CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 23 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree23Likes

Konu: Nest nt-6235ak Tripod ve Ball Head

  1. #21
    Alnef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    İlhami Nefes
    Makina:
    Canon EOS 5D MARK III
    Üyelik tarihi
    10.January.2012
    Nereden
    Manisa
    Yaş
    57
    Mesajlar
    1,312

    Standart

    Aydın Bey
    Açıklayıcı paylaşım için teşekürler.
    Bir kaç da marka ve model alsak Mesela Mark 3 bady ve 70-200 lens için orta karar ne önerirsiniz , malum bir dolu marka var ve insanın kafası karışıyor
    Saygılar











  2. #22
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    @Alnef

    Turkiye'de su an bulunan markalari bilmedigim, ve fiyatlarini kestiremedigim icin tavsiyelerim ne kadar ise yarar bilemiyorum.

    Ancak kendi kullandigim modelleri yazayim. Belki isinize yarar.

    Oncelikle En elimdeki en eski tripodum Calumet 7300 Tripod. 170cm uzunlugu, ve 5kg tasima kapasitesi var. Uzun zamandan beri yedek tripod olarak hizmet veriyor. 5D Mark II + 70-200 f/2.8 IS uzerine taktigimda herhangi bir sorun yaratmadi. Mandallarinin gerginligi ayarlanabiliyor ve bazaklari tamamen acilabiliyor.

    Kullandigim bir diger tripod ki bu aralar en cok kullandigim Manfrotto 055CXPRO3. Orta kolon acilmadan 140cm yukseklige ulasiyor. Ekstradan doga cekimlerinde kullanilabilen civili ayaklar ve hafifligi en buyuk avantaji. 8kg agirlik tasiyor ki daha fazlasini denedim herhangi bir sikinti cikartmadi. 1.6 kg agirligi cok rahat ayaklari kum torbalari ile destekleyip ruzgarli havalarda kompanse edebiliyorsunuz. Yan donen orta kolonu gerektiginde 175cm kadar ulasmanizi sagladigi gibi macro veya yer yuzune yakin urunleri 90 dereceden cekmek icin ideal.Mandalli acilabilir ayaklari hem kolay acilip kapanmasini sagliyor hemde gerginligi ayarlanarak her daim guvenli olmasina yardimci oluyor. Dis mekanlarda en favori tripodum diyebilirim.

    Kullandigim bir baska tripod ise Manfrotto 055CXPRO4. Bunu genelde yer sikintisi olacak seyahatlerde kullaniyorum. Genel ozellikleri CXPRO3 ile ayni olsada en buyuk farki 4 katman acilan ayaklari ile daha kisa katlanmis uzunluk sunmasi (CXPRO3 katlanmis uzunluk 65cm, CXPRO4 55cm). 4uncu ayaklar acildiginda tripodu cok yalniz birakmak istemiyorum. Her nekadar bir esneme ibaresi gostermesede icimin rahat edebilmesi icin fazla inceler. Ancak dedigim gibi amaci farkli.

    Bunlarin haricinde birde kullandigim Benro tripod var. Modeli su an aklimda degil. Bunu tamamen ic mekan calismalarinda kullaniyorum. Yaklasik 4.5 - 5kg agarliga sahip. 185 cm e kadar uzuyor ve 20kg yakin bir tasima kapasitesi var.

    Kullandigim kafalara gelirsek.

    Calumet 3 way head kullaniyorum. Bunun kullandigi QR (Quick release) plate manfrotolarda RC2 olarak bilinen oldugu icin kucuk dolayisi ile daha cok hizli cekim yapacagim, makinenin yatay durdugu pan, tilt cekimlerinde tercih ediyorum. Yaklasik yuksekligi 12 cm En buyuk dezavantaji dedeigm gibi QR plati kucuk ve dik cekimlerde akma yapiyor.

    Manfrotto 410 Gear head RC4 QR plate ile... En sevdigim kafam diyebilirim. Akma derdi yok, sikarken esneme derdi yok minimal hareketlerde ayarlamalarda bulunabiliyorsunuz. Panorama, gece cekimleri, macro, urun alanlari icin ideal. Ancak en buyuk dez avantaji agirligi. Sadece kafa agirligi 1.2kg civarinda. 12cm civarinda yuksekligi var. Ama o agirliga deiyyor.

    Bir diger kullandigim kafa ise ozellikle yolcluk, agirlik ve yer sikintisi oldugunda cok isime yariyor.Sanirim hala uretimde degil. Manfrotto 490 RC 4 Ball head. 12kg tasima kapasitesi, 13cm yuksekligi, kollari olmadigi icin kapladigi az alan ve tabii en kotu yani gene 1kg lik agirligi.

    Umarim size bir fikir verebilir.

    Bunlar haricinde 055 serisi tum tripodlari ve RC4 sistem kullanan tum kafalari tavsiye edebilirim.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  3. #23
    sbasnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Safa Başnur
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark IV Canon EOS 80D
    Üyelik tarihi
    24.November.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    70
    Mesajlar
    44

    Standart

    Güzel bir tanıtım teşekkürler.Emeğinize sağlık.










    SinanBerk34 likes this.
    5D Mark III, Canon EF 70-200 f/2.8L IS II USM, Cn EF 100 mm f/2.8L IS USM, Cn 16-35 mm f2.8L IS II USM, Cn EF 24-105 IS USM

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •