Proje, yalnızca güçlüklerin aşılmaya çalışıldığı bir gezi projesi olmaktan ibaret değil. Tüm bunların yanı sıra bisiklet sporunun ve uzun turculuğun ülkemizde gelişmesine de katkı sağlayacak. Ayrıca Dünya da bu denli kapsamlı ilk örnek olması açısından (belgesel film projesi ) önemli bir değer taşıyor. Bizden sonraki kuşaklara kalıcı görsel deneyimler bırakmak bu projenin diğer amaçlarından.
Gelişmiş ülkelerde bisiklet günlük yaşamın en önemli ulaşım araçlarından. Doğaya zarar vermeyen, çevre dostu bu ulaşım aracı ülkemizde maalesef yalnızca bir aksesuar olarak kullanıyor. Belgesel projemizde, bisikleti günlük yaşamda kullanmanın sağlığımız ve doğal çevremiz açısından faydalarını sık sık vurgulayacağım. Özellikle gençlerimizin bisiklet kullanmalarını yaygınlaştırmak önemli hedeflerimden.
Bir Türk uzun yol bisikletçisi olarak adımızın dünya literatürüne geçmesi önemli. Zira “ evet, biz de yapabiliriz” duygusun ve özgüveninin benzer projeleri düşleyen ülkemizin diğer maceraperestlerine örnek olacağına hiç şüphe yok.

Cemal Atasoy
[email protected]

Purpose of the Project
This is a documentary film project about encouraging the people who are interested riding a bicycle for a long distance.
This project is not only a travel project showing the strength of a human being standing against both difficulties and obstacles when there is a passion and belief, but it will be also a visual documentary to enable sharing experiences with the next generation.
Bicycle is one of the most important transportation used in the daily lives at the developed countries. But in Turkey, it is mostly used as an entertainment tool. Bicycle is also an enviroment friendly transportation. With this project, I would like to highlight the utilities of using bicycle from health and enviroment perspective. One of the my targets is to improve the usage of bicycle in young generations.
It is very important to register as a long tour Turk biker in the world literature. It will confirm that a Turk can do anything that he believes in. I am sure that it will be a good example for the other adventurous people in Turkey who desire this kind of challenging projects.
Cemal Atasoy
[email protected]


Proje kapsamı ve açıklamasını olduğu gibi kopyaladım , sponsorluk görüşmeleri içerisindeyiz aradığımız desteği bulabilirsek proje hayata geçecek destek olmak isterseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Teşekkürler iyi seyirler.