CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree24Likes

Konu: Q666 Tripod İncelemesi

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Anıl Okur
    Makina:
    Canon 650D
    Üyelik tarihi
    01.November.2014
    Nereden
    Samsun
    Mesajlar
    77

    Standart Q666 Tripod İncelemesi

    Q666 Tripod İncelemesi





    Merhaba arkadaşlar öncelikle tripodun kağıt üzerindeki genel özellikleri ile başlayalım.


    Katlanmış Uzunluk: 35 cm
    Açık Uzunluk: 156 cm
    Ağırlık: 1450 gr
    Malzeme: Magnezyum ve alüminyum alaşım
    Renk: Siyah & altın sarısı
    Taşıma Kapasitesi: 8kg
    Kafa Tipi: 360 ° dönebilen ball head
    Ayaklar: 180° dönebilen tekerlek sistemli kilit mekanizmasına sahip ayaklar
    Ağırlık bağlama askısı: Var
    Monopod: Monopod olarak kullanım özelliği mevcut.





    İlk olarak şunu söylemeliyim bu tripodun beni ilk büyüleyen özelliği kapalı halinin 35 cm olması oldu. Harika bir taşıma çantasıyla beraber geliyor ancak o kadar ergonomik bir yapısı var ki taşıma çantasına pek ihtiyaç duymuyorsunuz.
    Kapalı konumdaki resimlere bakabilirsiniz.
    Fikir vermesi açısından yanına Galaxy S5i koyuyorum. Uzunluğu iki telefondan biraz daha fazla.





    Tripod üzerinde beni en çok etkileyen alanlardan biriside bu ball head! Rahatlığını ve kullanım kolaylığını hepimiz biliyoruz. Buna ek olarak beni etkileyen kısım bu kafanın 360 derece dönebiliyor olması. Panaromik çekimlerde müthiş bir kolaylık sağlıyor.
    Üst top bölümü ve 360 derece dönebilen bölümün dönüş sertliğini 3 kademeli çevirmeli sistem ile ayarlayabiliyorsunuz.





    Ayakların ikisinde metalin üzerinde kauçuk bir malzeme bulunuyor. Bu hem taşıma esnasında konfor sağlıyor hemde mağlum kış mevsimindeyiz metal kısım dokunulamayacak kadar soğuk oluyor. Ancak bu bölgenin ısı durumu dokunabilmek için gayet iyi.





    Monopod olarak kullanmak istediğinizde bu ayağı çevirip çıkarabiliyorsunuz. Diğer iki ayağın birleştiği üst kısımda bu şekilde çıkarılıyor. Vidalı bir sistem kullanılmış çıkarılan ayağı üst gövdeye takıp monopod olarak kullanabiliyorsunuz.
    Burada dikkatimi çeken vidalı sistemin gayet sağlam oluşu. Monopod olarak kullanımdada tripod olarak kullanımdada hiçbir sarsıntı yok bu alanda. Ancak ilerleyen zamanda bu vidalı alan sıkıntı yaratabilir mi bu tartışılır.
    Benim gibi sadece tripod olarak kullanacaksanız bunu dert etmenize gerek yok çünkü her yönüyle muhteşem bir tripod var elinizde!





    Ayakların açılıp kapanmasında tekerlekli sistem kullanılmış. Bunun mandal sistemi kadar pratik olduğunu düşünmüyorum. Açarken tek elimle hepsini tek bir seferde çevirip bütün bölmeleri açabiliyorum ancak iş kapatmaya geldiğinde biraz zaman alabiliyor. Fakat genel anlamda başarılı olduğunu söyleyebilirim.





    Ayakların açılmasında dengeyi sağlamak için 2 kademeli kilit sistemi bulunuyor. 3 ayakla orta kemer olmadan nasıl dengeyi sağlayacağım sorusunu ortadan kaldırıyor. Ayrıca tripod üzerinde su terazileride mevcut.





    Üst ayağın altında ise ağırlık bağlama kancasını görüyoruz. Bu çekimlerde stabiliteyi sağlıyor. Ağırlık bağlayarak tripodunuzun yere daha sağlam basmasını sağlayabiliyorsunuz.
    Ben bu alanı ağırlık bağlamaktan çok mont, çanta, poşet gibi bana yük olan ne varsa onlar için kullanıyorum. Bu gerçekten iyi hissettiriyor insana





    Tripodun ayaklarını yere paralel konumlandırdığımızda minimum uzunluk bu şekilde. Ayakları yere paralel konumlandırılabilmesi harika. Bu birçok tripodda olmayan bir özellik. Ayrıca sadece yere paralel konumlanabilmekle kalmıyor bu ayaklar 180° dönebiliyor!





    Eğer bir önceki resimde minimum yükseklik sizi tatmin etmediyse bu resme lütfen iyi bakın! Çünkü ayakların 180° dönebilme özelliği sayesinde tripodu ters kullanıp minumum yüksekliği siz belirleyebiliyorsunuz. Bu da makro çekimlerde çok büyük avantaj sağlıyor!





    Tripodun ayakları kilitlendiğinde yükseklik bu şekilde. Ayrıca bu şekliyle bile elde taşımak çok rahat. Üst ayakta 2 kademeli olarak yükselebiliyor.





    Tripodu maksimum yüksekliğe getirdiğimizde ise beni gerçekten şaşırtıyor. Kapalı hali 35cm olan bir tripodun açıldığında bu yüksekliğe gelebiliyor olması muhteşem.





    Tripodun yanında duran arkadaşımızın boyu 172 cm. Size yeterli olup olmayacağına karar verebilmenize yardımcı olacaktr.

    Son olarak tripodu nasıl temin ettiğime gelecek olursak; aliexpress üzerinden 72$ ücretsiz kargo olarak aldım. Elime ulaşması 1 aydan uzun sürdü. Fiyat konusunda 70 dolara satanda var 150 dolara satanda.

    Fiyat performans canavarı bir tripod. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Profesyonel anlamda bu işi yapıyorsanız tam anlamıyla sizi tatmin etmeyebilir ancak amatör ve orta segment için biçilmiş kaftan.

    Umarım yararlı bir inceleme olmuştur sizler adına. Herhangi bir sorunuz varsa bu başlık altından sorabilirsiniz.










    Konu anilokurr tarafından (27.January.2015 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •