CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.

Sonuç: Sizce değişim beklentileri karşılar mı ve mantıklı mıdır ?

Katılımcı sayısı
25. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

    12 48.00%
  • Hayır

    5 20.00%
  • Beklentiyi karşılar ama mantıksız

    3 12.00%
  • Mantıklı ama beklentiyi karşılamaz

    5 20.00%
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree25Likes

Konu: 650D + 15-85 = 5D Mark II ?

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Lightbulb 650D + 15-85 = 5D Mark II ?

    Merhaba CT sakinleri,


    Yaklaşık 5 aydır Canon 650D kullanmaktayım. Kit lens ile hiç kullanmadım. Aldıktan 2 hafta sonra EF-S 15-85 aldım. 650D kargoda iken de indirimli olduğu için 50mm 1.8 almıştım.

    650D artık beni mutlu etmiyor. Akşama kadar bir sürü fotoğraflara bakıyorum. 650D ile çekilmiş fotoğraflara da bakıyorum. Çok büyük farklar görüyorum. 650D ile çekilmiş fotoğrafları da beğeniyorum tabi ki. Ama FF bir makine fotoğraflarda etkisini gösteriyor.

    650D nin memnun olmadığım en büyük problemi ise ISO. Kapalı bir ortamda ISO 800 ve sonrasında belirgin olarak kumlanmalar başlıyor. Bu durumda net fotoğraf çekmek için bir şeylerden ödün vermek zorunda kalıyorum. Bir diğer konu ise FF den beklenti.

    5D Mark II alsam 650d den sonra ne gibi negatif durumlarla karşılaşırım ? Video ile hiç işim olmuyor. Anı amaçlı bikaç kez çektim.

    5D Mark II nin ISO performansı nasıldır?

    Sizce bu değişime değer mi ?

    Fİkirleriniz benim için çok önemli.











  • #2
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Boom bey, o sizi hayal kırıklığına uğratan, makinenizden soğutan kaliteli fotoğrafların çok büyük bir çoğunluğu emin olun fazlasıyla PS müdahalesinden ötürü. Çok daha az bir kısmı makinenin hakkını vererek çok güzel fotoğraflar yakalıyor. Değil 5DMII, 1Dx alsanız bile , ışık-kompozisyon-teknik vb önemli unsurları etkili şekilde kullanmadıkça her daim diğer fotoğraflar size çok iyiymiş gibi gelecek. Makinenizi tanımaya ve yukarda bahsettiğim unsurları daha iyi kavramaya bakın bence. Full Frame makine şüphesiz ki aynı şartlarda 650D'ye göre daha iyi sonuçlar verir. Ama nereye kadar? Belki biraz daha keskin, biraz daha az grenli. Gerisi size kalmış.

    Kendi fotoğraflarınızı ve o imrendiğiniz fotoğrafları paylaşırsanız daha iyi anlayabiliriz belki derdinizi.











  • #3
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Merhaba. 15-85 gibi EF-S lensleri kullanamazsınız Mark II ile. Oynar monitörü yoktur. Mark II'nin ekranı dokunmatik değildir.

    Fakat sensörü FF'dir. Daha fazla detay alırsınız, çözünürlüğü bir miktar daha yüksektir, dinamik aralığı daha iyidir, ISO başarımı çok daha iyidir. Üst ekranı ve ikinci tekerleği bilhassa manuel modu daha efektif/çabuk kullanmanıza yarar.

    5D Mark II yıllarca bazı standartları belirlemiş, profesyonellerin tercihi çok başarılı bir alettir. Ama artık üretimi yok. Bence 6D ile arasında kayda değer farklar olmamakla birlikte 6D'den daha geri teknoloji ürünü ve 6D'ye ergonomi, enstantane hızı gibi bana göre üstünlükleri olsa dahi artık teknoloji müzesindeki yerine ilerleyen güncel olmayan bir alet. Temizini bulursanız alıp severek kullanırsınız ama yukarıda Aykut'un bahsettiği tüm konulara aynen iştirak etmekle birlikte illa ki bütçem uygun, değiştireceğim diyorsanız 6D öneririm.

    Selamlar.










    ceasaris and FatihBaserdem like this.
    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  • #4
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ufuk Işıklar
    Makina:
    Canon EOS 6D, Nikon D70's. Canon AE-1, Canon EOS 1N, Canon EOS 3, Sony Nex C3, Minolta XD7
    Üyelik tarihi
    10.June.2010
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    163

    Standart

    Aykut ve Onur Bey'in yukarıdaki 2 yorumundan sonra bu konuda başka bir şey yazmaya bence gerek kalmamıştır. İki farklı açısından iki çok doğru yorum.










    ceasaris and FatihBaserdem like this.

  • #5
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    Değerli düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Aykut Bey,
    5 aylık bu süreçte elimden geldiğinde ışık, kompozisyon, çeşitli teknikler... vs okudum,izledim ve denemeye çalıştım. Makinem beni yarı yolda bıraktı diyemem kesinlikle. Hala da PS ile ilgili bir sürü eğitim videoları download edilmiş bir şekilde boş vakitlerimi bekliyor.

    Rahatsız olduğum konu açıkçası söylediğim gibi ISO. Aynı koşullar altında çekeceğim fotoğrafın 5D Mark II ile daha iyi olacağı fikri. Sanırım herkes de oluşuyor bu fikir. Öte yandan makinenin limitlerini zorlamadığımın farkındayım.

    Onur Bey,

    Değişim sonucu karşılaşacağım negatif durumları düşününce çok kullandığımı söyleyemem.
    15-85'i de elimden çıkarmak durumundayım zaten bu değişimi gerçekleştirebilmem için. O yüzden sadece 50mm 1.8 ile devam edeceğim uzun bir süre. Bu da beni düşündürüyor.

    6D konusunda haklısınız ancak Aykut Bey'in geçtiğimiz günlerdeki açtığı başlık ile paralel planlarım var. O sebeple durumum olmasına rağmen planlarım arasına ekleyemiyorum. Böyle bir değişimi de uzun süre yeni bir makine alamayacak olmamdan ötürü şimdi yapmak istiyorum. Ya şimdi ya da 5 yıl sonra ancak bir değişim yapabilirim. Şuan ki değişimde de herhangi bir extra bedel ödemeden karşılamaya çalışacağım. 6D planlarım arasında o yüzden olamıyor.

    Tekrar teşekkür ederim samimi yorumlarınız için.











  • #6
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Benzer bir mantıkla bende 6D almayı planlıyordum. İso başarımı arıyordum makinemde. Sonradan maddi engeller ortaya çıktı ve almayı erteledim. Forumdan Görkem Keser'in portfolyosunuda inceleyince kendimi sorguya çektim. Her şey iso mu dedim.

    Bundan bir 10-15 yıl önce çekilen fotoğraflara baktığımızda hangisinin son model, hangisinin sıradan bir makine ile çekildiğini anlayabiliyor muyuz? Greni vs umrumuzda oluyor mu?

    Şu an çektiğimiz fotoğraflarda eminim ilerde bize aynı etkiyi verecek. İster FF bir body ile çekilsin, son derece keskin olsun, ister grenli mrenli bir crop body fotoğrafı olsun. Geriye dönüp baktığımızda o fotoğrafın bize kattığı duygu ön planda olacak. Çok aramayacağız grensiz oluşunu, keskin oluşunu vs. Çünkü kim bilir o zamanlar ne teknolojiler olacak ve şu an çektiğimiz fotoğraflarımız antika havası verecek sadece.

    Tüm bunlar ve maddiyat birleşince, amaaan dedim. Aban İSO'ya bak keyfine.










    avmbk and FatihBaserdem like this.


  • #7
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Thumbs up

    Aslında konu yukarıda güzel açıklanmış ama ne beklediğinize bakmak lazım.
    Öncelikle FF e Geçerseni Ef-s lens kullanamazsınız onu elden çıkarmanız lazım ef 50 1.8 kullanılır
    Mesela kıyaslama olan LİNK'te de belirtildiği gibi bariz farklılıklar var.
    Ancak FF'e geçince herşey cam gibi olmayacaktır. Mark2 kullanan biri olarak İso başarımını bende beğenmemiştim. Fazlaca gürültüler meydana gelmekte. Aykut hocanın belirttiği gibi ışık iyi olduktan sonra bir de PS müdahalesiyle harika fotoğraflar çıkabilir.
    Mesela 500px de 650d fotoğraflarına bakarsanız LİNK harika! diyeceğiniz kareler var. 400D ile çekilen fotoğraflar bile "off" "super" tepkisini verebileceğiniz fotoğraflar mevcut. Önemli olan makinayı iyi kullanma ve Işık gerisi zaten kendiliğinden geliyor.

    Tavsiye olarak malum lenslerin heba olmaması adına sana 7d yi öneririm harika makinadır.










    FatihBaserdem likes this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #8
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    Aykut Bey,

    Aslında aynı yöntemi yani motivasyon yöntemini bende yapıyorum zaman zaman. 650D ve ya xxxD ile çekilmiş fotoğraflara bakıyorum. Kendime soruyorum şu noktaya ulaştın mı ? Hayır yanıtını alıp oturuyorum. Ancak zaman zaman da aklıma "Abi madem çekiyoruz, meraklıyız, ilgiliyiz. Daha iyi bir makine ile bu işi götürelim." diye takılmıyor değil. En azından minimum gereksinimlerimi karşılayacak bir makine ile. Bu 650D'nin ISO su bu gereksinimimi karşılamıyor. Ardından forumda bir sürü başlık var okuyorum ki bu iş bir hobi değil hastalık. Doyumsuzluk alıp başını gitmiş. Bende mi o furyaya ekleneceğim diye düşünüyorum.

    Yetinmeyi bilirim diye düşünüyorum açıkçası. 650D ile değil de Mark II ile yetinebilirim uzun seneler. Cep telefonu, notebook vs. o ihtiyaçlarımla kıyaslayınca öyle düşünüyorum. Çünkü aldığımda minimum gereksinimlerimi karşılıyorlardı. 650D ile başlamak ile hata ettim diye düşünüyorum.

    Öte yandan işin içine sizinde dahil olduğunuz ileriye yönelik planlar var. Bu değişim ya şimdi olacak ya da en az bir 5 yıl sonra.

    Planlar planlar, hayırlısı


    Metin Bey,

    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Herhangi bir değişim olacaksa planlarım arasında zaten 15-85 i çıkarmak zorunlu maddi açıdan.

    Mark II nin ISO sunu beğenmemişsiniz. Bunu performansı hangi makine ile kıyasladığınızı merak ettim ? Bu değişim düşüncesine beni en çok iten şey ISO. O yüzden önem teşkil ediyor.
    7D konusunda da FF olmasını tercih ederim sonraki makinemin.

    Tekrar teşekkür ederim.











  • #9
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Standart

    Alıntı Boomerang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aykut Bey,

    Aslında aynı yöntemi yani motivasyon yöntemini bende yapıyorum zaman zaman. 650D ve ya xxxD ile çekilmiş fotoğraflara bakıyorum. Kendime soruyorum şu noktaya ulaştın mı ? Hayır yanıtını alıp oturuyorum. Ancak zaman zaman da aklıma "Abi madem çekiyoruz, meraklıyız, ilgiliyiz. Daha iyi bir makine ile bu işi götürelim." diye takılmıyor değil. En azından minimum gereksinimlerimi karşılayacak bir makine ile. Bu 650D'nin ISO su bu gereksinimimi karşılamıyor. Ardından forumda bir sürü başlık var okuyorum ki bu iş bir hobi değil hastalık. Doyumsuzluk alıp başını gitmiş. Bende mi o furyaya ekleneceğim diye düşünüyorum.

    Yetinmeyi bilirim diye düşünüyorum açıkçası. 650D ile değil de Mark II ile yetinebilirim uzun seneler. Cep telefonu, notebook vs. o ihtiyaçlarımla kıyaslayınca öyle düşünüyorum. Çünkü aldığımda minimum gereksinimlerimi karşılıyorlardı. 650D ile başlamak ile hata ettim diye düşünüyorum.

    Öte yandan işin içine sizinde dahil olduğunuz ileriye yönelik planlar var. Bu değişim ya şimdi olacak ya da en az bir 5 yıl sonra.

    Planlar planlar, hayırlısı


    Metin Bey,

    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Herhangi bir değişim olacaksa planlarım arasında zaten 15-85 i çıkarmak zorunlu maddi açıdan.

    Mark II nin ISO sunu beğenmemişsiniz. Bunu performansı hangi makine ile kıyasladığınızı merak ettim ? Bu değişim düşüncesine beni en çok iten şey ISO. O yüzden önem teşkil ediyor.
    7D konusunda da FF olmasını tercih ederim sonraki makinemin.

    Tekrar teşekkür ederim.
    Hali hazirda 5dmark3 kullaniyorum mark2ye gore bambaska tabii ama makumll olan ff ararsan o halde iso derseniz 6d alin derim

    *************************
    Tapatalk sesli harflerimize izin vermediginden yazim yanlisi olabilir.
    *************************
    CT Gaziantep










    FatihBaserdem likes this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #10
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Maddi imkanlarımız olduktan ve keyifte bize ait olduktan sonra elbette karşı değilim FF almaya. Planlar planlar... Maddi kriterleri sağladıktan sonra ilk fırsatta alacağım bir 6D veya 5DMIII, ama o zamana kadar xxxD serisinin sınırlarını zorlamaya devam










    dgkngdk and FatihBaserdem like this.


  • #11
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Standart

    Alıntı AykutCelme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maddi imkanlarımız olduktan ve keyifte bize ait olduktan sonra elbette karşı değilim FF almaya. Planlar planlar... Maddi kriterleri sağladıktan sonra ilk fırsatta alacağım bir 6D veya 5DMIII, ama o zamana kadar xxxD serisinin sınırlarını zorlamaya devam
    Senin kurbanin olsun doktorum sen dile postalayayim

    *************************
    Tapatalk sesli harflerimize izin vermediginden yazim yanlisi olabilir.
    *************************
    CT Gaziantep










    AykutCelme and FatihBaserdem like this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #12
    acemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ümit Can TÜRKER
    Makina:
    Eos-M
    Üyelik tarihi
    04.December.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,859

    Standart

    Selam,

    650d'den 6d'ye geçen birisi olarak söyleyeyim;
    5d Mark II'de aman aman bir ISO başarımı farkı görmeyeceksiniz ama FF sensör olmasından, her fotoğraf keskin görülecek. Kafa kafaya kıyasladım uzman bir arkadaşla saatlerce oturup.
    Çekim hızına takılan insansanız, gözünüze 5d Mark II yavaş gelecek. Gece odaklama başarımında da geri kaldığını görünce zor ama bir nebze soğumanız mümkün. Eğer elinizde f/1.8 altı çok fazla lens çeşidi yok ise.
    İşin içerisinde video çekimi varsa 650d'yi kesinlikle arayacaksınız. Videoda 5d Mark II de, 6d'de 650d'nin gerisindeyi rahatlıkla söyleyebilirim.
    Foto konusunda da 6d'nin tek cross Af point olması canımı arada sıksa da keskinlik tatmin edici olduğu ve 5d Mark II kadar yavaş olmadığı için, ayrıca gece başarımı çok daha iyi olduğu için memnunum.
    Döner ekran olmaması büyük eksiklik ve dokunmatik olmaması da bir o kadar süre kaybı bu arada.

    6d'ye gücüm yetmiyorsa, ben olsam biriktirir 70d alırdım. Ara katman olarak 7d ISO başarımında vs sizi hüsrana uğratacak makine, daha iyisini kesinlikle çektirmeyecek, daha fazla gren göreceksiniz ve elinizde 8 fps'niz olacak.

    Bu arada tüm bunların yanında, sağlam primeler'la kulanana kadar 650d'de kalmanız yönünde olacaktır tavsiyem.
    8-15 f/4 L , 50mm f/1.2 L, 24mm f/1.4 L II kullanıp, 650d sınırlarına çıkıp, keskinlik yetmedikten sonra 6d'ye geçtim.

    15-85 güzel bir lens ama f/3.5 diyafram durumu her daim çekilecek eziyet değil.

    70d 650d + %30 gibi bir makine, 7d'den es geçerek 70d yönelin derim eğer zoom lens vs de düşünüyorsanız.

    Saygılarımla










    FatihBaserdem likes this.
    Bilgi Arttıkça Ego Azalır. Bilgi Azaldıkça Ego Artar - Albert Einstein

    Oyun Yayınımı izlemek için:

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    Metin Bey,

    Mark III le kıyaslamanıza sevindim 6D ve Mark III 'ün gerisinde kaldığını öğrenmiştim.

    Aykut Bey,

    Sanırım bende aynı yolu tercih edeceğim. Bekledikten durumu düzelttikten sonra bende aynı fikirdeyim. Belki o zaman Mark IV çıkar onu alırız

    Ümit Bey,

    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. 15-85'i alırken sizin yorumlarınızı okumuştum. 650D hakkında olumlu yorumlarınızı hala okumaktayım çeşitli başlıklarda. Lütfen devam edin, sorunun makine de değil bende olduğunu anlamama ihtiyacım var

    Mark II gerek ISO gerek 650D nin yanında temel olan özellikler konusunda beklentimi karşılamayacağını belirtmişsiniz. Hem üzüldüm hem sevindim.

    Bende aynı fikirdeyim 7D beni hiç mutlu etmez. 6D'ye bütçe yetmez malesef. 70D yi geçtiğimiz haftalarda 6D ile birlikte inceledim. Gerçekten hızlı bir makine olmuş. Denklanşör sesi çok hoş geldi Çok fazla test etme şansım olmadı. 6D ile ilgilendim. FF makine gerçekten bir başka.

    15-85 gerçekten renkleri ile beni mutlu ediyor. Ta ki akşam 16.30 olana kadar. İç mekanda çok zor net fotoğraf çekmek. Gündüz güzel havada croplu için mükemmel bir tak gez. O amaçla almıştım açıkçası beklentimi de karşılıyor. Ama işin içine kapalı mekan girince malesef çok zor.

    Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

    ----------------

    Özetle aldığım kararı belirteyim.

    650D ile devam. Daha uygun bir zaman da ise 5D Mark IV mü olur 6D Mark II mi olur artık nasip. 650D nin hakkını vermem gerektiğini düşünüyorum birazda. Öte yandan değişim gerçekleştiği takdirde elimde sadece 50mm 1.8 kalacağı fikri de benim kafamı kurcaladı. Başka bir masraf yapmak istemiyorum o da etken.

    Zaman ayıran tüm CT sakinlerine tekrar teşekkür ederim.










    Konu FatihBaserdem tarafından (13.December.2016 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.

  • #14
    Ferad Osman Sali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Tekirdağ Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ferad Osman Sali
    Makina:
    Fincan Altlığı Mark 5
    Üyelik tarihi
    25.July.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    385

    Standart

    Biraz da ben sizin aklınızı çeleyim, tek derdiniz isoysa , karanlıkta çekemiyorum ben ya hu diyorsanız neden ışık kaynaklarına yönelmiyorsunuz ? 2-3 tane harici flash , tetikleyici, şemsiye , softbox vb ekipman toplayıp gidip çekim yapın isoyu arttıramayacaksınız bile fazla ışıktan.










    avmbk and FatihBaserdem like this.

  • #15
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    Ferhad Bey,

    Haklısınız ancak bu yöne daha fazla harcama yapmayacağıma dair sözler verdim Çok rahatsız olursam, patlayıp alabilirim.

    Teşekkür ederim öneriniz için.











  • #16
    GeorgeBest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    eren aydın
    Makina:
    5D mk II
    Üyelik tarihi
    01.May.2013
    Nereden
    Sinop / Gerze
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1,144

    Standart

    Öncelikle iyi forumlar Boomerang arkadas, kiyasladiginiz 650D bin ISO performansı öyle kucumsenecek kadar kotu olduğunu dusunmuyorum, yaptiginiz kiyas ile kendi kafamda oluşan fikir sizin de pek çok insan gibi halk arasında ki tabirle teknoloji manyakligi olarak adlandirilan sendrom ile alakali olduğudur, bakiniz kiyasa konulan makiler eğer 1100d yada 1000d gibi bir makine olasaydi eğer belki sizi anlayabilirdim ama bu gün 650d pek çok prof gövde kullanan ve bu isten ciddi paralar kazanan insanların tercih ettiği bir gövde, 650d ile çekilmiş flickr da öyle fotograflar var ki bilmiyorum inceleme firsatiniz oldumu, bence makineyi alali 6 ay kadar olmuş ve çok az bir sure en azindan benim fikrim, bir makine ile kaynaşmak ve en önemli etken olan KONULU FOTOGRAFLAR CEKEBİLMEK 6 ay da olacak isler değil ben 3 yil kadardır fotoğraf cekiyorum, hatta bos zamanlarimda sehrimizin eski fotografci abilerimizden birşeyler kapmak için bazen ücretsiz bazen harclik cikarmak için calisiyorum, daha cesaret edip kendime bir portfolyo kuramadim bence body değiştirmek çözüm değil ama para tabiki sizin 5dmk2 yi tartismaya gerek bile yok ama 650D 6 aydir kullanan birine 5Dmk2 dek daha kotu pozlar vermeyecektir, tamamiyle benim fikrimdir saygilar .











  • #17
    macropolo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Erözkan
    Makina:
    Fujifillm x100s
    Üyelik tarihi
    06.April.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    41
    Mesajlar
    265

    Standart

    650d yi imkan varsa birde 17-55 f2.8 ile deneyin, 5d mark ii planlarınızı biraz daha bekletirsiniz. Şahsen aynı ikilemdeydim, 60d ve 15-85 im vardı, 15-85 çok iyi bir lens ama 17-55 bi başka. Bence bi deneyin derim. 650d si olup 5d kullananlardan iyi fotoğraf çekenlerde var.










    Fujifilm x100s

  • #18
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    Eren Bey,

    Teşekkür ederim vakit ayırıp düşüncenizi paylaştığınız için. ISO performanslarını çeşitli sitelerden kıyasladığımda gözle görülür bir fark var. Ama tabi ele alıp denemek lazım. Belki de sorun bende. Makinenin limitlerini zorlamadığımın farkındayım. Kararım zaten devam etme oldu.

    Onur Bey,

    Test etme şansım olursa değerlendireceğim. Tamron 17-50 yi de merak etmekteyim. Bakalım şimdilik sabit kalmakta yarar var.











  • #19
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    650D'de 15-85 de artık yok. Ama Mark II yerine 6D ile yola devam edeceğim. Bi süre lenssiz kalmayı göze aldım malesef Hayırlısı...











  • #20
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fatih B.
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    13.October.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    495

    Standart

    6D ile lenssiz yola devam











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •