CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes
  • 1 Post By HakanGil

Konu: Render bilgisayarı ve makine tavsiyesi

  1. #1
    Fahrenheitextra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    .
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    25.November.2012
    Nereden
    .
    Mesajlar
    64

    Standart Render bilgisayarı ve makine tavsiyesi

    Merhabalar, istediğim sistemde Adobe Premiere, Photoshop ve After Effects kullanacağım 6700 TL'lik bir bütçe ayırmıştım bunun tamamıyla iMac almayı planlıyordum fakat bu paraya anca i5 işlemcili 5k 27inçlik modeli alabiliyorum i7'si beni aşıyor, 21inçlik 4k ekrana i7 işlemci ekleyincede bütçe tam yetiyor fakat onunda ekran kartı Intel Iris Graph. 6200 yani pek yeterli olacağını düşünmüyorum 6700 TL verip pekte iyi olmayan bir cihaz almak istemiyorum haliyle kafam Windows toplamaya daha çok yattı bütçenin 4000 lirasıyla bir render bilgisayarı toplamayı düşündüm kalan 2700 TL'nin üstünede Canon EOS 60D'mi satıp Sony A7r ii almayı düşünüyordum fakat ne kadar doğru yaparım bilmiyorum 5-6 bin liraya windows render bilgisayarı toplayıp canon eos 60d ile devam mı etmeliyim yoksa 4bin liraya yine render bilgisayarı toplayıp 60d'yi satıp sony a7r ii mi almalıyım ?










    Canon EF 75-300mm F/4-5.6 l Canon EF 50mm 1.8

  • #2
    Canonturk Yazarı

    Status
    Offline
    İsim
    Kutay Kösem
    Makina:
    var
    Üyelik tarihi
    10.August.2009
    Nereden
    oradan
    Mesajlar
    796

    Standart

    Premiere ve özellikle after effects artık ekran kartı gücünden çok fazla faydalanabiliyor, onlar ağırlıklı çalışılacaksa imac çok yanlış bir tercih olur. i7+nvidia 980ti veya yeni çıkan 1070 gibi bir kartla çok iyi bir render ve çalışma performansı elde edebilirsiniz. Makine kısmına bir şey diyemem o kişisel tercih











  • #3
    HakanGil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan Baysalgil
    Makina:
    5D MK3
    Üyelik tarihi
    15.July.2015
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    48
    Mesajlar
    962

    Standart

    Bilgisayarı toplarken işinize yarayabilecek birkaç tavsiyede bulunayım. Sıklıkla yapılan anakartın ucuzunu alayım, diğer parçalara para kalsın şeklindeki hatayı yapmayın. Anakartın en iyisini alın, diğer parçaları ona göre seçin. Anakart-ram uyumluluk listelerine göz atın. Ben ikisinin de en iyisini aldım ama uyumluluk testlerini atladım. Anakartta benim ramlerim için hazır preset yok ve ramleri 2133mhz'de kullandığımda bir süre sonra mavi ekran alıyorum. Daha düşük hızdaysa performans hissedilir şekilde düğüyor. Alacağınız anakart-ram ikilisi hakkında şikayet var mı diye google'da iyice araştırın. Aceleye getirmeyin, her parçayı titizlikle araştırın. Hatta daha iyisi videoyla ilgili forumlardaki kullanıcılardan tavsiye isteyin. Yoksa gerçekten garip sorunlarla boğuşursunuz ve sebebini bulamayacaınız için o sorunları çözemezsiniz. Gerçekten güçlü bir bilgisayarda denge sorunları olabiliyor ne yazık ki. Reklamda dendiği gibi: Kontrolsüz güç güç değildir. Monitörde de önceliğiniz IPS olması olsun. Ekran kartında da: işlemci Intel'se Nvidia, AMD ise ATI ekran kartı alın, birbirine karıştırmayın. Bunları kendimin ve çevremdeki insanların hatalarından ders çıkartarak söylüyorum. Aynı hataları yapmayın.

    Fotoğraf makinesinde de Canon'dan şaşmayın. 60D yetmiyorsa 61D alın ama Canon'dan şaşmayın.
    Bu benim şahsi görüşüm, daha somut bir şeyler duymak isterseniz internette (hatta bu sitede) tonla var ve o somut şeylerden ben bu fikire vardım zaten.










    Fahrenheitextra likes this.

  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    şadi özcan
    Makina:
    mark 3
    Üyelik tarihi
    16.July.2016
    Nereden
    ankara
    Yaş
    36
    Mesajlar
    1

    Standart

    after effect ram ile beslenir. dikkate almak lazım











  • #5
    revogreen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    orçun
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    01.September.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    519

    Standart

    1- Adobe ürünleri kullanacaksanız ekran kartınız Nvidia olsun. Ati alırsanız GPU render özelliği çalışmıyor. AE ve Premiere sadece Nvidia ile real-time render alabiliyor.
    Bütçenize göre 4GB GTX960 yada 970 alabilirsiniz. (800-1200TL arasında)
    *Yeni çıkan 1070'ler çok pahalı şuanda. Video işinde çok fark yaratmazlar o yüzden bence gerek yok.
    2- İşlemciniz kesinlikle intel i7 serisi olsun. i7 6700 tavsiye ederim. En iyi Hyper-threading performansı. (1000 lira civarı)
    3- Anakart 1151 soket intel Z170 chipsetli seriden alın. Asus, Gigabyte yada MSI olabilir...Oyun anakartı alın. En iyi performansı ve stabiliteyi onlar sunuyor. Fiyat aralığı 600-900TL
    4- Kingston HyperX Fury DDR4 2666mhz ram alırsanız (2x8 gb GB) otomatik OC ozelliği var yani ram otomatik olarak max frekansta çalışıyor. Voltaj ve frekans ayarı ile uğraşmıyorsunuz. 320 lira
    5- Samsung EVO 850 250GB SSD alın, sistemi bu diske kurun. Bilgisayar 3-4 saniyede açılıyor programlar hemen başlıyor. Bir tane de normal SATA disk alın projelerinizi orada tutarsınız. (ikisi toplam 700-800)
    6- Bu sistem için 500-550 watt power'a sahip bir kasa alabilirsiniz. (400-650 lira)











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •