CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yunus Emre
    Makina:
    Canon 600D
    Üyelik tarihi
    21.May.2016
    Nereden
    Trabzon
    Yaş
    36
    Mesajlar
    21

    Question önemli yardım istiyorum. 5d mark 3 konusunda. ve genel çekim hakkında

    Merhaba arkadaşlar. Yazım biraz uzun fakat okumanızı ve yardımcı olmanızı rica ediyorum. Benim gibi olup yada benim durumumdaki yoldan geçmiş arkadaşlar varsa onlarında bizzat tecrübe ve bilgilerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

    Size bir kaç sorum olacak. Çok araştırma yaptım fakat %100 net bir bilgiye ulaşamadım.En son buradan sizler vasıtası ile net bir bilgiye ulaşacağıma inanıyorum.

    Bende şu an 600d var. 18-55 ve 75-300 lenslerle birlikte kit olarak almıştım bunlarla birlikte birşeyler yapmaya çalışıyorum fakat düğün nişan kına sünnet dış çekim portre vs bu makina ile pek verimli olmayacağını ve en aşa 6d makina olması gerektiğini öğrendim. ( Daha kaliteli daha güzel net fotolar için full frame makina lazımmış )

    Ben birde şu an, yönlendirilmem doğrultusunda 15-30 tamron lens aldım, bir kaç güne gelir. Bu full frame lens olduğundan dolayı 600d ye uymayacağını, çekim yapılabilir fakat tam %100 net verim alamayacağımı çünkü 600d full frame olmadığını fakat 15-30 tamron lensin full frame olduğundan dolayı bu şekil sonuçlanacağını sonradan öğrendim.

    Ayrıca bu ekipmanla birlikte düzgün şekilde alnımızın akıyla kimseye mahçup olmadan kimseye yüzümüzün kızarmadığı gayet güzel kaliteli işçilikle birlikte güzel fotolar ortaya çıkarmam için ekipmanı biraz değiştirmem gerektiğini yine yeni öğrendim.


    ...


    Ve düşünüyorum araştırıyorum onlarca amatör ve prof fotocular var. Bu piyasadaki insanları bulunduğu konumda tutup yakalamak için direk oldukları basamaklarda rakip konumunda birlikte koşmaya başlamak için ( Tabi yeni cihaz ve lensler alındığında alıştırmalar yapılmalı makina ve lenslere tam anlamıyla hakim olunmalı ) kaliteli makina ve lensler almak gerek. Buda kanımca 5d mark 3 ten geçiyo diye düşünüyorum. Çünkü 5d mark 2-3 ten aşağı kullanan prof fotocu pek göremedim. 5d sr bile kullananlar var fakat o makina 13-14 bin tl. Lensi osu busu 30 bin tl gider ve o kadar çıkamam şimdilik. Allah ın izninle kazanç sağlamaya başlarım başarı gösteririm tutulurum baktım ben bu yolda çok iyi yürüyorum Allah ımda yürü yaa kulum dediyse hayırlısıyla o zaman yatırım yaparım o ayrı birşey. Ama şu anlık 5d mark 3 makina ile bulundukları konumda aynı şekilde ilerlerim diye düşünüyorum, 1 tık alt kademede olsam bile. ( yani 5d sr ve eşdeğerinde makinaları kullananlara göre ) Herşeyi makina ve lens yapmıyor tabiki buna diğer extra aksesuardan tutun duruşa kompozisyona atmosfere ışığa lense filtreye pshop a herşeye bağlı tabiki onun bilincindeyim.


    Kendi durumumu aşağı yukarı anlattım umarım beni anlamışsınızdır.
    Şimdi sizden isteyecek olduğum net bilgiler şunlardır. ( Benim gibi olup yada benim durumumdaki yoldan geçmiş arkadaşlar varsa onlarında bizzat tecrübe ve bilgilerine ihtiyacım var. )


    Ben gerçekten fotoğraf çekmeyi poz kollamayı heran her açıdan birşeyler çıkarmayı 1 poz üzerine saatlerce uğraşmayı çok seviyorum.
    Düzgün kaliteli müşteri odaklı çok net temiz işçilikle birlikte düğün kına nişan dış çekim iç çekim (açık/kapalı alan çekim) portre uzak yakın manzara spor vs vs aklınıza gelebilecek her alandaki çekimlerimi hiç sorun çıkarmayacak şekilde, hani derlerya 10 numara işçilik 10 numara hizmet diye hah işte ta kendisi gibi bu işi düzgün adam akıllı yapmak istiyorum. Bu işin temelini öğrenmek için alt yapı olarak yatırım yaptım dergiler aldım kurslara yazıldım. Diğer taraftan kendim pshop öğreniyorum videoları izleyerek deneyerek. Diğer taraftanda normal iş hayatıma mecburen devam ediyorum, şimdilik. Bir diğer taraftan evliyim çoluk çocuk mecburen %100 şekilde foto işine odaklanamıyorum. Kazanç lazım eve ekmek götürmek lazım. Bu doğrultudaki tüm fırsatları tüm boş zamanları değerlendirerek en iyi şekilde bu işi çözme konumundayım. İnşaallah Allah ım karşılığını verecek...


    Şimdi ben bir alışveriş sitesinde liste yaptım ve ordan direk kopyalıyorum:



    Tamron SP 45mm f/1.8 Di VC USD Lens




    Canon EOS 5D Mark III Body + Çanta + 16GB Hafıza Kartı




    Lastolite 2462 Ezybox Hot Shoe 54 x 54cm




    Yongnuo YN 560 IV + YN 560 TX Canon Uyumlu Flaş Set




    Tamron 70-200mm F/2.8 Di VC USD SP Zoom Lens-Tamron Garantili




    Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD Geniş Açı Lens





    Listenin sonundaki tamron 15-30 yeni sipariş ettiğim lenstir. Onu öylesine listeye aldım. Oda sonuçta olacak full frame lens sonuçta.

    *** Ekipmana/listeye ekleme çıkarma yapabilirsiniz arkadaşlar. Bu illa bir kalıp değildir. Kendimce araştırmalarım doğrultusunda nacizane olarak en iyi şekilde foto ortaya çıkarabilirim diye düşündüğüm ekipmanları listeledim. Malum birine soru soruyosun şu şu durumda hangi lens gerekir hangi lensle en iyi foto çekerim diye, adam bana 5-6 tane lens sayıyo.Yahu arkadaş 5-6 sını bir alacak değilim herhalde. Bana net birşey söyle (kendimide hatta bu şekilde anlatıyorum bilsin bilsinde ona göre net bişi desin diye, ha şu olur en pahalısını dersin ve en uygununu dersin benim istediğim aradığım duruma göre) onu aliyim diyorum ama net bişi yok. O yüzden sizden net bilgiler istiyorum arkadaşlar. Atıyorum flaş yazdım mesela, siz dersinizki sana 1 flaş değil en az 2 harici flaş gerekli + 2 tetikleyici markaları fiyatları bunlar. Kalitelidir uygundur seni %100 işini görür pişman olmazsın veyahut hot shoe gereksiz bence onu çıkar listeden onun yerine şu şu olabilir diyebileceğiniz şekildede yönlendirme bilgi verme yaparsanız çok çok memnun olurum.

    Kısacası tekrar diyorum; Bu işi foto çektikten sonra veyahut insanlar iş bitimi albüm foto seçmesi veyahut albüm teslimatlarında bumuydu yani çektiğiniz foto hiç güzel değil. Hiç güzel çekememişsiniz çok renksiz çok saçma fotolar vs vs gibi tepkiler almamak adına en iyi yönlendirmelerinizi yapmanızı rica ediyorum. Veyahut kimi insan dışa vurmaz bu memnuniyetsizliği fakat sonuçta para vererek yaptırıyor. İçinden en ufak ah geçirse işte o işten hayır gelmez. En iyi şekilde memnun etmek memnun bırakmak en doğrusu benim gözümde. Hayattaki en sevmediğim şey bir insana birşey yapıyorsan bir hizmetin varsa %100 ünü vereceksin ve sonradan tepki geleceksede gelen tepkide yüzün kızarmayacak eğilip bükülmeyeceksin cevapsız kalmayacaksın. Herşey net olacak temiz ve pürüzsüz olacak. Ben bu şekilde bilirim.

    Yalnız şu vardırki ne kadar %100 ünü verirsen ver illaki %99 verim alırsın. O kalan %1 de hiç bir müşteriyi %100 memnun edemezsin illaki birşey çıkar ama yinede telafi edersin birşekilde oda ona ayrıldı




    Şimdiden herşey için çok teşekkürler arkadaşlar. Uzunca yazımıda okuduğunuz için ayrıca teşekkürler. Allah razı olsun hepinizden...











    * Makina =>> Canon 600 D
    * Lensler =>> 18-55 ve 75-300 mm / Tamron 15-30 mm f/2.8 Di Vc USD

  • #2
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    halit metin
    Makina:
    canon eos 350d
    Üyelik tarihi
    04.January.2011
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    77

    Standart

    Bu işin erbabı değilim ama açıkçası okuduğum kadari ile siz herseyin ekipmanda bittiğini ongoruyorsunuz gibi.tabiki bi 650d ye göre mark 3 ve L serisi uygun bi lens çok daha iyi performans verecektir ancak sizin konuya bakış açınız ekipmanı en doğru şekilde kullanabilmeniz,musterilerinizle çekim esnasinda doğru iletişimi kurmak ve de en önemlisi ışığı doğru kullanmak sizi ekipmana oranla daha başarılı yapicaktir bu konuda.varsa bütçeniz alın kullanın tabi ama çekim teknikleri,fotoğraf işleme konusunda da güzel bi yol almak daha dogru olur gibime geliyor.











  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serkan Deniz
    Makina:
    Sony A7III & A7RII & NEX 5N, Canon 1Ds
    Üyelik tarihi
    01.March.2016
    Nereden
    Istanbul - Bursa
    Mesajlar
    6

    Standart

    yunaysetta ya katılıyorum, şu sıralar fazla masraf yapmanız gereksiz, kendiniz de demişsiniz zaten yavaş yavaş öğrenip kendimi geliştirmeye çalışıyorum diye, bunu da öyle düşünün, ekipman konusu da bir öğrenme süreci, size neler gerektiğini yavaş yavaş bir süre sonra öğrenecek ve bizden kullanıcı yorumları dışında muhtemelen tavsiye bile istemeyecek duruma geleceksiniz, işte o zaman bir şeyler katetmiş olursunuz, biz direkt şunu bunu alın dersek pek doğru olmaz, düşüncelerim böyle. İyi çalışmalar











  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    geceler
    Makina:
    5D Mark III 70-200 f/4 L IS, 24-105 f/4 L IS, 50mm f/1.8 STM
    Üyelik tarihi
    06.October.2014
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    54

    Standart

    Başkan, bence sen 600d 18 55 ile devam et işi öğren biraz. Boşver 5d MarkIII falan ilk etapta. Yüzme bilmeden açılmaya kalkıyorsunuz bence..











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •