CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    BerkinTuncar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Berkin Tuncar
    Makina:
    Canon EOS 500D, Canon EOS 1N, Canon Eos 300D(Modified)
    Üyelik tarihi
    03.June.2010
    Nereden
    Bodrum/Muğla
    Yaş
    48
    Mesajlar
    678

    Standart Steve Mc Curry 'nin "Son kodachrome filmi" Sergisi İstanbul Modern'de

    Magnum Photos üyesi ve National Geographic dergisinin fotoğrafçısı Steve McCurry'nin "Son Kodachrome Filmi" sergisi 3 Ağustos- 4 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul Modern'de gerçekleştirilecek.

    Gelişen teknoloji ve dijital fotoğraf makinelerinin yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle basın fotoğrafçılarının gözdesi olan Kodachrome'un üretimi 2009 yılında durduruldu.

    1935'te üretimine başlanan, görüntü teknolojisinde "ikon" olarak nitelendirilen Kodachrome, 73 yıllık tarihinde amatör ve profesyonel fotoğrafçıların en çok tercih ettiği filmlerden oldu.

    1960'lı yılların sonu ile 70'lerde efsaneleşen film için, 1973 yılında ünlü sanatçı Paul Simon bir şarkı yaptı.

    Steve McCurry, 30 yıldır kullandığı bu filmin son 36 karesiyle, 6 haftada 30 bin km yol katedip, farklı ülkelerdeki kentleri ve kişileri çekerek, bir dönemin kapanışına tanıklık etti.

    "Hikayenin son bölümünü ben yazmak istedim"

    Yaklaşık 30 yıldır sürekli National Geographic için çalışan ve en iyi fotoğraflarından çoğunu Kodachrome ile çektiğini, 800 bin kareden oluşan bir arşivi bulunduğunu belirten Steve McCurry, "Kodachrome gerçekten de rengi yakalıyordu. Ve renkler tam anlamıyla olağanüstüydü. Çok gösterişli olmayan zengin renklerdi bunlar. Gerçekten de gerçeğin en iyi yorumuydu. Ve bu yüzden filmin üretiminin sona ereceğini öğrendiğimde, Kodachrome'un hikâyesinin son bölümünü ben yazmak istedim" dedi.

    Steve McCurry, Rochester, New York'taki üretim bandından çıkacak en son Kodachrome filminin kendisine verilmesi için Kodak'la görüşünce şirket, hemen kabul etti.

    Steve McCurry, son ruloyu makinesine yerleştirirken çok tuhaf bir hisse kapıldığını ifade etti: "Çünkü bunu daha önce binlerce kez yapmıştım. Ve artık alışkanlık haline gelmişti. Bunu tekrar yapmak biraz tuhaf, biraz nostaljik bir histi. Bunu son kez yaptığımı biliyordum. Ancak bu işin benden, kalbimden bir şeyler taşımasını, bana seslenen fotoğraflardan oluşmasını istedim."

    Neyin fotoğrafını çekeceği konusunda bir planı olmayan Steve McCurry'e göre, iyi fotoğraf, ilginç durumların, güzel ışığın ve belli bir anın birleşiminden oluşuyor.

    McCurry, "insani bir hikayesi olmayan bir kartpostal çekmek" istemiyor: "Sadece 36 pozunuz varsa ve her birinin özel ve ilgi çekici olmasını istiyorsanız, üzerinizde baskı hissedersiniz, çünkü her kare değerlidir."

    Bu nedenle bir dizi portre çekmeye karar veriyor. New York'un ikon yüzlerinden biri olarak seçtiği Robert de Niro ile başladıktan sonra Kodachrome ile tekrar bir araya gelişini kutlamak için her şeyin, kariyerinin başladığı yere gitmeye karar veriyor. Odağın, açının, rengin, ışığın, zamanın doğruluğundan emin olmak için her kareyi önce dijital makinesiyle çekiyor.

    Hindistan'ın Hollywood'u olan Bollywood'da birkaç ikon yüz çekmek istiyor, Hindistan'ın ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Amitabh Bachchan ile başlıyor ve Hintli aktör, yönetmen, yapımcı Aamir Khan, Hintli yazar ve aktrist Shenaz Treasurywala, Hintli aktrist ve yönetmen Nandita Nas ve Elizabeth filminin yönetmeni Shekhar Kapur ile sürdürüyor çekimlerini.

    Kodachrome gibi yok olan göçebe kültürü

    Steve McCurry daha sonra Bombay'ın kuzeyinde Pakistan sınırında bir Hindistan eyaleti olan, "kendini evinde gibi hissettiği" Rajastan'daki Rabari kabilesinden insanları çekme nedenini şöyle açıklıyor:

    "Hızlı kalkınma ve modernleşme ile birlikte zaman burada da göçebe kültürün aleyhine işliyor. Bu göçebe toplumun yaşam şekli büyük bir hızla sona yaklaşıyor. Madem Kodachrome da yok oluyor, o halde onu en iyi şekilde Rajastan çobanlarının hafızasında yaşatarak yüceltebiliriz. Burası gerçekten de başka bir gezegen gibi. Köydeki insanlar çok ilginç ve görülmeye değer. Bence hikâyeyi anlatan gözler ya da hatlar değil, yüzün tamamı ve görünüşün çarpıcılığı. Hikayelerini tek başlarına değil, bir arada anlatıyorlar."

    Hindistan sonrası çekimlerini "İstanbul'un Gözü" olarak tanınan Ara Güler, New York'a dönüşte Grand Central Station, Washington Square Park ve Union Square'de sıradan insanlar ve Magnum fotoğrafçısı Elliot Erwitt ile sürdüren Steve McCurry, bir karede Kodak sarısı PKR 36 plakalı taksinin önünde bir poz veriyor.

    Son üç kareyi de, film üretiminin durdurulmasından sonra filmi yıkayacak tek laboratuar Dwayne's Photo'nun bulunduğu ABD'nin Kansas eyaletindeki Parsons kentinde çekiyor. Son kare Parsons kentinin mezarlığındaki heykeller ve Kodachrome renklerini çağrıştıran sarı-kırmızı çiçekleri gösteriyor.

    Dünyada en çok üretilen fotoğraf

    Serginin küratörü Engin Özendes, serüvenine 19. yüzyılda başlayan Kodak'ın 20. yüzyıla da damgasını vurduğunu belirterek, 1935'lere kadar her yıl gerek sinema gerekse fotoğrafa yaptığı katkılarla gelişen Kodak'ın 1935'te 16 mm sinema filmini, 1936'da ise 35 mm Kodachrome slayt filmini satışa sunduğunu belirtiyor.

    Özendes, 1974'ten bu yana fotoğrafçı ve fotomuhabiri olarak çalışan Steve McCurry'nin yaşamında Kodachrome'un unutulmaz yeri olduğunu anımsatıyor:

    "McCurry, 1984 yılında Afganistan-Pakistan sınırındaki bir mülteci kampında çalışırken, bir grup çocuğun sesini takip ederek bir çadıra ulaştığında, tarif edilemez derecede etkili yeşil gözleri olan 12 yaşındaki Afgan kızını görür. Afgan kızı Şerbet Gula'nın fotoğrafı, Haziran 1985'te National Geographic'in kapağında bütün dünyaya ulaşır.

    Derginin bugüne kadarki en dikkat çekici ve en bilinen kapak fotoğraflarından olur. Kopyalarıyla, aslından yararlanarak yapılmış resimleriyle, örtülere ve yastıklara işlenmiş haliyle 20. yüzyılın sembollerinden birine dönüşür. Dünyada en çok üretilen fotoğraf olma özelliğini taşırken, National Geographic'in de en iyi 100 fotoğrafı arasına girer. Bir kere görüldüğünde artık unutulmayacak, Kodachrome'la kaydedilmiş bir fotoğraftır bu."

    Steve McCurry'nin beş adet kayıpla tamamladığı Kodachrome 64'ün sonuncu filminin dünyanın ilk ve en önemli fotoğraf müzelerinden biri olan, Rochester'daki George Eastman House'da korunduğuna değinen Engin Özendes, "Böylece fotoğraf tarihinde yine bir kilometre taşı, görevini tamamlayıp fotoğraf çekenleri bu defa dijital bir yolculuğa uğurladı" diye konuştu.

    "Son Kodachrome Filmi" sergisinde ayrıca National Geographic kanalının bu son filmin çekim sürecini izlediği belgesel ve Steve McCurry'nin diğer çalışmalarından oluşan fotoğraf serüvenini aktaran slayt gösterisi sunulacak.

    Alıntıdır.











  • #2
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart


    Steve Mc Curry ve Afhgan Kiz Fotografi

    Ilgilenenler icin Last Kodachrome - Son Kodakrom serisine fotograflari asagidaki linkde gorebilirsiniz, Ben de asagiya bir kac karesini ekliyorum;

    Steve McCurry - Last Kodachrome


    Robert De Niro, Film gosterim odasi Tribeca, New York City, Mayis 2010


    Hintli Yazar ve aktrist Shenaz Treasurywala, Hindistan, Haziran 2010.


    Elizabeth filminin yonetmeni Shekhar Kapur, Hindistan, Haziran 2010.


    Rabari Kavmi Yaslisi, Hindistan, Haziran, 2010


    Turk Fotografci Ara Guler (Istanbul'un Gozu), Istanbul, Turkiye, Haziran, 2010











    Konu gisler tarafından (02.August.2011 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #3
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan İŞLER
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    İstanbul - Küçükçekmece
    Mesajlar
    1,591

    Standart

    kesinlikle gidilesi, görülesi bir sergi...

    tşk. ler sevgili Berkin - Tuna bilgilendirme için

    sevgiler...












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Çekilen her fotograf, herkesin kendi portresidir……

  • #4
    thesarpers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sarper Salt
    Makina:
    EOS 3+EOS 6D Mark II
    Üyelik tarihi
    05.February.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    33
    Mesajlar
    240

    Standart

    Kayserideyim fakat merakla beklediğim bir sergi.. imkanım olursa kesinlikle gitmeyi düşünüyorum.. bilgiler için teşekkürler..











  • #5
    fraktalinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    M. Hakan Özsaraç
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    17.January.2011
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    144

    Standart

    Sanırım gözden kaçtı. Serginin ZAMAN Gazetesi sponsorluğunda
    ve dünyada ilk kez İSTANBUL'da düzenlendiğini eklemek istiyorum..
    Haberin detayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

    Gündem Son Kodachrome filmi fotoğraf sergisi açıldı Zaman Gazetesi










    Konu fraktalinda tarafından (04.August.2011 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.
    5DII♥851.8♥17-40L♥ 70-200 4L IS♥Σ50 1.4EX♥SMYNG 35 1.4L♥MPE-65 5X♥-24

  • #6
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Bilgilendirme icin tesekkurler. Ilk kez Istanbul'da acilmis olmasi onemli bir bilgi. Turkiye'de fotografa verilen deger acisindan da gelismeler oldugunun gostergesi.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #7
    ozkan_me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özkan
    Makina:
    Canon Eos 40D
    Üyelik tarihi
    11.March.2010
    Nereden
    Yalova
    Mesajlar
    107

    Standart

    Yolum elbdet düşer gidip görmek isterim.










    Canon Eos 40D / Canon 18-55 / Zuiko 50mm 1.7 / canon 50mm 1.8 II

  • #8
    volkyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Volkan Revan
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    05.March.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    21

    Standart

    bilgilendirme için teşekkürler, haberi duymuştum ama fotoğrafları merak ediyordum görme şansı buldum burda.











  • #9
    Delban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Furkan Dilben
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    27.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    603

    Standart

    Alıntı fraktalinda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım gözden kaçtı. Serginin Zaman Gazetesi sponsorluğunda
    ve dünyada ilk kez İstanbul'da düzenlendiğini eklemek istiyorum..
    Haberin detayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

    Gündem Son Kodachrome filmi fotoğraf sergisi açıldı Zaman Gazetesi
    Evet, dediğiniz gibi.
    Zaman'ı da burada anmakta yarar var. Fotoğrafa önem veriyor ve kıymetli işler yapıyor doğrusu.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    BerkinTuncar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Berkin Tuncar
    Makina:
    Canon EOS 500D, Canon EOS 1N, Canon Eos 300D(Modified)
    Üyelik tarihi
    03.June.2010
    Nereden
    Bodrum/Muğla
    Yaş
    48
    Mesajlar
    678

    Standart

    Bu arada gitmek isteyenlere için şu bilgiyi de paylaşayım.

    İstanbul Modern Pazartesi hariç her gün ziyarete açıktır. Ayrıca Perşembe günleri giriş ücretsizdir.











  • #11
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Zaman'in burada ki sergiye sponsor olmasi tabii ki guzeldir. Zaman sayfalarinda da fotografa yer verir. Ancak fotograf adina yaptigi buyuk isleri ben bilemiyorum. Objektif olmak gerekirse bu sergideki katkisi kabul edilmeli ancak nasil bir kargo firmasi sponsorlugu reklam amacli yapiyorsa bu gazeteninde ayni sekilde yaptigi unutulmamalidir.

    Bu arada sunu yanlis anlamayin mesala bu iste cokca emegi gecen ve olmasini saglayan insanlardan biri olarak duydugum Selahattin'in de (Zaman Gazetesi Fotograf Editoru) diger emegi gecen kisilerin de bu isi Zaman'a kabul ettirmekteki basarilari ve emekleri takdir edilesidir. Ne olursa olsun onemli bir sergidir.

    Hic bir sey olmasa bile bu sebeple bu sergiyi gezeceklere onerim gidin ve dogru cekilmis, guzel kaliteli fotograflar izleyin, bir devrin, Kodak Ectachrome serisinin sonuna sahit olun. Bir devir bitti dile kolay.

    Ancak Steve McCurry'i biraz arastirin, cektigi fotograf karelerindeki secimlerinde ortaya koydugu taraf olma durumunu gozlemleyin. Steve McCurry'nin bir yerlestirilimis haber fotografcisi olduguna dair bir cok ibareler vardir. Isin burada konusulmasi dogru olmayan siyasi boyutlari da vardir. (Forumda Siyasi konusmalar yasaktir) Steve McCurry iyi bir fotografcidir. Ancak ne kadar bagimsiz oldugu tartisilir. Merak edenler icin Irak'in Kuvey isgali fotograflarini takip etmenizi oneririm. Yada Vietnam'da nasil bulundugunu... McCurry tartismasiz isigi, portreleri, kompozisyonu ile cok iyi bir fotografcidir ancak tarafsiz bir fotografci degildir. (En azindan bana ve ozellikle savas ortamlarinda cektigi kareleri yakin takip eden bir cok kisiye gore)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #12
    UmutcanErduran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Umutcan Erduran
    Makina:
    Nikon D700
    Üyelik tarihi
    01.April.2010
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    523

    Standart

    Arkadaslar ben bugun sergiye gitmeyi dusunuyorum aksama dogru gelmek isteyen olursa bildirsin.










    "Ölüm hayatın doğal bir parçasıdır. Etrafından Güç'e dönüşenler olduğunda onlar için sevin. Tutma onlar için yas. Duyma onlara özlem. Bağlılık kıskançlığa yol açar. Gölgesidir hırsın bu. Kendini kaybetmekten korktuğun her şeyden vazgeçmek için eğit."

  • #13
    ermanatasoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Atasoy
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    29.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,469

    Standart

    Ustanın 2 gün önce NTV de röportajını izledim.. En iyi makina Nikon d3x diyo. Bir anlattı makinayı vay be dedim iyi para almış ) Ustaya bye bye..

    He sergiye gidermiyim evet giderim..

    Hatta umutcanım bugün değil yarın git beraber gidelim..











  • #14
    Emre KASAP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kasap
    Makina:
    D750
    Üyelik tarihi
    23.September.2009
    Nereden
    Üsküdar
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,053

    Standart

    Alıntı ermanatasoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustanın 2 gün önce NTV de röportajını izledim.. En iyi makina Nikon d3x diyo. Bir anlattı makinayı vay be dedim iyi para almış ) Ustaya bye bye..

    He sergiye gidermiyim evet giderim..

    Hatta umutcanım bugün değil yarın git beraber gidelim..
    1dsMKIV çıkana kadar en iyi DLSR Nikon D3X. Adam o konuda haklı.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    ermanatasoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Atasoy
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    29.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,469

    Standart

    Alıntı Emre KASAP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1dsMKIV çıkana kadar en iyi DLSR Nikon D3X. Adam o konuda haklı.
    Emre benim için önemli olan teknik açıdan adamın konudaki haklı oluşu değil.. Böyle usta bir ismin bir markanın altında ezilmesi.. En azından ben öyle görüyorum..

    Tabi olayı derinlemesine incelersek, o tüm dünya çapındaki ciddi maliyetler gerektiren gezileri kendi cebinden karşılaması gerçekten zor.. Ama ben böyle büyük ustaların isimlerinin bir markanın altında ezilmesine üzülüyorum..

    En iyi makina yada marka hangisi sorusuna duruşu sağlam bir fotoğrafçı genel bir cevap misal, hangi marka olursa olsun önce şunları, şunları halletmek, şunlara dikkat etmek lazım dese, daha çok yakışık alır

    Bugün piyasada bir çok gitar artisti, en iyi gitar sorusuna tabiki sponsorluğu olan firma ile başlar, ama yanına da hakikatleri kondurur.. Bu da yiğidi öldür hakkını ver demek oluyor..

    Belki de Nikona olan kıllığımdan böyle diyorum Deseydiki Canon bence en iyisi gıkım çıkmaz dı belkide )











  • #16
    erhancylnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    erhan ceylan
    Makina:
    Canon 5D Mark III / Canon 35mm 1.4 L / Sigma 85 mm 1.4 /
    Üyelik tarihi
    03.August.2011
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    290

    Standart

    Bugün gittim ve gezdim iyi işler. nikon f6 ile takılmış amca üzerinde nikkor 35f2 lensle. Yalnız takıldığım nokta pek kurgu işler, sergiyi gezmeden evvel direk karşıya gidip siyah perdenin arkasından girip içerde videoyu izleyin sonra gezin bu arada perşembe günleri ücretsiz, diğer günler 14 tl tam öğrenci 7 tl











  • #17
    R.
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ruveyda CICEK
    Makina:
    canon rebel t2
    Üyelik tarihi
    23.May.2011
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    284

    Standart

    Yarin gideyim ben de.Cok merak ediyorum











  • #18
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    yarın gidecek arkadaşlarla toplanıp gidebiliriz...










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #19
    Lustmord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Volkan DEMiR
    Makina:
    Canon EOS 40 D
    Üyelik tarihi
    10.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    62

    Standart

    Ben de sergiye gittim,genel olarak güzel bir sergiydi ve içinde 2 adet video barındırıyor,daha önce görmediğim fotoğraflarını da görme şansım oldu bu videoların birinde...Benim takıldığım nokta bu değerli son 36 poz içinde neden otel odasında tv izlerken ayağının da kadrajda olduğu bir fotoğrafı çektiği bunun bir çok sebebi olabilir ama bana tuhaf geldi,son 36 pozunuz varsa üzerinizde baskı hissedersiniz demiş,baskı sonuç vermiş anlaşılan Ve beni şaşırtan çok garantici çalışmış olması,dijital makine ile tüm herşeyi ölçüp biçip sonra analog ile çekmesi...










    Canon EOS 40D | Canon 50 mm f/1.8 II | Canon EF-S 18-200 mm f/3.5-5.6 IS

  • #20
    tanerhosgor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    taner hoşgör
    Makina:
    5dmIII , 1v
    Üyelik tarihi
    04.May.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    402

    Standart

    Mc Currynin gerekçesini bilmiyorum ama benim eos 3ümün deklanşörü tüy gibidir, neredeyse dokunmatik denebilir. temizlik yada bir kontrol sırasında istemeden poz harcamış olabilir











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •