CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.

Konuya Cevap Yaz

Konuya bir cevap gönder: Sonbahar - Kış Nerede fotoğraf çekilir ?

Mesaj Yazma Alanınız

Zorunlu Alan: Türkiyenin Başkenti Neresidir? & Where is the capital of Turkey?

 

Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)

Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz

Diğer Seçenekler

  • www.örnek-adres.com girildiğine [URL]http://www.örnek-adres.com[/URL] Şeklinde Dönüştürülecektir.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)

  • 29.November.2017, 09:34
    Berk
    Yasaklarla ilgili olarak şunu söylemek isterim, maalesef ki geri zihniyetli ve gelişememekte olan bir ülkeyiz.

    Benim özel ilgi alanım otomobil fotoğrafçılığı.
    Sokakta çekim yaparken bile 3-4 defa polis geldi, çekim yapamazsın diye çevrede rahatsız oluyorlarmış. Sanki bando takımıyla çekim yapıyorum

    En son bu fotoğrafı çekerken yine polisle muhattap oldum.

    Alıntı Berk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çekim yapamazsın vs konusu biraz sohbet ettikten sonra "tamam o zaman flaş patlatmadan çek" şeklinde sonuçlandı. Zaten flaş kullanmıyordum bu arada
    Sonra neden bu ülkeden beyin göçü oluyor diye konuşulup durur.
  • 23.November.2017, 08:12
    onbes
    başka konularda da yazmıştım,
    Forum Bornova sokaklarında “yasak” dendi, çıktım,
    Metro durağında “yasak” dendi , çıktım,
    Aynı metro durağının olduğu cadde de “yasak” dendi polis çağırın dedim, bu sefer onlar çıktı,
    Güzelbahçe balıkçı barınağında “yasak, burası kurtarılmış bölge” dendi çıktım,
    offfff sıkıldım bu işlerden...

    sırf bu yasak muhabbeti yüzünden aylardır Drone uçurmuyorum, çünkü GERÇEKTEN YASAK....
  • 22.November.2017, 20:17
    deflet
    Alıntı orkunkaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arboretum'a tripod almamışlardı geçen sene. Muhtemelen bu sene de almazlar görürlerse. Girişte çantalara vs bakıyorlar. Yiyecek içecek de yasak. Ufak bir gorillapod vb. sokabilirsiniz bir ihtimal.

    Belgrad Ormanı'nda da tripod ile çekim yaparken güvenlik gelip "Yasak" demişti. "Dalga mı geçiyorsunuz?" dediğimde "Talimat böyle" dedi. 5 dk boyunca adama anlattım, ikna olup insiyatif alarak izin verdi. Sonuç değişmiyor ama keyfiniz kaçıyor en nihayetinde


    Merhaba
    Konu "Yasak" olunca dayanamadım bodoslama dalacağım Kusura bakmayın. Biraz hikaye gibi olacak ama umarım okursunuz ve ya bu konuda birlik olabiliriz.

    İlk Yasağımı İzmir Fuarı'nda yaşadım. Sonbahar gününde ağaçların bol olduğu Fuarda çekim yapmaya gittim. Fotoğraf çekerken Güvenlik Görevlisi geldi.
    "Burada Fotoğraf çekemezsin" dedi.
    'Niye Diye "Sorunca
    Bayanların rahatsız olduğu gibi saçma bir açıklama yaptı. Ben ağaç çekerken bayanlar nasıl rahatsız olsun!!!
    Sonrasında sigara ikram ettim. Biraz muhabbet edince asıl sorunun "Güvenlik görevlisi bankta oturup sigara içerken biri fotoğrafını çekmiş bunu da belediyeye şikayet etmiş , Fuar yönetimi de çözümü fotoğraf yasaklamak ile bulmuş. " yılmadım tabi çekmeye devam ettim. Daha sonrasında İzmir Belediyesi fuarda fotoğraf yarışması yaptı.. Ne mantıksa artık.

    İkinci ve sayısını hatırlamadığım Yasağımı İzmir metrosunda yaşadım. Artık o kadar ısrarla fotoğraf çekmeye başladım ki beni gördüklerinde polis çağıracaklarını söylüyorlardı. Yılmadım Valiliğe çıktım time lapse çekmek istediğimi söyledim. Bunun için 3 ay uğraştıktan ve metro görevlileri ile konuştuktan sonra çekim yaptım. Görevli polis çağıracağını söylediği zaman iznin belgesini göstermek çok zevkliydi. Tavsiye ederim.

    Daha sonra pinhole ahşap makine ile çekim yaptım. Güvenlik görevlileri ahşap makineyi görünce birşey yapmıyorlar bu da tavsiyem.


    Kölnde Dome Kilisesinde ki Paris de saldırı olduğu zamandı Papaz çekim yapmam için izin belgesi almam gerektiğini söyledi. Kilisenin yönetim binasını bulduktan sonra iznin yazılması 5 dakika sürmedi(Müslüman ve Türk olmama rağmen) Kendi ülkemde 3 ay.

    Asıl Refleksim bundan sonra gelişti.
    Önce Manisa da adını şimdi hatırlamadığım bir antik kentte tripotla girmeme izin vermediler. Belge Sordum. Bununla ilgili resmi evrak aramalarını 10 dakika bekledim. "Kusura bakmayın ama sanırım bulamayacaksınız ben gireceğim , bulursanız çekimi bırakırım" dedim. Ne belge için Ne çekimi yarıda bırakmam için geldiler. Rahatça çekim yaptım.

    Ardından Burdur Sagalassosda çekim için girdim.
    Yine aynı tantana belge sordum. Bakın bu makine tripottan daha profesyonel makineyle alamazsınız deseniz mantıklı" diyorum yok.Dişliler. Arkeolog bir kız öğrenci geldi. O da bastırınca girdim. (belge bulamıyorlar) Sonra bir heykeli çekeceğim adamın biride oturmuş. zamanım yok "rica etsem izin verirmisiniz bir fotoğraf çekeceğim" dedim. "Fotoğraf çekemezsin" dedi. Meğer görevliymiş. 30 dakika boyunca görevli ve arkeolog arkadaşıyla mücadele ettim. Açıkçası şunu söyleyebilirim fotoğraf çekmek yerine heykele adımı yazsam (asla yapmam örnek sadece) bu kadar tantana olmazdı. Adamların Canını alıyorum sanki. Orda çalışan görevli köylüler adamlara bakıp yüzünü çeviriyorlardı. "En son jandarma çağıracağım" dedi. "Çağır" dedim. Orda kaldılar. Tantana bitti , yukarıda kapıda ki görevlilere sardılar bir de hala oturdukları yerden laf attılar ama çekimimi yaptım.


    Ve en son Edirne de bir müzede. gene benzer şeyler. Görevli bayandı. çıldırma noktasına geldi. Yine belge yok. Sözde Müdür gelecekti Müdür evrakla beraber gelecekti falandı filan. 10 dakika bekledim , çekime başladım , bitirdim. Belge de Müdürde hala yoktu.



    Şu güzel Ülkemde Askeri Yönetimlerden kalma "Yasak" kelimesi o kadar büyüleyici geliyor ki insanlara her şeye "Yasaklayısı" geliyor.
    Arkadaşlar Bu konuda birleşip imza kampanyası mı olur , yasak olan yerlerde ki fotoğraf yarışmalarını boykot mu olur , kültür bakanlığının önüne makine(çöp olmuş makine) atmak mı olur ...vs. ama birşeyler yapmak lazım.

    Saygılar.
  • 16.November.2017, 19:14
    BRL65
    Alıntı HakanGil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz geç oldu cevaplamam, kusura bakmayın. Dişlerimle ilgili sorunlar çıktı. An itibariyle öyle ağrım var ki anlatamam. Daha sonra tekrar değerlendiririz bunu.
    Hakan bey , geçmiş olsun . Tabi ki önce sağlık . Biz bugün için 3 kişi plan yapmıştık ama kötü hava ve bulutlar nedeniyle iptal edildi. Ağaçların rengini kaçırmadan en kısa zamanda yeni bir plan yaparız umarım. Tekrar geçmiş olsun size ...
  • 16.November.2017, 09:58
    HakanGil
    Biraz geç oldu cevaplamam, kusura bakmayın. Dişlerimle ilgili sorunlar çıktı. An itibariyle öyle ağrım var ki anlatamam. Daha sonra tekrar değerlendiririz bunu.
  • 14.November.2017, 18:17
    BRL65
    Belgrad daki güvenlik şansını hep deniyor. 2 hafta önce 4 kişi gittik hepimizde fotoğraf makinaları vs ( tripot yoktu ) . Neden yasak sebebi ne vs dediğinde cvp veremiyorlar . Talimat böyle vs deyip durdu . Bende tamam sen söyledin dedim devam ettik. Zaten geçen saatler içinde elinde fotoğraf makinası olmayan kalmadı . İnsanlar oraya neden gider ki. Tabi ki 3 tane de gelin - damat çekimi yapanlar vardı . Ful teçhizat hatta drone dahil. Muhtemel onlar resmi başvuru yapıp ödeme yapıyorlardır. Münferit giden bizim gibiler üstüne alınmadan çekmeye devam edebilir.
  • 14.November.2017, 09:56
    orkunkaan
    Arboretum'a tripod almamışlardı geçen sene. Muhtemelen bu sene de almazlar görürlerse. Girişte çantalara vs bakıyorlar. Yiyecek içecek de yasak. Ufak bir gorillapod vb. sokabilirsiniz bir ihtimal.

    Belgrad Ormanı'nda da tripod ile çekim yaparken güvenlik gelip "Yasak" demişti. "Dalga mı geçiyorsunuz?" dediğimde "Talimat böyle" dedi. 5 dk boyunca adama anlattım, ikna olup insiyatif alarak izin verdi. Sonuç değişmiyor ama keyfiniz kaçıyor en nihayetinde
  • 13.November.2017, 19:33
    BRL65
    Alıntı HakanGil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atatürk Arboretumuna gitmeye değer mi? Değerse benimle gelen çıkar mı?

    Hakan bey size uyarsa , perşembe gidebilirim . Sanırım ağaçların rengi dönmeye başlamış tam zamanı ... Tabi ki belgrad ormanı içinde .
  • 13.November.2017, 13:24
    HakanGil
    Atatürk Arboretumuna gitmeye değer mi? Değerse benimle gelen çıkar mı?
  • 12.November.2017, 12:08
    Deklansorist
    geçen sene bu zamanlar maratıon için giresun/dereli'deki kuzalan tabiat parkı ve kümbet yaylasına gitmiştim. mükemmel bir coğrafyası var. insanlarda fotograf veriyorlar. kamp yapmıştık. çok keyifli olmuştu. fotograf adınada bereketliydi
  • 09.November.2017, 09:00
    avmbk
  • 08.November.2017, 19:36
    med
    Böyle bir konu açan Metin abi öncelikle teşekkürler herkese faydalı bir konu olacaktır..
    Gelelim konumuza Kış ın Rize ve çevresi harika manzaralar sunuyor pokut-sal-gito-badara huser diye gider liste karşınızda kaçkar dağlarında ki tepedeki kar görmek fotoğraflamak muazzam olabilir ama ulaşım kendi aracınız dahi 4*4 şart başka türlü ulaşım çok zor çünkü yayla yolları kışın çok sıkıntılı..bu aylarda tur düzenleyen şirketler de mevcut ama az Yemek ve konaklama genelde pansiyon oluyor ama fiyatlar yüksek olabiliyor..çadır konaklama düşünebilirsiniz ama yabani olarak sıkıntı olabilir gerçi çadır etrafında çöp vs bırakılmadıgı surece sıkıntı olmuyor,olmadı..koklayıp gıdıyor bölgeyi bilen biriyle gitmek gerekli yukarıda saydım yaylaların çoğunda bu mevsimde insan olmuyor..çadır demişken bazı yaylalarda çadır kurmanıza izin vermiyorlar..
    Sonbahar içinde aynı rotayı önerebilirim ek olarak pokut-sal gito badara, huser,verçenik,elevit ,lazlakar,handüzü senoz vadisi,diye gider liste imkanlar olduğu sürece yeme içme bazı yaylalarda olmayabiliyor tedarikli gitmenizi öneririm muhlama turşu kavurma lahana çorbası yemeden de dönmeyin tabi
    Yaz-İlkbahar en yoğun dönemdir belki de ister şahsi araçla ister turlar ile gidebilirsiniz hergün nerdeyse tur oluyor,lakin şöyle birşey söylemek isterim tur şirketleri genelde daha çok rağbet yerlere götürüyor,ayder pokut sal palovit şelalesi gibi,çoğu yaylala götürmüyorlar ama giden oluyor otostop vs gidilir yani yaz hareketli geçer çünkü çay bahçelerinde çay toplayanları çekme şansınız oldukça yüksek kolay kolay kimse birşey demez rahatsız olmazlar..Rize ve çevresine gidiyorsanız yanınızda yaz da olsa şemsiye yağmurluk olsun,Rize gidiyorsanız ziraat tepesinde çay için sonra yolda bol bol duracaksınız yeşilin her tonu mevcut çünkü,çayelin de hüsrev"de meşhur kurufasülye yemenizi öneririm..şimdilik bunlar geldi aklıma sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım..
  • 08.November.2017, 18:19
    ihsas78
    "Cilo Dağı Türkiye’nin 2. en yüksek dağıdır. Zirvesi dört mevsim boyunca erimeyen kar ve buz örtüsü ile kaplı tektonik bir dağ olan Cilo Dağı Güneydoğu Toroslar’ın en doğu uzantısını oluşturur." bir bilgi gördüm.. gitmek çekmek geldi içimden..
  • 08.November.2017, 10:13
    onbes
    Benim dikkat ettiğim konu ise, iğne yapraklı, yani kışın yapraklarını kaybetmeyen ormanlara gitmemek lazım.
    Çünkü her daim yeşiller ve yere düşen ölü dikenli yaprakları zeminde her yanı kapladığı için zemin örütüsü de çeşitlenmiyor.
    Arkadaşların bahsettiği yerler genellikle diğer ağaç türlerinin yoğun olduğu bölgeler sanırım.
    Bu nedenle yeşilden kızıla, kahverengiden mora tüm renkleri görebiliyorsunuz, özellikle sonbaharda.

    Örnek, ege, akdeniz kıyı şeridi bol miktarda iğneli (çam vs.) ormanı kaplı, kuytu vadiler ve yüksek platolarda diğer ağaçlara rastlamanız mümkün.

    Kahverengi/sarı/kızıl vs tonları için ege bölgesinde yer arıyorum, bilenler, duyanlar haber versin.............
  • 07.November.2017, 20:15
    BRL65

    Yazık ...
  • 07.November.2017, 19:44
    mlhplt
    Kesinlikle katiliyorum.
  • 07.November.2017, 19:12
    ozsir
    tam dronluk hele bi de gün doğumu gün batımı çekimi olsa tadından yenmez dronla ...
  • 07.November.2017, 18:40
    mlhplt
    Tesekkurler drone yassah diye yanima kosmasalardi daha cok cekecektim de kismet degilmis.
  • 07.November.2017, 17:41
    ozsir
    dron çok artistik olmuş çok hoş
  • 07.November.2017, 17:37
    ozsir
    melih kardeş yüreğine sağlık
Bu Konuda 20 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Var
  •