Arkadaşlar merhaba,
Bileniniz vardır, instagram'da guerelsahinpictures adında kullanıcı var ve fotoğraflarının tamamına yakınında benzer tonlamaları kullanıyor. Bu tonlamaları nasıl yakalayabiliriz? Aşağıda örnek fotoğraflar ekliyorum,
Teşekkürler,
![]()
Arkadaşlar merhaba,
Bileniniz vardır, instagram'da guerelsahinpictures adında kullanıcı var ve fotoğraflarının tamamına yakınında benzer tonlamaları kullanıyor. Bu tonlamaları nasıl yakalayabiliriz? Aşağıda örnek fotoğraflar ekliyorum,
Teşekkürler,
![]()
Body: Canon EOS 6D
Lens: Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM, Canon EF 17-40mm f/4 L USM , Canon 50mm f/1.8
Filtre: B+W ND filtre 77 mm ND 3.0 1000X , Hoya HMC Filter ND4000
Tripod: SLIK Pro340Dx
Gürel Şahin in fotoğraflarını öyle 2 filtre ile çözemezsiniz
Ancak Nik Software nin color efex inde buna benzer 1-2 seçenek vardı.
Birde geçen sene forumda Uğur Sezer 'in paylaştığı rus tonlaması diye bir eğitim videosu vardı.
Orta portre fotoğraflarından bahsediyordu ama sonuçta renk renktir. Portresi manzarası yok.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Lens: Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM, Canon EF 17-40mm f/4 L USM , Canon 50mm f/1.8
Fotoğrafları çeken kişi Home - guerelsahinpictures.com belki kendisine sorup öğrenebilirsiniz ama sanırım bu curves ile yapılabiliyor
Memento Mori -
valla o lumi mask bile kullanıyor ama işim hızlı cozulsunuz derseniz işte seçenekler
- LUT look up table kullanabilirsiniz ve tabi ki masking olacak, piksellere zararı yoktur
- color fx
- curves (bu epey uğraştırabilir ama piksellere zarar vermez)
- vsco ve snapseed (gezgin tabanlı uygulama çerçevesince)
Merhabalar, bahsettiğiniz tonlamayı bende yaklaşık olarak 2 3 gündür arıyordum. Gerçekten ben de çok seviyorum. Biraz araştırdığımda "cinestyle " renk profilini öğrendim.
Ben fotoğraf çekerken raw olarak çektiğimden, renk profillerine hiç bir zaman girmemiştim, ve böyle bir özelliğide bilmiyordum.
Fakat cinestle profilinde çekildiği zaman makinaının ekranında isteğim soluk ve donuk renk tonlarını yakalayabildiğimi farkettim. Fakat pc ye attığımda hem nomral görüntüleme sırasında, hemde adobe raw da aynı tonlamada yakalayamıyorum. Yakalayabilsem çok daha kolay şekilde o geçişlere yaklaşabilirim diye umuyorum.
Yaşadığım problemi ve cinestyle ile çekilen fotoğraf burada.
https://www.youtube.com/watch?v=S6_wg4VkkOM
İşin sırrı adjustment layerlarda ve biraz da fotoğrafın çekildiği ortamla da alakalı. Ben de çok uğraşmaya çalıştım bu tarz tonu yakalamak için yok arkadaş olmuyor. Hazır presetler satıyor yabancılar ama onlara da para kaptırmak istemiyorumSadece dediğiniz fotoğrafçı arkadaş değil gramslayers , moodygrams, moodyportsvetürevi foto gruplarına bakarsanız müthiş tonlamalar var. İşi gücü bırakıp uzun süredir ara verdiğim fotoğraf işine tekrar giriştim vallahi şu tonlamaları yakalamak için. O eskilerin cap canlı yüksek kontrastlı fotoları yerini şimdi bu tarz tonlamalara bıraktı yeni moda bu.
Bir de gradient adjustment layer kullanımı var. O da baya etki ediyor. İşin püf noktası aslında renkleri iyi okumakta. Ben hala uğraşıyorum kaç ay oldu istediğim tarza ulaşamadım. nik software de kurulu bir de ona bakayım bakalım hiç kullanmamıştım uzun süredir hep inatla photoshop içinden çözmeye çalışıyorum. Aslında ben biraz daha sıcak tonları sevdiğim için belki de bu tonlamaya yaklaşamadım hiç. Biraz da tarz meselesi sanırım bilinç altı devreye giriyor![]()
Canon 550D | EF-S 18-55mm f/3.5 - 5-.6 IS | EF-S 55-250mm f/4 - 5.6 IS | EF 50mm f/1.8 | Extension tube | Vanguard MK-4 Tripod
Teşekkürler öneri için; fakat zaten hali hazırda sormuştum, cevap alamayınca buraya geldim.
Çok teşekkürler, bunlara bakacağım![]()
Teşekkürler, bakıyorum![]()
Ben de yakın zamana kadar ilgilenmemiştim; ama benim de yavaş yavaş ilgimi çekmeye başladı açıkçası, şu an anlamaya çalışıyorum sadece, teşekkürler![]()
Konu selmanerdogan tarafından (14.April.2017 Saat 13:42 ) değiştirilmiştir.
photoshop uzmanları bekleniyor![]()