CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    boyabadanaci
    Guest

    Standart İnternetten yurtdışı alışverişe kısıtlama!

    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, internet yoluyla yurt dışından yoğun bir şekilde gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerinin getirilerek 150 Avro vergi muafiyetinin suistimal edildiğini belirlediklerini bildirdi. Bakan Yazıcı, bunun üzerine yaptıkları düzenlemeyle kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden artık sadece gerçek kişilerin yararlanacağını söyledi.

    Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, açıklamada, elektronik ticaretin gittikçe artan şekilde kullanılmasının, gümrük mevzuatında yer alan posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyaya yönelik muafiyetlerin de çok yoğun şekilde tercih edilmesi sonucunu getirdiğini, buna bağlı olarak da söz konusu muafiyetlerin suistimalinden kaynaklı şikayetlerin arttığını söyledi.

    İnternet üzerinden insan ve çevre sağlığına uygun olmayan ürünlerin satışa sunulduğu, yapılan satışların ticari nitelik arz ettiği ve devletin bundan vergi kaybına uğradığına ilişkin şikayetlerin gelmesi üzerine, Gümrük Müsteşarlığına talimat vererek bir çalışma yapılmasını istediğini anlatan Bakan Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığının da sektörel bir inceleme başlattığını belirtti.

    Bu inceleme sonucunda, gıda takviyeleri, sporcu gıdaları ve kozmetik ürünlerinin posta ve hızlı kargo yoluyla yoğun şekilde getirilerek 150 Avro vergi muafiyetinin suistimal edildiği, ayrıca sağlığa aykırı ürünlerin bu yolla ülkeye girdiğinin tespit edildiğini ifade eden Yazıcı, bunun sonucunda e-ticaretin elektronik altyapısının ve ilgili mevzuatının hazırlanması yönünde çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

    Bu kapsamda öncelikle, e-ticaretin kontrol altına alınması, takip edilebilir ve izlenebilir olması için teknik altyapı hazırlandığını anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

    ''E-ticarete konu eşyanın gümrük işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi, eşya ve sahiplerinin izlenebilmesi, muafiyet amacı dışında ticari amaçla yapılan ithalatların takip edilebilir olması açısından oluşturulan Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) programı hazırlanarak 7 Mart 2011 tarihinden itibaren fiilen kullanılmaya başlanmıştır. Bu program ile suistimali önleyecek ve gerekli denetim ve risk analizlerinin yapılmasına imkan verecek yeni bir uygulamaya geçilmiş oldu. Bu uygulama ile ön beyan ve risk analizi kapsamında yapılacak gümrük kontrolleri daha etkin olacak, gelen ve giden gönderinin miktarı, mali boyutu ve türleri konusunda istatistik üretilebilecek. Diğer taraftan, konunun hukuki altyapısının hazırlanması çalışmaları da tamamlandı.''

    Buna göre, kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden artık sadece gerçek kişilerin yararlanacağını anlatan Yazıcı, böylece, 150 avro muafiyetinin ticari amaçla kullanılmasının önlenmesine yönelik bir tedbir aldıklarını kaydetti. Bakan Yazıcı, söz konusu muafiyetten, sürekli aynı kişinin yararlandığının tespit edilmesi halinde, muafiyetin kullanımına da sınırlama getirildiğini bildirdi.



    MUAFİYETİN KULLANIMINA YÖNELİK TEDBİRLER
    Muafiyetin suistimalinin önlenmesi amacıyla bazı tedbirler alındığını, bu tedbirleri bir genelge ile duyurduklarını belirten Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:

    ''Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getirilmiştir.

    Ayrıca, yüksek kıymetli siparişlerin muafiyet kapsamına sokulmak amacıyla bölünerek getirilmesinin önüne geçilmesini teminen, aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen ve aynı konşimento muhteviyatı gönderilerin bir bütün sayılması ve tamamının kıymetinin birlikte dikkate alınması uygulaması başlatılmıştır.''

    Bu arada düzenleme öncesindeki mevzuata göre kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler de yararlanıyordu. Artık bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilecek. Ayrıca 150 avronun altında olan kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdaları gümrük vergisinden muaf tutuluyordu, yeni düzenlemede bu ürünlere 150 avronun altında olsa bile vergi uygulanacak. Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.

    Kaynak: HaberTürk İnternet Portalı











  • #2
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Vefa Abi bilgilendirme için teşekkürler, kaç kişinin canı yanıcaktı belki de, hızır gibi yetiştin










    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #3
    muratyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat yılmaz
    Makina:
    DDDDD mMm
    Üyelik tarihi
    24.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    756

    Standart

    anladğım kadarıyla şirket olmayan biz kişilerda sadece 2 ayda bir sipariş verebilecez foto malzamler için. doğru mudur ?











  • #4
    gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Çako
    Makina:
    6D
    Üyelik tarihi
    24.November.2009
    Nereden
    Adana
    Yaş
    42
    Mesajlar
    984

    Standart

    İyi olmadı bu haber.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    mk222 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa karter
    Makina:
    5DMII
    Üyelik tarihi
    01.February.2011
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    255

    Standart

    Gerçek kişide olsa vergiye bağlanacak diyor.devletimizin vergi alma sistemi şu olcakatır.150 avro yüzde 18 vergi alsa 27 avro yapıyor.eminim 2 dolarlık bi malzeme bile alsak 27 avro vergi ödeyecez ve herkes kaçağa yönelecek.milletide sık sık yurt dışına çıkartacaklar.










    satılık
    -canon 580 EX II flash
    -orjinal Canon - RS-80N3 Kablolu Kumanda
    -YONGNUO RF-602 1 + 1 Kablosuz Flash Tetikleyici

  • #6
    Bluedays - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Member

    Status
    Offline
    İsim
    Alem Alemdar
    Makina:
    Canon SX20 IS
    Üyelik tarihi
    12.May.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    39
    Mesajlar
    73

    Standart

    Özgürlüğümüzü elimizden alacaklar. Günün birinde çıkıp, açık havada dolaşmak, fotoğraf çekmek, sevgilinizle yada eşinizle kumsalda yürümek bunların hepsi vergiye tabi olacak. Bu yurdun vatandaşı olarak ücretsiz olarak yararlandığımız tek bir hizmet var mı? Allah sonumuzu hayır etsin diyorum...











    Şimdilik sadece Canon SX20 IS

  • #7
    maliozi
    Guest

    Standart

    Alıntı Bluedays Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özgürlüğümüzü elimizden alacaklar. Günün birinde çıkıp, açık havada dolaşmak, fotoğraf çekmek, sevgilinizle yada eşinizle kumsalda yürümek bunların hepsi vergiye tabi olacak. Bu yurdun vatandaşı olarak ücretsiz olarak yararlandığımız tek bir hizmet var mı? Allah sonumuzu hayır etsin diyorum...
    Aslında vergi sadece Türkiye'ye has bişey değil bizden fazla vergi ödeyen ülkeler var. Ters olan olay bu vergiyi vatandaşın geliriyle oranladığın zaman ortaya çıkıyor ki pek iç açıcı bi durum değil.

    Devlet herşeye sınırlama koyana kadar vergiyi düşürse hiç olmasın demiyorum sadece vergi oranını düşürse ve vergi kaçağına çok ağır cezalar koysa şimdikinden çok dava fazla vergi toplar ve hiç kimse nerden nasıl kaçırırım derdine düşmez.











  • #8
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Arkadaşlar, aslını sorarsanız devlet bu konuda sonuna kadar haklı...
    Alacaksan usturubuyla al diyor...
    Şimdi kafadan herkes "bir siparişi kendi adıma, diğerini kız kardeşim adına çıkarsam..." diye kafasından geçiriyordur...
    Muhasebe dersinde nasıl vergi kaçırılır diye eğitilen bir memleketin insanı, şuan sadece ektiğini biçiyor...
    Devlet neden vergiye abanıyor? Çünkü vergi toplayamıyor... Gerçi bu yumurta tavuk hikayesi, ancak maalesef gelir vergilerinden kaçırılan paralar ile oluşan açık bu tür vergiler ile toplanıyor...
    Evet vergi reformu şart... Ancak oturup düşünürsek; af gelse de yine kaçırmak için kafa yormaz mıyız??











  • #9
    ibul_34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ibrahim
    Makina:
    .
    Üyelik tarihi
    02.September.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,287

    Standart

    Vergi olayı elbet olacak ancak yukarıda arkadaşın dediği gibi gelirle tam olarak örtüşmüyor , ülkemizdeki vergi oranı çok fazla ve vergi çeşidi şaşırtacak çeşitte. Devletin vergi listesine bir göz atmanızı isterim, '' yuh be kardeşim bundandamı vergi alınır'' dersiniz...











  • #10
    Kadir Araz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kadir ARAZ
    Makina:
    5D mkII
    Üyelik tarihi
    19.January.2011
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    113

    Standart

    Devletimiz vergiyi bi getirdimi geri cekmesini de bilmez.. 2010 avrupa kultur baskenti olan istanbul icin cesitli mallara cesitli vergiler geldi ki etkinliklerin butcesi ciksin.. 2011 ortasina geldik bu vergiler halen aliniyor











  • #11
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Alıntı ibul_34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vergi olayı elbet olacak ancak yukarıda arkadaşın dediği gibi gelirle tam olarak örtüşmüyor , ülkemizdeki vergi oranı çok fazla ve vergi çeşidi şaşırtacak çeşitte. Devletin vergi listesine bir göz atmanızı isterim, '' yuh be kardeşim bundandamı vergi alınır'' dersiniz...
    Emin olun bir devlet çalışanı olarak o vergileri en çok ödeyen dilimdeyim...
    Ve maalesef bahsettiğiniz o vergi kalemlerini de biliyorum...

    Ancak maalesef bu çoğunlukla yine bizim geçmişte, milletçe, yaptığımız uygunsuzluklar yüzünden...

    Yada zenginlerimiz öncelikli tembelliğimiz yüzünden... Üretim yerine memurluk yada gecelik repo hayyallerimiz yüzünden...

    Belki şahsi anlamda alışverişimiz çok küçük ancak toplamda inanılmaz rakamlar ortaya çıkıyor....

    Bu forumda bile kimi zaman bir filtre kimi zaman ise bir lens ile bazı kendi arkadaşlarımız karşımıza çıkıyor.. Evet bu arkadaşlar kendilerince haklı sebeplerden bu yolu zorluyorlar, ve evet bizler de sınırlı bütçelerimiz ile bu arkadaşlara muhtacız... Ama ya işin hukuki kısmı... Bu işin adı vergi kaçakçılığı... Ve kimbilir belki sırf bu satışlar sebebi ile forum yöneticilerine bile ceza gelebilir...

    Ben şahsen maliyenin bu konuda bir çalışması olduğunu biliyorum...

    Sözün özü devlet baba diyor ki "Normal vatandaşım, al ama suyunu çıkarma...."











  • #12
    mk222 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa karter
    Makina:
    5DMII
    Üyelik tarihi
    01.February.2011
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    255

    Standart

    arkadaş 10.000 liralık arbaya 30.000,35.000 liraya biniyoruz.50 kuruşlık benzini 4 tl ye alıyoruz 13 tlik telefon faturasında 7 lira vergi veriyoruz.hala devlet vergi toplayamıyor diyorsunuz yüzde yüz vergi içinmi vergi reformu yapılıyo anlamadımki.verigilerin makul ve mantıklı olması durumunda hiç bir türk evladının vergi kaçıracağını düşünmüyorum.










    satılık
    -canon 580 EX II flash
    -orjinal Canon - RS-80N3 Kablolu Kumanda
    -YONGNUO RF-602 1 + 1 Kablosuz Flash Tetikleyici

  • #13
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    Özel iletişim vergisi diye bir şey var bu ülkede...

    Ve bu ülkede Pırlanta'nın kdv'si %1

    bir bilgisayar monitöründe DVI varsa vergisi %25 yoksa %18...

    bu tarz uygulamalar sadece ve sadece kaçağı destekler..










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #14
    mk222 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa karter
    Makina:
    5DMII
    Üyelik tarihi
    01.February.2011
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    255

    Standart

    Alıntı boyabadanaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emin olun bir devlet çalışanı olarak o vergileri en çok ödeyen dilimdeyim...
    Ve maalesef bahsettiğiniz o vergi kalemlerini de biliyorum...

    Ancak maalesef bu çoğunlukla yine bizim geçmişte, milletçe, yaptığımız uygunsuzluklar yüzünden...

    Yada zenginlerimiz öncelikli tembelliğimiz yüzünden... Üretim yerine memurluk yada gecelik repo hayyallerimiz yüzünden...

    Belki şahsi anlamda alışverişimiz çok küçük ancak toplamda inanılmaz rakamlar ortaya çıkıyor....

    Bu forumda bile kimi zaman bir filtre kimi zaman ise bir lens ile bazı kendi arkadaşlarımız karşımıza çıkıyor.. Evet bu arkadaşlar kendilerince haklı sebeplerden bu yolu zorluyorlar, ve evet bizler de sınırlı bütçelerimiz ile bu arkadaşlara muhtacız... Ama ya işin hukuki kısmı... Bu işin adı vergi kaçakçılığı... Ve kimbilir belki sırf bu satışlar sebebi ile forum yöneticilerine bile ceza gelebilir...

    Ben şahsen maliyenin bu konuda bir çalışması olduğunu biliyorum...

    Sözün özü devlet baba diyor ki "Normal vatandaşım, al ama suyunu çıkarma...."
    o dediğiniz satıcıların senede kazandığı para miktarı nedir sizce.ben size söyliyim 100 tl yi geçmez.daha bilmediğiniz çok adil olmayan saçma vergiler var melekette










    satılık
    -canon 580 EX II flash
    -orjinal Canon - RS-80N3 Kablolu Kumanda
    -YONGNUO RF-602 1 + 1 Kablosuz Flash Tetikleyici

  • #15
    Okan Akosman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Okan Akosman
    Makina:
    Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    07.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    396

    Standart

    Ben de sıradan bir vatandaş olarak diyorum ki; benim getireceğim 200 liralık malzemeden alacağı vergileri " ulan 200 liradan 10000 adamdan alsam %18 olarak şu kadar eder" gibi küçük hesaplar peşinde koşacağına. Vergi affı yasasıyla 61 milyon TL gelir beyan eden mükellefi gibi binlerce büyük mükellefinden vergi toplamayı becersin. Emin olun bu yasa mıdır, kanun hükmünde kararname midir her ne haltsa tam olarak uygulanmaya başlansa bile olan ticaret yapan adama değil, kazandığı maaşının 3-5 kuruşunu ayırıp yurt içinde 500 liraya satılan bir malı atıyorum 300 liraya almaya çalışan alt ve orta gelir kısmını etkileyecek.

    Yasalar ne zaman eşit olarak uygulanır o zaman devlet iyi bir iş yaptı deriz.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    mk222 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa karter
    Makina:
    5DMII
    Üyelik tarihi
    01.February.2011
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    255

    Standart

    bende mesleğimden örnek vereyim.100.000 ne bir garimenkul alıp 110.000 ne satıp yüzdesi çokdüşük bi şekilde tüm dünyada alıp satarak karınızın vergisini verebilirsiniz.ama türkiyede satarsanız karınızın değil garimenkulun tamamının yüzde 18 vergizini verirsinz.yani 10 milyar kar et 18 milyar para alıyorum diyor devlet.ayriyetten 7 milyar tapu harcını söylemiyorum.










    Konu mk222 tarafından (21.April.2011 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir.
    satılık
    -canon 580 EX II flash
    -orjinal Canon - RS-80N3 Kablolu Kumanda
    -YONGNUO RF-602 1 + 1 Kablosuz Flash Tetikleyici

  • #17
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Alıntı mk222 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaş 10.000 liralık arbaya 30.000,35.000 liraya biniyoruz.50 kuruşlık benzini 4 tl ye alıyoruz 13 tlik telefon faturasında 7 lira vergi veriyoruz.hala devlet vergi toplayamıyor diyorsunuz yüzde yüz vergi içinmi vergi reformu yapılıyo anlamadımki.verigilerin makul ve mantıklı olması durumunda hiç bir türk evladının vergi kaçıracağını düşünmüyorum.
    Mustafa bey,
    Evet devlet vergi topluyor.. Toplamaz olur mu? Toplamasa nasıl yaşar...? Ama farkındaysanız bahsettiğiniz vergiler aslında devletin "öyle değilse, böyle" dediği vergiler....
    Normalde devletin esas vergi kalemi gelir vergisidir... KDV ÖİV ÖTV gibi vergiler gelir vergisi kaçağı nedeni ile alınan alternatif yöntemlerdir...
    Daha bugün gazeteler yazıyor.. 2010 yılı vergi rekortmeni Rahmi Koç'u geçti diye... Adam vergi affı ile rekortmen oldu....
    Yoksa evet bahsettiğiniz kalemler üzülerek benim de ödediğim rakamlar....











  • #18
    mk222 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa karter
    Makina:
    5DMII
    Üyelik tarihi
    01.February.2011
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    255

    Standart

    Alıntı boyabadanaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa bey,
    Evet devlet vergi topluyor.. Toplamaz olur mu? Toplamasa nasıl yaşar...? Ama farkındaysanız bahsettiğiniz vergiler aslında devletin "öyle değilse, böyle" dediği vergiler....
    Normalde devletin esas vergi kalemi gelir vergisidir... KDV ÖİV ÖTV gibi vergiler gelir vergisi kaçağı nedeni ile alınan alternatif yöntemlerdir...
    Daha bugün gazeteler yazıyor.. 2010 yılı vergi rekortmeni Rahmi Koç'u geçti diye... Adam vergi affı ile rekortmen oldu....
    Yoksa evet bahsettiğiniz kalemler üzülerek benim de ödediğim rakamlar....
    10.000lik kazanca 18.000 vergi+3.500tl tapu harcı normalmi demek istiyorsunuz yani anlayamadım.bu olayın neresi savunulabilirki.yapmayın Allah aşkına.bu ülkede vergi kaçırılıyorsa devlet yüzündendir.










    satılık
    -canon 580 EX II flash
    -orjinal Canon - RS-80N3 Kablolu Kumanda
    -YONGNUO RF-602 1 + 1 Kablosuz Flash Tetikleyici

  • #19
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Alıntı okanakosman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de sıradan bir vatandaş olarak diyorum ki; benim getireceğim 200 liralık malzemeden alacağı vergileri " ulan 200 liradan 10000 adamdan alsam %18 olarak şu kadar eder" gibi küçük hesaplar peşinde koşacağına. Vergi affı yasasıyla 61 milyon TL gelir beyan eden mükellefi gibi binlerce büyük mükellefinden vergi toplamayı becersin. Emin olun bu yasa mıdır, kanun hükmünde kararname midir her ne haltsa tam olarak uygulanmaya başlansa bile olan ticaret yapan adama değil, kazandığı maaşının 3-5 kuruşunu ayırıp yurt içinde 500 liraya satılan bir malı atıyorum 300 liraya almaya çalışan alt ve orta gelir kısmını etkileyecek.

    Yasalar ne zaman eşit olarak uygulanır o zaman devlet iyi bir iş yaptı deriz.
    Sevgili Okan,
    Maalesef haklısın...











  • #20
    mesutevren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mesut evren can
    Makina:
    Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    24.November.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    61

    Standart

    peki abicim sen 10 bin TL kazanıp 18 binlira vergimi ödüosun? raicini düşük gösterip az ödemiyormusun? ilk başta kaçırıyorsun, devlet kaçağı önlemek için saçma sapan vergiler koyuyor sonrada devleti suçluyorsun. ilk başta insan kendini bi sorgulamalı. benim ufak bir yerim var, para kazanmasam bile kuruşu kuruşuna vergisini ödüyorum. e o zaman nerde benim hakkım??










    CANON 5D Mark II
    CANON 60D
    CANON 50 mm f 1.4
    CANON 135 mm f 2.0 L
    CANON 24-70 mm f 2.8 L
    CANON 70-200 mm f 2.8 L IS II
    ...

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •