CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Eren SANCAK
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    04.September.2012
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    146

    Standart Kendin Yap - Makro Fotoğraf için Aydınlatma????

    Selamlar. Hazır başlık açma engelim kalkmışken yavaştan sorularımı sıralayayım dedim. Açılışı da burada yapmaya karar verdim.

    Bir süredir fotoğrafla ilgileniyorum, ancak maddi nedenlerden dolayı makro deneme şansım olmamıştı. Şu sıra (hazır istanbula da geri dönmüşken) hem olayı kavramak hem de maddi olarak çok sıkıntı içerisine girmemek için, makro dünyasına girişi m42 lens + af confirm olmayan makro tüpü ve duruma göre birde ters bağlantı adaptörü ile başlayacağım. Makro çekimlerde sıkıntının genellikle ışıktan kaynaklandığının farkındayım. Bu sorunu nasıl çözerim derken aklıma bir yöntem geldi. Ancak işe girişmeden önce sizlere danışmak istedim.

    Makro çekimlerinde kullanabilmek için ring flaş mantığında kullanılacak lensin etrafına oturacak şekilde bir elektronik kart hazırlayıp aydınlatmayı Super Bright Led ler ile sağlamayı düşündüm. Aydınlatmada sistemini besleyecek pil grubunu da eski bir flaşa yerleştirip makine üzerindeki flaş bağlantı noktasına takılabilir hale getirmek aklıma geldi. ledlerden gelen keskin ışığı da uygun bir materyalden diffuser yaparak düzeltebileceğim düşünüyorum. Ledlerin parlaklıklarını ayarlamakta problem değil.

    Yukarıda bahsettiğim sistemi gerçeklesem makro çekimleri için bir problem ile karşılaşır mıyım? Flaş yerine bahsettiğim şekilde sabit bir ışık kaynağı kullanmak makro çekimleri için nasıl olur?

    Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer bahsettiğim yöntem mantıklı bir çözüm olursa sistemin gerekli denemelerini yapıp forumda ayrıntılı bir "Kendin Yap" kılavuzu paylaşmayı düşünüyorum.











  • #2
    GSoldieR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Muhammet Pekpak
    Makina:
    EOS 550D
    Üyelik tarihi
    09.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    485

    Standart

    LED ışıkları AF assist için iyi bir yöntem ama diyaframı kısmak zorunda kaldığımız için yeterli ışığı üretebilir mi emin değilim... Güçlü bir flaş şart...










    flickr.com/mpekpak || EOS 550D - Sigma 10-20mm - Canon 100mm

  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Eren SANCAK
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    04.September.2012
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    146

    Standart

    Başlık açmadan önce araştırmak aklıma gelmemişti. Hızlı bir aramadan sonra http://www.instructables.com sitesinde insanların benden önce benzer işler denediğini gördüm. Arama kısımına "ring flash" yazıp çıkan sonuçları inceleyebilirsiniz. Arada benim düşündüğüm şekilde hazırlanmış bir iki taneye rastladım. Örn: DIY 72 LED macro ring

    @GSoldieR bahsettiğim ledler klasik ledlerden değiller. Şu ara piyasada pek çok yerde rastlayabileceğin +25 metreye kadar aydınlatma sağlayabilen el fenerlerinde kullanılanlardan bahsediyorum. Hatta pek çok aydınlatma firması artık evlerde kullanılması için spot aydınlatmalar yerine bunlardan üretiyor. Bu nedenle ışığın yetersiz gelmesi gibi bir problem yaşanacağını sanmıyorum. En kötü şartlarda bir kaç direnç değiştirilip daha yüksek güç sağlanır. Ama yinede deneme yapmadan karar vermemek lazım.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •