CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree31Likes

Konu: 5D Mark III mu yoksa D800 mu almaliyim?

  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart 5D Mark III mu yoksa D800 mu almaliyim?

    Eklenti 6114

    Bir gun gelecek, boyle bir baslik atacaksin deseler gulerdim. Ancak yanlisa dusmeyin bu bir hangisini alacagim basligi degil.

    Senelerdir Canon kullanmis ve hala elinde calinmamis bir kac Canon malzemesi bulunan birinin, ilk defa Nikon makine kullanmasi ve bu esnada hem 5D Mark III gibi, hem de D800 gibi iki ust duzey makineyi degerlendirme sansi bulmasi ile ortaya cikti bu yazi.

    Daha once bir cok yerde dedigim gibi Canon kullanmam fotografcilik yasamima bir kac Zenith. Pentax gibi makinelerden sonra AE-1 Program ve F-1 ile baslamamdan kaynaklaniyordu. Bu sure icerisinde bir kac dostumun elime tutusturmasi haricinde baska bir marka ve ozellikle Nikon hic kullanmadim. Daha evvel forumda yazdigim yazilardan blenler olabilir hala karsisinda oldugum Nikon"un hayvanlari daha kolay oldurebilmek icin malzeme uretmesininde bunda etkisi vardi. Zaten bu olmasa bir sure elimde biriken malzeme fazlaligi yuzunden bir markadan diger markaya transfer olmak imkansiz olmustu.

    Yaz aylarinda hemen hemen bir 70-200 IS ve 5D Mark II body haricinde tum malzememin calinmasi bir degisiklik imkanininda onunu acti. Bu degisiklikte ozellikle her makine alacak olana tavsiyem olan "once elnize aldigini makine ile huzurlu olun" tavsiyesinin onemi buyuk. Fotografa karsi ve kullandigim makinelere karsi ciddi duygusal bagim var ve belki komik gelecek ama yeni bir 5D Mark III alsaydim asla calanlara karsi olan ofkemin ustesinden gelemeyecegimi ve eski makinemi arayacagimi hissettim.

    Bu noktada tamamen farkli bir yol izlemein benim acimdan dogru olacagini dusundum e bu dusunce benim Nikon D800 almam ile sonuclandi.

    Bir iki haftadir Nikon'un bazi sundugu yeni ozellikleri ile 5D Mark II'nin ciktigi donem yarattigi degisim benzeri bir degisim yarattigi bu makineyi kulllaniyorum. Bu surecete hem cok degisik lensler ile hem de Canon un EF serisinde bulunan lenslerin Nikon'da bulunna ikameleri ile karsilastirma firsati buldum.

    Bu yazida makinelerin teknik ozelliklerini veya fotograflarin piksel karsilastirmalari olmayacak simdiden soyliyeyim. Bunlar zaten gecttigimiz zaman icerisinde oldukca yapildi. Bu yazi uzun zaman Canon kullanan ve Nikon kullanmaya baslamis profesyonel bir fotografcinin kendi oznel beklentileri ve tecrubeleri dogrultusunda yaziliyor.

    Hangisi daha iyi? D800 aldiktan sonra uzun sure 5D Mark III kullandigimi bilen dostlardan en cok duydugum soru buydu.

    Malesef bu sorunun cevabini her fotografci kendi ihtiyaclarina gore vermek zorunda. 5D Mark III un netleme hizi, seri cekimi, takip becerisi inanilmazdi mesela. Ancak D800 5D Mark II den daha iyi sonuclar verirken bu anlamda 5D Mark III un gerisinde kaliyor. geride kalmaktan kastim bilen bir fotografcinin tecrubesi ile ustesinden gelemeyecegi bir geride kalma degil ancak Canon'dan Nikon'a gecmisseniz benim gibi el aliskanligi kazanincaya kadar ozellikle profesyonel celismalarda cok dikkatli olmanizi oneririrm.

    Nikon'un en buyuk artisi dinamik aralikta ortaya cikti benim acimdan. Bu konuda Canon'un ustunde ve renk konusunda basarimi daha yuksek. Bu noktada dogru beyaz ayari yapilmasi gerektiginin altini cizeyim. Cunku Nikon genel olarak ozellikle isik kontrollu ortamlarda daha kararli bir beyaz ayari versede farkli isik kaynaklarinin karma olarak bulundugu ortamlarda sizi sasritabilir. Ve bu sasritmayi malesef olumlu anlamda kullanamiyorum.

    Bir diger soru cokca karsilastigim Noise konusunda. Su ana kadar ki denemelerimde ki ortalama ayni isik ortamlarinda 5D Mark III ile de cekim yapmistim Nikon'un 100% kirpma yaptiginizda biraz daha az basari sagladigini soyleyebilirim 5D Mark III'e gore ancak Mark II'den kesinlikle basarili. Ve Nikon'un 36MP boyutunu 22MP'e kuculttugumde aradaki farkin kaybooldugunu gordum. Ayrica memnuniyetle Canon'da yasadigim en buyuk noise ile alakali sikinti olan renk noise ve ozellikle oush prosesde siyah alanlarin mavilesmesi ve doku olusmasi (sensor dokusu) nikonda yok. Sanki Canon Noise ve renk basarimini sonuna kadar zorlamis ve daha fazla zorlanmaya izin vermiyorken Nikon bu anlamda daha toleransli gozuktu.

    36MP iln bir diger avantaji yeterince zoom giremediginiz yada cektiginiz kareden bir deytay almak istediginizde de ortaya cikiyor. D800ile cok daha az deformasyonla baski boyutu daha yuksek kareler kirpabiliyorsunuz 5D mark III'e gore.

    36MP noise ve kirparak calismalarda kesinlikle bir avantaj iken ozellikle uzun seyahatlerde ve depolama ile editleme alaninda bir sikinti yaratiyor. Her bir dosya 75MB civarinda olusuyorki depolama alanini 5D Mark III e gore ortalama iki kat kullaniyor. Eger bir haber fotografcisi, spor fotografcisi veya cok hizli imajlari toparlayip gondermem gereken bir alanda calisiyor olsaydim acikca soyliyim Nikon'u bugun sadece bu sebepten oturu satardim.

    Kullanim kolayligina gelirsek... Belki eski Nikon kullanicilari katilmayacak ama tum objektifligimle baktigimda Canon'un ozelde de 5D Mark III'un tus diziliminin ve menulerinin daha kullanici dostu oldugunu soyleyebilirim. Ayrintiya girmek istediginizde girmenize izin veren ancak normalde hizlica ayarlari yapmayi saglayan bir yapisi var. Mesela tek elle ISO degistirebiliyorsunuz 5D Mark III'de. Nikonda ise iki elinizi kullanmaniz gerekiyor ki kesinlikle bana pratik gelmedi. Ayrica Nikon menuleri direk sizi bir dijital makinenin ayrintisina sokuyor. Her ne kadar bir cok ayari kendinize gore belirleyip onceden kayit altina alabilecek olsanizda genede ani ayar degistirmek istediginizde bir menu denizinde bogulmaniz icten bile degil. (Nikon bu menu isini sevmis olmaliki ayni menu karmasasi SB-910 falshda da var)

    Sansliyim ki Nikon D800'un menulerindeki zorluk Nikon'un kullanici dostu diger ozelliklerine bulasmamis. Canon'un belki ticari olarak dogru ancak kullanici dostlugu acisindan zayif buldugum eski teknolojilerei desteklememe olayi Nikon'da yok. Bugun FD lensleri Canon'da kullanilamamasini bir kayip olarak goruyorum. Ancak Nikon Ai serisinden itibaren tum F-mount lensleri kabul ediyorki buda ozellikle cok para harcamak istemeyen ancak kaliteli lenslere ulasmak isteyenlere cok iyi firsatlar sunuyor. D800 ile yaptigim bazi testlerde 16mm, 28mm, 85mm, 105mm, 180mm Ai-S manuel lensleri kullandim. Gece veya gunduz farketmeksizin netleme icin vizor oldukca genis ve sorun yaratmiyor. Keskinlik ise ozellikle 85 f/1.8 Ai-S ve 85 f/1.4 AF-D ile 105mm Ai-s ve 105mm G lenslerle yapma sansi buldugum karsilastirmalara gore kesinlikle cok iyi. Bu konuda Nikon, Canon'a gore acik ara onde diyebilirim.

    Keza Makinenin uzerinde flash bulunmasi ve bunu kablosuz TTL tetikleyici olarak kullanabilmeniz de buyuk avantaj. Tetikleyiciye 100lerde dolar vermenize gore yok ortaboy calismalar icin.

    Lenslerin keskinliklerine bakarsak Nikonda son serilerden 105mm, 24-70mm, 70-200mm, ve 14-24mm lensleri kullandim. 14-24'u disarida tutarak (Canon'da esdeger lens yok) soyleyebilriimki asagi yukari ayni kalitede lensler. Bir aralikta biri daha iyiyken diger aralikta digeri daha iyi olabiliyor. Fiyat araliklari olarakda hemen hemen ayni.

    Bunlar haricinde iki makinede ayni olan ozellikler de var. Iki hafiza karti, HDR becerisi, hava kosullarina dayaniklilik, Magnezyum alasim govde, HD video cekebilme (video cekmiyorum o yuzden karsilastiramam)

    Ne kadar ugrastiysamda hangisi daha iyi bir makine karar veremedim. Eger spor, haber gibi bir konu cekiyorsaniz 5D Mark III vazgecilmez, Urun ve studyo calismasi agarliktaysa Nikon D800 ayni sekilde en iyi tercih. Ancak onun disinda kalan tum alanlarda "fark goremiyorum ya sen?" diyen teyzelerin durumundayim. Bu sebeple bu iki makine arasinda secim yapma durumunda olan her dosta ayni tavsiyede bulunabilirim... Hangisini sen daha cok begendiysen onu al.

    Ve cok durustce ve uzulerek ekliyorum ki her iki makinede bugun kendilerini kullanan bir cok "fotografci" dan daha iyi. Eger ne yaptiginizi ve ne istediginizi bilmiyorsaniz ozellikle harcanacak rakkamlarda dusunuldugunde sadece bu iki makineden degil ust seviye tum makinelerden uzak durmanizi tavsiye ederim.

    Bastan dedigim gibi bunlar piksel sayarak veya labaratuar testleri ile degil her iki kamerayida ayni ortamlarda kullanmis olmanin ve tecrubelerimle bende olusan intibalar. Bu anlamda bu yazdiklarimi bir test sonucu olarak lutfen degerlendirmeyin. Sadece tecrube aktarimi olarak gormeniz en dogrusu olacaktir.

    Umarim yazdiklarim isinize yarar.

    Saygilar












    Konu Mert Gundogdu tarafından (01.April.2017 Saat 14:02 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #2
    Alnef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    İlhami Nefes
    Makina:
    Canon EOS 5D MARK III
    Üyelik tarihi
    10.January.2012
    Nereden
    Manisa
    Yaş
    57
    Mesajlar
    1,312

    Standart

    D800 E almak icin mark 2 bady ve 3-4 lensimi satmis ve yaklasik 6 ay mark 3 mu d800 mu diye sormustum. Hatta kendi kendime bu soruyu sesli sesli soruyormusum etrafimda birileri varsa bana guluyordu . Bu konuda onlarca video izledim yuzlerce sayfa yazi okudum , hatta bircok kisye de sordum mark 3 mu D800 mu diye . Ama hic kimseden net cevap alamadim . Sonucta mark 3 e karar verdim nedeni ise piksel yogunlugunun bans gpre daha makul olmasi idi . Bu arada esim hala benimle dalga gecer mark 3 mu d 800 mu diye
    Saygilar










    arion, avmbk, HulisiKayaci and 2 others like this.
    Canon 5D Mark III , Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM , Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD ,Tamron AF 17-35mm f/2.8-4 Di LD , Canon EF 50mm f/1.4 USM Helios 40 , Tahir 11A ,Yongnuo YN-568 , Tamrac Pro 8, Lowepro Fastpack 350

  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Ersü
    Makina:
    Canon EOS 6D + Canon EOS 350D Infrared
    Üyelik tarihi
    01.May.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    26

    Standart

    "Canon"Turk için sorulması ilginç bir soru olurdu zaten zannımca
    Arada Nikon diyenler çıksa da çoğunluk 5D Mk3 diyecektir sanıyorum. Ayrıntılı bilgi için de teşekkürler gerçekten çok hoşuma gitti.

    Nikon'da bildiğim kadarıyla bazı serilerin AA Filtresiz modelleri var, (D 7100, D800e gibi). Canon da keşke şöyle ara seriler yapsa şu filtreyi kaldırsa demeden edemiyorum, ama gönül bağım yine de var bu markaya ne yalan söyleyeyim Ama özellikle son paragrafınızı çok beğendim, bir markanın diğerine çok büyük fark atıp ezdiğini (genel için) söylemek yanlış olacaktır, muadil modellerde de istisnai durumlar hariç bu böyle oluyor, bir özelliği diğer markadan daha iyiyken, diğer markanın başka bir özelliği tercih sebebi oluyor. Biraz da kişisel zevklerin olayı bu iş. Kimsenin iki muadil model arasından diğerini seçtiği için kafasını taşlara vuracağını sanmıyorum. Ben de mesela 6D almadan önce hakkında çok kötü yorumlar okudum internette (11 netleme noktasının az olması vs.) ancak sonradan farkettim hepsi makineyi kullanmayanlar tarafından yazılan şeylermiş, kullanıp da memnun kalmayana ben henüz rastlamadım. Bir yerde internetteki bilgi kirliliği de sizi vereceğiniz kararlarda yanlışlığa itebiliyor. Ancak dediğiniz gibi kullandığınız makineyi sevmek, ona gönül bağı kurmak kullandığınız makineden aldığınız tatmini kat be kat arttıracaktır. Elinize sağlık.










    Konu Dandoldenyus tarafından (29.November.2013 Saat 08:07 ) değiştirilmiştir.

  • #4
    BlackSilver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Arda Türegün
    Makina:
    Canon EOS 600D, Canon EOS 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    09.July.2013
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    504

    Standart

    d800 çok güzel alet. kullanma imkanım olmadı ama dinamik aralık konusunda 5d mk iii'ten çok çok ileride olduğunu testlerden biliyorum. incelemeler üzerindeki ortak nokta nikon'un 36mp'in hakkını verecek lensi yokken niye 36mp kamera yapar oluyor ama zeiss olaya müdahale etti artık. zeiss otus 55mm f1.4 ile d800 ve d800e (özellikle aa filtresinin olmamasından dolayı d800e) ciddi anlamda performansını gösterebiliyor. tek sıkıntısı 4000 dolar olması. bodynin yanında kenarda bi 4000 dolar daha varsa d800e derim ben kesinlikle.











  • #5
    Ebubekirolcok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ebubekir OLÇOK
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    08.December.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    654

    Standart

    tunacım bende 2014 ü bekliyorum canon dan nikona transfer için











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    director of photography

  • #6
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    .....










    Konu mosaique tarafından (04.February.2014 Saat 10:33 ) değiştirilmiştir.

  • #7
    sdemirkeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SDemirkeser
    Makina:
    5D Mark II, 70-200 f2.8 IS II, 24-105 F4 L, 50mm f1.4, 8-15mm f4 L, Macro Tube
    Üyelik tarihi
    21.December.2011
    Nereden
    Adana
    Yaş
    42
    Mesajlar
    387

    Standart

    tam etkisini bilmediğim tahmin ettiğim için sorayim. dinamik araliği iyi olduğu zaman. çok karanlikta veya çok aydinlikta daha mi fazla detay kurtarabiliyor










    5D Mark II, 24-105 F4L, 50mm f1.4, 85mm f1.8, 8-15 F4L, 8mm Peleng, AF Macro Ext Tube

  • #8
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    @sdemirkeser
    Dinamik aralik cok aydinlik yada karanlik detayi icin degildir. Cekilecek alanda olusan isik farkidir. Mesela diyelimki agaclarin uzerini parcali kapattigi bir patikafa cekim yapiyorsunuz. En golge alandan yaptiginiz olcum Ile en aydinlik alandan yaptiginiz olcum arasindaki fark sizin f stop ataliginizdir. Canon 5D Mark Iii de yakalanabilecek maksimum aralik yanu golgelerde detay kaubolmayacak isikli alanlarda yirtilma olmayacak sekilde 12 f-stop degerine yaklasir. Nikon D800 de bu defer 14 f-stopun biraz ustundedir

    Sent from my mobile device. So there can be some mistake.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #9
    Emre KASAP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kasap
    Makina:
    D750
    Üyelik tarihi
    23.September.2009
    Nereden
    Üsküdar
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,053

    Standart

    Aynı ikilem bende de mevcut Tuna

    D800'ün özellikle de dinamik aralıktaki başarısı cezbedici geliyor.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    Selim Karakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Selim Karakuş
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    08.December.2009
    Nereden
    Isparta
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,358

    Standart

    Şunun adını koyalım, hiç uzatmaya gerek yok d800 daha iyi makina Setim canon olmasa d800 alırdım. hatta d610 bile daha iyi.










    Emre KASAP likes this.

  • #11
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Eve geçince anasayfayı süsleyecek bir yazı =)

    Eline sağlık abi.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #12
    Levent Yaşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levent Yaşar
    Makina:
    6D + 24-105L+50mm f1.4+17-40L+Helios 44m-4+revuenon 135mm f2.8 + Cosina 24mm f2.8
    Üyelik tarihi
    25.September.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,690

    Standart

    Çok keyifli ve içten bir yazı.
    Bu yazıdan şu sonuç çıkıyor aslında. Zaytung Dergi.










    BlackSilver likes this.
    "VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."

    Yüksek sesle bir daha söyle

    "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."

  • #13
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    cengiz öngören
    Makina:
    canon eos 40d-canon eos 350d
    Üyelik tarihi
    12.April.2011
    Nereden
    izmir
    Yaş
    68
    Mesajlar
    193

    Standart

    Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @sdemirkeser
    Dinamik aralik cok aydinlik yada karanlik detayi icin degildir. Cekilecek alanda olusan isik farkidir. Mesela diyelimki agaclarin uzerini parcali kapattigi bir patikafa cekim yapiyorsunuz. En golge alandan yaptiginiz olcum Ile en aydinlik alandan yaptiginiz olcum arasindaki fark sizin f stop ataliginizdir. Canon 5D Mark Iii de yakalanabilecek maksimum aralik yanu golgelerde detay kaubolmayacak isikli alanlarda yirtilma olmayacak sekilde 12 f-stop degerine yaklasir. Nikon D800 de bu defer 14 f-stopun biraz ustundedir

    Sent from my mobile device. So there can be some mistake.
    nikonun son çıkan fullframe modellerinde dinamik alan gerçekten çok iyi. geçen gün bir arkadaşımın D600 modeliyle kapının önünde ters ışıkta flaşsız bir deneme fotoğrafı çektim,hayran kaldım.şahsın yüzü gayet aydınlık ,detaylar çok iyi,ve arka plan patlamamış haldeydi.











  • #14
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Alıntı Selim Karakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şunun adını koyalım, hiç uzatmaya gerek yok d800 daha iyi makina Setim canon olmasa d800 alırdım. hatta d610 bile daha iyi.
    O kadar ileri gitmezdim. Farkli ozellikleri daha iyi ama Canonun da farkli ozellikleri daha iyi. Sonucta ihtiyaclar onemli

    I am sending this from a mobile device so there will be some typing mistakes. /mobil cihazdan mesaj yazdigim icin yazim hatalari olabilir











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #15
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Alıntı Emre KASAP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı ikilem bende de mevcut Tuna

    D800'ün özellikle de dinamik aralıktaki başarısı cezbedici geliyor.
    Emre dugunve hareketli cok konu cektiginden dolayi 5D Mark III u arayabilirsin. Aralik iyi ama yksek mp workflowda cok yuk bindiriyor. Bir de netleme benim hissettigim 5DMarkIII de daha hizli. Bu arada cok ciddi dugun ceken arkadasim D800 kullaniyor ve gayet memnun. O da ayri konu.

    I am sending this from a mobile device so there will be some typing mistakes. /mobil cihazdan mesaj yazdigim icin yazim hatalari olabilir











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #16
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    U. Tunç
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    27.January.2012
    Nereden
    İstanbul, Turkiye
    Yaş
    48
    Mesajlar
    273

    Standart

    Merhaba, Bende bir 6d sahibiyim yakın bir zamanda bir akrabamın gelin damat dış mekan çekimlerini yaptım bazılarında istemedende olsa gölgeler oluştu bu camera raw ile gölge alanları biraz açmak istediğimde koyu renklerde oluşan izler biraz hayal kırıklığı yarattı. Buna benzer bir test fotoğrafı boyut için özür dilerim anlaşılabilmesi için bu şekilde koydum:












  • #17
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Alıntı tunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, Bende bir 6d sahibiyim yakın bir zamanda bir akrabamın gelin damat dış mekan çekimlerini yaptım bazılarında istemedende olsa gölgeler oluştu bu camera raw ile gölge alanları biraz açmak istediğimde koyu renklerde oluşan izler biraz hayal kırıklığı yarattı. Buna benzer bir test fotoğrafı:
    Fotografin yaniltici oldugunu dusunuyorum. Cekim sartlari ve exif bilgisini gormek isterdim. Koyu alan baska bir sey asiri noise baska bir sey... burada olan noise cok ama cok yuksek birgariplik var

    I am sending this from a mobile device so there will be some typing mistakes. /mobil cihazdan mesaj yazdigim icin yazim hatalari olabilir











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #18
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    U. Tunç
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    27.January.2012
    Nereden
    İstanbul, Turkiye
    Yaş
    48
    Mesajlar
    273

    Standart

    Şöyle anlatayım bunu test amacıyla yapmışlar aynı şartlarda çekilen raw format fotoları acr ed. le açarken +4 ev pozlama eklenmiş sadece bu, link paylaşayım isterseniz:
    İNCELEME 5dm3, d600 ve d700 raw dayanıklılık karşılaştırması (raw headroom test)











  • #19
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Alıntı tunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şöyle anlatayım bunu test amacıyla yapmışlar aynı şartlarda çekilen raw format fotoları acr ed. le açarken +4 ev pozlama eklenmiş sadece bu, link paylaşayım isterseniz:
    İNCELEME 5dm3, d600 ve d700 raw dayanıklılık karşılaştırması (raw headroom test)
    Oncelikle push proses yapilmis ki, Canon bu konuda zayiftir ancak bu noise basarimi,ile,alakali degildir. Rawda saklanan bilgi,ilenalakalidir. Birde yeniden boyutlandirma falan girmis,isin icine. Bir dosyayi asiri kuculttugunudede buyulttugunuz da oldugu gibi hatalar olusur. Benim acimdan yanlis ve yanlis yonlendiren bir test. Noise basarimi degil push proses basarimigozlemlenmek,istenmis,orada da kucultme,falan ile,karismis isler.

    Ha test yanlis olsada sunda dogruluk payi var. Canon makinelerin hic birinin bugunekadar +2 pushdan sonra saglikli sonuc verdigini gormedim

    I am sending this from a mobile device so there will be some typing mistakes. /mobil cihazdan mesaj yazdigim icin yazim hatalari olabilir










    SERDAR AYDIN likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #20
    BlackSilver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Arda Türegün
    Makina:
    Canon EOS 600D, Canon EOS 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    09.July.2013
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    504

    Standart

    Alıntı tunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, Bende bir 6d sahibiyim yakın bir zamanda bir akrabamın gelin damat dış mekan çekimlerini yaptım bazılarında istemedende olsa gölgeler oluştu bu camera raw ile gölge alanları biraz açmak istediğimde koyu renklerde oluşan izler biraz hayal kırıklığı yarattı. Buna benzer bir test fotoğrafı boyut için özür dilerim anlaşılabilmesi için bu şekilde koydum:
    koyduğunuz linkteki fotoğraflar 5d mk iii ile ters ışıkta ya h1(56000) ya da h2 (102000) iso ayarıyla çekilmiştir ben de bu kadar isoyu yükseltince kamera saçmalıyor çünkü. bir de gölgeleri açmaya çalışmışlar iyice gitmiş fotoğraf. gölgeleri kaldırmak ile düşük pozlanmış bir kareyi aydınlatmaya çalışmak arasında bir fark yok ikisinde de noise oluşacaktır ister istemez.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •