CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 5 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu
Toplam 115 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 100 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree34Likes

Konu: Fotografci.net / Erol Avanoğlu - OLUMLU/OLUMSUZ

  1. #81
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Anıl Okur
    Makina:
    Canon 650D
    Üyelik tarihi
    01.November.2014
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    77

    Standart

    Pilin 0 olmadığı uzun süre kullanıldığı heryerinden belli zaten. Ben 60 liranın derdinde değilim ki kendisinede saygısızlık yapmamak adına sadece "Peki Erol Bey iyi geceler" yazdım. Ama burada bana yapılan bi ayıp var kullanılmış bir pili 0 diye satmak hiç etik değil. Bende ebayden sipariş verdim tekrar.











  2. #82
    sadekakao - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    eren ünal
    Makina:
    cano eos 60d canon eos 500d
    Üyelik tarihi
    07.December.2010
    Nereden
    şimdilik sabit değilim
    Mesajlar
    109

    Standart

    konu başlığı tam anlamıyla iş bilmezliğimizin ve ülkece gümrük mevzuatı nedeniyle mağduriyetimizin eseri. ben de ebay aliexpress amazon etc. kullanıyorum ve günlerce malzemenin gelmesini bekliyorum.

    1 incisi : aldığımız ürünlerin tamamına yakını optik ve elektronik kart ve bağlantı yoğun devreler. yani soğuktan sıcağa girince bile randıman alamadığımız durumlar olurken taaa zırvatistantan gelene kadar kim bilir ne süreçlerden geçiyordur. bir kere bunu hong kong tan alan adam bu risklerle fiyat farkını değerlendirip sipariş vermeli. bazı ürünler yarı fiyatından ucuz oluyor. sipariş verirken diyorum ki "ulan bozuk çıksa bi tane daha alırım yine de kardayım" ama risk büyük oranda bende.

    2 incisi : ya adamlar bu tür riskleri minimize etmek adına ebaylar aliexpresler buyer protection bilmemne diye bağırıyor. satıcıya bi kötü not geri bildirimi yapıyorsunuz adam maymun oluyor tabiri caizse. çünkü adamın kaybedeceği bir sicili var. adam gelmiş yüzbinlerce satışa kolay kolay difuser çatlak pil paslı bilmem ne diyerek senden kötü not alacağına çoğu kez zararına da olsa ikinci ürünü bile gönderiyor.

    3 üncüsü : işte bu nedenle ebay aliexpress komisyon alıyor, paypal etc komisyon alıyor. burada erol bey de küresel şirketlerin alacağı komisyonu kendine alıyor biraz da esnaf usulü kar koyuyor ve size birebir muhattaplık hizmeti sunuyor. hepimiz zamanında internetten görmeden ellemeden birşeyler almak konusunda tereddüt yaşadık. yurt dışına güvenemeyen ingilizcesi olmayan ebaydan habersiz olan vs arkadaşlar karşımda bir muhatap olsun saikiyle erol bey gibi arkadaşlara yöneliyorlar.

    ben de fiyatlarını inceledim tr garantiliden ucuz ebaydan pahalı satıyor. ebay bana üzerine bi de ilave bir sürü risk minimizasyonu hizmeti sağlıyor. zaten vergisiz kayıtsız ticaretler yapıyoruz (ben dahil) erol beyle ilgili böyle sorunların olması normal bence. ben kendimi riske atmıyorum erol bey ve türevlerinde alışveriş yapmıyorum. burada en faydalı işi bence tuna abi yapmış konuyu açarak. vesileyle erol beyin kabaca bi feedback skoru oluştu. herkes kendi kararını verecek... saygılarımla...










    antique, umttn, BRL65 and 2 others like this.
    Galiba belli bi seviyeden sonra iş ne kadar para ayırabildiğine, ağzının ne kadar laf yapabildiğine ve kolay ulaşılamayanı çekip çekemediğine bakıyor...

    Haksız mıyım?
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  3. #83
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Korhan AKİ
    Makina:
    CANON 650D
    Üyelik tarihi
    22.August.2014
    Nereden
    mersin
    Mesajlar
    20

    Standart

    Alışveriş yapmak nasip olmadı ama uzun zamandır takip ettiğim bir site











  4. #84
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yavuz BAHÇEKAPILI
    Makina:
    Canon 40D + Nikon D3s
    Üyelik tarihi
    28.February.2011
    Nereden
    TRABZON
    Yaş
    45
    Mesajlar
    329

    Standart

    Erol Bey çok yoğun olsa gerek bende kendisine eneloop pil için mesaj gönderdim hatta alabilirim fiyatı nedir diye de sormadı. Hesap numaranızı verin göndereyim dedim ama cevap alamayınca (halen de cevap vermiş değil) kendim ebay.dan sipariş verdim. 15 gün içinde de geldi. Umarım yine sağlığıyla ilgili ciddi problemleri yoktur Erol Beyin ama bir şekilde müşterinize cevap vermek durumundasınız.

    Benim gümrükle ilgili tecrübem şudur arkadaşlar. Yaklaşık 150 küsür gönderi geldi bana bugüne kadar. Sadece 1 gönderim gümrüğe takıldı o da bir fotoğrafçı abime aldığımız baskı makinesi (minilab) cihazının ana kartı. Onun da gümrüğe takılma nedeni kesinlikle DHL ile gelmesiydi. Acil gelmek zorunda olan bir parçaydı ve bekleme lüksü yoktu çünkü bir fotoğrafçının baskı yapamaması işinin durması demektir. Gelen baskı taleplerini komşu fotoğrafçıdan yaptırmak zorunda kalmak maliyetin dışında bir de iş ve zaman kaybı. Gümrük memurları bu DHL, FedEX, TNT gibi hızlı gönderi yapan firmalardan gelen paketleri çok detaylı inceliyor. Bizim elimizin altında google var da onların yok mu? Bu ürünü internette de araştırınca ticari mahiyet etiketini yapıştırdılar üstüne haklı olarak. Geri kalan hikayenin hiçbir arkadaşımın başına gelmesini istemem. (Beyanname, gümrük müşaviri, ordino, ardiye vs. vs.) Buna rağmen bile Türkiyede bu ürüne istenen fiyatın yarı fiyatına mal ettik. Ben eminim standart posta ile gelseydi bu ürün takılmadan geçerdi. Çünkü neler geçmedi ki standart postayla. Araç park sensörleri, flaşlar, fotoğraf makineleri (DSLR), parasoleyler, kapaklar. Yani düşünün ayda bazen 10 paket geldiği olmuştur ama ticari mahiyette deyip vergi de salmadılar hiç.

    Özetle arkadaşlar aman diyeyim standart postadan şaşmayın. Daha bu güne kadar postada kaybolan bir ürün olmadı. Sakat, kırık geldi ama Eren Ünal beyin dediği gibi adama bir mesaj atıyorsunuz tak paranızı iade ediyor ya da aynısını gönderiyor. Biraz zorlarsa "i will have to give you negative feedback unless you refund my money" deyin bakın nasıl maymuna dönüyor. Hakikaten para onlar için ikinci planda, memnuniyet ise ön planda.










    İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.

  5. #85
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ferhat Demirel
    Makina:
    Nikon D810
    Üyelik tarihi
    23.July.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    58
    Mesajlar
    393

    Standart

    Ben Erol beyden 2 ay içerisinde 4 ürün aldım. Bunlar 8 adet Sanyo Eneloop pil, Pixel RW 221RX kablosuz uzaktan kumanda, Yongnuo YN-622 Flash tetikleyicisi (1 adet verici + 2 adet alıcı) bir de Viltrox JY670C Macro Ring Lite.
    1. Sanyo Eneloop piller ambalajında geldi sorun yok.
    2. Pixel RW221RX Wireless Remote Control Canon uyumlu değil. Makineye monte edilemiyor. Flash kızağı farklı olduğu için kabloyu takıyorum ve makinenin yanında öylece sallanıyor. Ayrıca seri çekim, Bulp ve Zamanlayıcı düğmeleri çalışımyor Sadece tek çekim modu çalışıyor. Bu nedenle kullanmıyorum. 50-60 TL'lik bir ürün olduğu için önemsemedim.
    Gelelim BOMBALARA!!!
    3. Yongnou YN-622 tetikleyiciler (3 parça). Ben sipariş mesajında YN622C olarak belirtmiştim ama YN622N geldi. Ürünler geldikten sonra yaklaşık 1 ay kullanmadım. İhtiyaç duymadım. Geçen hafta deneme yapmak istedim fakat bir türlü çalıştıramadım. Gerçi patlama yapıyor ama kararsız bir şekilde çalıştı. Bir de baktım ki Nikon uyumlu Yani N serisi. Yani elimde patladı. Ayrıca bu ürünü bana kendisi Türkiye'deyken gönderdi. Ambalaj yoktu. Kutusu yok, kullanım klavuzu yok ve ürünler çizik içerisinde gelmişti.
    4. Son bomba. Viltrox JY670C Rink Flash geldi ve geldiği gün yani Flaş tetikleyicileri ile aynı gün denedim. Ama malesef çalışmadı. Aynı ayarda ortalama 50 kare çektim, topu topu 3 defa patladı. Farklı ayarlarda denemeler yaptım ki 200-300 çekim denemesi yaptım ama kafasına göre patlıyordu. Biraz inceledikten sonra flash kızağında problem olduğunu anladım. Elimle bastırınca çalışıyor bırakınca çalışmıyor. Bu ürün de kutusuz geldi. Ürün iyi sarmalanmıştı fakat neye yarar.
    Gelelim sonuca:
    Konuyu geçen hata Erol beye mail yoluyla biydirdim. Her iki üründe de sorun yaşadığımı belirttim.(Uzaktan kumanda hariç. Onu önemsemedim.) 3 adet mesaj bıraktım fakat 1 hafta geçtiği halde yanıt gelmedi. Facebook sayfasına baktım aktif kullanıyor bilgisayarı. Facebooktan da mesaj gönderdim fakat yine yanıt gelmedi. Benim de tepem. attı Sonuçta toplamda 700 TL civarı para verdim. Facebooktan paylaştığı bir fotoğrafın altına biraz sert bir yazı yazdım. Bir de baktım anın da cevap geldi yazıya. Ürünlerin akibetini es geçmiş benim yazıma takılmış. Kendini haklı çıkarmak için bir kaç cümle yazmış o kadar. Yok zaman aşımına uğramışmış, yok ben yanlış ürün istemişimdir gibi cümlelerle olayı kapadı. Ben daha sonra tekrar mail attım durumu ayrıntılı olarak belirttim, sipariş mesajımın tarihini verdim ki doğru ürün siparişinde buluduğumu görmesi açısından. Aradan 2 gün geçti hala bir cevap yok
    Sizin dürüst dediğiniz satıcı buysa ben almayayım. Almak isteyene de mani olmayayım.
    Bunlar sadece 2 ay içerisinde oldu. Son bombo sorunlar ise daha 1 ay olmadı.
    BİLGİNİZE!!!
    Ben amatör bir fotoğrafçıyım. Aslına bakarsanız fotoğrafçı bile sayılmam. Öğrenmeye çalışıyorum demek daha doğru olur. Ben ve benim gibi acemi olan ve fotoğrafçılığı hobi olarak yapan yapan arkadaşların sıkça başına gelen olaylardan bir kaçı benim anlattığım.
    LÜtfen ürün alışverişinde bulunurken daha dikkatli olalım. Neydüğü belirsiz yerlerden alışveriş yapmayın. Benim vermiş olduğum 700 TL beni ne zengin yapar ne de fakir. Ama çalışan ve aylık sabit bir geliri olan benim gibi insanlar için oldukça büyük bir rakam. Ben bu parayı çocuğumun rıskından keserek harcadım. Belki de bunun ceremesini çekiyorum. Neyse Çok uzattım.
    Lütfen daha dikkatli olalım...










    dgkngdk likes this.

  6. #86
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    emre can
    Makina:
    450d
    Üyelik tarihi
    03.June.2011
    Nereden
    amasya
    Mesajlar
    3

    Standart

    Erol beyden shanny 600c-rf flaş aldım.
    Sanalpazar üzerinden.
    Neyse flaş ptt kargo ile geldi.
    Ptt kargo şubesinde ürünü açtım.
    Flasin öndeki kızılötesi ışın camı kırılmıştı.
    Neyse onu dert etmedim pilleri taktım flası çalıştırmak için butona bastım.
    Önce ekran geldi 10-15 saniye sonra ekranda bi gelgitler karincalanmalar hop flaş kapandı.
    Gonderdigi paket kusura bakmayinda kasaptan et alınca kasap bile daha güzel paket yapıyor.
    Sen honkongdan ürün yolla yalandan bi naylona sar.
    Akıl karı değil.
    Yalan yok mesajlarima gayet hızlı cevap verdi.gec te verebilir sonuçta sosyal ortamda bayağı takip ediliyor. Bazıları saçma sorular soruyor ondan da olabilir.
    Sonuçta tek kendisi herkese nasıl yetişecek oda var.
    Yanına birini alıp iş yükünü hafifletebilir o onun problemi.
    Neyse ben konuma geleyim kendisine facebook üzerinden mesaj attım
    Oda flaş çalışıyorsa camı gönderirim dedi.
    Bende flaş çalışmıyor deyince adanadaki adresini söyledi oraya yollayın diye.
    Bana elinde aynı flaş tan adana da olduğunu istersem yollayabilecegini söyledi.bende böyle gelecekse gönderme ayrıca sıfır ürün ise yolla dedim.
    Oda sıfır ürün dedi.
    Ürün geldi
    Paket g ene aynı.
    Sar poşete yolla olmuş.
    Pilleri takmak için kapağı açtım hop içinden 4 adet enelop pil çıktı
    Ama şansa bak bu flasta çalışmadı.
    Ayrıca satıcı ödemeli aldığım ürünü bana alıcı ödemeli geldi.
    Adanadaki yollayan kişiden kaynaklı bi hata olabilir.zaten kargo elemanı alıcı ödemeli demediği içinde kargo ücreti vermedim.
    Erol beye ikinci flaş ta çalışmıyor dediğimde sizde bi gudubetlik var efendim ilkkez sizde karşılaştım dedi.
    Neyse sunuda belirteyim internet alışverişinde su ana kadar 20000 tl üzerinde alışveriş yaptım.
    Ama hiç birinde gönderdiğim değişime verdiğim ürünlerin ikiside bozuk gelmedi.
    Erol bey hakkında bazı kişiliği ile ilgili yorumlar yapılmış bence fıtratı ile alakalı biraz ben bilirim havası var.
    Beni bağlamaz açıkçası Kişiliği.
    Muhatap olduğum konu belli.
    Kendisine buradan tavsiyem bence Türkiye de bi yer edinmiş.
    Elin adamı kazanacağına sen kazan.
    Burdaki müşteriler varsa siz varsınız.
    Yanınıza bu işlerden anlayan konuşmasına dikkat eden bi eleman alabilir.bi tavsiye benimkisi.
    Saygılar.ilk alışverişim olacaktı ama nasip değilmiş.hayırlısı olsun.











  7. #87
    muratyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Yıldız
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark IV-canon 100d-Olympus PenF
    Üyelik tarihi
    09.March.2013
    Nereden
    İstanbul/büyükçekmece/mimaroba
    Mesajlar
    439

    Standart

    O zaman Gidip sirkeciden bir dükkandan spot almak daha iyi en azindan bir muhatap bulursun ama gidip dünyanın öbür ucundan alinca böyle mevzular oluyor.
    Yahudi demiski ucuz mal alacak kadar zengin degilim)
    Ama kendisi ile alışverişim olmadi facebookta takip ederim ama bir ürün almaya cesaret edemem .bir sorun cikarsa sogurum diye.ama ilkkez olumsuz yorumlar ile karşılaştım.erol abi iyi insandir.










    Canon 5DMIV -Canon100d-OlympusPEN F-Olympus 17mm- Canon 35mmF2is -Canon 24-105-Samyang14mmf2,8-Sigma 105mm f2.8makro os-
    Sigma70-200mm f2.8 ex-Canon 50mm-Canon18-55STM-Metz58AF-2Fash-Manfrotto294-rc8 tripod-Canon sırt çantası-Lowepro P75AW II-Vanguard-uprise ii28-Manfrotto 294-rc8 tripod- Viltrox-ef-m2 adaptor-Panagor75-205mm 3.5

  8. #88
    muratyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Yıldız
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark IV-canon 100d-Olympus PenF
    Üyelik tarihi
    09.March.2013
    Nereden
    İstanbul/büyükçekmece/mimaroba
    Mesajlar
    439

    Standart

    Ama kendisi ile alışverişim olmadi facebookta takip ederim ama bir ürün almaya cesaret edemem .bir sorun cikarsa sogurum diye.ama ilkkez olumsuz yorumlar ile karşılaştım.erol abi iyi insandir.










    Canon 5DMIV -Canon100d-OlympusPEN F-Olympus 17mm- Canon 35mmF2is -Canon 24-105-Samyang14mmf2,8-Sigma 105mm f2.8makro os-
    Sigma70-200mm f2.8 ex-Canon 50mm-Canon18-55STM-Metz58AF-2Fash-Manfrotto294-rc8 tripod-Canon sırt çantası-Lowepro P75AW II-Vanguard-uprise ii28-Manfrotto 294-rc8 tripod- Viltrox-ef-m2 adaptor-Panagor75-205mm 3.5

  9. #89
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gokhan
    Makina:
    Nikon D750, Olympus OM4Ti
    Üyelik tarihi
    16.March.2012
    Nereden
    Izmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    28

    Standart

    kendisinden eneloop pil aldım, yıllardır internetten alışveriş yapan birisi olarak yaşadığım en büyük hüsran oldu. eneloop XX serisi 2550mah olması gereken pil, eneloop pro 2450 çıktı. kargo da 13TL. birde takip numarası da hatalı. kensine durumu anlattığımda sürekli farklı şeylerden bahseden mesajlar ile dönüş yaptı. ilanın her satırında XX serisi 2550 diye yazmışsınız neden 2450 pro gönderdiniz diyorum, bana o pil de çok iyi, artık eskisini bulamazsın gibi şeyler yazıyor. pilin uçakla gelmemesinden vs bahsediyor. taahhüt ettiğin ilan da resmi olanı neden göndermedin diye defalarca sormama aklıma yatan hiçbir cevap yazmadı. hüsran bir alışveriş olduğunu dedim ama kendisi de bana hüsran değil yazdı. kamera şakası gibi. 69+13 lira kargo ödedim, bana mesajında ucuza aldın TR'de 75-85 lira dedi.

    benim tecrübem de böyle oldu.










    Olympus OM-4 Ti Titanium Champagne.
    Oly EyeCup, Auto-S 50mm f/1.4 Zuiko


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  10. #90
    acg
    acg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    16.September.2012
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    833

    Standart

    ebaydeki aliexpressdeki sorduğunuz sorulara anında cevap veren satıcılardan bu sitelerin müşteri koruma sistemleri ile alışveriş yapmak varken hala şu adamdan alışveriş yapmayın artık. sorularımıza bile düzgün cevap vermiyor.










    dgkngdk and antique like this.

  11. #91
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Geçen sene kendisinden Nisi ND filtre almıştım.
    Ürün temizdi ama birisi kullanmıştı parmak izleri falan vardı üzerinde.

    Şahsın tavır ve davranışlarından bahsetmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Çarşaf çarşaf yazmışlar zaten.

    Ticaret ek iş gibi yapılmıyor malesef. Adam akıllı ticarethane kurmak gerekiyor. "İlgili ve alakalı" olmak gerekiyor.


    Ha birde 82to77 adaptör muhabbetimiz vardı ki sanırsın dünyada sadece o satıyor











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  12. #92
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gokhan
    Makina:
    Nikon D750, Olympus OM4Ti
    Üyelik tarihi
    16.March.2012
    Nereden
    Izmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    28

    Standart

    Alıntı acg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ebaydeki aliexpressdeki sorduğunuz sorulara anında cevap veren satıcılardan bu sitelerin müşteri koruma sistemleri ile alışveriş yapmak varken hala şu adamdan alışveriş yapmayın artık. sorularımıza bile düzgün cevap vermiyor.

    Keşke once burdaki yazıları okusaydım


    Bu arada sanalpazarda şehir kocaeli diyor kargolar çukurovadan çıkıyor.










    Olympus OM-4 Ti Titanium Champagne.
    Oly EyeCup, Auto-S 50mm f/1.4 Zuiko


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  13. #93
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sertaç Mavişerit
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    22.December.2013
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    54

    Standart

    Burdaki arkadaşların yaşadıklarını okuyunca kendimi şanslı sayıyorum açıkçası.

    ben kendisinden 1 adet Shanny SN600C flaş ve 3 adet shanny tetikleyici aldım. Facebook üzerinden mesajlaştım, hesap bilgilerini vverdi ve parayı yatırdım ve dediği gibi 10-12 gün sonra ürünler posta ile geldi.

    denildiği gibi paketleme yoktu sadece naylona sarılmış ve zarfa konulup gönderilmiş ancak ürünlerimde hasar yoktu ve sorunsuz çalışıyorlar. Dediğim gibi sanırım arada benim gibi şanslılarda varmış. Tabi bunca olumsuz yorum üzerine bende bundan sonra kendisinden ürün almam.










    Canon 6D - 24-105 F4 L USM - 50mm f1.4 USM

  14. #94
    erolavanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erol Avanoğlu
    Makina:
    Nikon D850
    Üyelik tarihi
    22.May.2010
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    219

    Standart

    Merhaba Arkadaşlar

    Buradaki Daniska denilen kisinin yorumundan bir musterimin beni bilgilendirmesi neticesinde haberdar oldum.
    Tamamen yanlıs ve tek taraflı oldugu için ve insanları dogru bilgilendirmek adına cevap yazma geregi duydum.
    Buradaki binlerce üyenin de bildiği üzere ben Hongkong ta yasayan ve Hongkong tan Turkiyeye fotograf aksesuarları gonderen tek Türküm, benim gibi bu işi yapan başka bir kişi yok. Bu işe yaklaşık 3 yil önce başladım. Artan müşteri desteğii, sizlerin yoğun ilgisi, uygun fiyat kaliteli ürünler satıyor olmam vs gibi nedenler ile 3 yıldır dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi olan Hongkong ta memleketimden uzakta yaşayabilmekteyim. Ve bu sayede bugune kadar kişisel facebook hesabımdaki arkadaş sayısı facebook limiti olan 5000e ulaştı ve yeni bir hesap açmak durumunda kaldı. Ticari facebook hesabım ise 3300 beğeniye ulaştı ki bir zamanlar 1000 beğeni hayalim vardı!. Bunlar tamamen değerli müşterilerimin desteği ile oluyor. Bu insanların bana olan sonsuz güveni ve alakası oluyor. Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Eksik olmayın.

    Ben aslında Sanalpazarı pek kullanmam, yukarıda anlattığım gibi ağırlıklı olarak sosyal medyayı kullanıyorum vede kendı web sitemi kullanıyorum. Bir zamanlar Sanalpazarda 400 den fazla ürün listeliyor iken artık sadece 40 civarı ürün var. Çünkü artık sizlerin sosyal medya da lan ilgisi ve alakası zaten beni fazlasıyla meşgul ediyor ve hatta bazen zamanında cevap veremediğim için sizlerden şikayet dahi alıyorum. Ama ben Hongkong tan her şey ile tek başıma ilgileniyorum bu nedenle bazen kaçırdığım müşteriler oluyor. Bu konuda anlayış rica ediyorum.

    Bu arada inşallah çok yakında kendi online satış sitemi de faaliyete geçireceğim ve oradan artık sanalpazar gibi aracı kurumlara komisyon vs ödemeden kredi kartınızla veya paypal ile ödeme yaparak alışveriş yapabileceksiniz.


    Bu Daniska denilen kişi İzmirde oturan Gökhan Sevinç adlı bir kişidir. Evet kendisine Panasonic eneloop pil gönderdim, Tabiki insanları tanıyamıyorsunuz ne kadar iyidir veya ne kadar kötüdür kimsenin alnında veya kaleminde yazmıyor. O ürüne kadar surat kargo ile çalışıyor iken o gün bir problem oldu ve surat kargo ürünleri almaya gelmedi ve bende ürün gecikmesin biran önce alıcısına ulaşsın diye MNG kargo ile gönderdim, gönderi bedelinin tabiki yüksek olacağını düşünezmdim amacım bir an önce rünü gecikmeden göbdermekti.
    Arkadaşımız üürnü aldıktan sonra kendis ile mesajlaşma trafiği başladı. Bu ürün 60 TL peşin fiyatı olan bir üründür. Ama o kadar mesajlaşma yaşanıldı ki ben benden 5000 TL lik bir ürüm alan kişiden bile bu kadar mesajlaşma trafiği yaşamıyorum.
    Bir ürün ambalajı içinde geliyorsa, el değimemiş ise daha paketi açılmamış, paketi ilk açan Daniska oluyorsa nasıl kullanılmış oluyor bir arkadaşımız bu soruyu cevaplar mı lütfen ama lütfen. Yalan söyleyecekseniz de insanlara iftira atacaksanız da biraz Allahtan damı korkmazsınız? Şu mübarek Ramazan ayında.
    Bu arkadaşımızın ingilizce bilmemesi de bana ifitra atmasında ayrı bir etken oluyor, Neden?
    Çünkü beni 2550mah lik değil de 2450mah lik pil satmakla ve üçkağıtçılıkla suçluyor. Halbuki eğer pil paketini incelese orada yazılanı okuyup anlasa, (anlamıyorsan da bir bilene sor be mübarek, hiçmi ingilizce bilen bir arkadaşın yok,) görecek ki 2550mah maksimum değeridir, minimum değeri 2450mah dir. Paket üzerinde “upto 2550mah” yazar.
    Bu ve benzeri çok ilgisiz ve alakasız konulardan bu kişi ile tam 20 defa yazışmışım. Aşağıda sadece sanalpazardaki ilk mesajlaşma sayfasını göreceksiniz. Ikinci sayfada da yine mesajlaşmalarımız devam etmiş.

    En sonunda mademki sorun var diyorsun ürünü geri gönder dedimi surat kargo müşteri numaramı verdim onu bile anlatamadım. Tam 4 mesajda sürat kargo müşteri numaramı yazdım, web sitesi linkini verdim, webten nasıl kurye çağırılır yazdım, ama bu arkadaş sanırım aynı zamanda wen özürlü olsa geek ki bunları da yapamadı. Size mesajlaşma trafiğinde neler yazılıp çizildğini göstersem bu nasıl sabır diyeceksiniz bana.

    Bakın aşağıda bu kişinin aldığı üründen kaç adet satıldığını göreceksiniz. Birkaç ay içinde tam 32 adet satılmış. Ve bu üründen sanalapzarda tek sorun yaşanılan kişi bu Gökhan Sevinç adlı kişidir. Diğer 31 kişi de aynı ürnü almıştır. Acaba neden diğer kişilerle problem yaşamadım, insanın biraz da kendini ölçüp biçmesi lazım değilmi?
    Ayrica bakiniz yine bu aracı sitede kaç adet işlem yapmış olduğumu ve buna rağmen % 99 müşteri memmuniyeti oranına ulaşabildiğimi göreceksiniz. Yani bu ana kadar 1196 işlemde %1 sorun yaşamışım. Umarım Allahın izniyle bu oranı da muhafaza edeceğim.


    5 elin 5 parmaği bir olmadığı gibi ticari hayatta çok değişik insanalrla karşılaşabiliyorsunuz aslında bir bakıma da iyi oluyor böylelile hayattan ve tiacretten ders alıyorsunuz. Bu tür kişilerin bizlere bir bakıma faydası da oluyor.

    Son olarak ta sizlere facebook sayfamda bir arkadaşımın yapmış olduğu yorumu paylaşarak selam ve sevgilerimi sunmak istiyorum.



    HEPİNİZE HAYIRLI RAMAZANLAR ve BOL FOTOĞRAFLI GÜNLER DİLERİM.

    Bu konu ayrıca kendi web sitemde de anlatilmistir.
    Gkhan Sevin Daniska Problemi
    Bu linkten okuyabilirsiniz.











  15. #95
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gokhan
    Makina:
    Nikon D750, Olympus OM4Ti
    Üyelik tarihi
    16.March.2012
    Nereden
    Izmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    28

    Standart

    şu 5 paragraflık yazıda benle ilgili sadece kargo parasını yazmışsın, bana attığın onlarca mesajda da durum aynı. hep alakasız konulardan bahsettin, hep kendini övmeye çalıştın. boş yere trafiği de uzatan sen oldun. adam akıllı kusura bakmayın istersen geri yolla desen 2. mesaj bile gelmezdi. bunlara cevap yaz yazacaksan herkes adam bişeyler öğrensin. ozaman. konuşmaları at istersen görsünler her birşey dedğinmde beni azarlar gibi yazı yazdığını da. ama seviyen bu sanırım burda ki üslüb da belli.

    1- ilan ismi eneloop XX. gönderdiğin de eneloop pro. bu ikisi ayrı pillerdir. panasonic sitesine gir öğren. hala aynı olduğunu iddia etme.
    2- hatalı takip numarası sisteme girdin ve hiç düzeltmedin.
    3- 5tl olarak beyan edilmiş kargo ucretini 13tl odettin. (allah var bunu açıkaldın ama yalanlarınla. bir an önce göndermek istemişsin öyle mi???? bunu yazan insan mı söylüyor bunu, komik olma lütfen. bana kargo öncesi attığın mesaj; "
    ancak 19 hazıranda kargo yapabılme durumu var veya en gen 20 hazıran malum Ramazan ve Cuma olması sebebi ıle zaten ılanda kargo suresoı 5 ısgunu olarak gırılmıstır.")

    4- mng kargo poşetindeki yazı ile mng ile gönder demedin mi? mng ye gittim kargoyu almadı, boşuna beni uğraştirdin bunlardan da bahsetsene, bide bana kod yolluyosun. adam gibi adres vereceksin öyle kargoyu alacaksın. 10 kere adres sordum hep saçma sapan şeyler yazdın. korktuğun çekindiğin birşey mi var? herkes adresini vererek kargo alıp yollar bu ülkede, sen orjinalsin.
    5- sanal pazara durumu açıkladığımda ne yazdın? seni şikayet ettim diye nası azarladın?
    6- neden kendini kocaelinde gösteriyosun? adana dan kargo yaptığın halde. korttuğun birşey mi var?
    7- ürüne 69+13 ödemişim = 82 TL. bana dediğine bak. "Aksi takdirde bu piller TR de 75-85 TL arasinda bir fiyata satilmaktadir." kamera şakası hep yazdıkların. beni ucuza aldığıma ikna etme mesajın işte.
    8- mesajlarında helal kazançtan bahsedip durdun, "Allah bana 1 TL lik bile haram mal bogazimdan gecirmeyi nasip ETMESIN..." dedin, faturasız mal satarak helal lokma yediğini düşünüyomusun? fatura kesenler vergi ödiyenler aptal o zaman sana göre.

    bir kez bile senin seviyende mesaj atmadım, suçlu psikolojisiyle hep saldırdın. burda da birşey açıklama yerine saldırgan tavrına devam etmişsin. bir özür bir kusura bakma yazmaktan acizsin. kayıtlı çukurova adresin var, istanbul etiler adresin de var.

    en son seni sanalpazar da da ben engelledim yazma artık diye. çünkü cidden alakasız mesajlarını sürekli tekrar edip duruyosun. banane kimler seni seviyosa, banane kaç satış yaptıysan. burdan da bir daha cevap yazmayacağım.











    Olympus OM-4 Ti Titanium Champagne.
    Oly EyeCup, Auto-S 50mm f/1.4 Zuiko


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  16. #96
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gokhan
    Makina:
    Nikon D750, Olympus OM4Ti
    Üyelik tarihi
    16.March.2012
    Nereden
    Izmir
    Yaş
    39
    Mesajlar
    28

    Standart

    Alıntı erolavanoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ürün ambalajı içinde geliyorsa, el değimemiş ise daha paketi açılmamış, paketi ilk açan Daniska oluyorsa nasıl kullanılmış oluyor bir arkadaşımız bu soruyu cevaplar mı lütfen ama lütfen. Yalan söyleyecekseniz de insanlara iftira atacaksanız da biraz Allahtan damı korkmazsınız? Şu mübarek Ramazan ayında.
    tek bir haklı sebeb bulmuşsun beni suçlarken tebrik ederim. ama çok güldürdün beni.
    evet insanlara iftira atmadan önce 2 kere düşünmek gerekir. Allahtan da korkmak gerekir. tabi sizde böyle duygular varsa. size kullanılmış diyen ben değildim, nickli üyeydi. mesajları tekrar okuyun tekrar okuyun. sonra iftira ve yalanlara devam edersin. neyse herşey ortada zaten, bu mesajıda cevaplarken kendini öven mesajlar atarsın yine. kaç satışından kaç seveninden bahsedersin.










    Olympus OM-4 Ti Titanium Champagne.
    Oly EyeCup, Auto-S 50mm f/1.4 Zuiko


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  17. #97
    acemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ümit Can TÜRKER
    Makina:
    Eos-M
    Üyelik tarihi
    04.December.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,859

    Standart

    1- Kendisinden 3 set eneloop pil aldım, sorunsuz ulaştı. ( Kargoları yaklaşık 14 gün civarı )

    2- YN-622C-TX 3+1 wireless tetikleyici aldım, sadece 3 adet alıcı gönderildi. Bu sipariş ve süreci o kadar cıvıdı ki, paramla kendimi ispat etmeler falan, baydırdı. Aciliyeti olmadığı sürece bu üyeyle alışveriş yapmamaya özen gösteririm.

    14 gün sonra gelen kargo, lcd ekranlı wireless verici olmadan geldi. ( 3 alıcı şeklinde )

    Kendisine durumu anlattığımda haramdı helaldi muhabbetine bağladı, "ben gönderdim vericiyi" şeklinde tavır yaptı. Get süreci işlenmesi için benim kendisine ilettiğim kargo bilgisi ile de ödeme sürecini başlattı ( 3 gün + 1 gün )

    Bir alıcının gramajının 78 gram olduğunu, kargo paketinin ise 311 gram olduğunu linklerle ifade edip, vericinin kargo paketinde olamayacağını kendisine ve sanalpazar'a ifade ettim. Parasını ödediğim ve 15 gün beklediğim ürün için, yok gönderdiydim, aldın ama gelmedi diyorsun ağzı yaşadık boş boş. Satışı sanalpazarla görüşüp bloke ettim.

    Vericiyi Adana'dan göndertti 2 gün içerisinde, sanalpazar'dan yazdığım mesajlara da, sana link veriyoruz oradaki iletişim numaralarını niye kullanmıyorsun diye tavır yaptı. ( sanalpazardan yapılan satış için niye başka platformdan görüşeyim, mail kontrolünüz kolay olsa da zahmet edip sanalpazar'a yazınız. )

    China Air mail ve Adana'dan gönderilen kargoların aynı isimle olması biraz garip geldi, sürekli gezmiyorsa tesadüfü düşük olay.

    Özetle, bu üyeyle alışveriş için çok ciddi ihtiyaç ve sıkışma durumum olması gerek artık.

    İtibar sarsacak fazla hamle yapıyor.

    100-200 TL fazla veririm, siparişimi ebay'dan veya TR içinden kendim geçerim.

    Erol Avanoğlu için olumlu diyemeyeceğim.










    Bilgi Arttıkça Ego Azalır. Bilgi Azaldıkça Ego Artar - Albert Einstein

    Oyun Yayınımı izlemek için:

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  18. #98
    erolavanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erol Avanoğlu
    Makina:
    Nikon D850
    Üyelik tarihi
    22.May.2010
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    219

    Standart

    SEVGILI CANONTURK UYELERI FOTOGRAFSEVER DOSTLAR.
    Şimdiye kadar birçok kişiye ekipman verdim, ürün sahibi yaptım, incelemelerimle sizleri yeni ürünler konusunda bilgilendirdim. Yüzlerce kişi bana destek oldu. Zaten bu destekler olmasa uzun süre bu işi yapamaz idim.
    Eksik olmayınız Sagolunuz varolunuz.
    Bu yüzlerce kişi içerisinde 5 parmağın 5 ide bir olmadığı gibi herkesi mutlu edemiyorsunuz...
    Benden memnun kalan kalmayan herkese çok teşekkür ediyorum.
    FOTOGRAFCI.NET olarak artık edindiğim deneyimlerimi ışık bilgimi ekipman bilgimi fotoğraf çekimi yaparak değerlendirmek istiyorum.
    Dolayısı ile Fotografci.Net artık Sadece adına ozgu işler yapmaya çalışacaktır.
    EKIPMAN SATISI EKIPMAN TEMINI İŞİNİ BUGUNDEN ITIBAREN BIRAKMIŞ DURUMDAYIM.
    Bu işie yapmak ısteyen olursa tüm bayiliklerimi kontak bilgilerini vs uygun bir ücret karşılığı devredebilirim, devretmeyi planlıyorum. Varsın başka bir arkadaşımız bu işten ekmek yesin.
    Çok kısa süre içerisinde web sitemin dizaynı da tamamen değişecektir. Fotografci.Net sadece Fotoğrafçılık ile ilgili bir site olacaktır. Aksesuar temini sitesi olmayacaktır.
    Bu süre içerisinde elimd ekalan bazı SON ürünlerin satışını da Fotoaksesuar.Net üzerinde yapacağım.
    Bana vermiş olduğunuz olumlu olumsuz görüşleriniz ve desteklerinizden dolayı hepinize sonsuz teşekkür ederim.
    Fotoğraf alanında yepyeni web sitemde görüşmek ve buluşmak dileği ile saygılar sevgiler hepinize.
    benimle iletişim kurmak isterseniz sanırım websıtemden facebook adresimden vs bana ulaşabilirsiniz.











  19. #99
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Eren Unal
    Makina:
    Canon EOS 600D
    Üyelik tarihi
    29.August.2014
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    86

    Standart

    Pazartesi günü Shanny 600CRT flash aldım şuan için memnunum fakat flash ekranında çizik olması ilk başta beni birazda olsa sinir etmişti daha sonra Erol beyin test açıklaması biraz mantıklı gelmişti zaten lcd ekranın dışında ki plastik veya cam çok kolay çiziliyor neden bilemedim ama çantaya çıkart koy derken 1 çizik olmuş
    Fakat satıcı alıcı ilişkisini biraz daha güçlendirmesi gerekiyor ben alıcıyım alacağım ürünün özelliklerini nokta atışı yaparak öğrenmek isteyebilirim. Bu konuda da satıcının biraz daha sabırlı olması gerekmektedir.
    Flashtan şuan için memnunum











  20. #100
    ffsahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Faik Fatih Şahin
    Makina:
    6d
    Üyelik tarihi
    04.October.2013
    Nereden
    kayseri
    Yaş
    30
    Mesajlar
    860

    Standart

    OLUMSUZ!

    Aramızda geçen tüm konuşmalar aşağıda ekli, bu konuşmalar haricinde başka bir görüşmemiz olmadı o yüzden okuyup kendiniz yorumlayabilirsiniz.

    Erol bey den 2. el mark 3 aldım. Hiç bir sorunu olmadığını, çiziği bile olmadığını söyledi.Ben parasını gönderdim makina geldi.Daha paketini açar açmaz bir çizik birde boya kalkmasını gördüm.


    Bunlar için makinadan vazgeçmedim.Konu kapandı derken daha sonra çapraz askımı takmak için makinanın askısını çözdüm.Askının takıldığı metal parçaların altı çizik vs değil bildiğiniz kırık 2 taraflı.














    Konu ffsahin tarafından (16.December.2015 Saat 23:01 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •