CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes
  • 1 Post By avmbk

Konu: Fotoğrafta Ritim

  1. #1
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,636

    Question Fotoğrafta Ritim

    Ritim diyince her halde aklımıza ilk gelen her zaman müzik oluyor. Hatta ritim nedir dediğimizde belirli bir tempoda bir yerlere vurarak seç çıkarmak diyeceksinizdir. İşte bu belirli sıralı tempoyu fotoğrafta izleyiciye etki olarak vermemiz fotoğrafta ritmin gerekliliğidir.
    Fotoğrafta Ritim Nedir?

    Fotoğrafta ritim, konu olarak seçmiş olduğumuz ögenin birden fazla kere aynı kare içinde belirli bir düzen içinde kullanılmasıdır. Bu sıralı düzen fotoğrafı izleyen kişide ritim duygusu yaratacaktır. Fotoğrafta kompozisyonun önemli belirleyici unsurlarından biri olan ritim fotoğraflarımızın seyir zevkini arttırırdığı gibi çektiğimiz nesneyi daha çok vurgulamamızı sağlayacaktır. Çekilen karede ritim duygusu var diye bilmek için aynı nesneden kare içinde en az üç adet yer alması yeterli olacaktır. Karede ritim için kullandığımız nesneler ne kadar çok ise fotoğrafımızda ritim zenginliği o kadar fazla olacaktır. Fotoğrafınızda ritim duygusunu vermek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri mutlaka kısık diyafram kullanarak azami netliği sağlamanız gerekmektedir. Belirli bir düzen içinde sıralanmış bir nesneleri çekerken öndeki nesne çok belirginken arkada duran net çıkmaz ise ritminiz bozulacaktır. Bu nedenle kısık diyafram kullanmanız gereken net alan derinliğini yakalamak için önemlidir. Diğer önemli nokta ise yakalamak istediğiniz ritim dengesini bozacak herhangi bir başka nesnenin çektiğiniz karede yer almaması gerekmektedir. Örneğin sıralanmış sarı taksileri çekerken arada bir kamyonun gözükmesi ritim duygusunu bozacaktır.






    Kaynak:













    ihsas78 likes this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  • #2
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    gurur temeller
    Makina:
    Fujifilm X-T2 Canon M10
    Üyelik tarihi
    11.December.2017
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    144

    Standart

    Çok güzel bir bilgi olmuş. Düşündüm de gerçekten sıralı nesneleri çektiğimde, nesneleri tek çekmemle arasında baya bir fark oluyor.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •