CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    titrexius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Umut
    Makina:
    zenit 122
    Üyelik tarihi
    28.June.2010
    Nereden
    ankara,izmir,sivas,tunceli
    Yaş
    40
    Mesajlar
    102

    Standart erkayaların insanı spot ürünlere yönlendiren garanti sorunu

    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle amacım yaşadığım bir sorunu paylaşmaktır. Burada asla herhangi bir firmayı karalama,ya da kötüleme çabası içerisinde olmadığımı belirtmek isterim.

    Bilindiği gibi Canon markasının Türkiye yetkili dağıtıcısı Erkayalar firmasıdır. Bir çoğumuz hiç de küçümsenmeyecek rakamlara aldğımız ekipmanlarımızın kullanım süresi içerisinde garantili olmasını isteriz ki ; hem zevkle kullanabilelim,hem de sorun yaşadığımızda verdiğimiz paranın bir nevi boşa gitmemiş olmasını sağlayalım.Bu nedenle belki de bir çok kullanıcı garanti süresi genellikle daha az ve belirsiz olan spot ürünler yerine garantili ürün tercih ediyor.Ve spot ürünlerden oldukça fazla ücret ödüyor.

    Ancak benim yaşadığım bir sorun bundan sonra spot ya da yetkili dağıtıcıdan alınan garantili ürünler arasında,servis hizmetleri açısından pek bir fark olmadığını düşündürecek cinsten.Şöyle ki;

    2010 yılı Mayıs ayından sonra(hangi ay tam olarak aklımda değil,merak eden olursa garanti kağıdından yazabilirim) Ankara Tripodfoto dan aldığım Erkayalar garantili Eos 550d cameramı 2011 Ağustos ayı ilk haftası Ankaradaki Erkayalar servisine götürdüm.Sorunum gripteki kauçuğun eklem yerlerinden yapışkanın soyulması ve gripte bu nedenle oluşan deformasyon,ve de kullandığım 3 adet lensimin gece netlemede sorun çıkarması(flash kullanımı dahil sorun çıkıyor netlemede. lensler 28-105 usm, 18-55 is kit lens ve 50 mm f 1.8 . lensleri başka bir makinada kullandım sorun yok.)

    Erkayalar servisi gayet güzel bir şekilde karşıladı .sorunumu sordu.makineyi ve 18-55 lensi test etmek için alıp servis formunu verdiler.Üstelik " ürün garanti için İstanbul'da tamire gitmeyecek, artık Ankara'daki serviste de garanti kapsamında tamirat gerçekleştiriliyor.Çok beklemezsiniz" dendi.Bu iyi haberdi.

    Ankara-İzmir-Tunceli arasında sürekli gidip gelmekteyim işim sebebiyle.Ürünü servise bıraktıktan sonraki gün İzmir'deydim.İki gün sonra Erkayalar'dan mesaj geldi."Ne kadar hızlı kaliteli servis" dedim kendi kendime.Mesajı okuduğumda ise şaşırıp kaldım."Ürünümün tamir edilmesi için 75 tl ödemem gerektiği"(grip için isteniyor)soylenerek bunun için kendilerini aramam istenmiş mesajda.Aradım Ankara servisini.Canon satış politikası gereği grip bu şekilde kullanıcı hatasından kaynaklanan durumlarda ücrete tabi işlem görüyormuş.Kaldı ki kullanıcı hatası olacak bir durum yok.10d makinemi 2 seneden fazla kullandım bana mısın demedi,ayrıca elektronik ürünlere karşı oldukça hassasımdır.gripteki sorun da yapışkan kısımlardan kaynaklanıyor.Yani kauçuğun züerinde ezik kesik çizik bulunmamakta.Bunu anlattım.Onlar da aynı cümleleri tekrarladı.

    Sonuç olarak Canon Eurasia yı arayarak durumu bildirdim..Servislerden sorumlu genel müdüre bağladılar,dinledi sağolsun ben de anlattım.İlk önce aynı cevapları verdi fakat ben durumu düzgün bir şekilde anlatıp üsteleyince ilgileneceğini söyleyerek kapattı.Ertesi gün İstanbul genel merkezden aradılar.Tekrar anlattım durumları.Durumun inceleneceğini söyleyerek yine kapattılar.Bundan bir gün sonra telefonuma mesaj geldi.Ürününüz tamir edilmiştir.Tamir bedeli sıfır TL gibi bir mesajdı.Ok dedim Ankaradaki kardeşimi gönderdim servise.Sonra peşinden bir mesaj daha 18-200 lensiniz tamir edilmiştir(arada kodu filan geçiyorum...).. Ben ürün olarak 18-55 vermiştim.Kardeşimi tekrar arayıp 18-55 i al yanlışlık yapmışlar demesem başkasının lensini belki de bana vereceklerdi.Servis bu konuda dikkatsiz davranmış.

    Ayrıca verilen tamirat formunda da 1 kereye mahsus grip müşteri memnuniyeti için değiştirildi denmiş.Kardeşim de bilmediği için almış.Sonuç olarak grip tamir edildi ücretsiz hoş güzel.Fazla da beklemedim.İlgilenildi de. Yalnız 2 sene garantili diye aldığımız ve tamamen üründen kaynaklanan bir sorun için müşteri memnuniyeti için değiştirildi dendi,ayrıca sorunun objektiflerden kaynaklanmadığını söylediğim halde hem body hem objektif test edilerek gönderildi ama bodydeki gece netleme sorunu devam etmekte.Ki bu arada başka birinin lensini servisin hatası yüzünden yanlışlıkla alıp hem beni,hem de lensini tamire veren diğer insanı zor durumda bırakacaklardı...İlgili ama kalitesiz servis için verdiğimiz onca farkın bir işe yaramadığını görüp artık ben de spot ürünlere daha bir sıcak bakıyorum.

    Uzun lafın kısası,yetkili firma garantisine de güvenmemek gerek bu devirde











  • #2
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    semih
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II 24-105 L IS
    Üyelik tarihi
    26.August.2011
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    26

    Standart

    Canoneurasia geldi ve ürünlerin dağıtımını pek çok şikayetten sonra İndex e verdi ve çok iyi oldu çünkü milleti sömürüyordu erkayalar, Canoneurasia şu servis olayınıda erkayalardan alsada kullanıcı hatası diyerek insanları kandırmasalar , başka bir tamir servisine verse mesela Özgürfototeknik yada hayyamfototeknik en azından bu firmalar güleryüzlü ve dürüst esnaflar..











  • #3
    mert469 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mert
    Makina:
    Canon EOS 550D + Zenit 122
    Üyelik tarihi
    18.April.2011
    Nereden
    Aydın / İstanbul
    Mesajlar
    136

    Standart

    Alıntı canonfan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canoneurasia geldi ve ürünlerin dağıtımını pek çok şikayetten sonra İndex e verdi ve çok iyi oldu çünkü milleti sömürüyordu erkayalar, Canoneurasia şu servis olayınıda erkayalardan alsada kullanıcı hatası diyerek insanları kandırmasalar , başka bir tamir servisine verse mesela Özgürfototeknik yada hayyamfototeknik en azından bu firmalar güleryüzlü ve dürüst esnaflar..
    Hayyam Foto Teknik yetkili servis olsa güzel olur, ama Cemil Bey tek başına nasıl ilgilensin binlerce cihazla










    Canon EOS 550D + Zenit 122

    18-55mm IS + Helios 44M-4 58mm f2.0 + Industar 61-3 L/Z 50mm f2.8 + Pentacon Electric 135mm f2.8

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •