CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    WitherSpooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Çelik
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    29.June.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    33

    Standart

    Genel yayın yönetmeninin fotoğrafından anlaşılacağı üzere çok çok amatör bir dergi 6gen."İçindekiler" bölümü(sayfası) de bir lise öğrencisinin dönem ödevi tadında.Derginin herhangi bir sayfa düzeni yok.Beyaz sayfalar üzerine konmuş fotoğraf ve yazılardan ibaret.Kusura bakmayın ama çok fazla eksiğiniz var.Grafiklerden bahsetmek istiyorum ama beyaz sayfalardan başka birşey göremiyorum.Belki aceleye geldi belki elinizden gelen budur bilemiyorum fakat yine de gayretinizden dolayı tebrik ederim sizi.Arkadaşlarımın dediklerine de kızmayınız.Daha iyi bir tanıtım yapabilirdiniz.Ayrıca siz okuyucu kazanmaya çalışan biri olarak bu şekilde bir çıkış yapmanız hiç doğru bir davranış değil.Yanlış anlaşılmış olabilirsiniz fakat böyle davranmanız sadece sizin zararınıza olacaktır.

    (Üstteki yorumum ilk 19 sayfanın derginin tamamı olduğunu sandığımda yazıldı)
    .
    Derginizin tamamına göz attıktan sonra dergide yanlış bir başlagıç yaptığınızı gördüm.Yani ilk sayfalarda bence sorun var, sanki 4-5 sayfa reklam almış gibisiniz.Halbuki böyle bir durum yok.Özellikle 21.sayfa dizayn olarak inanılmaz kötü.Dikkatimi çeken bir diğer ve önemli şey ise fotoğrafların altında herhangi bir bilginin olmayışı.Sadece fotoğraflardan ibaret olan sayfalarda fotoğrafların nerede çekildiği,kim tarafından çekildiği,hangi tarihte çekildiği gibi bilgiler yok.En azından nerde ve kim tarafından çekildiği kesinlikle eklenmeli diye düşünüyorum.Yazarlarınızın bazılarının imla kurallarından bihaber olduklarını yazım yanlışlıkları yaptıklarını da gördüm.Ayrıca bazı fotoğraflar kalite olarak çok kötü durumda.(örn. 41.sayfa).Son olarak dergide çok fazla şey var.Yani uzun soluklu bir dergi olmayı planlıyorsanız ilerde malzeme sıkıntısı çekebilirsiniz.Birden elinizden gelen herşeyi vermeye çalışmayın ve gelecek ayki sayıda neler olacağının ip uçlarını verirseniz bizler sonraki sayıyı merakla bekliyor olabiliriz.

    Saatin geç oluşundan mıdır bilmiyorum,belki de dikkat eksikliğinden yazarların hangi üniversitenin fotoğraf kulübüne üye olduklarını anlayamadım.Yazılardan anladığım kadarıyla bahsedilen, kocaeli üniversitesi.Ama bu oluşum öncelikle kendini iyi bir şekilde tanıtmalıdır diye düşünüyorum.Bu kadar olumsuz eleştiri sonrası genel kanaatimi söyleyecek olursam,şaşıracaksınız ama beğendim.Evet,derginizi beğendim.Canonturk forumu gibi o dergide de bir sıcaklık hissettim.

    İlk sayınız olması bu saydığım olumsuzlukların hepsini sineye çekmemize yetebilir.Kendinizi geliştireceğinize de eminim;fakat şu durumdayken daha önce de dediğim gibi insanlara karşı daha nazik olmalısınız.

    Herneyse çok konuştum,bütün 6gen ekibine başarılar dilerim.










    Konu WitherSpooN tarafından (01.September.2010 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir.
    Canon EOS 40D
    Sigma 10-20mm f/4-5.6 D EX DC HSM
    Sigma 70-300 f/4-5.6 APO Macro
    Canon 50mm f/1.8 (II)
    Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS
    Canon BG-E2N
    Sandisk Extreme III 8 GB

  2. #22
    erkalkasikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkal Kaşıkçı
    Makina:
    Canon 5D Mark2 + Canon 5D Mark3
    Üyelik tarihi
    01.July.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    644

    Standart

    Derginin reklamı yapılırken şu anda nasıl ki verilen tepkiler göz önüne alınarak birtakım açıklamalar yapılmış, En başta bu açıklamaların 4'te1 i yapılsaydı sadece teşekkür mesajları olurdu diye düşünüyorum .
    Bu arada derginizi inceledim gündüz detaylı olarak da okuyacağım ancak 100 sayfa dergi ??? gerçekten bravo umarım sorunsuz konu bulmakta zorlanmadan her ay düzenli olarak çıkartırsınız dergiyi .

    Tebrik eder yayın hayatınızın devamını dilerim.










    Konu erkalkasikci tarafından (01.September.2010 Saat 03:06 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  3. #23
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Erkal Beye katilmamam elde degil. Keske ilk mesajinizda biraz daha bahsetseydiniz 6GEN Dergisi nedir amaci ve yayinlama sartlari nelerdir. O zaman buradaki profesyonel ve amatorler daha sicak yaklasacakti mesajiniza. Laf kalabaligi degil ama ilk kez mesaj attiginizi dusunrek sizin ve derginiz hakkinda kisa bir aciklama yapmaniz bence yerinde olurdu.

    Derginizin yazim dili hakkinda ukalalik yapcak degilim. Ne bir edebiyatciyim ne de dil kurallarini her zaman dogru uygularim diye bir iddiam var. Belki diger arkadaslarin bahsettigi hatalari goremem belki de olmayan hatalara kulp bulurum. Ancak yayincilik yapiyorsaniz dile hakim birine son bir okuma yaptirmaniz yerinde olur. Bu butun yayin kuruluslarinda kullanilan bir sistemdir.

    Ben bir fotograf ceken kisiyim. Isim gorsellerle. Fotograf dergisinde de once gorsel duzenlemeye bakarim. Genelde bir butunluk var mi? Kullanilan gorsellerin kalitesi ne duzeyde? Sayfa yerlesimi hedef kitleye ve sergilenen materyele uygun mu? Ve diger gorsel kaygilar.

    Daha once de biri dile getirmis ilk sayfada yer aldigi icin cok goze batiyor o yuzden tekrar etme riskini goze alarak yaziyorum. Sayin yayin yonetmeninize ait olan fotograf genel butun kadraj, isik kullanimi, netlik kurallarinin hic birine uymuyor. Dergide fotograf kurallarini yikmak ve yeni bir dil olusturmak adina bir manifesto olsaydi o zaman bu fotograf anlam kazanabiliri ancak malesef su an icin sadece yanlis bir fotograf olarak goze carpiyor.

    Derginiz icerisindeki gorsellerin bir cogu kucuk boyutlarda ve cozunurlukte kullanilmis. BU da buyutuldugu zaman netligin kaybolmasina, kucuk bakildigi zaman detaylarin gozukmemesine sebep oluyor. Belki katilmayanlar olabilir ancak fotograf dergisinde en onemli obje fotograftir diye dusunuyorum.

    Fotograf yayinlamada genel olarak beyaz zemin uzerine duz fotograflar tercih etmissiniz bu guzel bir secim. Ancak bazi fotograflarin arka fonlarinda degisik fonlar ve renkler kullanilmis bu butunluge bir miktar zarar veriyor.

    Kucuk kullanilan fotograflarin her konuda ve sayfada ayni miktarda alan kaplamasina ve mumkun oldugu kadar ayni yerlesimde olmasina dikkat ederseniz okuyucu derginizi daha rahat takip eder.

    Ayni zamanda fotograflarin tek tek secilebilir olmasi, ust uste bindirilmemesi de onceligi fotograf olan bir dergi icin ayni derece onemlidir.

    Bir de fotograflara bakarken hemen her konudaki fotograf secimlerinde ayni hisse kapildim. Oncelik nicelik mi nitelik midir? Cok kaliteli buyuk net bir fotografin yaninda pikselleri ortaya cikarak yayinlanmis baska bir fotograf. Belki benim ekran cozunurlugum cok yuksektir diye dusunerek daha dusuk cozunurluklerde denedim ama malesef sonuc ayni idi. Belki sayfa sayisini azaltmak pahasina bu fotograflarin elenmesi daha iyi olabilir, bir konuyu anlatan 15 fotograf yerine 5 kaliteli ama buyuk fotograf kullanilabilir diye dusunuyorum.

    Sonuc olarak gosterilen caba,atilan adim cesurca, genel olarak genis ve guzel bir icerige sahip, tum eksikliklerin zaman icerisinde tecrube ile ortadan kalkacagini dusnuyorum.

    Elinize saglik yeni dogan derginizin basari ile devam etmesini ve buyumesini umit ederim.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  4. #24
    Tahir Yildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Tahir YILDIZ
    Makina:
    Nikon D600 + Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    3,674

    Standart

    Aslında ben dün üyeliği gördükten sonra merak edip girmek istemiştim ama sitenin varlığını görememiştim, hala göremiyorum. Açıldıktan sonra konu açılsaydı şık olurdu...











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  5. #25
    ege
    ege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    egemen akkoyun
    Makina:
    500d
    Üyelik tarihi
    09.August.2010
    Nereden
    antalya
    Mesajlar
    34

    Standart

    verilen link hatalı
    http://www.6gendergi.com/











  6. #26
    kaelthas
    Guest

    Standart

    Güzel 3 adet roportaj var hayırlısı olsun











  7. #27
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    haydar
    Makina:
    400d
    Üyelik tarihi
    16.July.2010
    Nereden
    ist
    Mesajlar
    4

    Standart

    Öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

    Önemli eleştirilere yanıt vermek gerekirse

    - imla hatalarında çok dikkat etmeye çalıştık ancak hala hata olması dergide yazıları bulunan arkadaşların çok devrik cümleler tercih etmesi ve yazıların denetimi yapan arkadaşın bunları çevirirken oluşan hatalardan kaynaklandığını düşünüyorum. imlada hatalar olduğunu düşünen arkadaşlar mail olarak bildirirlerse çok sevineceğiz [email protected]

    -fotoğraflar konusunda bizim tarafımızdan gözükmeyen hatalar var olduğunu anladık bunu zamanla halletmeye çalışacağız.

    -tasarım konusunda ise genelde beyaz fonun kullanılması dergide yayınladığımız fotoğraflarda dikkatin toplanmasını istememiz ve ayrıca başka renkler kullanarak gözü yormak istemeyişimiz. ancak dediğiniz gibi tasarımda katedilmesi gereken çok yolumuz var.

    -ayrıca belirtmek istediğim bir konu ise CANONTURK forumuyla ilgilenen arkadaşımın başlangıç iletisi için ayrıca özür diliyor ve anlayışınıza sığınıyorum.

    Elimizden geldiğince herkes için dolu dolu bir dergi hazırlamaya çalıştık. İyisiyle kötüsüyle gördüğünüz dergimiz devam etmek üzere yayın hayatına başlamıştır ve eleştirilerinize her zaman açık olduğumuzu bilmenizi isteriz.

    lütfen eleştirilerinizin daha yapıcı olmasını istiyorsanız gördüğünüz hataları [email protected] adresine yazınız.

    İyi geceler

    6GEN Fotoğraf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
    Osman Şahin










    Konu maginot tarafından (03.September.2010 Saat 01:33 ) değiştirilmiştir.
    maginot.deviantart.com

  8. #28
    Ahmet Yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ... ...
    Makina:
    Hasselblad 501cm, Leica M6 TTL, Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    03.July.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    44
    Mesajlar
    2,987

    Standart

    Başarılar...











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •