CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree26Likes

Konu: O tripod mu daha iyi yoksa su uc ayak mi?

  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart O tripod mu daha iyi yoksa su uc ayak mi?



    Fotografa yeni baslamis olsun, uzun zamandir cekiyor olsun hemen hemen herkesin makine. lensler ve filterelerden sonra takildigi bir soru. Cok fazla cesit, marka ve ozellikte urunun oldugu bu yardimci ekipman klasmaninda butcede isin icine girdiginde kafalarin karismasi tabii ki pek dogal.

    Bu yazimda marka yada model incelemesinden ziyade bu yardimci ekipmani secerken fotografcinin nelere dikkat edilmesi gerektigini toparlamaya calisacagim.

    Ancak buna girmeden evvel tripodun yada turkcesi ile uc ayaklarin kullanimina kisaca deyinmek isterim. Tripodlar, lense gore goreceli olarak ozellikle belli bir pozlama suresinin uzerine cikip makineyi titretmemenin imkansiz hale geldigi ortamlarda ve/veya uzun sure ayni noktadan cekim yapilacaksa uzerimizden yuk alma amacli kullanilmaktadir.

    Peki bu ekipmani secerken nelere dikkat etmeliyiz:

    1- Tasima Kapasitesi:

    Tripodlar basta da dedigimiz gibi boy boy, farkli agirlikta vs... Ancak en onemli gorevi ve olmaz ise olmazi kullandigimiz malzemeyi tasimasi. Hemen hemen tum ciddi tripod ureticileri bir tripodun tasiyabilecegi agirligi yazar. Dolayisi ile secim elimizdeki en agir lens, makine, grip, flash kombinasyonunun agirligini hesaplayarak yapabilecek sanilsada aslinda bu yeterli degildir. Cunku lens boyu uzadikca tripoda ve kafasina binen agirlik artar. Eminim isin matematik konusunda daha bilgili arkadaslar bunun icin bir formul verir. Ancak basit olarak tecrubelerime dayanarak:
    A- Tripod hafif ve ruzgardan etkilenebilecekse (carbon fiber veya hafif aliminyum tripodlar icin) Bir tripodun tasimasi gereken agirlik Toplam ekipman agirliginin en az uc kati agirlik tasimalidir. Sebebine gelince hafif tripodlari her ortamda kullanmak istiyorsak ve hava ruzgarli sabitlemek icin kum torbasi vb agirlik takmak gerekmektedir.
    B- Tripod agar ve stabil ise bu durumda ekipman agirliginin en az iki kati agirlik tasimalidir. Cunku dedigim gibi lens boyu arttikca binen yuk artmaktadir.

    2- Tripod agarligi

    Iki kilogram uc kilogram elinize aldiginizda sizi rahatsiz etmeyen agirliklar olabilri ancak bunu yaninizda, hele ki dogada yururken butun gun tasidiginizda aksam eve geldiginizde 20-30kg gibi hissettiginizi gorursunuz. Tripodun agirligi gene amaci ile alakalidir. Mesele ic mekan studyo calismalarinda kullanaacksaniz, alabildiginiz kadar agir bir tripod alin. Pisman olmazsiniz. Takilmalardan, sarsintilardan daha az etkilenecek ve size daha stabil bir ortam sunacaktir. Ancak disarida tasimaya gelince tripodun hafif olmasi genel tercihtir (ozel nokta atis projeler haric). Bu noktada sunu unutmayin Carbon gibi teknolojiler dayanikli ve hafif tripodlar uretmeyi sagliyor ancak bu teknolojinin basarili ve basarisiz uygulamalari var. Ve unutulmamasi gereken bir diger konuda eger aliminyum ve 1.5 kg altinda bir tripod ise ya cok kisadir ya cok incedir. Ve genelde ise yaramaz.

    3- Tripodun yuksekligi:

    Gene hemen her tripodun ozellikleri yazilirken bu bilgi verilir. Burada dikkat edilmesi gereken orta kolon acik olarak mi bu yuksekli veriliyor yoksa kapaliyken mi? Cunku orta kolonun acilmasi normalde istenmeyen bir durumdur. Orta kolon ne kadar uzarsa tripodun stabilitesi o oranda azalir. Elde olmasi faydali bir opsiyondur ancak mumkun oldukca kullanmamak gerekir. Bu sebeple bir tripodun yuksekligine ve size uygunluguna bakarken olcunun orta kolon acik olmadan verildigine emin olun. Tercih edlien yukseklik sizin rahat kullaniminiz icin sizin goz hizaniza yakin olmasidir.

    4- Tripodun katlanmis yuksekligi:


    Bir cok kisi bunu gozden kacirir ancak cok ama cok onemlidir. katalndiginda bir metre olan bir tripodun tasinmasi ve kullanilmasi zordur. Gene bu noktada ihtiyaclariniza gore secim yapmalisiniz. Mesela cok yolculuk yapiyorsaniz cantaniza sigabilmeli veya toplu tasima araclarinda baskasina batmamali Ne kadar kisa o kadar iyidir genelde.

    5- Tripodun bacaklarinin capi ne, kac sefer aciliyor?
    Tripod bacaklari bildiginiz gibi ic ice gecen teleskobik sistemlerdir. Acildikca kuculur.Piyasada en yaygin olarak 3 acilmali ve 4 acilmali ayaklar goruyoruz.
    Genelde ayak acilma sayisi ne kadar coksa tripod o kadar kisa oluyor kapandiginda ancak ne kadar cok acilma basamagi var ise en son acilan parca o kadar ince oluyor ayni zamanda. Unutmayin bir tripod ayni zincir gibidir ve uzerindeki en zayif parca kadar gucludur. Eger malzemeyi uzerine koydugunuzda ayaklar esniyorsa malzemenize uygun bir tripod kullanmiyorsunuz demektir.


    6- Ayaklarin kilitleme sistemi:

    Cogu kisinin cok dikkat etmedigi bir noktadir. GEnelde uc cesit kullanilir;

    Mandalli sistem - Kelebek Sistem - Cevirmeli sistem
    A- Kelebek vidali kilit: Eski tripodlarda olur. Stabildir ancak acip kapatmak vakit alir. Zaman icerisinde vidanin yalama olma riski vardir.
    B- Cevirmeli sistem: Bir iki markanin bu sisteminin (gitzo, Induro) cok duzgun caistigini gorsemde ozellikle kaliteli malzeme kullanilmayan tripodlarda cok hizli asinma problemi vardir. Ozellikle weather seal olmayan bu tarz ayaklar tozlu, kumlu yerlerde kullanildiginda cabuk bozulmaktadir.

    C- Mandal Sistemi: Sahsim adina en sevdigim sistem. Acmasi ve kapamasi hizli, yayin gevsemesi durumunda bir allen anahtar ile duzeltilmesi kolay pratik sistemlerdir. Tuzlu sudan, cole kadar bir cok ortamda kullandim hic sikintim olmadi


    7- Ayaklarin pabuc sistemi:
    Bir cok iyi marka degisebilen pabuclar sunmaktadir. Civili pabucta dogada kullanmak kolayken, kaucuk/lastik pabuclar duz zeminlerde kolaylik saglar. Eger degisik amaclarla degisik pabuclar secme saniniz yok ise tripodu secerken en cok kullanacaginiz alana gore pabuclarinin olmasina ozen gosterin. Sonucta tripod yere temasini bu noktalardan sagliyor ve temel saglam olmaz ise uzerindeki malzeme ne olursa olsun sikinti yaratir.

    Duz yuzey icin Vantuz sistemi:


    Dis cekimlerde ve yumusak seminler icin degisken civili sistem:
    http://www.canadiannaturephotographe...ripod_feet.jpg


    Bunlar haricinde cekim turunuze ve ihtiyaciniza gore Tripodun ayaklarinin ne kadar acilabildigi, birbirinden bagimsiz acilip acilamadigi, acik halde yere ne kadar yaklasabildigi de goz onune alinmasi gereken ozelliklerdir.

    Ayrica malesef unutulmamasi gerekn bir kac durum:

    - Ucuz, hafif, iyi tripod yoktur.
    - Uzun, guzel bacakli, katlandiginda cebe sigacak, ve agirlik tasiyacak tripod yoktur.
    - Carbon ve ucuz tripod yoktur olanlarida ise yaramaz. (Rocketfish)
    - Kisa, hafif ama acildiginda uzun olan tripodda yoktur.
    - Her amaca uygun tek bir tripod yoktur.

    Son olarak en onemli tavsiyem...
    Sevgili dostlar makinelrinize, lenslerinize binlerce lira para sayiyorsunuz. Kirildiklarinda bozulduklarinda yerine koymasi cok guctur bu malzemelri. Lutfen ucuz etten yahninin olmayacagini unutmayin. Makinenizi uzerinde sirasinda saatlerce birakacaginiz tripodlari, icerisinde tasiyacaginiz canltalari secerken pinti davranmayin. Bu tarz malzemelrin kalitesi inanin cok zaman makinenizi kurtariyor.

    Kisa zamanda tripodlarda kullanilan kafalar uzerine de bir yazi hazirlayacagim. Umarim o zamana kadar bu yazi secimlerinizi yaparken faydali olur.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #2
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Tripod bence en karmaşık konu çünkü asla istediğini bulamazsın.
    Bulursun boyu kısa gelir, bulursun pahalı olur, bulursun taşıma kapasitesi azdır, bulursun çok ağırdır...

    Ayrıca Türkiye de bile 20-30 belki daha fazla marka tripod bulunmakta ve her birinin dünya kadar seçeneği var.
    Bir amatör için seçmek çok zor.


    Benim tripod konusunda yalnızca bir önerim var oda yukarda bahsedilmiş zaten.
    Ucuz tipodun yahnisi olmaz!

    Bir ikinci tavsiyem ise çivili tripod doğada hayat kurtarır. Bir yılanın vs nerde karşınıza çıkacağı belli olmaz











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • #3
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    can kar
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    03.April.2011
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    403

    Standart

    süper açıklayıcı bir yazı tebrikler çok fazla insanın kafasındaki soru işaretlerini kaldıracaktır











  • #4
    gofti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    gofti
    Makina:
    Canon eos 6d 24-105mm L f4 - 50mm 1.8 yougnuo 500ex-manfrotto mk294a3-lowepro 202 aw
    Üyelik tarihi
    11.February.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    43
    Mesajlar
    375

    Standart

    Net kisa ve aydinlatici bi yazi. Elinize saglik.


    Sent from iphone
    Globetrotter











  • #5
    SABIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Soner SABIRLI
    Makina:
    Canon EOS 5D MkIII
    Üyelik tarihi
    20.June.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    1,040

    Standart

    Alıntı Sebastian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Bir ikinci tavsiyem ise çivili tripod doğada hayat kurtarır. Bir yılanın vs nerde karşınıza çıkacağı belli olmaz
    Sozunuzu ben yanlis anlamis olmayi diliyorum ama dogada tripoda o yilanin fotografini cekmek icin mi yilani civilemek icin mi ihtiyac duyuyorsunuz anlamadim.










    ferrari likes this.
    Büyüdüm anne yollar büyüdü, büyüdü makineler objektifler büyüdü
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Zenit 122 --> Nikon FE10 --> Canon EOS 300D -> 20D --> 40D --> 50D --> 7D --> 5DMkIII
    18-55 --> 15-85 --> 70-200 f:4.0 --> 200mm f:2.8 --> 400mm f:5.6 --> 400mm f:2.8 (mi geliyor?)

  • #6
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Alıntı SABIRLI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sozunuzu ben yanlis anlamis olmayi diliyorum ama dogada tripoda o yilanin fotografini cekmek icin mi yilani civilemek icin mi ihtiyac duyuyorsunuz anlamadim.
    Çivilemek. Fotoğraf çekmek için çiviye çok ihtiyacımız yok.
    Açık alanda dolaşırken bilinçsiz bir hareketiniz bir anda yılan veya tehlikeli bir hayvanı üzerinize saldırtabilir.
    Bu gibi durumlarda çivi ölümle kalım arasındaki ufak bir detaydır.

    Keza dağın başına çıktınız karşınıza ayı çıktı.
    Ayıdan ya ölü taklidi yaparak kurtulabilirsiniz yada ondan çekinmediğinizi göstererek.


    Bazen hoş olmayan, istemdiğimiz şeyler yapmak durumunda kalırız. Kimi zaman dikkatsizliğimizden kimi zaman şanssızlıktan.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • #7
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Anasayfaya taşınmıştır =)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    experiment67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Kozak
    Makina:
    Canon (full frame)
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    286

    Standart

    Gerçekten güzel yazı olmuş =)











  • #9
    ozsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özşir Bölükbaşı
    Makina:
    SONY A7II, SONY A6000, ZENIT 412 DX, CANON 650 (ANALOG) SONY 28-70MM, SONY 24-240MM, SONY 50MM, SONY 16-50MM, SONY 30MM MACRO, SONY 55-210,K&F ADAPÖR AF EOS TO E MOUNT, GODOX V350S, NISSIN I40, MANFROTTO ADVANCED, HELIOS 44M-4, JUPITER 37AM, ZENITAR 50-2, ZENITAR 50-3.5, PENTACON 200MM, REVUONEN 24-70, REVUONEN 70-200, PORST 35MM , CANON 38-76, ZEIS 50-1.8
    Üyelik tarihi
    23.January.2013
    Nereden
    MALATYA / ANKARA
    Mesajlar
    1,289

    Standart

    Ayıdan, kaçarak, yatarak, bayılarak, ağaca çıkarak, koşarak kurtulamazsınız. Hele çivili tripot vs vız gelir. en basit biber gazı. o da çok etkili olur mu şansa kalmış. Uzaktan atılan kablolu şok tabancası ( amerikan polislerinin kullandığı), ateşli silah vb şeyler,mümkünse bol gürültü atışlar. yılan akrep sokmalarında Anadolu için konuşuyorum ölümcül değildir. zehirleri felç yada toksit etki gösterecek kadar güçlü değiller. Ölümler genelde alerjiden olur. Panzehir yerine antihistamik iğne yapılır.Yanınıza alacağınız antihistamik kapsül ve enjektör hayat kurtarır. Tetanoz iğnenizi ihmal etmeyin. Mikrobo toprak ya da toprakla temas eden her şeyde olur. diken, çivi, cam, açık yaraya temas eden her şey. Bilgilerinize ...

    not : şehirde yada ormanda karşılaşacağınız en tehlikeli hayvan ayıdır ya uzak durun yada tedbirli olunuz










    Konu ozsir tarafından (03.December.2013 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir. Sebep: edıt
    Sebastian and ferrari like this.

  • #10
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    Ayılar akıllı hayvanlardır. Kıramıyacağını anladığı cevizle uğraşmaz
    Tabiki çivili tripotu alıp böğrüne böğrüne sokalım demiyorum

    Ancak her zaman hayat kurtarır. Kaldıki kullanım içinde doğada çok daha avantajlı düz olanlara göre.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • #11
    experiment67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Kozak
    Makina:
    Canon (full frame)
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    286

    Standart

    Alüminyum mu yoksa carbon tripod mu tecih edersiniz?
    (Ağırlık faktörü göz önüne alındığı zaman tartışmasız carbon tripod alüminyum tripod'a göre daha iyidir.)
    Benim için ağırlık ikinci planda hatta ağır olması tripodun daha stabil olmasını sağlıyor. acaba alüminyum'a göre 2 kat vermeye değer mi?
    Diğer avantajlarına (titreşimi engellemesi gibi) göre değerlendirisek?a










    Konu experiment67 tarafından (03.December.2013 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.

  • #12
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Şahsi düşüncem eğer trilyoner değilsek veya fotoğrafçılıktan para kazanmıyorsak karbonfiberlerin bizler için gereksiz pahalı harcama olduğu yönünde. Üç aşağı beş yukarı aynı fiziksel özelliklere sahip olupta tek farkı aluminyum-karbonfiber olması olan tripodlar arasında 1000Tl ye kadar varan fiyat farkları oluyor. 1500TL verip 1.5 kg karbonfiber alacağıma 500 TL verip 2.5 kg 'lık alüminyum tercih ederim. Evet özellikle uzun süre gezeceğimde o 1kg fark dağ gibi olacak ama 1000 TL'de az değil.

    Çok zorlanıyorsam 100-150 TL daha verip tripod çantası alır sırtıma atar öyle gezerim.










    Konu AykutCelme tarafından (04.December.2013 Saat 00:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla ve yazım yanlışı düzeltmesi


  • #13
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet
    Makina:
    canon 1100D
    Üyelik tarihi
    12.November.2012
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    hocam yazı çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim
    şimdi müsade ederseniz size bir sorum olacak benim tripotun mandalı kırıldı bunu nereden bulabilirim bir bilginiz var mı
    markası: petrix
    model: 3024











  • #14
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Valla bahsettiginiz markayi ilk defa duyuyorum. Google'dan arattirayim dedim sadee Turkiye'de bir kac sitede cikiyor ve Teknosa satiyor. Alali cok uzun zaman olmadiysa bildigim kadari ile ithalatcilar Turkiye'de servis garantisi vermek zorundalar. Burada bahsettigim urunun ucretsiz degisimi veya benzeri bir garanti degil.

    Bahsettigim urunle ilgili servis vermek zorundalar ve parca degisemez deme sanslari yok vunku degisebilir bir parca. Ucreti mukabbil size hizmet vermeleri gerekir.

    Baka turlu de tamir ettirebileceginizi sanmiyorum (belki baska bir kirik tripodan kullanilmis parca falan olabilir) cunku bu marka ve urun belli bir grup satici icin ozel uretilmis ve markalandirilmis. Yani cindeki bir ureticiye gidip ben bundan 5000 tane aliyorum bunu aydin markasi ile uret oyle saticam gibi.

    Edit: Lutfen yanlis anlamayin. Ozelliklerine baktimda o tripodu yaptirmamaniz en hayirlisi olacaktir sizin acinizdan. Tel masa uzerine plastik kafa. Eger ki agar lens grip falan kullaniyorsaniz cok rahat kirilma riski var.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #15
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet
    Makina:
    canon 1100D
    Üyelik tarihi
    12.November.2012
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    Çok teşekkürler hocam o zaman yeni bir tripod yolu göründü bana











  • #16
    xantia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özcan Aydın
    Makina:
    EOS 70D
    Üyelik tarihi
    19.January.2014
    Nereden
    Bolu
    Mesajlar
    133

    Standart

    Tripodu makinaya bağlayan vidanın yanında içine girip çıkan bir pim bulunuyor ama benim 2 makinamda da bu pimin gireceği bir yer yok.. Vidayı sıktığımda bu pim kendi inine girdiğinde sorun çıkmıyor ama neden yapıldığını da merak ettim.. Bir işlevi varda ben mi farkına varamadım acaba ?











  • #17
    ozsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özşir Bölükbaşı
    Makina:
    SONY A7II, SONY A6000, ZENIT 412 DX, CANON 650 (ANALOG) SONY 28-70MM, SONY 24-240MM, SONY 50MM, SONY 16-50MM, SONY 30MM MACRO, SONY 55-210,K&F ADAPÖR AF EOS TO E MOUNT, GODOX V350S, NISSIN I40, MANFROTTO ADVANCED, HELIOS 44M-4, JUPITER 37AM, ZENITAR 50-2, ZENITAR 50-3.5, PENTACON 200MM, REVUONEN 24-70, REVUONEN 70-200, PORST 35MM , CANON 38-76, ZEIS 50-1.8
    Üyelik tarihi
    23.January.2013
    Nereden
    MALATYA / ANKARA
    Mesajlar
    1,289

    Standart

    o pin eskiden camcoderlarda kullanılan standart ortalama pimi. bizim kameralarda yok ama kullanan vardır. tripod kafasına düz oturmasını sağlayan bir pim çokta faydalı. neden canonda yok bilmiyorum. video çeken çok kamerada olan bir pim...










    xantia likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #18
    BUSAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bulut ŞAHBAZ
    Makina:
    5Dm4+a7III+XT4
    Üyelik tarihi
    11.April.2013
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    1,205

    Standart

    Arkadaşlar SLİK 340dx modeli ve PETRİX V3001 (fakirin manfrottosu) arasında kalmış durumdayım. Birisi 109tl (petrix) diğeri 220tl (slik) tavsiyeleriniz ne yönde olur? beni aydınlatırsanız yanlış bir karar vermeyim.
    makinam 5d classic ve 24 105 objektifim var.











  • #19
    MR2
    MR2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yunus Emre DEMİRBAŞ
    Makina:
    Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    04.April.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    39
    Mesajlar
    150

    Standart

    Bende petrix PETRİX V3001 modeli vardı 5D Mark3 ve 24-105 ile kullandım, başlığı ağırlığa dayanamadı ve çatladı gitti, bacak boyu kısa olmasına rağmen bacaklar sağlam ve hafif, bende gidip Manfrotto 498RC4 ballhead aldım taktım, ilerde param olursa 055xprob almayı düşünüyorum, slik in başlığı değişmiyor, petrix başlık zarar görse bile manfrottoların vidaları ile uyum sağlıyor bilgin olsun,











  • #20
    BUSAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bulut ŞAHBAZ
    Makina:
    5Dm4+a7III+XT4
    Üyelik tarihi
    11.April.2013
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    1,205

    Standart

    o zaman 5d ve 24 105 le de cok saglıklı olmaz diye düşündüm birden de başlık değişmesi olayı iyiymiş. acaba iki modeli inceleyebilen kişilerin yorumları ne olacak merak ediyorum su an için maddi olarakta v3001 uygun olduğu için ona yönelmiş durumdayım











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •