CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree6Likes
  • 2 Post By avmbk
  • 1 Post By avmbk
  • 1 Post By avmbk
  • 1 Post By bykorkmaz
  • 1 Post By mlhplt

Konu: Timelapse - Güzel anlatım

  1. #1
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Cool Timelapse - Güzel anlatım



    Kaynak: https://timelapsenetwork.com/mini-tu...ideo-tutorial/


    Kamera kurulumu, Görüntü Kalitesi, Deklanşör, Diyafram, ISO ve Odaklama, Astro zaman atlamalı yapımda

    Bugün, Canon 6D ve 14 milimetre lensle zaman atlamalıyım .
    Bu kamerada öncelikle mükemmel bir zaman atlamasını sağlamak için ayarlamak istediğim birkaç şey var:

    • RAW formatta çekim yaptığımdan emin olmam lazım, bu yüzden daha sonradan işleme tabi tutmak için sıkıştırılmamış görüntülere sahibim.
    • Uzun pozlama gürültü azaltmasının kapalı olduğundan emin olun . Bu ayar açıkken, zaman atlamasını istemediğiniz pozlama sürenizi iki katına çıkaracak ve bunun yerine, işleme tabi tutulmada gürültü azaltma yöntemini kullanacağız.

    Kameranızı ayarlarken gürültüyü azaltmanın kapalı olduğundan emin olun

    Sonra:

    • Otomatik görüntü gözden geçirme özelliğinin kapalı olduğundan emin olun. Pilinizde güç tasarrufu sağlayacak ve zaman geçirmeden buna ihtiyacınız olmayacak.
    • Beyaz dengenizi kameranızdaki hazır ayarlardan biriyle ayarlamak en iyisidir . Astrofotografi için genellikle tungsten veya akkor ışıklı ön ayarı kullanıyorum. RAW formatında çekim yapacağımız için, sonradan renk sıcaklığını post-processing'te değiştirebiliriz.
    • Kameranızı manuel odaklamaya ayarlamak istiyorsunuz . Gün içinde zaman atlamanızı ayarlarsanız, otofokusunuzu objektifinizi uzaktaki bir nesneye odaklayacak şekilde ayarlayabilir ve ardından manuel olarak ayarlayarak odaklamayı kilitleyebilirsiniz.
    • Sonra , zaman atlamanız için pozlamayı ayarlamamız gerekiyor . 14 milimetre lens ile şehir ışıklarından uzakta karanlık bir ortamda çekim yaparken genelde f / 2.8 diyafram açıklığı ve ISO 3200 ile deklanşörümü 30 saniyeye ayarlarım. Bu değerler, fotoğraf makinenizin ve objektifin durumuna bağlı olarak değişir. kullandığınız ortamı ve ayrıca çekim yaptığınız çevreyi.

    Astro zaman geçişi oluştururken yıldızın koparılmasını önleme

    Yıldızın izini sürmek için obtüratör hızınızı belirlemenin iyi bir yolu 500 kuralı kullanmaktır . Canon 6D gibi bir kameradaki tam çerçeve algılayıcı için , 500'ü lensinizin odak uzaklığına bölersiniz.
    Örneğin, 24 milimetrelik bir lens kullanıyordum, 500 alıp 24 ile bölerdim, bu da bana 20,8 verirdi. Yuvarlama aşağı, bu bana 20 saniyelik bir enstantane hızı verecektir.
    Diyafram açıklığınız için, diyaframınızı yukarı doğru açmak ve merceğinizdeki en düşük f-sayısı olarak ayarlamak en iyi uygulamadır ; çünkü mercekten mümkün olduğunca fazla ışık geçmesi gerekir.
    ISO için genel olarak 3200 ile 6400 arasında bir değer ayarladım, ancak tüm kameralar yüksek ISO'ların yanı sıra diğerlerini de işleyebilir ve size gürültülü bir görüntü verecektir. ISO 1600'dan başlayıp oradan yukarı çıkmanızı öneriyorum.
    Astro zaman atlamaya hareket eklemek için Genie, Rec Time, Interval, Play Time'ı ayarlayın

    Şimdi, görüntünün açığa çıktığı durumda, atış ve hareket parametrelerini bulmanız gerekir.
    Geceleri hareketli zaman atlamayı çekerken, Syrp'unuzun hareket-atış-hareket sırasını kullanması önemlidir, çünkü fotoğraf makinesinin deklanşörü çalıştırmadan önce tam olarak durmasına izin verdiği için görüntü daha sonra keskinleşecektir.
    Şimdi, zamanlama parametrelerini ayarlamak isteriz; ne kadar sürede çekim yapmak istediğimizi, kayıt süresini, ne sıklıkta fotoğrafımı çekmek istediğinizi, aralığı ve ne kadar süre geçmesini istiyoruz? , oyun süresi.
    Yaptığımız ilk şey aralığı ayarlamaktır ; bekleme süresinin her hareket arasında ne kadar olması gerekir. Genel bir kural olarak, aralığı maruz kalma süresinden beş saniye daha uzun ayarlamanız gerekir.
    Astro zaman atlamalı diziniz için Syrp Genie'yi Kurma

    Aralık nasıl çalışır?

    Aralığa neyin içerildiğini daha yakından inceleyelim. 30 saniyelik pozlamamız olduğunu zaten biliyoruz. Ara aralığı 30 saniyeye ayarlarsak, her şeyin gerçekleşmesi için yeterli zaman bırakmayacağız.
    İzin vermemiz gereken ilk şey, hareket atışı gecikmesidir; bu, motorun durduğu ve deklanşörün patladığı zamandır. Bu, varsayılan olarak 400 milisaniye olarak ayarlanır.
    Bu değişimi gerçekten düşünmek zorunda değilsiniz ancak kablo kamları gibi gerçekten dengesiz kurulumlarda, hareketten kaynaklanan herhangi bir sallanmayı ortadan kaldırmak için bunu arttırmanız yararlıdır. Sonra 30 saniyelik maruz kalma süremiz var.
    Bunu takiben, resmin karta kaydetmesi için yeterli zamandan vazgeçmeliyiz ki bu süre üç saniyeden fazla olmamalıdır. Toplamda yaklaşık 33.4 saniyemiz var. Güvende olmak için, beş ikinci kuralı uygulayacağız ve aralığı 35 saniyede ayarlayacağız.
    Aralığı ayarlama

    Artık aralığı ayarladık, kayıt süresini ve oynatma süresini ayarlamak istiyoruz. Bu iki değer birbirine bağımlıdır. Kayıt süresini artırmaya başlarsak, derlenen nihai derlememizin de artacağını fark ettik.
    Genellikle sonunda yaklaşık 15 ila 20 saniyelik görüntü elde etmek güzel . Bu şekilde, zaman atlamasını hızlandırmak için daha sonra çerçevelerden kurtulmanız için bol miktarda yer verir ve daha sonra giriş ve çıkış noktalarını çekmek için yeterli görüntü sağlar.
    Syrp Genie'de hareketi ayarlayın: Hareket uzunluğu, Kolay giriş / çıkış

    Şimdi, doğrusal hareketleri ayarlamalıyız, böylece ön plan nesnesinde güzel bir hareket slayt edelim. Biliyorum zaten bu yol boyunca 1.4 metrelik sürüş yapabiliyorum, bu yüzden 1.4 metre boyunca programladım.
    Gitmeye neredeyse hazırım ancak Genie'de kolaylığı ve rahatlığı ayarlamak istiyorum , bu nedenle hareketi içeri ve dışarı kiralayabilirim. Kolaylığı 4 saniye değiştirerek, zaman atlamamın başlangıcına ve sonunda hızın yavaş yavaş hafifletilmesine, gerçekten güzel bir efekt olan yavaş bir dört saniye rampa ekliyorum.
    Tümü, astro zaman atlamalı atış için şimdi kuruldu.

    Astro zaman atlamalı video: Post Production

    Şimdi, zaman kaybını yakaladın. Artık görüntüleri işleme ve bir film koymanın zamanı geldi.
    Samanyolu atışlarına ve Işık Odası-LRTimelapse iş akışına giriş

    Bu işi Adobe Lightroom'da yapacağım. Ardından LRTimelapse yoluyla dışa aktaracağız .
    Şimdi, çok fazla zaman atım çalışması yapmak konusunda ciddi iseniz , araç setinizin bir parçası olarak LRTimelapse'yi almayı önemle tavsiye ederim . Zaman atlamalı düzenleme, anahtar çerçeveleme, dereceleme, oluşturma için endişelerim söz konusuysa en kapsamlı çözümü sunar ve o geceyi geceye, gece gündüz sonuna kadar işlerken pozlama değişikliklerini düzeltmek için harika .
    DAHA BİLMEK
    Discover nasıl LRTimelapse çalışır ve ücretsiz öğretici okuyarak ondan nasıl yararlanabileceğini LRTimelapse ile zaman atlamalı işleme Temel İş Akışı!
    Şimdi, burada bu zaman aşımına başlayalım. RAW görüntülerini geçtiğimiz yıla attığım zaman geçtikten zaten ithal ettim. Kamp ateşini ve Samanyolu'yu tek bir pozlamayla vurmayı başarabildiğim için bir sürü soru aldım, sana bunlardan birinde işi göstereceğim sandım .
    Gerçek sırrı gerçekten çok fazla bir kamp ateşi değil olmasıdır. Sadece parlayan kömürlerdi ve şimdi ateş yakıp bu kıvılcımları yakalayacaktım. Gerçekten çok fazla değildi.
    Samanyolu fotoğrafları ve astro zaman atlamalı Lightroom artı LRTimelapse'yi kullanarak Üretim Sonrası İş Akışı

    Astrophotography ile işleme , çok kişisel ve subjektif bir şey olma eğilimindedir .
    Genellikle resimlerim hakkında doğal bir görünüm elde etmeye çalışıyorum, ancak bazıları da sınırları biraz zorlamayı ve daha cesur, daha yoğun sonuçlar üretmeyi sever.
    Zamanaşımı yaparken, daha doğal bir sonuç için işlemenizi minimumda tutmanızı öneririm . Sınırları çok fazla zorlarsanız, zaman atlamanızda eserler kalacaktır, ki bu da her zaman harika bir şey değildir.
    Lightroom'da Astrophotography: Renk ayarlamaları ve görüntüyü nötrleştirir

    Bu görüntüleri işlerken, bir görüntüyle yapmak istediğim ilk şey, görüntüyü nötr renkte ve dengeli hale getirmektir.
    İçeri girelim ve gökyüzünde Samanyolu'yla biraz zor olan bir görüntü seçelim. Burada bir şeyler bulacağımızı düşünüyorum. Burada bazı kıvılcımlar var.
    Bu muhtemelen aslında iyi bir şey. Şimdi bunu aşmaya çalışalım:
    Samanyolu ile bir resim seçin ve Lightroom'da üzerinde çalışmaya başlayın.

    Şimdi Lightroom'daki geliştirme modülüne atlayalım.
    Yapmaktan hoşlanacağımız ilk şey beyaz denge ile ilgili görüntüyü etkisiz hale getirmek. Şimdi, biraz mavi ve biraz nötr olsun istiyorum. Yaklaşık üç yüz işaretin etrafında bir yerlerde, doğru gözüküyor.
    Şimdi, nötr demekten emin değilseniz ... Eğer bu şekilde sallarsam, bu çok mavidir. Bu şekilde sallarsam, çok sarı renktedir. Arasında bir şey oldukça tarafsızdır.
    Bunu test etmenin ve nötr olup olmadığınızı görmek için iyi bir yol, yalnızca doygunluk kaydırıcısını% 100'e pompalayın ve sonra görebilirsiniz. Orada sadece çok mavi bir yol olduğunu görebilirsiniz. Görüntünün renk kontrastını alamazsınız. Eğer çok uzaklaşırsam, çok sıcak olur. Orada bile yeşil var. Orada bir yerde oldukça iyi olduğunu görebilirsiniz. Ben şimdilik bununla gideceğim.
    Sonra doygunluğunu tekrar sıfıra geri döndürüyorsun. Oraya gidiyoruz. Artık tarafsız bir imajımız var .
    Işık Odasında Mercek Düzeltmesi

    Şimdi, aşağıya doğru gitmeliyiz ve objektif düzeltmelerini doğru yapmaktan her zaman memnunum .
    Canon 14mm lensim için burada bir profil var, bu kamerayı bu zaman zaman attı. Ben sadece bu profilleri aktifleştireceğim ve renk sapmalarını da burada kaldıracağım.
    Ne görebilirsiniz olduğu o lensin kaynaklanır ucunda vinyet kaldırır . Bazen Canon ve diğer kameralarla, biraz fazla iş yapıyor, böylece elle alana geçebilirsiniz.
    Objektif v ネekleme ile, biraz daha ekleyebilirsiniz. Çok ileri gitmek istemiyorsunuz, çünkü muhtemelen çok fazla olduğunu görebilirsiniz.
    Lightroom'da siyah beyaz noktaları ayarlayın

    Şimdi, görüntüyü dengeli hale getirdim. Beyaz dengesi ve objektif düzeltme kadarıyla, burada temel ayarlarımı gözden geçirmek ve beyaz ve siyah noktamı ayarlamak istiyorum.
    Bunu yapmanın iyi bir yolu, seçenek tuşunu basılı tutarsanız ve sürgüye geçerseniz, çok uzak olup olmadığınızı görebilirsiniz ... Şu an, burada bu yangın alanının etrafında dolaştığımı görebiliyorum hangi para cezası Görüntüye pek fazla fark yaratmaz. Gökyüzünde sadece birkaç yıldız bulmayı severim.
    Gece görüntüleri post-prodüksiyon yaparken siyah beyaz noktalar belirleyin

    Beyaz noktamla, onu nereye bırakacağımı söyleyebilirim çünkü oldukça dengeli bir denge.
    Şimdi siyah noktaya bir göz atalım. Gördüğün kadar çok kararma var. Orada duruyorsun. Biraz daha ileri iteleyelim, sarısı biraz gittiğinde yaklaşık 25'e kadar iteleyelim. Bu oldukça iyi görünüyor.
    Lightroom'da renk ayarı: Berraklık ve Ton Eğrisi

    Şu anda çok düzgün bir görüntü, ancak işleme adımlarımızı atacağız ve burada bir şeyler oluyor ve iyi görünmesini sağlıyoruz . Ben içeri girip küçük bir pop ekleyeceğim.
    Bunu yaparak, genellikle açıklığa kavuştuğum yere iniyorum. Şimdi, burada netlik kaydırıcısındaki uyarı kelimesi, böyle çılgınca şeyleri yapabilirsiniz, ancak bu gerçekten imajınızı kırmaktadır. Burada o kadar da kötü değil, ancak genelde açıklığınızı% 100'e çıkarırsanız, kontrastın olduğu yerler, karanlıklar ve ışıklar çevresinde halo almaya başlayacaksınız . Bu görüntümüz var. Çok kötü değil. Bunu biraz geriye çekeceğiz çünkü çok fazla.
    Ayrıca gürültü gibi diğer eserler de tanıtılacaksınız ve burada bu mor eser elde ettiğinizi görebiliyor ve daha fazla gürültü getiriyor. 20 işaretten geri döneceğim. Bence bu yeterince açıklıktır. Biraz yukarı kaldırıyor ve yapmamız gereken tek şey bu.
    Şimdi, gidip ton eğrisini ayarlamak istiyorum .
    Yine küresel bir düzenleme. Buradaki ton eğrisinde buraya girersen, genellikle ışıklarla ve karanlıkla oynarım. Çok denize girmem ama nasıl göründüğüne bakalım. Işıkları yukarıya kaldırırsam, Samanyolu'yu kaldıracağını görebilirsiniz .
    Çok ileri gitmek istemezsiniz, çünkü burada çok fazla kırpmaya başlayacaksınız, özellikle de burada bu yangınla. Ben yaklaşık 35 civarında geri koyacağım düşünüyorum oldukça iyi görünüyor.
    Küçük farenizi histogramın üstünde tutarsanız klip ile de söyleyebilirsiniz, tam olarak nerede kırpıldığını görebilirsiniz . Ateşin üzerinde kırpmanın olduğunu, ancak başka hiçbir yerde olmadığını görebiliriz.
    Siyahlarla da yapabilirsiniz. Şu anda, siyahları tamamen ayarlamadık ancak orada kırpma yok, bu yüzden oldukça güvendeyiz.
    Bu görüntüye biraz daha gölge eklemek istiyorum düşünüyorum.
    Bu siyahları biraz geriye çekelim. Bir yerde iyi görünmeye başlamışlar. Bence oldukça güzel görünüyor, ancak beyaz dengesini yaptığımda şu an görüntüde biraz fazla tahıl var gibi görünüyor.
    Şimdi beyaz dengeye geri dönelim ve bir göz atalım ve biraz soğutalım. Bu renk tonunu alıp biraz geri çekeceğim. Şimdi, biraz daha mavi hale geldiğini, biraz daha doğal görüneceğini görebilirsiniz. Bunu vurduğumda 3200 olan kamera üzerinde önceden ayarlanmış tungsten üzerinde vurdum. İşte orada. Benim için biraz mavi, 3500 diyelim yakın söylemeye gideceğim. Bakalım neye benziyorsun. Artık çok iyi görünüyor.
    Hala küçük bir tane var, bu yüzden de onu renklendiriyorsunuz. Bu renk tonunu kırmızıya doğru bir dokunuş yapalım. Oraya gidiyoruz. Sadece 15'i orada getir. Sadece daha doğal ve iyi görünümlü görünüyor.
    Renk ayarı, Berraklık ve Ton Eğrisi

    Samanyolu atışları için Işık Odasında Yerel Gökyüzü Ayarlamaları ve Dereceli Rampa

    Benim kamp ateşi Samanyolu atışım için küresel ayarlamalar yaptım. Şimdi, gidip bazı yerel düzenlemeler yapmaya başlayacağım.
    Genellikle gökyüzü için bunu yapmak için sarma aracını kullanıyorum. Şimdi ne yapacağız, buraya kademeli bir rampa ekleyelim. Buna benzer şekilde çekebiliriz. Orda başlayabiliriz. Şimdi yapmak istediğim şey bu rampayla biraz kontrast eklemek. Biraz vurgulamalıyız. Beyazlar ve gölgelerle oyna.
    Önce biraz kontrast istiyoruz.
    Biz sadece onu krize edeceğiz. Her zaman gökyüzünün en üstünde gökyüzümün biraz daha koyu olmasını seviyorum, çünkü gece başlıyor. Etrafın bir yerinde oldukça iyi görünüyor.
    Şimdi, özellikle bu vurgulardan bazılarını gökyüzünde bir parça daha tekmelemek istiyorum, bu yüzden onları biraz daha ileri götüreceğim. Çok ileri gitmek istemiyorum. Orada bir yere geri döneceğim, orada oldukça iyi görünüyor.
    Bazı gölgeleri burada geri almak istiyorum, çünkü sadece gökyüzünün tepesinde biraz daha karanlık denemek istiyorum. Gölgelerime geri döneceğim.
    Unutma, bu yerel düzenlemedir. Bu bir rampa ayarı, böylece genel olarak ayarlama yapmıyorsunuz. Onu oraya kadar aşağı doğru iteleyelim. Farenizi rampanın üzerinde tutarsanız, orada kırmızı maske ile neyi etkilediğini görebilirsiniz. Oldukça iyi görünüyor.
    Şimdi, beyaz burada pompalayalım, böylece burada Samanyolu çekirdeğinden ve yıldızlardan biraz daha netlik kazanabiliriz. Beyazları biraz sıkıştırmaya başlayacağım ve hiçbir şeyi kırmadan ne kadar ilerleyebileceğimi görüyorum. Buraya oldukça bağışlayıcı, bu yüzden burada bu işaretin çevresinde bir yere basabilirim. Oldukça iyi görünüyor. Ben buraya çekeceğim.
    Minyatür resimlerinize bakmak daima güzel , çünkü görüntünün nasıl işlendiğini, küçük resim olarak göründüğünü görebilirsiniz ve bu, vinyetlerin fazla olup olmadığını veya bazılarında aşırı parlak olup olmadığını görmek için iyi bir yoldur lekeler veya eserler alıyorsunuz. Bence bu iyi görünüyor ve bunda bırakacağız.
    Şimdi, bana ve kamp ateşine ve Samanyolu'ya biraz daha dikkat etmek istiyorum. Sadece içeri geri dönüp burada kenarlara biraz daha vinyet katmak isteyebilirim.
    Şimdi olduğu yerde olduğumuz objektif düzeltmelerimize geri dönelim ve objektif vinyetizasyonu yapalım. O zaman bunu biraz daha aşağı çekebiliriz. Çok uzaklaşmak istemediğini söyleyebilirim, çünkü görebiliyorsun, özellikle ... İşte buradaki küçük resimlerde kastediyorum. Gördüğünüz gibi, burada kenarlarda bu vırıltı var ve harika görünmüyor. Hemen geri çekeceğim ve 25 civarında negatif bir yerde oturacağım.
    Oldukça iyi görünüyor. Sanırım orada kalacağım.
    Teknik Temizleme: Gürültü Azaltma ve Artefakt temizliği

    Şimdi, neredeyse bitti ama şimdi biraz teknik temizlik yapmak istiyorum.
    Bazı gürültü azaltma yapmamız gerekecek. Burada köşede bir miktar mor yapışmanın fark ettim . Bunu da temizlemek istiyorum. Ne yapacağız bu alanı temizlemek, gidip radyal filtreyi buraya getirelim. Oradaki biri. Sadece biraz radyal alan çizelim. Biraz köşeye çekin.
    Bunu yapmak için, genellikle doygunlukların bir kısmını azaltıyorum ve maruz kalmanın bir kısmını aşağı çekiyorum. Şimdi bunu sadece bazı purple'den kurtulmak için yapalım. Gerçekten tamamen siyah beyaz istemiyorum.
    Maskemiz ters burada, öbür yoldan gitmek istiyoruz. Burada, o maskeye girebilirsin. Işte gidiyorsun Doygunluğun çok düşük bir yol olduğunu görebilirsiniz. Orada sadece bir yere gidiyoruz. Morunuzdan, mor eserlerden kurtulur ve sonra bir pozlamayı da bir dokunuştan aşağı çekebiliriz. Oldukça iyi görünüyor.
    Teknik Temizleme: Gürültü Azaltma, Esnaf temizleme

    Biraz gürültülü görünüyor, bu yüzden biraz da biraz gürültüyü geri çekmek isteyebilirsiniz, bu da biraz yardımcı oluyor.
    Şimdi genel olarak küresel bir gürültüyü azaltacağız. Bunu yapmak için aşağıya ineceğiz. Ayrıntılarımıza ihtiyacımız var, ki burası tam burada. Şimdi, gürültü azaltma, burada oldukça zor.
    Görüntü üzerinde biraz ayrıntı bırakmak istiyoruz, ancak tüm bu ses tüm ekranda titreşirken harika görünmemekte olduğundan, özellikle zaman atlamada çok fazla gürültü istemiyoruz.
    En iyi şey, adil bir gürültü seviyesinin bulunduğu bir bölgeye doğru yaklaşmaktır. Gökyüzünde burada, bana, ayrıca burada da zemin katta görebilirsiniz.
    Işık derecesine geçelim ve burada bu parlaklık gürültüsü azaltımını azaltmak istiyoruz . Genelde 30 ile 50 arasında bir yerde çalışırım. Burada 50'ye bakarsanız, hala makul olduğunu görebilirim. Hâlâ biraz ayrıntıya giriyorum. Buraya kadar yüzlerce itersem, plastik gibi görünür. Hiç iyi görünmüyor. Almanız gereken ince denge.
    Sanırım bir yere saracağım ... Hadi 40 alalım bakalım neye benziyor. Oldukça iyi çalışıyor. Üzerinde zaman geçişi görürsünüz çözünürlükte, burada ekstra gürültüyü filtreleyerek onunla sadık kalacağım.
    Şimdi, renk gürültüsünden kurtulduğunuz biraz mor benek gördüm. Bunu düzeltme şeklimiz, renk parazit azaltmamızı biraz ileri itebiliriz. Burada lekeleme yüzünden düzelebiliriz. Pürüzsüz olursak ... Yüze basmak iyidir. Bu kadar adil biraz temizlemek görebilirsiniz.
    Renk ayarlamalarını Lightroom'daki tüm görüntülere nasıl eşitlerim?

    Sanırım şimdi imge oldukça iyi görünüyor.
    Yapmamız gereken şey, işleme sürecimizi senkronize etmemiz için gereken diğer tüm görüntülere sahibiz . Öncesinde ve sonrasında bir göz atarsanız, burada yaptığımız şeyleri tam olarak görebilirsiniz. Ben çok ileri itti değil.
    Oldukça doğal görünüşü var ama Samanyolu'nu biraz daha yumruklıyor. Ateşin kömürleri veya alevi ile denize girmez. Bence çok iyi çalışacak.
    Eğer buraya gelip biz sadece işlediğimiz görüntüsünü seçersek ve tüm bu resimleri seçmek için CTRL + E tuşlarına basarsanız, bunları birlikte senkronize edebiliriz.
    Şimdi, tüm bu ayarlara sahip olmak istiyorsun, parametreler işaretlenmiş çünkü hepsini burada senkronize ediyoruz. Senkronizasyonu çalıştıralım. Bu hüner yapmalı.
    Burada hepsinin güncellendiği çizgiyi görebilirsiniz. Burada ateşimle biraz delirdiğimi görebilirsiniz. Bu oldukça aşırı ama zaman geçtikçe, bence bu oldukça iyi okuyacak. Sadece birkaç karedir ancak bence sorun olmaz. Burada vuruşun başına gidersen, hepsi iyi görünüyor. Sonra, atışın sonuna doğru yol alırsam ya da kare bırakırsam, hepsi de iyi görünür. Fantastik.
    Tüm resimleri LR'ye aktar İfadesi

    Şimdi, yapmamız gereken tüm görüntüleri dışa aktarmak ve bunu orada dışa aktarma modülü olan LRTimelapse yoluyla yapacağız. Bunu yaptıktan sonra, son filmi oluşturabiliriz.
    Tüm görüntülerinizi buraya seçtiğinizden emin olun. Sonra dosyamıza gidebiliriz. Dosyaya git, ver. İhracat seçeneklerinizin hepsi burada, e-postanızda, sabit diskinizde. Çünkü LRTimelapse'im var, bir ihracata müdahale modülü var.
    Tüm resimleri LR'ye aktar İfadesi

    Ben de bunu istiyorum. Daha fazla renk düzeltmesi yapmak istemediğiniz sürece buradaki tüm temel işlemleri yapıyorum , JPG, 8 bit iyi. Bu durumda, onu 16-bit TIFF olarak dışa aktarmak isteyebilirsiniz. Bu seferki sorun değil. Sıram kamp ateşimi Samanyolu'nun altına çağıracağım. Tamam. Bu harika.
    Sonra tek yapmam gereken ihracata vurmak ve ihracatı hazırlamaktır. Artık ne geçer, tüm bu görüntülerin dışa aktarımı başlar. Bu 257 fotoğrafı çektiğinizde veya zaman geçtiğiniz zaman, LRTimelapse'yi açacak ve işte biz aslında filmin kendisini dışa aktaracağız.
    LRTimelapse'den bir film çıkartın: Codec ve Çıktı boyutu

    Bütün görüntüler Lightroom'dan ihraç edildi. LRTimelapse, tüm dışa aktarma modüllerinde olduğu gibi otomatik olarak açılır.
    Şimdi, buradan yapmak oldukça basit bir şey. Tek yapmanız gereken , codec bileşeninizi ve çıktı boyutunu, kare hızınızı ve kalitenizi ve gittiğiniz mesafeyi seçmektir . Orada birkaç diğer post-processing seçenekleri var ama ben asla kullanmadım.
    Videomu düzenlerken ve Mac'de düzenleme yaparken, genellikle her zaman Pro res olarak dışa aktarıyorum. Çıktı boyutu, isterseniz 4K alabilirsiniz ancak bunun için 1080 HD versiyonuna ihtiyacım var.
    Hız, genellikle film ile aynı olan 24 kare hızlarımı yapıyorum ve çok yüksek kalitede hüner yok. Tek yapmam gereken render video düğmesine basın ve uzaklaşın.
    LRTimelapse filmimizi kaydetmeyi bitirdi, şimdi şimdi açıp bir göz atalım.

    Read more https://timelapsenetwork.com/mini-tu...ideo-tutorial/











    bykorkmaz and ihsas78 like this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #2
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Standart












    bykorkmaz likes this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #3
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Standart












    bykorkmaz likes this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #4
    bykorkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Korkmaz
    Makina:
    Canon Eos 100D - Canon Eos 400D - 18-55 İs Stm-50mm 1.8 II- 55 250 İs II- Sigma 17 50- Tokina 11 16
    Üyelik tarihi
    17.October.2010
    Nereden
    Adıyaman
    Mesajlar
    54

    Standart

    Emeğine sağlık Burak abi. Çok faydalı olmuş










    avmbk likes this.

  • #5
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Standart

    Bir de ucuz olsa aparatlar :/

    Syrp Genie Hareket Kontrol Sistemi (Time Lapse)
    ₺6.071,00
    Fotografium




    Syrp Genie Mini Hareket Kontrol Sistemi
    ₺2.406,00
    Fotografium




    Syrp Genie Mini Hareket Kontrol Sistemi
    ₺2.650,59
    n11.com













    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #6
    Cowex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Volkan Kaymak
    Makina:
    Canon 750 D
    Üyelik tarihi
    13.December.2016
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    39
    Mesajlar
    28

    Standart

    çok güzel anlatım.










    Canon 1200D makinamı beğenmeyenler onlardan harika olduğumu hala bilmiyorlar.

  • #7
    mlhplt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Melih Polat
    Makina:
    Nikon D810 Canon 550D IR
    Üyelik tarihi
    30.May.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    897

    Standart

    Syrp Genie Mini yurtdışı satış fiyatının 250 USD olması da ayrı bir şaka durumu, burada 2400 TL. Almaya niyeti olan varsa gitsin amazon.de 'den sipariş versin zaten shipping ücretsiz %20 gümrük vergisini bile ekleseniz yaklaşık 1320 TL yapıyor buradakinin neredeyse yarısı. Bu esnaflığa akıl sır erdiremiyorum.










    avmbk likes this.
    Nikon D810, Nikon 14-24 f2.8, Nikon 50mm f1.8G, Nikon 85mm f1.8G
    Canon 550D (IR Modifiyeli), 18-135 STM

    melihpolat.com

  • #8
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    servet kaynak
    Makina:
    CANON EOS 40D
    Üyelik tarihi
    03.April.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    11

    Standart

    Elinize emeğinize sağlık











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •