CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    babaluga
    Guest

    Standart SLIDER! (İnceleme)

    Arkadaşlar merhaba...

    Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon bölümü'nden değerli hocamız Murat Ünal'ın ürettiğim slider la ilgili detaylı incelemesi... Bilgilerinize sunarım... Yazı Murat Ünal'ın kendi izniyle alıntılanmıştır... Kendisine bu sayfadan bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum...



    Türk Tasarımı, Türk Yapımı: SLIDER! (İnceleme)

    SLIDER!

    Kadir Köymen’in tasarımı DOF adaptör ve HandySLR doğrusu beni çok sevindiren iki Türk yapımı üründü. Her iki ürün de yabancı benzerleriyle kalite yönünden yarışıp geçebilecek özellikler taşıyordu. Dolayısıyla bağımsız sinema altyapısı sektörünün böyle canlanması bu işin aynı zamanda eğitim tarafında olan birisi olarak beni çok umutlandırıyor ve mutlu ediyor. Uzunca bir süredir, belgesel setlerimde kullanmak üzere bir slider edinmeyi düşünüyordum. Bunun için de Indifocus firmasının minislider adlı ürününü gözüme kestirmiştim. Zira, bu ürünü sevgili Kadir’in atölyesinde görüp yüzeysel olarak inceleme fırsatım olmuştu. Fakat film fabrikası ve canonturk forumunda gördüğüm Kemal Güven Erakbaş tasarımı yerli yapım slider fikrimi değiştirmeme neden oldu.

    İLK İZLENİM

    Slider elime ulaşır ulaşmaz elbette hemen test aşamasına geçtim. Asıl uğraşı alanı reklam fotoğrafçılığı olan Kemal bey, slider’ı güvenli bir biçimde paketleyerek göndermiş. Slider görüntü olarak oldukça sağlam duruyor. Canonturk.com çıkartması da profesyonel ve şık bir hava vermiş. Paketten slider ve onun mütemmim cüzü yani ayrılmaz parçası olan kamera taşıyıcı hareketli kısım çıkıyor. Alüminyumdan imal edilmiş olan raylar ve taşıyıcı oldukça sağlam. Zaten bu tür aletler üzerlerine on küsur kiloluk kameralar yerleştirmek için yapılmamış. D-SLR türü cihazlarla veya Canon HV40, JVC GY-HM100, Sony HXR-MC50E, Panasonic AG-HMC41E benzeri bir kilodan hafif ancak belli bir kalitenin üzerindeki kameralarla kullanmak daha verimli sonuçlar almanızı sağlıyor.

    TEST PLATFORMU

    Slider bana ulaştığında elimin altındaki tek kamera Sony Z1’di. Sağlamlığı ve pratikliğiyle ünlü bu yarı-profesyonel HDV kayıtçının ağırlığı 2.2 kg! Buna 0.8 kg ağırlığındaki video tripod kafasının ağırlığını ilave edersek tam tamına 3 kiloluk bir ağırlığa ulaşıyoruz. Dolayısıyla slider bu sikletteki bir kameranın çekimlerinde başarılı olursa Canon5D veya 7D çekimlerinde de sınavı rahatça geçebilir anlamına geliyor.



    Tripod olarak hem fotoğraf hem ufak tefek video işlerimde hafif olduğu için tercih ettiğim Manfrotto 190X Prob, video kafası olarak ise yine kalitesine nazaran bence son derece ekonomik bir kafa olan Manfrotto 701HDV kullanıldı. 701 HDV fluid head denen türde bir kafa ve ufak kameralar için kabul edilebilir seviyede bir yumuşaklık ve kararlılığı bir arada sunabiliyor. Bu kafa için maksimum taşıma ağırlığı firma tarafından 4 kg olarak belirtiliyor. Daha ağır kameralar için en azından Manfrotto MVB351 tripod ve Manfrotto 501 veya 503 kafa öneririm (ürün spec bilgilerinde çalışma limitleri detaylı biçimde belirtilir, kameranıza uygun tripod ve kafa seçimi önemlidir).



    KURULUM

    Sliderın raylarının tam orta noktasında 3/8” cıvatalara uygun bir delik var. Tripodun üzerinde de aynı ölçülerde sabit bir civata var bu nedenle sliderı tripodun üzerine koyup paketten çıkan kelebek somunu çevirerek sabitlemek oldukça kolay. Daha sonra yapmanız gereken taşıyıcı kısma 701 HDV’yi bağlamak. Bu işi de paketten çıkan bir cıvata ve somun yardımıyla hallettikten sonra taşıyıcının tekerlek oluklarını rayların kenarlarını içine alacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Hepsi bu kadar!

    ÖNEMLİ NOKTALAR

    Sessizlik

    Sesli çekim yaparken her türlü ekipmanın bu hedefe hizmet etmesi gerekir. Dolayısıyla ne kadar sağlam, güvenli, ekonomik, vb. erdemleri olursa olsun tekerlekleri ses çıkartan bir sliderı kimse kullanmak istemez. Kemal beyin ürünü bu anlamda bence sınavı geçiyor. Yüzde yüz bir sessizlikten söz etmiyorum ancak buna çok yakın. Tabii şu ayrıntıya da dikkat çekmek isterim. Tek kişilik haber kameramanlığı dışında kısa film veya belgesel setlerinde tavsiye etmeyeceğim bir mikrofon kullanma şekli var. D-SLR cihazların üstüne RodeVideomic tarzı mikrofonlar iliştirilmek suretiyle (on-camera) çekim yapılıyor. Bu şekilde çalışırsanız elbette sliderın oluşturması muhtemel ufak tefek bazı sesleri mikrofon alabilir. Fakat setinizde yaka mikrofonu, boom mikrofon ve hatta preamp veya portatif ses mikseri gibi daha profesyonel ve uygun ses-kayıt çözümlerini tercih etmişseniz zaten böyle dertleriniz de olmayacaktır.

    Güvenlik

    Taşıyıcı, rayların en uç noktasına kadar itildiğinde bile sistem devrilmeden ayakta kalıyor. Fakat her an devrilebileceği mesajını da size veriyor. Hareketli taşıyıcı kısmı, kamera çekimde değilken rayların üzerinde sabitleyecek bir pim veya benzeri düzenek olsaymış daha iyi olurmuş. Benzeri ürünlerde bu basit güvenlik elemanı var çünkü. Zira çekim yapmazken, kameranın bir tarafa doğru akıp, tripodu devirmesini istemezsiniz. Devirmek demişken, adı üzerinde üç ayaklı bir sistem tripod. Denemelerim sırasında kameranın sistemi denge yönünden en zorladığı pozisyon, elbette rayların en ucuna yaklaştığı anlardı. Devrilme riskini azaltmanın bazı yolları var. Bence tripodun üç ayağından ikisini yan yana ve karşıya bakacak şekilde yere sabitlemek iyi bir fikir (bkz. alttaki fotoğraf).



    Böylece kamera sağa ya da sola çok yanaştığında oluşturduğu ağırlık baskısına karşı tripod daha kararlı davranabiliyor. Bir başka önlem, “utility-apron” denen ve tripodun iç-orta bölümüne asılarak kullanılan ucuz fakat yararlı aksesuardan edinerek içine 3-5 kg kadar ağırlık koyarak tripodu daha dengeli bir hale getirebilirsiniz. Yine hatırlatıyorum, taşıyıcı parça için bir sabitleme pimi ürünü daha güvenli ve verimli kılar.

    Esneme

    Sliderlarda ana felsefe aletin esnememesidir. Bunu hem malzemenin esnememesi hem de tüm bağlantısal öğelerin esnememesi anlamında söylüyorum. Fakat bu gibi sistemler özellikle de merkezden tek tripodla desteklenenler eninde sonunda bir parça esnerler. Nitekim SonyZ1 gibi, sliderın hedeflediği ağırlık sınırlarını zorlayan ve aşan bir cihazla çalışırken bu durum kendini belli ediyor. Kamera bir uçtan diğerine son derece sessiz ve yağ gibi akıyor fakat kenarlara yaklaştıkça milimetrik olarak sliderın esnediğini görüyorsunuz. Tabii burada esneyen alüminyumdan mamul raylar değil, slider ile tripodun kafa bağlantısı. Bunun çekime çok yansıdığını düşünmesem de bu konuda farklı bir önerim olacak.

    TEK YERİNE ÇİFT TRİPOD

    Çekime giderken yanınızda sadece 190Xprob tripod ve beraberinde RC701 video kafası ile 804 RC fotoğrafik pan-tilt kafasını bulundurmak aslında çok iyi bir fikir. Zira HDSLR segmentinde hem fotoğraf hem video çekim işini düzgünce yapan bir cihazla birden fazla tripod taşımak bu işin felsefesiyle bağdaşmıyor. 5-6 kiloluk tripodlar ve 2-3 kiloluk ağır kafalar kullanmak da küçük ve hızlı ekiplere göre değil. Yine de birkaç yıldır bu yöntemi kullanan birisi olarak zaman zaman video kategorisindeki bir tripodu ve 501HDV gibi bir fluid head’i arıyorum doğrusu. Bu nedenle benim önerim, sisteminize Manfrotto 351MVB gibi hem yeteri kadar hafif olan (3.6 kg)hem de çok pahalı olmayan fakat kalitesi belli bir video tripodunu eklemenizdir. Böylece sliderın her iki ucundaki birleştirici bağlantı plakalarının ortasına eklenecek birer delik yardımıyla aleti tek tripodla ortadan değil, iki tripodla kenarlardan destekleyebilirsiniz, nitekim bunun örnekleri çokça var. Bu bize hem esnemeye karşı daha fazla kararlılık hem de devrilmeye karşı daha fazla güvenlik sağlayacaktır. Ekipman listenizde video işleri için bir video tripodu, salt fotoğrafik işler için de bir fotoğraf tripodu bulunması da her zaman sizin yararınıza olacaktır. Varsın bir çekime giderken fazladan birkaç kilo taşıyıverin!

    DENEME ÇEKİMLERİ

    Aşağıdaki linkte sliderla yaptığım deneme çekimlerini görebilirsiniz. Bu çekimlerde bana oyunculuk yapan 7,5 aylık minik kızım Ada’ya teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunarım!



    SONUÇ

    Sağlam, sessiz, hafif! Slider için söylenebilecek üç sözcük! Geliştirilmeye de açık üstelik! Her bağımsız sinemacının, parkurunda mutlaka yer alması gereken yardımcı bir alet. Basit bir çekime daha cazip bir hava kattığı kesin. Unutmayın Hollywood’u Hollywood yapan biraz da kaydırmalardır! Kemal beyi bu faydalı çalışması nedeniyle kutluyor ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Sırada Kadir Köymen’in benzersiz ve ilk olacak dediği sliderı var. Herkes gibi ben de heyecanla bekliyorum.

    Alıntıdır...
    Türk Tasarımı, Türk Yapımı: SLIDER! (İnceleme) | Sayısal Yapım & Tasarım Murat Ünal











  • #2
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Çok başarılı bir inceleme.. Tebrikler Kemal abi.. Böyle bir inceleme seni çok mutlu etmiştir











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    Selim Karakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Selim Karakuş
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    08.December.2009
    Nereden
    Isparta
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,358

    Standart

    inceleme çok iyi, bir de işine yarayacak birine gitmiş olması da güzel.











  • #4
    Sokak Fotoğrafçısı

    Status
    Offline
    İsim
    tunc ozceber
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    08.September.2009
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    1,017

    Standart

    Çok başarılı bir inceleme ama sonuç videolarını izlerken Kemal'in kendi kayıtlarının çok daha başarılı olduğunu gördüm.










    off to never never land...

  • #5
    babaluga
    Guest

    Standart

    Alıntı portraitofalife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok başarılı bir inceleme ama sonuç videolarını izlerken Kemal'in kendi kayıtlarının çok daha başarılı olduğunu gördüm.
    Murat bey'in işlerini incelemek isterseniz aşağıdaki linki ziyaret ediniz...

    "Senkop" adlı belgeselini izlemenizi tavsiye ederim...

    "murat ünal's videos on Vimeo"












  • #6
    bahadirserin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bahadır SERİN
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    15.July.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    148

    Standart

    bu sliderlerin otomatik ilerleyenleri mevcutmudur ?
    özellikle time lapse videolar için ilgimi çekiyorlar da.
    örneğin bir taraftan bir tarafa 2 saat içinde ilerlemesini sağlayacak bir mekanizma yapılabilinirmi ??










    Bahadır Serin - 21.06.1985 ... Canon 6D ... Canon SX160IS ... Canon 580 EX II ... Canon 24mm f/2,8 IS ... Canon 70-200mm f/2,8 IS II L
    Sigma 15mm f/2,8 Balıkgözü ... Sigma 35mm f/1,4 ... Lens Baby Muse 50mm

  • #7
    cevikatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat ünal
    Makina:
    Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    19.July.2010
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    32

    Standart

    Merhabalar, test çekiminde bazı istikrarsız anlar var bunun nedeni slider değil, benim acemiliğimdir. Tezcanlı yapım nedeniyle slider'ı paketten çıkardıktan onbeş dakika sonra çekim yapmaya başlamıştım bile. Ertesi günü bekleyip fakülteden 5d'yi alıp çekim yapacak sabrım yoktu açıkçası. Çekimleri yazıda belirttiğim gibi 3 kiloluk toplam ağırlığa ulaşan bir sistemle yaptım ve buna slider konusundaki acemiliğim eklenince çekimlerin başarım oranı düştü. Buna rağmen bu deneyimin ardından içim rahat şekilde, ekipman listemizde bulunmasından mutluluk duyacağım bir ürün kazandığımızı söyleyebilirim.

    Bugün 5d Mark 2 ile yeni çekimler yaptım. Hem HandySLR'yi hem de slider'ı 5d ile test ettim. Slider'lı çekimlerin bazısında hot shoe yuvasına Digimax T-400 power led kamera üstü ışık takılıydı. Sonuçları kısa zamanda sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

    Sevgilerimle...

    Murat Ünal










    Konu cevikatmaca tarafından (19.July.2010 Saat 00:43 ) değiştirilmiştir.

  • #8
    cevikatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat ünal
    Makina:
    Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    19.July.2010
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    32

    Standart

    Alıntı bahadirserin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sliderlerin otomatik ilerleyenleri mevcutmudur ?
    özellikle time lapse videolar için ilgimi çekiyorlar da.
    örneğin bir taraftan bir tarafa 2 saat içinde ilerlemesini sağlayacak bir mekanizma yapılabilinirmi ??
    Kadir Köymen nesne yani netlik takibi yapabilecek bir ürün geliştirme üzerinde çalışıyor. Slider ile bir tür skater-dolly etkisi etmek olanaklı olacak böylece.

    Bildiğim kadarıyla time-lapse için slider değil ancak pan-tilt desteği olan zaman ayarlı kafalar var. E-bay'de böyle bir ürün görmüştüm. Yeniden araştırdığımda bulursam linkini atarım.










    Rol yapma, düşün!
    Canon 5D Mark II, Nikon D300, Sony EX1R, Gopro Hero2, Sony HXR-MC50.

  • #9
    akingr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Samsun Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    AKIN GÜNGÖR
    Makina:
    CANON EOS 60D
    Üyelik tarihi
    21.June.2010
    Nereden
    SAMSUN
    Yaş
    45
    Mesajlar
    294

    Standart

    Kemal Bey emeğinize sağlık. Bu arada Allah nazarlardan saklasın, başrol oyuncunuz çok tatlı











  • #10
    maxiboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selim
    Makina:
    6D
    Üyelik tarihi
    04.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    236

    Standart

    Ellerinize sağlık










    6D + 24-105L + 50 F1.8 + 40 F2.8 + 70-300L

    Bol ışıklı günler sizinle olsun
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #11
    bahadirserin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bahadır SERİN
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    15.July.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    148

    Standart

    Alıntı cevikatmaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadir Köymen nesne yani netlik takibi yapabilecek bir ürün geliştirme üzerinde çalışıyor. Slider ile bir tür skater-dolly etkisi etmek olanaklı olacak böylece.

    Bildiğim kadarıyla time-lapse için slider değil ancak pan-tilt desteği olan zaman ayarlı kafalar var. E-bay'de böyle bir ürün görmüştüm. Yeniden araştırdığımda bulursam linkini atarım.
    Dynamic Perception Timelapse Dolly Stage Zero on Vimeo
    DIY video & timelaps electrical dolly on Vimeo

    gibi videolarda bunların motorlularını buldum.
    çok sağlam görünüyorlar.

    peki buna benzer bir motorlu slider yapamazmıyız ?
    en azından sliderini yapıp sonrasında bant sistemini yaptırabiliriz. ama önemli olan slider kısmı ?
    bunu yapabileceğimiz hazır plan çalışmaları var mıdır ?










    Bahadır Serin - 21.06.1985 ... Canon 6D ... Canon SX160IS ... Canon 580 EX II ... Canon 24mm f/2,8 IS ... Canon 70-200mm f/2,8 IS II L
    Sigma 15mm f/2,8 Balıkgözü ... Sigma 35mm f/1,4 ... Lens Baby Muse 50mm

  • #12
    bahadirserin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bahadır SERİN
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    15.July.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    148
    Bahadır Serin - 21.06.1985 ... Canon 6D ... Canon SX160IS ... Canon 580 EX II ... Canon 24mm f/2,8 IS ... Canon 70-200mm f/2,8 IS II L
    Sigma 15mm f/2,8 Balıkgözü ... Sigma 35mm f/1,4 ... Lens Baby Muse 50mm

  • #13
    babaluga
    Guest

    Standart

    Arkadaşlar slider la ilgili çalışmalarım devam ediyor elimde birkaç sipariş var onları yetiştireyim bir sürpriz le karşınızda olacağım...

    "New Slider" Double Function

    Coming soon...










    Konu babaluga tarafından (20.July.2010 Saat 19:38 ) değiştirilmiştir.

  • #14
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Kemal abi tükan açalım mı???











  • #15
    cevikatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat ünal
    Makina:
    Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    19.July.2010
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    32

    Standart

    Bahsettiğim linki buldum. DIY timelapse düzeneklerinin en bilinenlerinden birisi MiLapse adını taşıyor. Hatta işi bir adım ileri taşıyıp, HDR tekniği ile motion time-lapse tekniğini birleştirmişler. Resmen 3D gibi duran çekimler yapıyorlar. İşin altında yatan mantık da hayli basit oysa. Biraz bilgi, biraz cesaret ve çokça çalışma ile olmayacak bir iş değil yani...

    Linkler:

    HDR ve timelapse örnekleri için:
    HDR Timelapse - High Dynamic Range Video

    Bu işin geniş çaplı tartışıldığı forum:
    Timescapes Timelapse

    Milapse videosu:
    ttp://www.youtube.com/watch?v=Ni89TBOTCUA










    Rol yapma, düşün!
    Canon 5D Mark II, Nikon D300, Sony EX1R, Gopro Hero2, Sony HXR-MC50.

  • #16
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Baka Goku
    Makina:
    iPhone
    Üyelik tarihi
    27.March.2010
    Nereden
    Papua Yeni Gine
    Mesajlar
    187

    Standart

    Harika ürün,harika inceleme










    Nikon Eos 8D | Canon 52mm f0.75 VR | Nike Çanta | Loft kot | 2 ekmek | Yoğurt |

  • #17
    babaluga
    Guest

    Standart

    Yeni Slider + Dolly... Double Function...

    Hem Slider hem dolly olarak kullanılabilen bir sistem düşünmüştüm kafamda yine biz düşük bütçeliler için... Oldu gibi bazı sorunları var onu da çözeyim(ya da çözemeyeyim) kullanıma hazır olacak... Bir deneme videosu çektim camdan-balkondan dışarı, arabadan içeri girdim kamerayı bu sistemle... Beğenilerinize sunalım, bakalım beğenecek misiniz?


















    Konu babaluga tarafından (02.August.2010 Saat 08:53 ) değiştirilmiştir.

  • #18
    babaluga
    Guest

    Standart













  • #19
    erkalkasikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkal Kaşıkçı
    Makina:
    Canon 5D Mark2 + Canon 5D Mark3
    Üyelik tarihi
    01.July.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    644

    Standart

    Çok başarılı olmuş sonuçlar gerçekten etkileyici











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #20
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan İŞLER
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    İstanbul - Küçükçekmece
    Mesajlar
    1,591

    Standart

    eline sağlık Kemal..

    gerçekten seni tebrik ediyorum.. girişimini takdir ediyorum..

    umarım meyvesini verir 8)

    sevgiler...












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Çekilen her fotograf, herkesin kendi portresidir……

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •