CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes
  • 1 Post By smirr

Konu: Benro A1690T Magnesium Travel Angel Tripod

  1. #1
    smirr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    EMRE AKIN
    Makina:
    Canon eos 60d
    Üyelik tarihi
    27.August.2013
    Nereden
    Konya
    Yaş
    45
    Mesajlar
    67

    Standart Benro A1690T Magnesium Travel Angel Tripod

    Benro A1690T tripodum elime geçeli birkaç hafta oldu ve bir inceleme koymak istedim. Ben alırken kararsız kalmıştım, bu durumda olanlara tercihlerinde yardımcı olabilir diye düşündüm. Önce A0690T sipariş etmiştim ancak çivi ayak çıkmıyormuş bu modelde (ben çıkyorum sanıyordum). Daha çok arazide kullanacağım için ve çivi ayaklara ihtiyacım oldğunu düşündüğümden yaklaşık 40TL farkını verip A1690T'ye değiştirdim. A1690T'nin, A0690T'ye göre taşıma kapasitesi daha fazla, maksimumda daha yüksek (8 cm kadar) ve plastik ayaklara ilaveten çivi ayakları çıkıyor. Ancak A0690T 400 gram kadar daha hafif. Bunun ortalama bir lens ağırlığı olduğunu düşününce taşıma açısından göz önünde bulundurulabilir.

    A1690T oldukça kompakt ve sağlam duran bir tripod. Malzeme kalitesi bence çok iyi. "Travel Angel" ismini hakediyor, taşıması rahat. Orta kolon maksimum yüksekliğine getirilip bacaklar onun üzerine 180 derece ters katlanınca yaklaşık 40 cm boyutuna geliyor. Çantası fena değil ama bu boyutuyla sırt çantası formatındaki bir DSLR çantasına rahatlıkla sığar diye düşünüyorum (bende henüz olmadığından deneyemedim). Yaklaşık 1.5 kg ağırlıkta. Maksimum yüksekliği 150 cm civarında. Çok uzun olmayan birisi için fazlasıyla yeterli bence. Kurulumu vakit almıyor fazla, tabii diğer tripodlara göre farklı bir katlanma mekanizması olduğundan birazcık daha zahmetli gelebilir. Bacakları yeterince sıkı. Sıkılıkları ayarlanabiliyor, bunun için paketten bir alyan çıkıyor (aşağıdaki resimlerde görülebilir). Ben çantaya attım duruyor. Çevirip açılan ve sıkılan bacaklar (twist locking legs) alışınca pratik. Ben hemen alışamadım ama. İki sefer fazla gevşettiğimden o parça çıktı. Bir seferinde gece dağda çıkartmayı başardım; az ışıkla yerine oturtmak deli etti; neyse ki artık alıştım. Bacaklar iki kademe açıyla açılıyor. Bacakların en üst kısmında bulunan klips kolaylıkla bu işin yapılmasını sağlıyor. Arazide çivi ayakları kullanıyorum, toprağa daha iyi tutunmasını sağlıyor. Bu arada bacakların açıları, farklı yükseklik ayarları yamaç gibi yerlerde esneklik sağlıyor.

    Orta kolonun yüksekliğini ayarlamak pratik. Tripodun kendisi oldukça stabil ancak orta kolonun altındaki askıya çanta asılıp daha stabil yapılabilir. Daha bugün arazide epeyce rüzgarda kullandım, gayet sabit durmayı başardı. Ama ben çantayı asmayı tercih ediyorum. Çantamı yere koymamış oluyorum, ekstra stabilite kazandırıyor, hem de lens-filtre vs. ulaşmak daha kolay oluyor. Orta kolonun bir yedeği var, 10 cm'lik. Makro çekimler için bacakları geniş açı açıp orta kolonu ters çevirdiğinizde 10 cm'lk kolonu kullanabiliyorsunuz. Bu kısa orta kolon bende çıkmadı, distribütörle görüştük, gönderdiler. Sonradan geldiği için henüz onu deneyemedim.

    BH0 ball head'le geliyor. İlk kez ball head kullandığımdan başkalarıyla karşılaştırma yapamam ama kullanımı pratik geldi bana. Bir kademe sıktığınızda yuvanın düşey hareketini tutuyor, ama yatay harekete izin veriyor. Tamamen sıktığınızda yatay hareketi de tutmuş oluyor, sabitliyor. Dikey çekim yapmak için ayarlamak oldukça rahat. Üzerinde su terazisi var ama ben gerekli olduğunda makinanın (60d) level'ını kullanıyorum. Makinanın kafaya oturması kolay, pratik. Ama onun makinayı sabitlemesine güvenmeyip biraz da ben itip sıkıyorum.

    Aklıma gelenler bunlar. Bir de Benro'nun bazı modellerinde bir bacağın çıktığı ve monopod olduğu söyleniyordu. Bunda böyle birşey göremedim veya ben beceremedim çıkartmayı. Neyse umarım birilerine faydası olur. Aşağıda tripodun ilk aldığımda evde ve hemen sonrasında denemek için araziye çıktığımda çektiğim bazı fotoğraflarını koyuyorum.

    Not: Sanırım fotografium'a teşekkür etmemde sakınca yoktur. Seçim, değişim ve 10 cm'lik orta kolonun temininde çok yardımları oldu.






















    Sevdi likes this.

  • #2
    miro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Zeynel Şanlı
    Makina:
    5d Mark III
    Üyelik tarihi
    28.May.2010
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    45
    Mesajlar
    351

    Standart

    elinize sağlık, faydalı bir paylaşım olmuş, makro çeken biri olarak bahsettiğiniz o kısa orta kolunun kullanımını merak ettim, vaktiniz olduğunda deneyip yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
    yaklaşık 2 yıldır Benronun A169 modelini kullanıyorum, seyahatler için çok kullanışlı, kısa orta kolonu bu tripotta kullanabilirsem süper olacak.










    ya dışındasındır çemberin yada içinde yer alacaksın

  • #3
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ESER GÖÇMEZ
    Makina:
    CANON 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    12.October.2011
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    194

    Standart

    Bende bu tripoddan almayı düşünüyorum, faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler.











  • #4
    smirr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    EMRE AKIN
    Makina:
    Canon eos 60d
    Üyelik tarihi
    27.August.2013
    Nereden
    Konya
    Yaş
    45
    Mesajlar
    67

    Standart

    rica ederim..makroya ben de hevesleniyorum devamlı ama henüz makro lensim yok. Yine de bir ara kısa kolonu deneyip yorumları ve foroğraflarını paylaşırım burada. A1690T'yi gezici durumdaki tüm herkese tavsiye ederim..şu ana kadar çok memnunum.











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •