CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Byperest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Berkan
    Makina:
    Canon 700D
    Üyelik tarihi
    29.May.2016
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    35

    Standart 700D'yi satıp Sony a6000 ya da Fujifilm X-T10 almak istiyorum ne dersiniz?

    Ben objektif arayışındaydım fakat aralığımı bulamadım. Genelde sokak fotoğrafçılığı, portre ve manzara çekiyorum ve bu türler içinde kendime yakın hissettiren fotoğraflar genelde ya herhangi bir marka 35mm objektif ile çekilmiş ya da a6000 kit lens ile çekilmiş fotoğraflara rastlıyorum sık sık 500px'de. İlk makinemi alırken fujifilm düşünmüştüm ama bilen eden yok etrafımda soramadım, o yüzden 700D aldım forumlara bakarak.. Burada sizlere tecrübeli abilerime soruyorum 700D'yi 18-55mm DC ve 50mm 1.8 II objektifleri satıp a6000 16-50mm ya da fujifilm X-T10 16-50mm alayım mı? Body kalitesi olarak 700D'den iyiler mi? Hangileri daha iyi? Dokunmatik ekrandan feragat edebilirim dezavantaj olarak görmeyin. Aynı zamanda Eylül'de de kit lensin haricinde ayrıca bir objektif alacağım.











  • #2
    Gary - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Güçlü Kaplan
    Makina:
    d600
    Üyelik tarihi
    01.February.2012
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    32
    Mesajlar
    660

    Standart

    lens al , bodyi değiştirme , değiştireceksen ff makina için dğeiştir , croptan cropa geçmenin bi manası yok , a6000in cok popüler olmasının sebebi fiyat performans açısından cok iyi olması , babam bile aldı , hazır 700d satıp alınacak kadar değil











  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüsamettin Demirci
    Makina:
    Zenit.
    Üyelik tarihi
    06.January.2015
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    398

    Standart

    Elinizdeki makina bence yeterli 18-135mm STM Nano bir len alın 18-55mm yi de elden çıkarın 50mm F/1.8 'in açık diyaframıda ize yeterli olacaktır . Fuji almayın çünki xtrans sensörünün bayern dizilimi size RAW dosyalarında sıkıntı yartacağı gibi lensleride pahalıdır. A6000 her ne kadar popüler olsada kit l kit lensi 16-50mm başarılı lens değil size artı getirmez ayrıca bu makina eksikleri nedeniyle çok kısa zaman içerisinde iki kere update edilerek A6500 modeline geldi.











  • #4
    lynx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    m.bilgin
    Makina:
    7D-sony a6000
    Üyelik tarihi
    19.January.2013
    Nereden
    kocaeli-istanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    404

    Standart

    Bence de lense odaklanın.Ama gel gelelim büyüklükten ekipman kalabalıklığından ağırlıktan şikayet ediyorsanız a6000 iyi seçim olur.Yalnız kit lens yerine sigma 30mm f1.4 contemporary düşünün, bence şu anda aynasız için en iyi f/p lensidir.Oldukça memnunum ben.Yine de Canon unuzu satmadan almaya bakınız.
    Umarım gönlünüzün istediği olur.











  • #5
    fausto2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    muzaffer zeybek
    Makina:
    fujifilm x-t1
    Üyelik tarihi
    15.December.2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    195

    Standart

    x-t10 yada x-t1 almanızı tavsiye ederim. Evet elinizde ki makinadan çok daha kullanışlı,sokak fotoğrafçılığı için ideal. Daha önce kullandığım eos 70d de ki netleme problemlerini bir türlü çözemeyen canon a göre daha anlayışlı ve ilgili servisleri var. En azından bu makina böyle sen kullanamıyorsun demiyorlar.Kullanamıyorsan bile,gel kardeşim hafta sonu beraber kullanalım diyorlar hatta. Lensleri pahalı mı? hayır. Diğer firmaların muadil lensleriyle başabaş fiyatlarda. İkinci elde de makul rakamlar mevcut. Gideni aramadım.











  • #6
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Sevgili Berkan merhaba, konuyu soruşundan kafanın gerçekten çok karışık olduğu anlaşılıyor. Hangimizin değil ki!.

    Ama sen, "lens konusunda arayış içindeyim, hangi gövdeyi alayım" demişsin. Üstüne üstelik, tür de farklı (DSLR vs Aynasız).
    Profilindeki fotoğrafta da o kadar çaresiz bir ifade ile bakmışsın ki, mutlaka bir iki laf edeyim dedim

    - Her şeyden önce söylediklerinden birini tercih edip gerçekleştirmen halinde muhtemelen tek taraflı bir yola girmiş olacaksın. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, digital olan daha piyasaya çıktığında eskimeye başlıyor. Nispeten mekanik, optik olanın geçerliliği daha uzun sürüyor. Yani bugün bir X-T10 ya da a 6000 i vereyim, 700D alayım desen, 700D yi verip diğerlerini almaya göre ekonomik olarak aynı değerde bir alışveriş yapmış olman çok zor.

    - Girişte söylediğim gibi iki türü birbiri ile kıyaslamak yanlış olur düşüncesindeyim. Fotoğrafı neden çektiğini kendine sorarak karar vermen daha sağlıklı olabilir. Fotoğraf senin için bir araç ise İyi bir cep telefonun fotoğraf makinesi de işini görebilir. Yok, fotoğraf benim hobim (amacım) diyorsan DSLR, tercih edilmesi gereken cihaz. Her şeyden önce Sorun yaşıyorum dediğin lens konusunda, istemediğin kadar seçenek sunuyor. FF body ye göre bile APS_C olan senin gövden daha avantajlı.

    - Son olarak 500 px gibi sitelerde bir de 700D ve senin lenslerin ile çekilen fotoğraflar ile kendi çektiklerini karşılaştırmanı öneririm. Eğer gerçekten o fotoğrafları da senin çektiklerin kadar başarısız buluyorsan mutsuz bir beraberliği devam ettirmenin anlamı yok.










    Konu promete tarafından (01.June.2017 Saat 10:11 ) değiştirilmiştir.
    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •