CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih Y
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    16.October.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    41

    Standart 60D video mod ve gece çekim tavsiyeleriniz.

    Yaklaşık bir aydır 60d kullanıyorum yavaş yavaş öğrenmeye başladım bazı şeyleri ama gece çekimlerinde oldukça başarısızım.Sizden gece çekim teknikleri hakkında bilgi istiyorum.

    İkincisi kısa film denemesi yapmak istiyorum ama iphone 4 te çektiğim videoyu 60D de 1920*1080p video kayıt boyutunda çekemiyorum bilmediğimden kaynaklanıyor tabi.Bana bir kaç tüyo verirseniz çok mutlu olurum.

    Şimdiden teşekkürler..











  • #2
    selcukesen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selçuk ESEN
    Makina:
    Ne bulursa onu kullanıyor
    Üyelik tarihi
    19.November.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    209

    Standart

    Gece çekiminde lens çok önemlidir. Açık diyafram değerleri kullanmanıza olanak sağlayacak lensler bir nebze olsun size kolaylık sağlayacaktır. Öncelikle video modu otamatikten manuele almalısınız işi makinaya bırakırsanız gece 6400 isoya kadar abanır ve tabikide iphonela eşdeğer bir görüntü alırsınız. Size önerim öncelikle 1.8 gibi diyafram değerlerine inebilen bir lens alın prime olursa daha iyi olur yani sabit odaklı. 50mm dar kalabilir eğer çekim yapacağınız alanlar genişse sıkıntısız 50mm kullanabilirsiniz ki ucuzdur zaten. Yok daha dar alanlarda çalışıyorsanız ve farklı kadrajlar deniyorsanız daha geniş açı bir lens bakmalısınız 35mm 28mm gibi. Video çekerken şu kural kesinlikle unutulmamalıdır çektiğiniz fps nin 2 katı kadar enstantene vermek zorundasınız ki akıcı sorunsuz görüntü elde edebilin. Makina otomatikteyse ışıktan yararlanmak için enstanteneyi 30 a kadar indirecektir buda kesintili görüntüye neden olur. 24 fps de çekiyorsanız enstantene 1/50 olması gerekir. Daha sonra netliği kesinlikle manuel olarak yapın gece af ye güvenilmez. Ben 17-50 tamronla gece çekimlerini kotarabiliyorum ne çok profesyonel oluyor ne çok amatör ama idare eden cinsten. iso 1600 üstüne çıkmamaya özen gösterin size önerim video led ışıkları vardır bunlardan bir tane edinmelisiniz kısa filmlerle uğraşıyorsanız. Yuvarlak ufak olanlardan bahsetmiyorum 160lı 320 li kare şeklinde paneller. Şimdilik bunlar aklıma geliyor











  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih Y
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    16.October.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    41

    Standart

    çok teşekkür ediyorum benim açımdan bu bilgiler çok yararlı oldu...











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •