CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Uğur GÜRTEKİN
    Makina:
    Nikon D850
    Üyelik tarihi
    03.October.2015
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    35
    Mesajlar
    123

    Standart Lensin zoom halkasının değişmesi hakkında...

    Merhaba arkadaşlar media markttan aldığım sigma 17 50 mm F2.8 lensimin ikinci ayında zoom halkası bozuldu... Ürünü media markt aracılığıyla distrübütörü olan fotopro ya servise gönderdim ... Fakat nette okuduğum yorumlar moralimi epey bozdu hem media markın servis hizmetleri ile müşteriyi üzdüğü ( halbuki ben kurumsal şirket die media markttan lensi almıstım ) hemde tamir gören lenslerin bir daha ayar tutmadığı ile alakalı , lensim tamirden gelirken zoom halkası değişince yeniden kalibre edilip kontrolleri yapılır öle mi sunulur ? Yoksa ben bir şey yapmalı dışarıda bir yere göstermelimiyim ben izmirde ikamet ediyorum ... Daha evvel lens zoom halkası değiştirip sıkıntı yaşayan var mı ? Ustalarımızın yorumlarını bekliyorum..











  • #2
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    @ugrgrtkn

    Oncelikle zoom halkasi veya lens uzerinde lensin acilarak tamir edilmesi gereken islemlerde lenslerin kalibrastyonunda sikinti yasanmasi normaldir. sifir alinan lenslerin bile makinede tam performans verebilmesi icin mikro kalibrasyona ihtiyac duydugu dusunulurse camlarda gerceklesebilecek 1mm nin altindaki oynamalin bile kaliteye etki edecegini varsaymak yanlis olmaz.

    Fotopro ozelinde bilmiyorum ancak bir cok tamir sevisi tamirden sonra lenslerin kontrolunu yapiyor. Cunku kontrolsuz ve sorunlu olarak musteriye ulasan lens tekrar ayni servise donup is kaybini arttiriyor. Ayni lens geldiginde ya odeme alamiyorlar yada daha az kazaniyorlar. Ozellikle tum servislerin sadece kamera degil beyaz esya vs. garantili urun tamirinden az kazandiklarini goz onune alirsaniz. (yani genelde iyi niyetlerinden de yapmiyorlar bu kontrolu)

    Bu konuda korkmaniza gerek yok. yuksek kontrastli bir yerde makinenizi sabit bir yuzeye (tripod vs) yerlestirerek AF ile netleme yaparak bir kac kare cekin. Sonra live view kullanarak ve yakinlastirarak (kullandiginiz makinede bu ozelligin olup olmadigindan emin degilim) gozunuzle netleyerek cekimi tekrarlayin. Bu cekimleri biligsayarinizda tam ekran olarak inceleyin. Eger AF ve M modunda cektiginiz fotograflar arasinda cok fark varsa bunu tekrar firmaya goturerek kontrol talep edin. Eger yoksa zaten bir probleminiz yok. (Not AF ile M arasinda genelde az da olsa fark olur o yuzden kucuk farklarda telas etmeyin. Ancak sizi rahatsiz edecek kadar coksa servise gonderin, veya mikro adjustment yaparak/yaptirarak sorunu cozmeye calisin)











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Uğur GÜRTEKİN
    Makina:
    Nikon D850
    Üyelik tarihi
    03.October.2015
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    35
    Mesajlar
    123

    Standart

    Hocam teşekkür ederim yorumumuz az da olsa içimi rahatlattı ama sanırım bir dahaki sefere ekipman satın alırken dayanıklılığınıda göz önünde bulundurucam ... Bu tarz sıkıntılara değmez











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •