık da ihmal edilmemiş (F-12).

    F-12


    Alt gövde ise yere daha yakın olduğundan biraz daha sağlamcı ve bu sebeple biraz daha kavrayan bir yapıda tasarlanmış (F-13). Bu kısımı açar açmaz karşımıza, istenildiğinde çıkartılabilen, koruyucu süngerden bir kalkan çıkıyor (F-14 ve F-15). Bu kısıma bu kalkanı açmadan ulaşmanız imkansız.

    F-13

    F-14

    F-15


    Bu kalkan çıktığında ise bu kez karşıdan darbeleri engelleyen, ve yine istenildiğinde çıkartılabilinen (F-21), koruyucu süngerden barlar karşımıza çıkıyor (F-16). Bu kısım da üst kısım gibi bölmelere ayırılmış durumda (F-17, F-18 ve F-19). Ancak bu kısım üst kısımdan daha da geniş F-19da da görüleceği gibi bu alana, üzerilerinde lensleri ile birlikte, karşılıklı iki gövde de sığabilmekte.

    F-16

    Bütün bu kısımları aştığınızda ekipmanlar karşınızda demektir (F-17 ve F-18).
    F-17

    F-18

    F-19


    Yine üst kısımdakine benzer bir şekilde, gövdeyi sabitlemek için, bir elastik bir bant sistemi de unutulmamış (F-20).

    F-20


    Ayrıca bu kısım kapağının da iç tarafında bir fermuarlı cep aksesuarlarınız için alan sunmakta(F-21).

    F-21


    Grande'nin ön yüzünde bir çok fermuarlı aksesuar cebi konulmuş (F-22, F-23, F-24 ve F-25) Özellikle F-22 deki cepte kart gözleri, pasaport gözü gibi özel alanlar da var.

    F-22

    F-23

    F-24

    F-25


    Grande' nin ön alt kısımında (F-26 ve F-27) gizli bir kese yerleştirilmiş. Bu kese sayesinde büyük tripodlarınızı çantanın bu alanına yerleştiriyorsunuz. Ve tripodunuzu gövdenin ön kısmında yer alan ayarlı bantlar ile gövdenize sabitleyebiliyorsunuz (F-28 ve F-29). F-29 da da görüldüğü gibi ayar kayışlarının başıboş dolaşmaması için lastik toplayıcılar bir ayrıntı olarak unutulmamış. Bence çok önemli..

    F-26

    F-27

    F-28

    F-29


    Grande' nin her iki yan tarafında da ufak ebatlı tripodlarınızı yada şemsiyenizi koyabileceğiniz cepler ve sabitleyici kayışlar konulmuş (F-30). Ayrıca ilave malzemelerinizi bağlayabileceğiniz case tutacakları da unutulmamış (F-31). Sanırım bu noktada en çok, benim gibi Think Tank Modular Set kullanıcılar sevinecek. Çünkü bu tutacaklar tam olarak Think Tank modelleri ile uyumlu tasarlanmış (F-32). Ben örnek olsun diye ThinkTank Lighting Fast Flash Case'ini bağlamıştım. Bu tutacakların bir serisi de bel kayışı üzerine yerleştirilmiş ki bel kayışında bir de anahtar yada bozukluklarınızı koyabileceğiniz fermuarlı bir kese de bulunuyor.

    F-30

    F-31

    F-32


    Grande' nin omuz ve bel kayışları ise yine iyi tasarlanmış özelliklere sahip (F-33). Göğüs desteğini sağlayacak ve istenildiğinde bir kızak sistemi üzerinde, yukarı aşağı hareket elastikiyetine sahip, iki adet göğüs gergisi bulunmakta (F-34 ve F-35). Ayrıca yine Grande' nin bence en hoş özelliklerinden biri olan, omuz kayışı üzerine fotoğraf makinenizi sabitlemek için tasarlanmış bir kayış sistemi yerleştirilmiş. Bu sistem yine benim de kullandığım ve tavsiye ettiğim KATA Reflex E kamera kayışı ile uyumlu bir yapıda (F-36, F-37 ve F-38).

    F-33

    F-34

    F-35

    F-36

    F-37

    F-38


    Ve tabii bir de Laptop gözü... (F-39)

    F-39


    Çantanın alt kısımına geri dönersek, burada yine doğacı arkadaşların matlarını, tulumlarını yada kazağınızı bağlayabileceğiniz kayışlar mevcut (F-40). Ve yine bu bölgede yürüyüş batonlarınızı bağlayabileceğiniz lastik sabitleyiciler unutulmamış (F-40 ve F-41). Ki bu da bence bir trekkkinci için son derece hayati bir aksesuar.

    F-40

    F-41


    Bu mat kayışlarının hemen arkasında ise, yine fermuarlı, bir göz daha var (F-42). Bu fermuar olayı benim için çok önemli. Çünkü, özellikle LowePro modellerinde, bu tür alanlarda kullanılan cırtcırtlı cepler daha sonra deforme olmakta ve hem ekipman ömrü hemde göz zevki açısından can sıkıcı olabilmektedir.

    F-42


    Bu kısımı açtığımızda ise çantamızın yine çok önemli aksesuarlarından birisi olan yağmurluğumuz açığa çıkıyor (F-43 ve F-44). Rengi bir hoş.. Bu renge aldanıp sakın baya çantası mı aldık diye bazı arkadaşlar üzülmesin, çünkü uzakdoğu gençliği bu tür renkleri özellikle aksesuarlarında çok tercih ediyorlar.. Ayrıca grup yürüyüşlerinde, ve özellikle kötü hava şartlarında kaybolmamanız yada bulunabilmeniz için bu tür renkler çok önemli..

    F-43

    F-44


    Bu noktada yağmurluk hakkında da bir bölüm açmakta fayda görüyorum. Çünkü çantamız ve içindeki ekipmanlarımız için çok önemli bir parça. Birçok trekking çantasında bile olmayan sabitleme aksesuarları bu yağmurluğun dizaynında düşünülmüş ve uygulanmış (F-45). Örneğin sırt kısımından gergi lastiği (F-46) ve omuz kayışlarına sabitleme cırtları (F-47) bu anlamda önemli ayrıntılar..

    F-45

    F-46

    F-47


    Bu izolasyon olayına değinmişken bir şeyin daha altını çizelim. Çantanın ana bölümlerinin fermuarlarının tamamı su geçirmez yapıda tasarlanmış. Ayrıca bu fermuar başlarında kilit sistemi ve tutacaklarında ise gece parlayan fosforlu plastikler kullanılmış (F-48).

    F-48


    Bütün bunlar bir araya geldiğinde karşınıza son derece kaliteli ve tavsiye etmemenin günah olacağı bir çanta karşınıza çıkıyor. Şaka bir yana Grande bu güne kadar sahibi olduğun en başarılı çantalar sıralamasında ilk üçe rahatlıkla girebilir.
    Tabii herzaman ifade ettiğim gibi, kalite isteklerin karşılanabilme derecesidir. Eğer ekipmanınız çok ise, yürüyüşleriniz yada gezileriniz uzun soluklu yada çetin şartlarda gerçekleşiyor ise, ekipmanınıza fakat önce sağlığınıza değer veriyorsanız, bu işe bir bütçe ayırabiliyor iseniz, ayrıntılar sizin için önemli ise ve biraz da farklı olmak istiyorsanız, bence KOLON SPORT Photo Trekking Grande alabileceğiniz en iyi çantalardan birisi.
    Çantanın G.Kore fiyatı 300,000Kwon, yani TL karşılığı 470TL civarında. Türkiye'deki yetkili dağıtımcısı ise Sirkeci'deki Fotoğraf Dünyası mağazası. İnternet sitelerindeki satış fiyatları 238,98 USD + KDV. Yani G.Kore satış fiyatına bir hayli yakın bir rakam. Ancak pazarlık payı sizin ve onların arasında...
    Uzun bir inceleme olduğunun farkına vararak, incelememi burada sonlandırıyorum. Umarım sizler için faydalı bilgiler sunabilmişimdir.
    Görüşmek üzere..










    Konu boyabadanaci tarafından (12.December.2011 Saat 18:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: O kadar yazdık, konu başlığını yanlış yazmışız.. İş mi bu...

  • #2
    madmax82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Alper ERGÜN
    Makina:
    7D Mark2
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    408

    Standart

    Çok güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler...











  • #3
    byciko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SERDAR EKMEKCI
    Makina:
    CANON EOS 7D
    Üyelik tarihi
    13.February.2011
    Nereden
    GEBZE (HOPA)
    Mesajlar
    64

    Standart

    emeğine sağlık..acayip güzel olmuş inceleme..










    Canon EOS 7D / Canon EF 24-105 f 4 L IS USM / Canon EF 50 MM f 1.8 II

  • #4
    OnurBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    OBGA
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    09.October.2011
    Nereden
    Ören
    Yaş
    38
    Mesajlar
    192

    Standart

    Süper bir inceleme olmuş Vefa abi bir kere daha aşık oldum ve onunla kavuşmama az kaldı diyorum teşekkürler şuan içim çok daha rahat gidip kendim incelemiş kadar oldum.











  • #5
    Ebubekirolcok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ebubekir OLÇOK
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    08.December.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    654

    Standart

    Abicim ellerıne sağlık güzel olmuş











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    director of photography

  • #6
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    ellerine sağlık vefa abi çok güzel inceleme olmuş sağolasın










    Konu Mert Gundogdu tarafından (06.April.2012 Saat 09:54 ) değiştirilmiştir.

  • #7
    uncuzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S. Samet UNCU
    Makina:
    Canon EOS 500D
    Üyelik tarihi
    25.January.2011
    Nereden
    Yozgat-Konya-K.Maraş
    Yaş
    36
    Mesajlar
    209

    Standart

    Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık.










    Canon Eos500d - 18-55mm - Helios 44m-4 58mm f2 - Jupiter 37AM 135mm - Jupiter 21m 200mm f4 - Kenko UV-CPL Filtre - Kaynak Camı - El yapımı LightBox



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    oligomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat ÖRNEK
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    18.January.2010
    Nereden
    Lüleburgaz
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,056

    Standart

    Nefis olmuş ağabey, ellerine sağlık.











  • #9
    kubilayoktay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kubilay Oktay
    Makina:
    x100s
    Üyelik tarihi
    02.July.2011
    Nereden
    Osmaniye/Adana/Gaziantep
    Mesajlar
    167

    Standart

    abi öyle bi inceleme yapmışsın ki maşallah şöyle bi benim çantaya baktım, sonra bakmak istemedim ellerine sağlık vallahi, ekipmanı yenilediğimde listenin başında yerini alacak olan çanta oldu.











  • #10
    Ahmet Yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ... ...
    Makina:
    Hasselblad 501cm, Leica M6 TTL, Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    03.July.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    44
    Mesajlar
    2,987

    Standart

    Teşekkürler,
    çanta da süpermiş gerçekten...










    İNTERNETİME DOKUNMA!

  • #11
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    ömer faruk karamenderes
    Makina:
    canon 500d
    Üyelik tarihi
    16.July.2011
    Nereden
    denizli
    Mesajlar
    8

    Standart

    abi büyüksün ellerine sağlık











  • #12
    sekg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serkan Alay
    Makina:
    5d Mark2
    Üyelik tarihi
    06.July.2010
    Nereden
    lüleburgaz
    Yaş
    41
    Mesajlar
    348

    Standart

    Ellerine saglik abi harika olmus











  • #13
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Sağolun arkadaşlar..
    Yazıda da ifade ettiğim gibi bu ürün bir çok ayrıntısı itibariyle diğer çantalarda maalesef bulundurulmayan birçok kolaylaştırıcı özelliğe sahip..
    Örneğin 42. fotoğrafta dikkat ederseniz o an itibariyle bir şey takılı olmadığı için atıl durumdaki gergi kayışları son derece intizamlı duruyor...
    Öyle durmasının sebebi; adamlar her kayışın sonuna kapalı don lastiği dikmişler.. Bu sayede katlamadan sonra tek hamlede lastik kayışları kavrayıp düzenli tutuyor.. Bunca zamandır ben ya kayışı çevrede bir yere düğümlüyordum, yada paket lastiği ile sabitliyordum... Oysa çözümü ne kadar basitmiş...
    Bu tür ayrıntılar sahip olduğunuz ekipmanları daha da sevmenizi sağlıyor..
    Bu sebeple incelemeyi biraz ayrıntılı tuttum...
    Hoşunuza gittiğine sevindim..











  • #14
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Vefa Abi ellerine sağlık. Muhteşem bir inceleme olmuş.. Konuyu sabitledim..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Selçuk Küçükdere
    Makina:
    Canon 5D mk2
    Üyelik tarihi
    18.October.2010
    Nereden
    HATAY-DÖRTYOL
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,631

    Standart

    Vefa abi eline emeğine sağlık.büyük zahmet vermişsin.











  • #16
    mustafayentur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa YENTÜR
    Makina:
    Nikon D700
    Üyelik tarihi
    12.October.2010
    Nereden
    İstanbul - B.Çekmece
    Yaş
    41
    Mesajlar
    675

    Standart

    Vefa abi inceleme çok güzel olmuş.. Emeğin için teşekkürler...










    Nikon D700+MB D10 Grip I Nikon AF 24-85mm f/2.8-4D IF I Nikon AF-S 50mm f/1.8G I SB 900 x 2 I SB 800 I YN560 I
    Olympus E PL-1 I Oly 14-42 f3.5-5.6 ED

  • #17
    Selim Karakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Selim Karakuş
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    08.December.2009
    Nereden
    Isparta
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,358

    Standart

    Adamlar bu kadar detaylı bakmamıştır kendi ürettikleri mala, güzel inceleme olmuş. Eline sağlık Vefa Abi.











  • #18
    tulgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Tolga ÜLGEN
    Makina:
    EOS 7D, Oly E-PL2
    Üyelik tarihi
    03.May.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    55
    Mesajlar
    114

    Standart

    Çok detaylı ve "olması gereken şekilde" olan bu inceleme için çok teşekkürler. Özellikle makine göğüs taşıma sistemine bittim. ezgin fotoğrafçılar için hayat kurtaran çözüm. Sırf bu amaçla Amerika' dan Cotton Carrier getirtmeyi düşünüyordum.

    Çantanın hacmi ve sağlamlığı düşünüldüğünde fiyat gayet uygun; piyasadaki benzer çantalarda hemen hemen aynı veya daha pahalı. Ekipmanınız ağır ve beliniz benim gibi sakatsa çantaya verilen paraya acımıyorsunuz. Gerçi ben açık alanda lens değiştirme ve hareket kolaylığı ve sırtı kuru tutması nedeniyle (son çekimde 5 saat tepinirken farkına varmamışım, montu çıkardığımda sırtımdan sular "akıyordu"; 20 gündür hastayım o nedenle) kemer sistemine geçtim. Görüntü olarak biraz fazla ilgi çekse de çekim gezilerinde çok rahat. Ama uzun seyahatler için bu çantayı yazdım bir kenara. Ankara' da bulmak zor ama artık bir sonraki istanbul gezisinde... Teşekkürler.










    Canon 7D | Canon EF 35L | Canon EF 50 1.4 | Sigma 85 1.4 | Canon EF 135L | Canon EF 70-200L | Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM | Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro | Tamron SP AF10-24 f/3.5-4.5 Di II | Tamron SP AF17-50 f/2.8 Di II VC | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 2X AF 7MC | Canon Speedlite 580 EX | Metz 58 AF-2

  • #19
    adilsefaersan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Adil Sefa Erşan
    Makina:
    Canon Eos 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    10.June.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    35
    Mesajlar
    44

    Standart

    abi kral olmuş, şahsen bu kadar dikkat etmemiştim,
    valla diyecek söz bulamıyorum.










    5D Mark II
    85 mm 1.8 100mm IS Macro 2.8 L ,Sigma 50mm 1.4
    Leica M9
    Voigtlander 35mm F:1.2
    Nokton 50mm F:1.0
    Leitz 90mm F:2.0

  • #20
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan İŞLER
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    İstanbul - Küçükçekmece
    Mesajlar
    1,591

    Standart

    eline sağlık sevgili Vefa..

    çok detaylı.. açıklayıcı bir inceleme olmuş...












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Çekilen her fotograf, herkesin kendi portresidir……

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •