CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 1 Post By HakanGil
  • 1 Post By culsuzbatman

Konu: Yeni ekipmana geçiş tavsiyesi

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hazal Tangur
    Makina:
    700d
    Üyelik tarihi
    28.November.2016
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    26
    Mesajlar
    7

    Standart Yeni ekipmana geçiş tavsiyesi

    Arkadaşlar merhaba.Ben sinema öğrencisiyim yakında da kısa film çekimi yapacağım inşallah.İyi bir şey çıksın istiyorum haliyle.Yalnız elimde 700d var.Ona adam gibi bir lens alsam yeter mi sizce?Yoksa onu satıp üstüne para koyup ikinci el mark 2 veya 6d mi alayım?İkinci el makineye güvenilmez diyorlar fakat görüntülerim çok daha kaliteli olacaksa o riski alırım açıkçası.Fikirleriniz benim için önemli.Daha öğreneceğim çok şey var.











  • #2
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erhan Dayı
    Makina:
    EOS 400d EOS 60D
    Üyelik tarihi
    24.July.2015
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    21

    Standart

    700D nin video kaydı 6d ya da m2 den daha kötü değildir. Hatta video çekimleri için bu iki modele göre dönebilir LCD ekranı çok büyük bir avantaj diyebilirim. APS-C sensör olmasını bir eksi olarak görmeyin. Doğru lens tercihleri ile çok iyi sonuçlar elde edersiniz. Size tavsiyem eğer kısa film üzerine çalışacaksanız Cine lensler üzerine yatırım yapmanız. Ne çekeceğinizi düşünerek en çok ihtiyacınız olan açıdan başlayın. Fiyat performans olarak da Samyang Cine lenslerin çok iyi olduğu söyleniyor. 2. el piyasasında 6d fiyatına full samyang telecine lens seti bulabilirsiniz. Geniş açıdan telefotoya kadar 4-5 lensi o fiyatlara alabilir ve çok iyi bir sete sahip olabilirsiniz. Ancak sinema konusunda benim bilgim çok yetersiz. Daha deneyimli arkadaşlar size yardımcı olacaktır.











  • #3
    HakanGil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan Baysalgil
    Makina:
    5D MK3
    Üyelik tarihi
    15.July.2015
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    48
    Mesajlar
    962

    Standart

    Bahsettiğiniz cihazların hepsi "video çekebilme özelliği olan" DSLR fotoğraf makineleri. Bir sinema öğrencisi olarak öncelikle öğretmenlerinize video kamera mı yoksa DSLR mı almalıyım diye bir sorun bence.
    Eğer DSLR derse EOS 5D Mark II'ye bakın. Sebebi de görüntüde bir miktar "gren" barındırması ve bunun da görüntünün "film gibi" görünmesine katkı sağlaması. Günümüzde bu makineyle çekilmiş Hollywood filmleri bile var.

    13 Big Hollywood Films Shot With The Cannon 5D Mark II | RecordingReviews.com | Gear Reviews, Shootouts, Demo's and Tutorials

    Fakat bu film şirketlerinin öyle bütçeleri var ki bir film çekene kadar yaktıkları 4-5 gövde onlar için çerez parası bile değil. Çekeceğiniz kısa filmlerle gövdeyi yakmanız zor gözükse de uzun yıllar sürecek okulunuz süresince bolca film çekeceğinizi ve video kameranın verdiği kolay çekim imkanıyla dikkatinizi diğer hususlara kaydırarak kendinizi daha iyi geliştirebileceğinizi de göz önünde bulundurun derim.

    Son bir toparlamak gerekirse, ben video kamera almazsanız EOS 5D Mark II alın derim. Siz yine de önce öğretmenlerinize bir sorun. Verecekleri cevabı da lütfen buradan paylaşın. Çünkü benim de gerçekten merak ettiğim bir konu.




    Not: Bu konuda sadece biraz deneyimim var ve sizin gibi eğitimim de yok. Yazdıklarım şahsi görüşlerimdir. Amacım sadece fikir vermek.










    aksoykaan likes this.

  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hazal Tangur
    Makina:
    700d
    Üyelik tarihi
    28.November.2016
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    26
    Mesajlar
    7

    Standart

    Açıkçası onlar çok yardımcı olmuyorlar bu konuda.Bir tanesi dslr almayın diyor diğeri alın diyor.Herkesin fikirleri çok farklı.Mark 2 fiyat olarak da ikinci el olarak alabileceğim bir konumda.Benim de fazla bir bilgim yok lensler hakkında 700d ile aralarında ne kadar fark olur bilemedim.O yüzden burada bir fikir alayım dedim.Ayrıca fikirleriniz için çok sağolun.










    HakanGil likes this.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •