CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree30Likes
  • 5 Post By LatePhotographer
  • 8 Post By Sebastian
  • 1 Post By nihalaltual
  • 12 Post By ozsir
  • 1 Post By neehot
  • 2 Post By Sebastian
  • 1 Post By onbes

Konu: Nedir bu "Cart-Curt Photography " çılgınlığı ?

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ugur
    Makina:
    Canon 6D + 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    29.April.2012
    Nereden
    izmir ve antalya
    Yaş
    40
    Mesajlar
    436

    Question Nedir bu "Cart-Curt Photography " çılgınlığı ?

    Arkadaşlar muhabbet olsun diye bu başlığı açmak istedim. Merak ediyorum neden biraz fotoğraf çekmeye başlayan çoğu kişi hemen kendine bi isim yapmaya çalışıyor. " bilmem ne photography " ? nedir bu photography ? https://www.seslisozluk.net/photography-nedir-ne-demek/


    Yani fotoğrafçılık olayı ile ilgili bilgisi olsa , en azından teknik olarak bi bilgi birikimi olsa tecrubesi olsa anlarım tamam yazsın böyle ))

    Bu forumda olsun internette olsun. isim soyisim photography yazan çok başarılı fotoğrafçılar var. onlar yazsın . onlara saygım var . fotoğraflarını görünce bakıyorum bakıyorum vay be bravo diyorum. belki mesleği fotoğrafçılıktır isim soyisim photography yazar. tabiki yazsın. belki mesleği değildir hobi amaçlı çekim yapıyor ama gayet başarılı ve güzel fotoğraflar çekiyor , fotoğrafçılık onun için bir tutkudur. oda yazsın. ona da lafım yok.

    Ama bakıyorum MSN messenger günlerindeki gibi biraz internetten müzik indiren , mix müzikleri indiren , birkaç muzik dosyasını üst üste bindirip mix yapanların kendilerine DJ bilmem ne yazmaları gibi . şimdi de 2-3 fotoğraf çekenler hemen "bilmem ne photography " yazma çabasındalar.

    Layer ne bilmez ama 2-3 numara öğrenmiştir photoshop programında hemen kendine photoshop uzmanı derler.
    ucuz pahalı DSLR bir makine alıp 3-5 gün sonra ilk yamuk olmayan kadrajda kendine profosyonel fotoğrafçı diyenler.
    2-3 tane hazır foto efekti uygulayıp ton değiştirip altına cart curt photography yazanlar.

    Bunları niye nasıl hangi kafayla yapıyorlar anlamıyorum. amma özgüven var yahu )) .

    bir iki ay önce canon 1000D mi 1200D mi alsam diye soru soranlar 3-5 photo çekip makine ve lens tavsiyesinde bulunuyor yorum yapıyor.
    kısa bir süre öncesine kadar herşeyi ile tamamen yanlış bir fotoğraf çekip. çıkan cansız ve ışık açısından vasat gri manzara fotoğrafında bu fotoğrafta renkler niye böyle diyen arkadaşlar nasıl oluyorda şimdi kendilerine fotoğrafçı diyorlar. "cart-curt photography " diye markalaşmaya falan gidiyorlar anlamıyorum )) yahu photoshoptan bi haber fotoğraf çekmekten bi haber. ne bu "cart-curt photography " yazma sevdası anlamıyorum. "photography" kelimesinden başka ingilizce hiç bir kelime yok facebook instagram yada web sayfalarında. sadece "photography" kelimesi var ingilizce çoğu bunuda yanlış yazıyor ))


    Telefon ile çekiyorsundur. telefon ile güzel fotoğraf çekenlere çok imrenirim takdir ederim. bence telefonla güzel fotoğraf çekebilmek pahalı makine ile fotoğraf çekebilmekten daha iyidir. ama sadece telefon ile biraz fotoğraf çekebildiği için cart curt photography yazmasını anlamıyorum. phone photography yazsın anlarım. iphone photography landscape photography . ama isim soyisim photography? ne iş anlamıyorum. düşük düzeyde bilgisi ile bunu yazanlar niye yazarki bunu ?

    tekrar belirteyim. bunu hakkını vererek yazan arkadaşlara lafım yok . hatta ben bile yazabilirim hatta yazmışımdır. isim soyisim photography yazan yazsın. bundan para kazanıyordur işidir yada güzel fotoğraflar çekiyordur bir bilgi birikimi tecrubesi vardır. yazsın bu normal hatta böyle olmalı. benim lafım nerdeyse 0 bilgi ile bunu yapanlar.

    fotoğraf çekmesini bilmez, photoshop bilmez, teknik bilgisi yok, 3-5 numara ile çektiği fotoğraflara isim soyisim photography yazmak nedir anlamıyorum. ( bunu doğru yapmasını da bilmiyorlar ) . çektiği fotoğrafa olumsuz bir yorum yapılırsa , onun için bu kötü yorumu yapandan daha kötü insan yok bu arkadaşlar için ) . ne yaptığını nasıl göründüğünü söylersen düşman ilan ederler .

    Sanane isteyen istediğini yazar diyebilirsiniz. Gerçekten de banane )) Benim için bi problem yok. sadece muhabbet olsun diye yazdım.










    avmbk, fz6, kjahification and 2 others like this.
    CANON FF 6D + 5D Mark III + 24-70F4(macro) +24-105F4 +50mm1.4 + 85mm1.8 + 70-200F4IS canon 600 ex-rt ve Godox AD600 Pro ve Ad200 - Godox X1 tetikleyici ve paraflaşlar MacbookPro2014
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Şu geçtiğimiz 32 seninin bana öğrettiği birşey varsa o da hayat da herşeyi dert etmemektir










    Konu Sebastian tarafından (02.May.2017 Saat 09:55 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Nihal Altual
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark 4
    Üyelik tarihi
    01.January.2017
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    36

    Standart

    Benim düşüncem fotoğraflarınızda "Ali Veli Photography" ifadesini kullanıyorsanız bazı şartları yerine getirmelisiz.

    Öncelikle fotoğrafı ve ışığı iyi biliyor olmalısınız. Çok iyi fotoğraflar çekiyor olmalısınız. Photoshop ve/veya benzeri yardımcı ürünlere hakim olmalısnız ve en önemlisi ise fotoğraftan para kazanıyor olmalısınız.

    Diğer şartları sağlamakla birlikte "Photoshop ve/veya benzeri yardımcı ürünlere hakim olmalısnız ve en önemlisi ise fotoğraftan para kazanıyor olmalısınız." dedim çünkü bu şartı sağlamadan diğerlerini sağlıyorsanız, yani çok iyi bir fotoğrafçı iseniz diğer bir deyişle fotoğraf sanatçısı iseniz veya bu yolda ilerliyorsanız adınızın sonuna "Photography" yazmanıza gerek yoktur. Adınız zaten markadır, ya da birgün marka olacaktır.

    Adının sonuna "Photography" yazanların %90'ı çöptür. Fotoğrafçılık anlamında kişi olarak çöptürler. Çünkü bunu bir kompleksin sonucudur ve boş bir insan olmalarıdan mütevellit hiçbir zaman kendilerinde bulunan kalıcı kabiliyetsizliği bu kelime ile ortadan kaldırabildiklerini zannederler. Zannedersinizki üç günde dünyanın sanıyılı fotoğrafçılarından olmuşlar, ama bu fotoğraflarından malesef anlaşılamadığı için altındaki imzadan bunu herkes anlayacak.

    Zaten bunların forumda olanlarının birçoğuna bakarsanız bir konuda hala 100D mi 1200D mi yoksa 700D mi daha iyi diye sormaya devam ederler, başka bir konuda 6D mi yoksa 5D Mark II mi daha iyi ahkam keserler. Başka bir konuda ise Photoshop'da fotoğrtafın altına adımı nasıl gölgeli yazarım diye sorarlar. Nerenizle tebessüm edeceğinizi bilemezsiniz.










    LatePhotographer likes this.

  • #4
    ozsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özşir Bölükbaşı
    Makina:
    SONY A7II, SONY A6000, ZENIT 412 DX, CANON 650 (ANALOG) SONY 28-70MM, SONY 24-240MM, SONY 50MM, SONY 16-50MM, SONY 30MM MACRO, SONY 55-210,K&F ADAPÖR AF EOS TO E MOUNT, GODOX V350S, NISSIN I40, MANFROTTO ADVANCED, HELIOS 44M-4, JUPITER 37AM, ZENITAR 50-2, ZENITAR 50-3.5, PENTACON 200MM, REVUONEN 24-70, REVUONEN 70-200, PORST 35MM , CANON 38-76, ZEIS 50-1.8
    Üyelik tarihi
    23.January.2013
    Nereden
    MALATYA / ANKARA
    Mesajlar
    1,289

    Standart

    sürçü lisan edeceğim affola....
    Ünvanını hak etmeyen o kadar doktor, öğretmen, öğrenci, milletvekili, bakan, vali,tüccar, avukat, hakim, usta vs vs var ki? hatta karı koca ve çocuk. hatta anne baba evlat. Ben hak edeni göremiyorum. görünce de yapışıyorum. O kadar saçma sapan bir ülkede ve dünyada yaşıyoruz ki. zulum göz yaşı kan almış başını gitmiş. yalan dolan normalleşmiş. Önünde barış vs olan kuruluşların yada çevre olan kuruluşların yada adalet olan kuruluşların bu ünvanları ne kadar hak ettikleri malum. zaten ünvanını hak eden sıyrılıp gider diğerlerinden. diğerleri de bakar durur.

    uğur kardeş. ya da uğur bey ben sizi tanımam. mesela sizin rumuzda çok anlam ifade ediyor. profesyonel işiniz nedir bilmiyorum. şu konuda size hak verrim. siz ne yaparsanız yapın işinizi iyi yapıyorsanız usta, uzman, ehil, profesyonel gibi ünvanları zaten size çevre verir. otomatik olarak aynı işi yaparken aldığınız para ve kitleniz değişir.

    çocuk kendini fotoğrafçı sanmış. E sansın belki olur. bizlerde kendimizi bişey sanmıyor muyuz? Sık sık haddimi bilmeyip şu koca kainatta kendimi önemli ve özel sanıyorum. oysa varlığımla yokluğum arasında bence pek bir fark yok. aile bağlarım hariç. o sandığımız şeyi ne kadar olduk yada oluyoruz? bence hayattaki en masum şeylerden vede gülümseten şeylerden insanın kendini fotoğrafçı sanması. keşke kendimizi insan sansaydık ve olabiliyorsak azıcık insan olsaydık....

    hepinize sevgiler, saygılar










    Konu ozsir tarafından (01.May.2017 Saat 20:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: edit
    selluka, tarikolmez, acemy and 9 others like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kutlay
    Makina:
    Canon 7D MII, Canon 60D, Sony A7 Mark II, Sony Nex-6
    Üyelik tarihi
    03.July.2015
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    123

    Standart

    Fotoğraf sanat eseridir. Bizim buralarda bir meslek dalı gibi görünüyorsada medeni ülkelerde yağlı boya tablo yapmaktan farkı yoktur. Dolayısıyla fotoğraf çeken bir insan kendisine istediği ünvanı verebilir. Bunda garipsenecek hiçbir şey yok. Kimsede de kimin sanatçı olup olmadığını belirleyecek yetki yoktur. Sanatçı olmak için herhangi bir eğitime, sertifikaya ve ya başka bir belgeye sahip olmak gerekmez. Sanatçı olmanın tek şartı yaratmaktır.










    Sony A7 Mark II
    Sony Nex-6
    Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art - Canon EF-S 24mm f/2.8 STM - Zeiss 55mm f/1.8 FE - Sony FE 28mm f/2 - Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

  • #6
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ali Ak
    Makina:
    Fuji X-E1
    Üyelik tarihi
    03.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    191

    Standart

    ben de bir örnek vereyim: iyi niyetli de olsalar, kullandıkları kit 18-135'i herkese öneren kişilere iyi gözle bakmıyorum. optik kalite olarak pek iyi bir lens olduğunu düşünmüyorum. sadece kendileri kullanıyor diye insanlar tavsiye etmemeli bir lensi veya bir ürünü.


    yoksa insanın kendi davranışlarını başka insanlara onaylatma çabası içinde olması başlı başına ayrı bir psikolojik konu. photography de öyle, 18-135 de öyle.











  • #7
    neehot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Nihat ilker CENGiZ
    Makina:
    Nikon d850
    Üyelik tarihi
    02.December.2016
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    290

    Standart

    Ben de mesela imza olayına takılıyorum. İmza ekli fotoğrafları beğenemiyorum, bana sanki fotoğraf değil de photoshop ile yapılmış resim gibi geliyor. Belki çalınma korkusu belki tanınma/tanınmama endişesi ile yapılıyor ama bana göre isim soyisim photography yazmaktan pek bir farkı yok.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi










    mozkara likes this.

  • #8
    onbes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levent Onbeş
    Makina:
    6D mark II, Sony Rx10mII
    Üyelik tarihi
    04.November.2014
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    65
    Mesajlar
    1,578

    Standart

    ben sadece "by Levent Onbeş" yazıyorum, kimin çektiği belli olsun amaçlı...
    öyle iddialı ünvanlar peşinde değilim.

    Yıllar önce "Mimarlık Meslek Yasası" hazırlanırken, üniversitelerde mimarlık mezunlarının Mimar ünvanını kullanamayacağını yazılmıştı, yani salt okul mezunu olmak yeterli değildi, Meslek Erbabı olmanın nasıl şartları varsa Mimar ünvanının da şartlarını koymuştuk.
    Buna istinaden, "Photography", "Fotoğraf Sanatçısı" ünvanları için belli şartları yerine getirmek lazım diye düşünüyorum.
    Yoksa sadece "Fotoğrafçı-Photographer" ünvanı yeterlidir ki yurtdışında çoğunlukla bu ümnvan kullanılır.










    Canon 6D mark II
    Sigma 24-105mm f4 Art _ Irix 15mm f2.4 Ultra Geniş açı _Canon Ef50mm f1.8 I
    Tamron 70-200mm f2.8 Vc _ 150-600mm tele
    Sony Dsc Rx10markII f2.4 24-200mm
    Insta360 One X
    Dji Osmo Pocket

  • #9
    orkunkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Orkun Kaan Türeyyen
    Makina:
    5D IV, 5D III, GR II
    Üyelik tarihi
    21.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    291

    Standart

    Bundan 5-10 sene önce ben de ekliyordum imza. İnsan ehilleştikçe (keza kendimi hala ehil görmüyorum) etiketin anlamsızlığı da pekişiyor.
    Ben hiçbir şey yazmıyorum uzun süredir, fotoğrafıma değer verip de çalmak isteyen olursa da çalsın umrumda değil.

    Benim için bu yolculuğun güzel geçmesi için fotoğraf bir araç, çıktısını amaç olarak görmüyorum. Profesyonel olarak yapsaydım, portfolyom hariç sağda solda paylaşamazdım zaten.










    Mark IV & III + Ricoh GR II + Mavic Air
    24-70 II + 16-35 IS + 35 f1.4 Art + 70-200 f/4 IS + 85 f1.8 + 100 f2.8 IS + Rokinon 14
    LEE (Landscape Polarizer + Big/Little Stopper + GND 0.9 Soft/0.6 Medium + ND 0.9) + 055PROCX3 + MHXPRO-BHQ6 Head + QR11-LC + Lowepro Whistler 350 AW + Mindshift Backlight 26L



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Photography benim bildiğim fotoğrafçılık demek.
    Yani "Gökhan Fotoğrafçılık" demek gibi anlamı oluyor.

    Gökhan Fotoğrafçılık, Gökhan'ın fotoğrafçı olduğunu anlatmıyor. Fotoğrafçılık yaptığını anlatıyor.
    Adam 100kontür karşılığı facebuk profil fotoğrafı çeksin isterse, isterse 10.000TL ye gelin damat çeksin.
    Bu işi bilmesi gerektiğine dair tabir değil fotoğrafçılık.

    Bir kişi nasıl bir dizide figüran olarak oynayınca sanatçı olmuyorsa, bir fotoğraf çekince fotoğrafçı da olmuyor, .... photography yazınca da fotoğrafçı olmuyor.

    Gerçekten takılmayın şöyle gereksiz şeylere, bırak isteyen istediğini yazsın.
    Siz daha iyisini çekin fotoğrafınızla dövün ya ne kafa takıyorsunuz bunlara.

    Eğitim videoları izleyin. Emin olun kafanızda o kadar çok baloncuk dolacak ki böyle şeylere kafa yoracak zamanınız bile olmacak











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • #11
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sezgin MENDİL
    Makina:
    Canon 100D Canon EF 50mm f/1.8 STM Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III
    Üyelik tarihi
    13.October.2010
    Nereden
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    63

    Standart

    Cep telefonlarına kamera eklendi herkes fotoğrafçı oldu.











  • #12
    CengizCavusoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cengiz Çavuşoğlu
    Makina:
    Sony A7
    Üyelik tarihi
    14.December.2014
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    390

    Standart

    Bende görünce genelde sinirleniyorum ama çokta problem etmiyorum denebilir, hayal etmek başarmanın yarısıdır. Ufak bi çocuğun kendisine ben süper kahramanım, ben astronotum demesi gibi görüyorum bu durumu. O çocuğa karşı çıkarsanız yanlış yaparsınız, bakalım gerçekten olur belki bilmem ne photography.

    Benim asıl dikkatimi çeken nokta şu oldu bu konuda konuşulanlarda, hep bir "iyi fotoğraf çekmek" "güzel fotoğraf çekmek" konusundan bahsedilmiş. Bu bir sanatsa aslında iyisi kötüsü olmaz, iyi veya kötü diye değerlendirmek çok değişir. Forumda da bi çok örneğini görmüştük, hafıza kartında yer kaplamasın diye çektiğimiz anda sileceğimiz fotoğraflar, dünyaca meşhur ödülleri kazandılar, yılın fotoğrafı/fotoğrafçısı oldular.

    O fotoğrafları çeken kişi burda olsa ve o ödülleri almamış, tanınmamış olsaydı, biz yine "photography" senin ne haddine diyecektik. Ertesi gün ise bilmem kaç bin dolar ödül kazanıp bütün sanat çevresi onu konuşacaktı.

    Hakikatten, nedir bu "iyi/güzel" fotoğraf? Bence ilk konuşulması gereken konu bu. Önce sınırları, şartları, koşulları net bi şekilde belirlmeke gerekir sizin dediğiniz gibi "x photogaphy" ünvanını yakalamak için.










    - Gözlerini kaparsan çok daha fazlasını görürsün -


  • #13
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    montevo
    Makina:
    canon 600d
    Üyelik tarihi
    27.January.2017
    Nereden
    samsun
    Yaş
    37
    Mesajlar
    49

    Standart

    2016 yılında düğünüm oldu.düğün salonu bi fotorafçı ile anlaşmış.iyi her şeyi halledip verecekler.salona girdim afedersiniz eşşek kadar kameralar var.yaşadık dedim.jimmy jibler benden büyük tripodlar felan,boyunda asılı dslr kolyeli kızlar felan.neyse düğün videosunu daha önceden de dediğim gibi usb hdd ile almaya gittim.klasik cevap yarın gel.yarın geldim haftaya gel.1 ay sonra tekrar gittim.bir kaç tane usb hdd götürdüm bu sefer pcleir tanımadı ki pcleri 10 sene öcnesinden kalma.kaç senelik leptop ile render yapıyo adam.ben sinirden kriz geçircem çıktım gittim.babama dedim ve babama da "o bizden cd istemedi "demişler.bize 2 dvd verdiler. .vob dosyası içerisinde mpeg2 codecinde 720p video ama hiçte 720p kalitesidne değil.efekt atmış ama 1 saniye ara ile saçma sapan atlamalar felan.dvdnin bi kısmı okunmuyor.kendi pcsinde biraz okudu tamam bu deyip kestirip attı.içimden ne geldiyse sövdüm ama neye yarar.döndüm çıktım uğramadım bir daha.adamın bir iddiası var photoshopsuz resimleirnizi veriyoruz diye.adam photoshop kullanmayı bilmiyor o yüzden böyle diyor.bi kaç kişiye sordum ettim bu adamın zerre bilgisayar vb bilmediğini söylediler.baya bi önce de böyle vukuatı olmuş.bi kaç ay önce eski iki resmi tarayıp yanyana koyup bastırmaya yine bu adamlara gittim.niye gidiyosam.yaptığım iş basit bişey.adama bunu fotoğraf olarak bas dedim.adam amvi ekran hatasına düştü.nasıl bascam diyo.lan yazdır yazıcıdan.herif daha usbnin icadından haberi yok.açıkcası bi bu kalpazana bakıyorum bide arkadaşımın yılsonu günlüğüne çektirdikleri fotolara bakıyorum.usta her yerde kendini belli ediyor.bak gene sinir oldum











  • #14
    onbes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levent Onbeş
    Makina:
    6D mark II, Sony Rx10mII
    Üyelik tarihi
    04.November.2014
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    65
    Mesajlar
    1,578

    Standart

    bu düğün fotoğrafı/videosu tam bir kap kaç olmuş. (genelleme yapmıyorum kimse alınmasın)
    daha önce yazmıştım,
    ödemişte bir düğüne gittik, ben 7dm2 ve 17-50mm ile bir kaç poz çektim, sonrasında Lightroom da işledim.

    amanın, salon fotoğrafçısı bir hafta sonra fotoları verince, kız annesi kıyameti koparmış,
    benim fotoları gitmiş kafalarına çarpmış.
    "bu adam amatör, zevk için çekiyor, sizin ki ne?" diye.

    ogünden sonra gelin damat çekmiyorum, düğünde eş dost akrabayı çekiyorum, bende duruyorlar.











    fz6 likes this.
    Canon 6D mark II
    Sigma 24-105mm f4 Art _ Irix 15mm f2.4 Ultra Geniş açı _Canon Ef50mm f1.8 I
    Tamron 70-200mm f2.8 Vc _ 150-600mm tele
    Sony Dsc Rx10markII f2.4 24-200mm
    Insta360 One X
    Dji Osmo Pocket

  • #15
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Alıntı onbes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu düğün fotoğrafı/videosu tam bir kap kaç olmuş. (genelleme yapmıyorum kimse alınmasın)
    daha önce yazmıştım,
    ödemişte bir düğüne gittik, ben 7dm2 ve 17-50mm ile bir kaç poz çektim, sonrasında Lightroom da işledim.

    amanın, salon fotoğrafçısı bir hafta sonra fotoları verince, kız annesi kıyameti koparmış,
    benim fotoları gitmiş kafalarına çarpmış.
    "bu adam amatör, zevk için çekiyor, sizin ki ne?" diye.

    ogünden sonra gelin damat çekmiyorum, düğünde eş dost akrabayı çekiyorum, bende duruyorlar.
    Ne kızıştırıyorsun abi ortalığı milletin ekmeği ile oynuyorsun











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • #16
    CanonTURK Eskişehir Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat
    Makina:
    Canon 550D / 18-55mm / 55-250mm / 50mm
    Üyelik tarihi
    17.April.2010
    Nereden
    esk
    Mesajlar
    614

    Standart

    Çok eskiden ben de yazmıştım ama ne bileyim tecrübe artınca bana saçma geldi. Sade bir şekilde isim soy isim ve nick yazarım güzel bir font ile o kadar İnstada sadece photographer yazar, fotoğrafçıyım hobi olarak ilgileniyorum sonuçta bunu anlatmak için yazdım He para falan da kazansam yazmam fotoğraflarıma photograpy diye. Bana çok itici geliyor artık xx yy photography yazmak modası geçti bunların. Websiten falan varsa isimsoyisimphotography.com gibi bir adres mantıklı ama footğrafların hepsine eşek kadar göze batan bir font ile photography yazmak bence gereksiz ve hoş durmayan bir şey. Yabancılar imza bile atmıyor. Biz fotolarımızı çalmasınlar diye mecbur imza atıyoruz hırsız çok










    Canon 550D | EF-S 18-55mm f/3.5 - 5-.6 IS | EF-S 55-250mm f/4 - 5.6 IS | EF 50mm f/1.8 | Extension tube | Vanguard MK-4 Tripod

  • #17
    msa
    msa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Muhammed ARSLAN
    Makina:
    Canon 650D + Canon 24-105 f4 + Yongnuo 50mm f1.8
    Üyelik tarihi
    12.December.2014
    Nereden
    Kayseri-Elazığ
    Mesajlar
    11

    Standart

    Fazla özgüvenden kaynaklanıyor(Bu konuda bende olmayan ). İşin ehli zaten hakkını veriyor, ehil olmayanlar da bırakın oynasınlar makineyle










    Zalımsın sosyal medya

  • #18
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Standart

    Fotogirafirim ben var mı ahahahahahaha










    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •