CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes
  • 1 Post By emretrg

Konu: Sıfır 650D Hot Piksel Sorunu Serviste Düzelir mi Yoksa Değişim Şart mı?

  1. #1
    emretrg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Turgaylı
    Makina:
    Canon 650D
    Üyelik tarihi
    21.May.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    80

    Standart Sıfır 650D Hot Piksel Sorunu Serviste Düzelir mi Yoksa Değişim Şart mı?

    Daha önce Fotografium'dan 650D marka bir makine aldığımı ve hot piksel çıkması sonucu değişim yaptıklarını yazmıştım. İkinci verdikleri makine de sorunlu çıktı ve bu kez Erkayalar'a yönlendirdiler.

    Burada hot piksel sorunu tamamen düzeltilmiş sanırım kalibrasyona sokuldu veya yazılımsal bir işlemden geçti. Ben daha önce değişim talebinde bulunmuştum; Fakat Canon teknik servis Erkayalar'a şu an stokta makine olmadığını ve 3 hafta içinde gelebileceğini söylemiş. Yani değişim olması durumunda üç hafta bekletme durumları söz konusu. Makineyi 10 gün oldu alalı daha doğru düzgün kullanamadım bile.

    Ayrıca yeni gelecek makineden de sorun çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Sizce sıfır (hot pikseli yazılımla düzeltilmiş makineyi) geri alsam sorun yaşar mıyım (satarken ya da aynı sorunun tekrar çıkması gibi) Bu şekilde düzeltilmiş bir makine sıfır hata ile çıkan bir makineden farklı olur mu sensör olarak yoksa beklemeli miyim nasıl bir yol izlemem gerekir?











    oceans likes this.

  • #2
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Eren SANCAK
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    04.September.2012
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    146

    Standart

    Hot pixel ile ilgili bahsettiğiniz durum şu: Sensör servis yazılımı ile taranıp problemli olan pixeller belirlenir, daha sonra da problemli pixellerin etrafındaki noktalar referans kabul edilerek gerekli kalibrasyon yapılır. Normal şartlarda bu uygulama bir problem çıkarmaz. Ancak kendi adıma, eğer makine değişimi imkanı tanıdılar ise bekler, elimdeki işlem görmüş cihazı verir yerine sıfırını alırım.

    Bahsettiğiniz gibi aynı durum yeni gelecek cihazda da karşınıza çıkabilir. Yine de üretim teknolojileri düşünüldüğünde aynı hata ile karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşük. Ardarda aldığınız iki ürünün de hatalı çıkması durumunda yapılabilecek en mantıklı çözüm, seri numaralarını alıp canon a göndermek olacaktır ki bu sayede üretilen bir parti üründe hatalı işlem yapılıp yapılmadığı anlaşılabilsin. Bence siz içinizi ferah tutun, ve kabul edildiyse yeni makine alın.











  • #3
    muratyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat yılmaz
    Makina:
    DDDDD mMm
    Üyelik tarihi
    24.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    756

    Standart

    hot pixel kaçarı yok. yüksek iso veya uzun pozlamalarda mutkala çıkar. genelde kırmızı veya beyaz veya çeşitli renklerde oluyor.hep aynı yerde çıkmaz. ama sanırım sizin sorunuuz dead pixel yani ölü pixel.hep aynı yerde ve siyah. o zaman bence bekleyip değiştirin. bu piksel sorunu acaba sensörde mi yok lcd ekrandımı. lcd çok sorun olmaz ama sensörde ise o zaman sıkıntı.










    Amatörler ekipman ,profesyoneller para, ustalarsa ışık için endişe ederler

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •