CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree9Likes

Konu: Photography nedir ?

  1. #21
    boyabadanaci
    Guest

    Standart













  2. #22
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    My World
    Makina:
    Canon 550D 18-135
    Üyelik tarihi
    12.April.2012
    Nereden
    $ehr-i İ$tanbuL
    Mesajlar
    17

    Standart

    Alıntı Yazılımcı Online Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    photography yazmak profesyonellik midir ?
    Ya da bunu profesyonel olarak tekelleştirmek kimin haddinedir ?
    Bir kesimin hakkı mıdır fotoğraf, fotoğrafçılık, fotoğrafçı yazmak ? Bu işten bir kuruş bile kazanmayanlar yazamaz mı ?

    Asıl saçmalık bu işte... Herkeste bir aşşağılık kompleksi var, herkes biribirine laf sokma peşinde. Ben senden daha profesyonelim diye kavgaya giren adamın yaptığı işin hiç bir anlamı yoktur benim gözümde. Profesyonel adam eleştirileri dinler sesini çıkartmaz işini yapmaya devam eder. Çok kişi var benim makinem en büyük olmalı, en büyük lensi almalıyım daha prof gözükmeliyim diyen. Photograhpy yazanları küçümseyeceğinize etrafınızdaki bilinçsizce sırf görünüş için fotoğraf makinesi alanları küçümseyin...

    O zaman portfolio falan da yapmayalım profesyoneller yapıyor bunu, site de açmayalım isim hakkı alıyoruz mazallah ticaret yapıyoruz sanırlar amanın düşman başına.... Afedersiniz size ne yahu kimin ne yazdığı ?

    Photograpy demekle anlatılmak istenen şey mesela "ahmet mehmet photograpy " bu fotoğrafı çeken ahmet mehmettir, kendi portfoliosundan alıntı bir fotoğraftır ve bir sürü fotoğraf çekip bunları yayınlayan paylaşan kişi de kim nederse desin fotoğrafçı'dır. Hatta amatör fotoğrafçıdır ve fotoğrafçılık yapıyordur çünkü fotoğraf çekiyor, fotoğraflıyor.

    Amatör nedir peki ? Amatör demek bilgisiz kör cahil demek değildir. Bir profesyonel kadar bilgiye sahip olabilir ama bu işten para kazanmaz, yaptığı şey sırf hobi içindir. Bu kişi amatördür ve amatör olarak fotoğrafçılık yapıyor paylaşıyordur, adam bu işten para kazanıyorsa PROFESYONELdir ve profesyonel olarak fotoğrafçılık yapıyordur. Malesef üzülerek söylüyorumki bu terimler sadece profesyonellerin elinde değil.

    Peki photography nedir ? Phopto ve graph 'ı biliyoruz zaten photograph yani fotoğraf 'ı oluşturuyor. Photography ise direk pat diye çevirirsen fotoğrafçılık diye çıkar kelime anlamı birinci anla mı da budur zaten, fakat bizde nasıl bir kelime birden fazla anlama geleibliyorsa photography aynı zamanda fotoğrafı çeken/o anı fotoğraflayan kişi anlamına da gelmektedir. Fakat photgrapher demek biraz daha doğru olacaktır.

    Ha birde hırsızlar var fotoğrafları çalan. Hiç imza falan atmazdım bugüne kadar nediren atardım ama birkere 15 20 fotoğrafım birden başka sitelerde ben çektim diye paylaşılınca artık imza atmayı uygun buldum ve hem adım hem nick im yazılı bir imza fırçası hazırladım çat çat basıyorum hepsine. Photography de yazıyor Çünkü ben amatör olarak hobi için fotoğraf çeken bir amatör fotoğrafçıyım fotoğraf çekme eylemini gerçekleştirerek fotoğrafçılık yapmış oluyorum.

    Neyse onu bunu bırakın fotoğraf çekin yahu kime ne kimin ne yazdığından. Parasını kazanan adam işine baksın zaten, ben olsam güler geçerim. Ama amatör olarak üstüme alınıyorum malesef
    bu konudaki en güzel ve doğru yorum bence ))











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •