CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hoydonk
    Makina:
    Canon 1110d
    Üyelik tarihi
    12.July.2018
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    5

    Standart Lens Seçimi Konusunda Kafa Karışıklığı Yaşıyorum (24mm)

    Merhaba az önce uzunca teferruatlı bir şekilde yazmış olduğum konuyu düzenlerken yanlışlıkla sildim. Şimdi kısaca yazacağım. Yaklaşık üç senedir mütemadiyen fotoğrafçılık ile içli dışlıyım. Bunun daha öncesi de var fakat bu üç senenin özelliği kompozisyon çalışmalarına dikkat etmeye ve ciddi olarak fotoğraf izlemeye başlamamdır.

    24 mm f 2.8 Canon lens almak niyetindeyim. Ekipmanımda yenilik istiyorum. Elimde 18-55 kit lens var ve bu aralık aslında almak istediğim lensi de kapsıyor. Burada niçin sorusunu sorabilirsiniz ama ben yakınlaştırması olmayan sokak fotoğrafçılığına uygun bir lens ile daha keyifli işler çıkaracağımı düşünüyorum. Elimdeki lensin 24 mm ayarı da denemeler yaptım. Oldukça keyifli oluyor. Burada fotoğraflarımın bir kısmı şurada görülebilir: https://www.eyeem.com/u/fevzai

    700 TL bir bütçem var. 24 mm'nin sıfırını alabiliyorum. İkinci elini önerir misiniz.
    ayrıca Yongnuo lensler oldukça uygun fiyatlılar bunun sebebi nedir? Neredeyse yarı yarıya bir düşüş söz konusu. Bu lenslerde herhangi bir arıza olduğuna tamir ettirirken sıkıntı yaşar mıyım? Aranızda bu markayı kullanmış olanlar varsa bilgi verebilirse çok memnun olurum.

    Son roeula mi şunlar. İkinci el lens alırken nelere dikkat etmeliyim? Benim gibi bir yenilik arayan sokak fotoğrafçılığına ilgili biri için önerileriniz nelerdir? Ekipman değişimi ve yöntem ve benzeri öneriler olabilir.

    Not: Makinem Canon 1110d.










    Konu Fevzai tarafından (12.July.2018 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: Verdiğim bağlantı adresi yanlış olmuş.

  • #2
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Selahattin bey öncelikle hoş geldiniz.
    Kafa karşıklığı konusunda yalnız değilsiniz. Yüzlerce seçeneği olan bir konuda, hele kısa bir deneyim süreci yaşamışken son derece doğal bir durum. Önemli olan, son kararınızı verene kadar çok fazla para, zaman ve en önemlisi motivasyon kaybetmemiş olmak. Burada bulunmamızın nedeni de bu. Tecrübelerimizi (yediğimiz kazıkların toplamını) paylaşmak.
    Canon 24mm 2.8 STM lensin kulağa çok hoş gelen özellikleri var. Özellikle de APS-C sensörlü DSLR içinde Canon da en fazla eksikliğini hissettiren konu, "normal" kabul edilen görüş açısında ya da ona yakın (odak uzaklığında) ekonomik bir sabit odak uzaklıklı lensinin olmaması idi. O nedenle çok kişi hali hazırda APS-C gövdelerinde aslında bir EF lens olan 50mm 1.8 lensi kullanıyor.
    Sanırım burada kafaları karıştıran konu, bu iki lens arasında hangisi daha kullanışlı, optik kalitesi yüksek, verilen paranın karşılığı olan lenstir sorusu.
    Bu sorunun da net bir cevabı yok aslında. Kullanıcı tercihine göre değişir.
    24mm odak mesafesi, FF baz alındığında APS-C sensör ile 38mm görüş açııs verir. Yani normalden biraz daha, orta halli bir geniş açı sunar. Bunun da anlamı şu; 50mm lens ile APS-C makinede -ideal olmasa da- bir portre lensi olarak kullanabilirken 24mm STM ile portre çekimi çok fazla tat vermez. Bokeh, keskinlik, renk dağılma(ma)sı, köşe kararm(ma)ası kısaca optik kalite konularında 50mm 1.8 lensin de haklı bir ünü vardır. Öte yandan kişisel olarak ben geniş açı lenslerden çok haz etmiyorum. Sokak fotoğrafçılığı için önerildiği söylenir ancak mutlaka istemediğiniz bir araba tamponu, bir çöp kontenyere kapağı , pencere pervazı kadraja illa ki girecektir. Detay çekme, hatta evcil hayvan çekme konusunda da geniş açıyla çok zorlanacaksınız.
    24mm 2.8 STM lens mekanik ve optik kalitesi hoş, fiyatına göre ise çok güzel bir lens. Bakış açınıza göre 50mm 1.8 i de yabana atmayın derim.
    Kolay gelsin, ışığınız bol olsun.










    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hoydonk
    Makina:
    Canon 1110d
    Üyelik tarihi
    12.July.2018
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    5

    Standart

    İlginiz için teşekkür ederim.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •