CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes

Konu: 70D 'den FF'e Geçiş Önerisi Lütfen...

  1. #21
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    gökay dümdüz
    Makina:
    canon eos 6d
    Üyelik tarihi
    27.April.2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    40

    Standart

    Alıntı Nicomendox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elbette Tek başına bir kriter değil. 20mp'e karşılık 24mp çözünürlük. Popup Flaşh. AF noktası fazlalığı 11 karşılık 39 ve Daha fazla CrossType Noktası 1 e karşılık 9, 4,5 fps değerine karşılık 6fps çekim hızı 1 hafıza kartına karşılık 2 hafıza kartı girişi olması, çok fark eder mi bilmem ama %97'e karşılık %100 görüş açısı. Ve Doğru mudur bilmiyorum ama aşağıda linkini verdiğim sitede %82 ye karşılık %94 netlik oranı. Daha düşük NOISE değeri. Ve tabiki yukarda bahsettiğim gibi tüm eski yeni DS FX lenslerin kullanılabiliyor olması. Kriterler bunlar. Tüm bunlara karşılık ilk makinem CANON ve memnunum ama bir FF kameraya geçiş yapma konusunda kararım kesin yakın gelecekte.

    ISO başarısı Canon 6D de yüksek ama Benim şahsi görüşüm, Canon ISO derecelendirmesi is Nikon ISO derecelendirmesi farklı. Nikon ISO 1600 de Canonun 3200 ISO Seviyelerindeki parlaklığı veriyor. Nikon ISO 6400 de Canonun 10000 seviyelerindeki netlik ve parkalıklığı veriyor. (Bu fark Creative ve Logitech Speakerlarında da böyleydi. Creative Ses kadranı max seviyeye, Logitech'in Ses kadranının %75 seviyelerinde ulaşıyordu.) Zaten zannetmiyorum ki hiçbir CANON veya NIKON kullanıcı ISO 10000 seviyelerinde Resim çekme sevdasında olsun.

    Fiyat aralığında alabileceğim makineler bunlar. 6D - D610 bakalık nasip kısmet hangisine. Ama keşke 6D de Flaş olaydı demeden de kendimi alamıyorum ya da 11 AF nin 11'i Crosstype olaydı. Gönlüm 6D den yana Aklım D610 dan yana.

    Bahsettiğim karşılaştırma linki

    Canon 6D vs Nikon D610 - Our Analysis

    ilgiyle okudum başlığı.bir sonuca ulaşabildin mi?











  2. #22
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Gökay Hocam sonuçlandırdım zaten. Nikon D610 Aldım. Ve şu anda kadar Neden 6D almadım diye tek bir serzenişte bulunmadım. Kesinlikle doğru tercih yaptığım kanaatindeyim. Lens olarak ta Şu and için geçici olarak 18-140 kullanıyorum. Ama bu hafta sonu kısmetse Nikon 16-35 f/4 NANO lens alacağım. çoğunlukla manzara çekimi yaptığım için ve iç mekanlarda cami müze vs. geniş açı Lens özellikle bu 16-35 NANO vazgeçilmez oldu. Umarım ikinci Elini bulabilirim. Yoksa 24-120 f/4 NANO alacağım. Ve menüsünden korkuyordum ama menülerinin kullanışlılığı ve kolaylığı elde olunca anlaşılıyor. Yarım saatimi aldı ne nerde öğrenmek. Velhasıl tüm seti yeniden kurdum. Darısı daha güzelleri sizlerin olsun.











  3. #23
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    gökay dümdüz
    Makina:
    canon eos 6d
    Üyelik tarihi
    27.April.2014
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    40

    Standart

    Gec cevap icin kusuruma bakma.hayirli olsun senin icin,iyi gunlerde kullan ve sonjclari seni hep memnun etsin guzelde objektiflerin var elinde zaten.ayrica bi karar verip zar zor biriktirdigimiz paralari bir yerlere yatiriyoruz,bence keyfine isine bak hic sorgulama


    Sent from my iPhone using Tapatalk











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •