CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 43 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree20Likes

Konu: 5D mark2 ye gectim fakat..

  1. #41
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Bence fotolarda hiç bir sorun görünmüyor. f/2.8-4 gibi bir diyafram açıklıklarıya ile makro sayılabilecek bir çekim yapmışsınız. Objeye bu kadar yakınken f/2.8 gibi bir diyafram o kadar sığ bir net alan sağlar ki, kadrajdaki bir yaprak diğerinden 2-3mm geride ya da önde olursa çok farkedilir bir netlik kaybı olur. Ki zaten olmuş. Bu gibi çekimler en az f/8 hatta F/11 diyafram ister ki yaprakların hepsi net görünsün.

    Ayrıca sorun makinada (yani sensörde) olsaydı flu alanların sınırları yapraklarla belirlenmezdi. Rastgele olurdu. Sizin fotolarınızda flu yaprakların sınırında fluluk bitiyor. Net yaprakların sınırları ise keskin. Yani bu tamamen lensin alan derinliği ile ilgili bir durum. Lensin odak merkesinden daha önde ya da daha arkada olan yapraklar fluya kaçıyor hepsi bu.

    Ha bu arada lenste alan derinliği sorunu olmaz mı? Olabilir. Kimi lenslerin net alanı (focus plane) düz bir düzlem halinde değil, kavisli olabiliyor. Yani lense tamamen dik açıyla bakan iki boyutlu bir görüntüyü (örneğin briket duvar) netlediğinizde, duvarın tamamı kadrajın tümünde aynı netlikte görülemeyebilir. Ama bu normal kullanımda çok da farkedilir bir fluluk yapmaz.










    Konu kench tarafından (24.July.2012 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.
    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

  2. #42
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Değer
    Makina:
    Canon EOS 450D
    Üyelik tarihi
    15.October.2010
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    14

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acik diyaframda kadraj kaydirmada odak kacirdigi dogrudur.
    Goze en yakin netleme noktasi kullanabilirsiniz


    Sent from my iPhone
    Bu durumda, dikey kadrajda portre çekerken gözlere netlikte sıkıntı yaşamamak için, merkez odak noktasını kullanarak kadraj kaydırmak yerine, 9 odak noktasından yalnızca göze en yakın olanını aktif hale getirerek netlemeyi bu nokta üzerinden yapmak bu sorunu ortadan çözecek sanırım. Anladığım kadarıyla, olması gereken yöntem bu.











  3. #43
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Alıntı profmacit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun sanki makinada gibime geliyor orası net burası flu olma ihtimali olamaz diye düşünüyorum diafram hangi değerde olursa olsun gözle ayırt edilecek düzeyde gözü net burnu flu olamaz shutterı oldukça yüksek makinada bu olur ben 187 bin shutterda d300s kullanmıştım alet resmi dağıtıyordu sorun oldukça benzer hatta aynı diyebilirim yani sorun aynı sorun gibime geliyor.
    d300s de matrix ölçüm seçince az toparlıyordu ama spotta çuvallıyordu. aleti o yüzden almaktadan o zaman vaz geçmiştim 2. el idi
    örnekler aşağıda ,
    1: d 300s 500px / Untitled photo by prof macit matrix ölçüm
    2: d300s 500px / Untitled photo by prof macit matrix ölçüm
    3:d300s 500px 500px / Untitled photo by prof macit spot ölçüm

    en sonda 3 nolu kareyi potre gibi düşündüm 2.8 diaframda çektim .karelerin tamamı tripot ile yapıldı ve zamanlayıcı kullanıldı. karelerin her üçününde cam gibi olması gerekirken yukarda göründüğü gibi kareler ortaya çıktı .

    çekilen her kare 3 boyutlu bir düzlemin sensör üzerine 2 boyutlu olarak yansımasıdır bu durumda yan yana saksıda duran çiçekler arasında biri net diğeri flu olmaz 1,2 nolu karelerde herşey net olması gerekirdi ama değiller
    Sevgili Macit, son cümlen alan derinliği konusunu inkar ediyor. Keşke dediğin gibi olsaydı ne güzel olurdu. Ne diafragma ayarı, ne cisme uzaklık, ne de odak noktasının bir anlamı kalmazdı. Öte yandan kullandığımız objektiflerle net alan derinliği bir düzlem derinliğini değil, küresel bir alan derinliğini kapsıyor. Yani kimi objektiflerle ne yaparsak yapalım kenarda köşede net olmayan, ya da karanlık alanlar kalıyor.










    kench likes this.
    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •