CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkut
    Makina:
    Canon 50d
    Üyelik tarihi
    18.June.2015
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    9

    Standart acil dslr yardım!!

    merhaba

    Oncelikle yeni konu açmamak adına konuyu hortlattim ama tavsiye konusu olduğu icin sonuçta buraya yazayım dedim..

    bende bayadir dslr makine icin butce oluşturmaya çalışıyorum.fotografcilik adına Pro. Değilim sadece basic bilgim var.daha önceden kyoceranin bi makinesini kullanmıştım.yakin zamanda da az bi sure Canon kullanmisligim var(600d) o Yüzden canonlara daha yatkinim.

    alacağım dslr hakkında inanılmaz kararsızım.2.el 550d 40d 50d Arasında gidip geliyorum.50 d digic 4 ve live view den dolayı ve ayrıca 40 d ile Arasında 100-150 gibi bi fark var( Sahibindendeki ilanlara gore)550 d içinde araştırdığım kadarıyla tekil pixelinin düşüklüğü ve karanlık vizor kullandığından dolayı(Daha önce kullanmadığım icin sadece yorumlara bakarak) tereddütüm var.

    Bütçem max 800 civarı ilk olarak yine araştırmalarım sonucu 18 - 55 objektif uygun olacagini ve daha sonra tarzıma gore ekipman takviyesi yapabileceğim şeklinde karar kıldım.ilaveten yanına bikac ay sonra 50 mm prime şeklinde giriş yapmayı düşünüyorum.

    Birde 2.el nerden almalıyım yani temiz ve mümkünse garantili sekilde?yaklasik 3 aydır düzenli hayyama bakıyorum ama makineler hep ayni (sanırım bu ara piyasa braz durgun)ve Pahalı fiyat veriolar.bende cok Detaylı bilmediğim icin tereddütte kalıyorum, ne yapmalıyım?

    Acil Önerilerinizi bekliyorum..











  • #2
    Cemshoot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem ÇAKIR
    Makina:
    Canon EOS 6D
    Üyelik tarihi
    03.June.2014
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    32
    Mesajlar
    169

    Standart

    Fiyatları tam hatırlayamiyorum benim body alalı dolar ikiye katlanmıştir. 50d veya 40d yi oneremiyorum artik baya eski bodyler sizi ne kadar memnun eder bilemem tabiki ama biraz daha para biriktirip daha yeni nesil bir body almanizi öneririm ben başlangıçta 18 55 i kenara koydum 18 135 ile basladim direk cok güzel bir zoom araligi var baya ihtiyacini karsiliyor insanin 50 mm de guzel bir ek lens olur. Ama en azindan 600d ve yukarisi bir body öneririm saydığıniz bodyler gerçekten eski nesil ve temizini bulmak cok zor olur heleki 40d icin vs ayrica iso basarimlarida baya farkedecektir daha en bastam bezebilirsiniz. Şuan sizin icin en uygun olanı beklemek bence hem dolar cok yüksek bu sebeple piyasa durgun hemde daha fazla para biriktirip daha yenilenmis bir body almis olursunuz. Sabreden derviş muradına erermis derler.











  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkut
    Makina:
    Canon 50d
    Üyelik tarihi
    18.June.2015
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    9

    Standart

    öncelikle tavsiyelerin icin cok saol..Bende aynen dedigin gibi dusunuodum 450d 550d gibi dslr bakiyodum başlangıçta ancak özellikle yabancı forumlardan okuduğum yorumlarda eski Olmasina rağmen 40d 50d ile başlayan ve bu yönde tavsiye veren cok fazla yorum var.eski olmalarına rağmen gerek body sağlamlıkları gerek verdikleri his daha tatminkâr.pro dslr ile başlayıp manuel moda alışmak fotoğrafçılığın temeli olan Isik diyafram gibi öğeleri daha iyi kavramak, yani bu makinelerin giriş seviyesi ürünlere gore kendini geliştirme anlamında daha yararli olacağını dusunuyorum ve yorumlar da bu yönde..

    ayrıca 550d 600d gibi dslr ler ile aralarında cok fiyat farkı yok yani soleki ilgilendiğim ilanlardan 550d 700tl 4000 Shutter,50d objektifsiz 750 tl Shutter 14000 gibi 40d ler biraz daha fazla Shutter sayıları onlar da 600-700 tl civarlarında..

    Hal böyleyken üzerine az braz koyup daha Pro ve bana daha cok katkısı olacak bahsettigim makinaları almak mantıklı degil mi?

    ayrıca braz daha sabret daha iyi butce demişsin hocam bekledikce baska masraflar cikiyo ) Zten Yakın donemde 700 yada 60d gibi makinelerin bütçesine çıkmam cok zor..











  • #4
    GeorgeBest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    eren aydın
    Makina:
    5D mk II
    Üyelik tarihi
    01.May.2013
    Nereden
    Sinop / Gerze
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1,144

    Standart

    forumda 550D var tertemiz 800 liraya kit lensli ve ekstralı bir araştır ve kaçırma derim...










    Ruhların Daima Amatör Kalması Dileğimle

  • #5
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkut
    Makina:
    Canon 50d
    Üyelik tarihi
    18.June.2015
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    9

    Standart

    550d alicam sanırım..Suan piyasadaki 40d ve 50d ler braz yıpranmış temiz değiller..


    Sent from my iPhone using Tapatalk











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •