CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 42 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes

Konu: Tokina 11-16 * Canon 10-22 * Tamron 11-18 *

  1. #41
    naturalminer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    strider
    Makina:
    EOS 6D
    Üyelik tarihi
    03.February.2012
    Nereden
    Freiburg
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1,636

    Standart

    İnsanız işte, aldık mı en güzeli olsun en kusursuzu olsun hatta birde uygun fiyatlı oldu mu dunyanın en iyi işini yaptık sanıyoruz. Aslında evet tatmin de oluyoruz ancak şöyle birşey var. Fotoğrafcılık benim nezdimde bir eğlence bir hobi ve hatta rahatlama aracı. Beynimin farklı noktalarını egzersize tabi tutan cok tatlı ve bir o kadar da takdir gören bir hobi.. Peki bu hobi de hiç mi kusur olmayacak ya da olmamalı mı? Bence insansak olmalı. Tokina'nın flare sorunu biraz da böyle bir durum. Doğaldır, tatlıdır. seversiniz zamanla. Benim tokina ile aramdaki bağ biraz bu yönde.. İlk lensim. İlk aldığım lens. Şimdiki aklım olsa canon mu alırdım? bilmiyorum. Cunku distortion olayını seviyorum. Video da cekmediğim icin fotoğraflarda keyif veriyor o bozulma bana.. Öte yandan diyafram avantajı var. Ultra geniş açılı bu lens grubunda F4 ile bokeh eldesi zor. İmkansız değil ama bir 2.8 e gore daha zor ve ben bazen buna ihtiyac duyuyorum.

    Size tavsiyem biraz araştırıp gönlünüz hangisini cekiyorsa onu almanız.. Emin olun hiçbir lens kusursuz değil; hiçbiri tüm özelliklere sahip değil. Bu boşlukları dolduran bizleriz. Hayal gücümüzle, yaratıcığımızla bu hataları öyle bir örtüyoruz ki birileri beğeniyor o fotoları hatta evlerine asıyor.

    Canon da tokina da cidden bu lens grubunda bugune kadar beğenilen lensler. Tokina muhtemelen canona göre daha yavaş odaklama yapar. Bu yüzden de bazen kare kaçırdığım oluyordu ama ben onu öyle seviyorum. Cünkü eğitiyor beni. Zorlanılmadan pat diye elde edilen kareler yerine biraz yorulmayı seviyorum sanırım..

    Sağlıcakla











  2. #42
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selim
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    12.September.2014
    Nereden
    Kocaeli
    Yaş
    44
    Mesajlar
    1

    Standart

    Konu üzerine uzun zamandır yorum yazılmamış ama gene de yazmadan edemedim. Belki ileride benzer şekilde kararsız kalan arkadaşlar yararlanabilir. Yorumumu mümkün olduğu kadar kısa tutmaya çalışacağım.

    Öncelikle bu lens seçeneklerinin arasına Canon 10-18mm f4.5-5.6 IS STM lensi de eklemek lazım. Özellikle 700D, 70D gibi yeni nesil makinelerde STM live view focusing olarak çok iş görecektir. Optik kalite olarak da gayet iyi olduğu söyleniyor ilgilenen google üzerinden arattırabilir.

    İnternet üzerinde bakıldığı zaman milyon tane review bulunabilir herkes farklı konuşur vs. Canon 10-22'nin neler yapabildiğini görmek için aşağıda linkini vereceğim siteyi tavsiye ederim. Amerika'da yaygın olan ama ülkemizde henüz pek yer bulamamış "Real Estate Photogaphy" yani "Emlak veya Gayrimenkul Fotoğrafçılığı" üzerine bir site. Sitedeki inanılmaz güzellikte fotoğraflar var ve kullanıcıların en popüler lensi Canon 10-22. Manzara vs konularında da gayet başarılı olacaktır. Unutmayın önemli olan sizin tekniğinizdir.

    http://photographyforrealestate.net/lenses/ (Buradan kullanılan en populer lenslere bakabilirsiniz. 1. sırada Canon 10-22 ikinci sırada Sigma 10-22 var. Ayrıca website sahibi Canon 10-18'i 8/14 tarihi itibari ile Canon 10-22 yerine tavsiye edeceğini belirtmiş)

    Photography For Real Estate (Sitenin homepage)










    JaCKiE_BrOwN likes this.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •