CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart SIGMA'dan 5 Yeni Lens

    SIGMA (COO: Kazuto Yamaki, Kawasaki-Shi, Kanagawa) yeni seri objektiflerinde kullanmaya başladığı fluorite cam performansına eşit FLD (F Düşük Dağılım) camı tanıtmaktan memnuniyet duyar.

    FLD camı en yüksek derece düşük dağılım ile fazlasıyla yüksek ışık geçirgenliğine, aynı zamanda mevcut optik camlar ile karşılaştırıldığında fluorite cam performansına eşit düzeyde düşük sapma endeksi ve dağılıma sahiptir. Bu karakteristik özellikleri kullanarak sıradan optik camların düzeltemediği aşırı renk sapmalarını (ikincil tayf) mükemmel şekilde düzeltiren yüksek tanımlı ve yüksek kontrastlı görüntülerin oluşmasını garanti eder.
    FLD camının fluorite cam performansına eşit üstün optik performansı aynı zamanda makul fiyatlıdır. FLD camın yoğunluğu geleneksel camlardan daha düşük olması geniş diyaframlı objektiflerin daha hafif bir yapıda olmasını sağlamaktadır.

    FLD cam en son duyurusu yapılmış olan 4 elemanlı SIGMA 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM ve iki elemanlı SIGMA APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM ve SIGMA 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM objektiflerin her ikisinde de bulunmaktadır.

    Önde gelen objektif üretici SIGMA, yeni materyaller kullanarak ve objektif tasarımları ile yenilikçi anlayışını sürdürmeye devam edecektir.

    SIGMA 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM

    SIGMA yeni objektifi Sigma 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM'yi tanıtmaktan memnuniyet duyar. APS-C ebatlı fotoğraf makineleri için özel olarak üretilmiş 8mm odak uzaklığından başlayan ultra geniş açılı ilk objektiftir. 35mm algılyıcılı fotoğraf makineleri için üretilmiş olan 12-24mm objektif ile eşdeğer görüş açısına sahiptir. Geniş açıda 121.2 derece görüş alanı ile abartılı perspektif ve kışkıtıcı görüntüler üretebilen bu objektif fotoğrafçının konuyu vurgulamasını sağlar. Fluorite cam performansına eşit dört FLD (F Düşük Dağılım) elemanı renk sapmalarını dengeler. Hibrid asferikal lens ve iki kalıplanmış cam elemanı mükemmel şekilde açısal bozulma ve astigmat etkilerini düzeltir. Dahili netlike sistemi tüm zoom aralığında yüksek çözünürlüklü görüntü oluşturur. Süper Çok Katmanlı Kaplama parlama ve yansımaları düşürürken aynı zamanda tüm zoom aralığında üst düzeyde çevresel parlaklık ve yüksek kontrastlı görüntülerin kaydedilmesini garantiler. HSM motoru ile yüksek hızda ve sessiz netleme yapılmasına olanak sağlarken aynı zamanda istenildiğinde manuel netleme yapılabilmesine de olanak tanır. 24cm asgari netleme mesafesi fotoğrafçının abartılı perspektifler yaratarak konuyu vurgulamasını sağlar. Lensin uzunluğu 105.7cm ve azami çapı 74.4mm olup ufak yapılıdır.

    SIGMA 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM

    SIGMA yeni Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM objektifini tanıtmaktan memnuniyet duyar.
    Geniş diyaframa sahip olan bu lens D-SLR fotoğraf makineleri için üretilmiş olup SIGMA'nın etkin OS fonksiyonuna sahiptir. 91.8mm'lik genel uzunluğu ile ufak yapılı bir objektiftir. 17mm'den başlayan fokal uzunluğu tüm zoom aralığında F2.8 diyafram açıklığı ile porter ve manzara gibi farklı fotoğraf çekimleri için ideal olmasını sağlamaktadır. OS fonksiyonu deklaşör hızını yaklaşık 4 stopa kadar olabildiği ölçüde yavaşlatır. Bu ojektifin dahili OS fonksiyonu sarsıntı önleyici özelliğe sahip Pentax ve Sony gövdelerde dahi çalışır. Sarsıntının telafisi vizörden görülebilir ve fotoğrafçı konuyu kolayca netlikten emin olarak görüntüler. Fluorite cam performansına eşit, iki FLD (F Düşük Dağılım) cam elamanı, ilave olarak iki kalıplanmış cam ve bir hybrid asfrerik lens tüm dağılmaların mükemmel şekilde düzeltilmesini sağlar. Süper Çok Katmanlı Kaplama yansıma ve parlamaları düşürürken tüm zoom aralığında yüksek kalitede görüntü alınmasını garantiler. Objektifin üstün çevresel parlaklığı yüksek diyaframlarda dahi keskin ve yüksek kontrastlı görüntüler oluşturur. HSM (Hiper Sonik Motor) yardımıyla hızlı ve sessiz netleme yapar. Tüm zoom aralığında asgari netleme mesafesi 28cm olup, azami büyütme oranı 1:5tir. Çevrili 7 diyafram yaprağı netsiz alanlarda etkileyici bir netsizlik yaratır. Dahili netlike sistemi objejtifin ön elemanın hareketini bertaraf ettiğinden taç taprağı tipi parasoley ve dairesel polarize filter kullanımına uygundur.

    SIGMA 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM

    SIGMA yeni 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM objektifini tanıtmaktan memnuniyet duyar. 10x yüksek zoom oranına sahip bu ultra telephoto zoom objektifi SIGMA'nın özgün Optik Sabitleyici (dengeleyici) fonksiyonu ile donatılmıştır. 50mm'den 500mm'ye kadar uzun bir fokal aralığı kapsar. OS fonksiyonu deklaşör hızını yaklaşık 4 stopa kadar olabildiği ölçüde yavaşlatır. Bu ojektifin dahili OS fonksiyonu sarsıntı önleyici özelliğe sahip Pentax ve Sony gövdelerde dahi çalışır. Sarsıntının telafisi vizörden görülebilir ve fotoğrafçı konuyu kolayca netlikten emin olarak görüntüler. Dört SLD (Özel Düşük Dağılım) cam elemanı renk dağılmalarını mükemmel şekilde düzeltir. Süper Çok Katmanlı Kaplama yansıma ve parlamaları düşürürken tüm zoom aralığında yüksek kalitede görüntü alınmasını sağlar. Bu objektifin (200mm fokal uzunlukta) azami büyütme oranı 1:3.1 olup, yakın plan çekimler için ideladir. HSM motoru sayesinde yüksek hızda ve sessiz netleme yaparken aynı zamanda istenildiğinde manuel netleme yapılabilmesine de olanak tanır. 1.4x EX DG APO ve 2x EX DG APO telekonvertörler ile kullanılabilir. İlgisiz ışıkların objektife girmesini önlemek için Taç Yaprağı tipinde parasoley ile donatılmıştır. Objektifin filtre çapı 95mm olup, APS-C ebatlı gövdelerde kullanılması durumunda 86mm filtre kullanılmasını sağlayacak düşürücü (step down) halkası objektif ile birlikte verilmektedir.

    SIGMA APO 70-200 F2.8 EX DG OS HSM

    SIGMA yeni APO 70-200 F2.8 EX DG OS HSM objektifini tanıtmaktan memnuniyet duyar. Bu geniş diyaframlı telefoto zoom objektif SIGMA'nın özgün Optik Sabitleyici (Dengeleyici) fonksiyonu ile donatılmıştır. Bu objektif tüm zoom aralığında en geniş 2.8 diyafram açıklığı ile 70mm- 200mm orta telefoto zoom alanını kapsamaktadır. OS fonksiyonu deklaşör hızını yaklaşık 4 stopa kadar olabildiği ölçüde yavaşlatır. Bu ojektifin dahili OS fonksiyonu sarsıntı önleyici özelliğe sahip Pentax ve Sony gövdelerde dahi çalışır. Sarsıntının telafisi vizörden görülebilir ve fotoğrafçı konuyu kolayca netlikten emin olarak görüntüler. Fluorite cam performansına eşit iki FLD (F Düşük Dağılımlı) elemanı renk sapmalarını dengeler. Hibrid asferikal lens ve iki kalıplanmış cam elemanı mükemmel şekilde açısal bozulma ve astigmat etkilerini düzeltir. SLD (Özel Düşük Dağılım) cam elemanı renk dağılmalarını mükemmel şekilde düzeltir. Süper Çok Katmanlı Kaplama yansıma ve parlamaları düşürür. HSM motoru sayesinde yüksek hızda ve sessiz netleme yaparken aynı zamanda istenildiğinde manuel netleme yapılabilmesine de olanak tanır. Bu objektif dahili netleme ve dahili zoom sistemi ile donatılmış olup, objektifin uzunluğu netleme ve zoom sırasında değişmez ve son derece kolay kullanımını sağlar. Tüm zoom aralığında azami büyütme oranı 1:8 ve asgari netleme mesafesi 140cmdir. Çevrili 9 diyafram yaprağı netlik dışı alanlarda etkileyici netsizlik yaratır. İlgisiz ışıkların objektife girmesini önlemek için Taç Yaprağı tipinde parasoley ile donatılmıştır. APS-C ebatlı gövdeler için parasoley uzunluğunu arttıran bu objektife özel parasoley adaptörü birlikte verilmektedir.

    SIGMA 85mm F1.4 EX DG HSM

    SIGMA yeni 85mm F1.4 EX DG HSM objektifini tanıtmaktan memnuniyet duyar.D-SLR fotoğraf makineleri için en üst düzeyde geliştirilmiş odak uzunluğu 85mm en doğal perspektife sahip geniş diyaframlı orta telefoto objektiftir. Geniş 1.4 diyaframı düşük ışık koşulları ve porter fotoğrafçılığı için idealdir. APS-C ebatlı algılayıcılara sahip gövdelerde kullanıldığında etkin olarak 127cm F1.4 bir objektife dönüşmektedir. SLD (Özel Düşük Dağılım) lens ve kalıplanmış cam elemanı her türlü dağılmaları mükemmel şekilde düzeltirken muhteşem optik performans sağlar. Arka Fokus (RF) sistemi ile donaltılmış olan bu objektif netlemeden kaynaklı dağılmaları asgari düzeye indirir. Süper Çok Katmanlı Kaplama yansıma ve parlamaları düşürürken tüm zoom aralığında yüksek kalitede görüntü alınmasını sağlar. HSM motoru sayesinde yüksek hızda ve sessiz netleme yaparken aynı zamanda istenildiğinde manuel netleme yapılabilmesine de olanak tanır. Asgari netleme mesafesi 85cm ve azami büyütme oranı 1:8.6dır. Çevrili 9 diyafram yaprağı netlik dışı alanlarda etkileyici netsizlik yaratır.
    İlgisiz ışıkların objektife girmesini önlemek için Taç Yaprağı tipinde parasoley ile donatılmıştır. APS-C ebatlı gövdeler için parasoley uzunluğunu arttıran bu objektife özel parasoley adaptörü birlikte verilmektedir.

    Saygılarımızla,

    M. Sena Ok

    Alıntıdır..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    mgokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Gokay
    Makina:
    EOS 400D EOS 1Ds Mark II
    Üyelik tarihi
    21.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    180

    Standart

    50-500 mm zoom ihtiyacını fazlası ile karşılayacak gibi duruyor..











  • #3
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Bu 70-200ü merak ediyorum.











  • #4
    JACKJACK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkut Örer
    Makina:
    Canon 5DSR-Canon Eos 5D Mark III Olympus C770Uz
    Üyelik tarihi
    06.August.2009
    Nereden
    Bostancı
    Mesajlar
    583

    Standart

    85mm f1.4 ses getirebilir arkadaşlar heleki canon 85 mm nin piyasada zor bulunduğunu düşünürsek...










    Canon 5DSR-Canon Eos 5D Mark III-Olympus C770Uz

    Canon 24-105 mm F4 L IS
    Canon 70-200 mm F4 L IS
    Canon 135 mm F2 L
    Canon 17-40 mm F4 L IS
    Canon 50 mm F1.4

    Tamron SP 24-70mm f/2.8 DI VC USD

  • #5
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Canon 85mm f1.4 1025gr. Ufacık şey buda öylemi acaba?











  • #6
    Tahir Yildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Tahir YILDIZ
    Makina:
    Nikon D600 + Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    3,674

    Standart

    Canon'un 1.4diyaframlı 85i yok ne yazık ki. 85 1.2 agir olan...











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Yanlış yazmışım











  • #8
    Member

    Status
    Offline
    İsim
    erkan aygün
    Makina:
    eos 20d
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    42

    Standart

    ben en cok 8-16 ile 85mmi merak ediyorum











  • #9
    erenozy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Eren Özyumurtacılar
    Makina:
    Davaya ihanet var
    Üyelik tarihi
    20.January.2010
    Nereden
    İstanbul/Beylikdüzü
    Yaş
    36
    Mesajlar
    367

    Standart

    SIGMA 50-500mm F4.5-6.3 DG OS HSM 1970 gr ağırlığı ile suikast silahları arasındaki yerini almış anlaşılan. Muhtemelen şehir içinde bunu kurmaya kalktığımızda ruhsat falan sorarlar. Teknik özelliklerine değinmek gerekirse;

    Focal length 50-500mm
    Maximum aperture f/4.5-6.3
    Minimum aperture f/22
    Lens construction • 16 groups 22 elements
    • 4 SLD glass elements
    Angle of view (APS-C crop) 46.8°-5.0°
    Closest focus distance

    50-180cm (9.7-70.9in)
    Maximum reproduction ratio 1:3.1 (f=200mm)
    Aperture blades 9 (rounded)
    Filter attachment size 95 mm
    AF motor HSM motor
    Dimensions 104.4mm x 219mm (4.1 in x 8.6 in)
    Weight 1970g (69.5oz)
    Supplied accessories • Case
    • Petal-type Hood (LH1030-01)
    • Step down ring
    • Shoulder Strap
    • Tripod socket TS-31
    Optional accessories • Sigma DG UV 95mm
    • Sigma DG Circular Polarizer 95mm
    • APO Teleconverter 1.4x EX DG
    • APO Teleconverter 2x EX DG
    Mounts Sigma, Sony, Nikon, Pentax, Canon

    Teknik bilgiler dpreview' den alıntıdır.

    Edit: Parasoleyi şapka niyetine kullanabiliyormuşuz :P ehi:










    Strobe candır !

  • #10
    yıldırım beyazıt
    Guest

    Standart

    bütün lenslerde aranan en önemli özellik netliği ve keskinliği kulanıcılarla bu test edildikten sonra lenslerin değeri ortaya çıkar.daha erken yorum yapmak için











  • #11
    Tahir Yildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Tahir YILDIZ
    Makina:
    Nikon D600 + Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    3,674

    Standart

    85 1.4'ün 1200dolar civarında olmasını bekliyorum kendi adıma.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #12
    trouble_man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    MURAT AKÇAY
    Makina:
    5D MARK II
    Üyelik tarihi
    28.May.2010
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    12

    Standart

    8-16mm de nekadar bükülme olur onu merak ediyorum şahsen











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •