Ankara Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü Mezunudur.
Fotoğrafa 1979 yılında elindeki kısıtlı para ile edindiği bir makine ve bir agrandizör ile başladı.Fotoğrafı kendisine en yakın iletişim aracı olarak gördü ve düşüncelerini şöyle özetledi, yıllar önce yapılan bir söyleşide: “İnsan açlığa katlanabiliyor, ama sevgisizliğe, tutkusuzluğa ve amaçsızlığa katlanamıyor. Benim de insan sevgimin odaklandığı en dolaysız ve en somut sesleniş aracım oldu fotoğraf sanatı"

Gençlik yıllarında sosyal politika alanlarında uzun süre çalıştı, kooperatifler ve sendikalarda geçirdiği yıllar kendine özgü görüşlerinin oluşmasında etken oldu.

Daha sonra basın fotoğrafçılığına gönül veren Ali Öz çalışma enerjisi ve özverisiyle bir çok meslektaşını etkilemiştir. Kendi deyimi ile politik belgesel fotoğraf çeker ve bunu bir görev haline getirmiştir. Bu nedenle Türkiye’deki her toplumsal olayda onu görmek mümkündür.

Yaşama dair ne varsa belgeleyen Ali Öz, bazen kızgın güneş altında, bazen de dondurucu soğukta özellikle toplumsal olaylarda ağır işçi gibi çalışan foto muhabirlerini, kameramanları ve gazetecileri de objektifi ile ölümsüzleştirmeyi ihmal etmedi. Onun bu çalışması yirmi yılını verdiği basın fotoğrafçılığı alanında kimi zaman komik, kimi zaman düşündürücü olan olayları kapsamaktadır.

Ali Öz, tutku ile bağlı olduğu gazetecilik mesleğinin doğru ve iyi yapılması halinde yaşantımızda önemli bir yeri olan ulvi bir meslek olduğuna her zaman içtenlikle inandı.

Yurt içinde ve yurt dışında sergiler açan ve dia gösterileri yapan Ali Öz’ün fotoğraf dalında aldığı pek çok ödülü vardır. Sırasıyla Nokta, Güneş, Milliyet, Cumhuriyet, Aktüel, Tempo ve NTV Mag dergisinde çalışmıştır. Halen serbest foto muhabirliği yapmaktadır.








http://www.alioz.net

https://www.facebook.com/gazetecialioz