CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes
  • 3 Post By mlhplt
  • 1 Post By mlhplt

Konu: Pergear Masaüstü Mini Tripod İncelemesi

  1. #1
    mlhplt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Melih Polat
    Makina:
    Nikon D810 Canon 550D IR
    Üyelik tarihi
    30.May.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    897

    Standart Pergear Masaüstü Mini Tripod İncelemesi

    Arkadaşlar merhaba,

    Aliexpress üzerinden aldığım Pergear mini tripod incelemesi için kendi websitemde İngilizce bir inceleme yazdım. Buradan da kısaca özetlemeye çalışacağım görüşlerimi.



    İncelemesini yaptığım tripod budur. Ben bunu herhangi bir gimbal vs kullanmak için değil direkt olarak dslr makinama bağlamak için aldım. Tripod üzerinde 1/4" bağlantı vidası var ve bu şekilde direkt makinanıza takabiliyorsunuz. Ancak direkt olarak vidaya montaj yaptığınızda çekim yaptığınız zeminin tamamen düz olması gerekiyor aksi halde bir takım dijital düzeltmeler yapmanız gerekecektir eğiklik ve/veya yamuklukları düzeltmek için.

    Tripodun ayaklarının sonunda lastik bitişler var ve bu sayede kaymayı baya engelliyor ancak çok ciddi bir eğime dayanamayacaktır onu da belirtmem lazım. Ben ilk aldığımda denemeyi evde yaptım ve Nikon D810 ile Nikkor 14-24mm f2.8 lensi taktım. Tripod baya stabil duruyordu. Malzeme kalitesi olarak da oldukça tatmin edici diyebilirim - ki aldığım fiyat uluslararası nakliye dahil 9.90 USD. Bunun haricinde iki adet de Manfrotto tripodum var ve bunların toplam taşıma kapasitesi 25kg'a kadar çıkıyor ancak Pergear tamamen farklı bir kulvarda. Ev testinden sonra gerçek deneyimimi ise Berlin'de yaşadım bu tripod ile.

    Tripodun kendisi oldukça kompakt olduğu için omuz çantanızın içine bile atıp yanınızda götürebilirsiniz. Ben Berlin'de hava şartları el verdiğince hem fotoğraf hem de time lapse çekmek istiyordum. Yanıma Nikon D810 ile Nikkor 16-35mm lensi aldım yeri geldiğinde filtre de kullanabilmek için. Çektiğim time lapse'i aşağıdan izleyebilirsiniz.

    https://youtu.be/ptStXNpDzWk

    Berlin'e giderken ne olur ne olmaz yanıma benim ortanca Manfrotto'yu da almıştım. Ancak işin ilginç yanı bu time lapse'te izlediğiniz 2 sahne hariç tamamını Pergear ile çektim. Tripod kompakt olduğu için illa ki bir yer bulup kurabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra şöyle bir deneyim de yaşadım, Berlin Katedrali'nde toplam 2 sahne çektim. Berlin Katedrali'nde normal tripod ile çekim yasak. Ama bu "çekim yassah kardeşim" yasağı değil, terastaki alan çok dar olduğu için insanların geçişini engeller diye yasak. Ben de korkuluklarda Pergear ile çekim yaptım bu sayede kimseyi engellemedim. Hatta 2 tane görevli çekim yaptığımı gördü hiçbir şey söylemediler hatta bir tanesi baya gülümsedi kurduğum setupa. Ülkemizde olsa muhtemelen kavga dövüş çekemezdim. Neyse konumuza dönersek Pergear sayesinde normal tripod ile çekemeyeceğim sahneleri de çekme şansına sahip oldum. Dünya üzerinde başka yerlerde de buna benzer avantajlar sağlayabilir diye düşünüyorum.

    Bu ekipmanların benim kullanımım dışında başka alanları da var, Zhiyun Crane gibi ekipmanların altına bağlayıp da kullanımı daha yaygın hatta. Ancak ben normal bir fotoğrafçı olarak da oldukça verim aldım, verdiğim paranın karşılığını fazlasıyla aldığımı düşünüyorum. Belki daha efektif kullanabilmek adına 2-3kg taşıma kapasitesi olan bir ball head alarak kadraj konusunda daha rahat olabilirim ama öyle bir acelem yok çünkü 4K video kaydı yapıyorum ancak yaptığım çekim yaklaşık 8K bu sebeple crop/rotate vs için baya bir çözünürlüğüm mevcut.

    Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.










    Sebastian, BUSAH and ihsas78 like this.
    Nikon D810, Nikon 14-24 f2.8, Nikon 50mm f1.8G, Nikon 85mm f1.8G
    Canon 550D (IR Modifiyeli), 18-135 STM

    melihpolat.com

  • #2
    mlhplt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Melih Polat
    Makina:
    Nikon D810 Canon 550D IR
    Üyelik tarihi
    30.May.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    897

    Standart



    Time lapse link olarak çıkmış bu sebeple tekrar ekliyorum.










    BUSAH likes this.
    Nikon D810, Nikon 14-24 f2.8, Nikon 50mm f1.8G, Nikon 85mm f1.8G
    Canon 550D (IR Modifiyeli), 18-135 STM

    melihpolat.com

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •