CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: Video Çekiminde ilginç bir sorunum...

  1. #21
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    MURAT TARIM
    Makina:
    CANON 5D MK2 -550D- 50D
    Üyelik tarihi
    28.October.2013
    Nereden
    TARSUS
    Yaş
    53
    Mesajlar
    34

    Standart

    öncelikle şunu söyleyeyim bir araç aldığınızdada kadranda 200 yazar ama siz 160ı gördüremezsiniz. özellikle sd kart alırken class olarak bakmayın birkaç firma hariç bir çogu dogru bilgi vermemktedir. zaten üzerine yazılan değerler max değerlerdir. o yüzden şöylebir yol izleyebilirsiniz . bir video çekersinizki bu tercihen karışık birgörüntü olmalı yani sabit değil hareketli ; 2 dk lık bir çekim yapın kaç mb olduguna bakın ve 1 sn deki kayıt edilen mb cinsinden hesaplayıp. ona göre mb/ sn bazında bir kart seçin kendinize. ama şöyle bir sıkıntıylada karşılaşabilirsiniz. sd kartınızın hacmi ne kadar genişse doldurduğunuz oranda kart yazma hızı yavaşlar. deneyerek yaşanmıştır. onun için daha küçük gb lik kartlar seçin 8 gb gibi .bu arada sandiskin ultra serisi kartlarda pek problem yaşamazsınız.











  2. #22
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ersin Özdemir
    Makina:
    Canon600d
    Üyelik tarihi
    15.February.2014
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3

    Standart

    Alıntı YEB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese merhaba.Aranızda daha yeniyim.Bu işlerden pekte anlamam ama bir sorun kafama takıldı.Bende kiss X4 yani '' 550 D '' var.Makineyi alırken mesleğim gereği hem fotoğraf hemde kısa filmlerimi çekmesi için almıştım.
    Fotoğraf çekme isteğimi fazlasıyla karşılıyor ama videoda bir sorun var.Video çekimine başladığında makinem çok kısa bi sürede video çekimini otomatik olarak durduruyor.ve makinem Kiss X4 olduğu için ingilizce menü kullanıyorum ve tam hatırlamıyorum fakat '' video otomatik olarak durdurulmak zorunda kaldı '' falan diyor.durdurma zamanı sürekli değişiyor.Bazı zaman oluyor ki 10 saniye bazı zaman oluyor ki 1 dakika....

    Yalnız sorun Hafıza kartının doluluğundan değil.Pek bilmişlik taslamak istemem ama sanırsam makinenin yazılımında bir sorun var ve ısınıp kendi durduruyor yada SD kartımın yazma hızı çok düşük. ikinci olasalık çok yüksek çünkü gerçekten SD kartım çok vasat.Bundan önceki Kompakt makinemin hafıza kartını kullanıyorum 4GB kingston.Fakat üzerinde yazma hızıyla ilgili hiçbir bilgi yok.Sizden ricam bu soruna bir çare bulabilir misiniz.veya yazma hızı yüksek ve uygun fiyatı olan bir kart önerebilir misiniz acaba ?. Şimdiden çok teşekkürler herkese.kolay gelsin
    hocam sorun düzeldi mi düzeldiyse nasıl düzeldi. Aynı sorun bende de var class10 30mb/s 16gb ve markası da sandisk. Bir türlü bu sorundan kurtulamadım.











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •