CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 2 Post By Mert Gundogdu

Konu: Canon 250 megapikselli APS-H boyutlu CMOS sensör geliştiriyor

  1. #1
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart Canon 250 megapikselli APS-H boyutlu CMOS sensör geliştiriyor

    Canon, boyutuna oranla dünyanın en yüksek piksel sayısına ulaşan yaklaşık 250 megapikselli APS-H boyutlu CMOS sensör geliştiriyor




    Görüntüleme çözümleri lideri Canon Europe, bugün bir açıklama yaparak ana şirketi Canon Inc.'nin 35mm full-frame sensör boyutundan daha küçük bir CMOS sensörü için şu ana kadar ulaşılan en yüksek piksel¹ sayısı olan yaklaşık 250 milyon piksel (19.580 x 12.600 piksel) içeren bir APS-H boyutlu (yaklaşık 29,2 x 20,2 mm) CMOS sensör geliştirdiğini duyurdu.


    Yeni geliştirilen sensör bir kameraya yerleştirildiğinde, çekim alanına² yaklaşık 18 km mesafede uçan bir uçağın kenarındaki yazılar ayırt edilebilecek bir biçimde görüntülerini yakalamayı başardı.

    CMOS sensörlerinde, piksel sayısının artması sinyal hacminin yükselmesine sebep olur, bu da sinyal gecikmeleri ve zamanlamada ufak farklılıklar gibi sorunlara yol açabilir. Ancak Canon tarafından geliştirilen yeni CMOS sensörü, olağanüstü yüksek piksel sayısına rağmen, devre minyatürleştirilmesi ve geliştirilmiş sinyal işleme teknolojisi gibi geliştirmeler sayesinde saniyede 1,25 milyar piksel gibi ultra yüksek bir okuma hızına ulaşıyor. Yine bu sayede, sensör 5 kare/sn. hızda ultra yüksek pikselli video çekimlerini mümkün kılıyor. Ek olarak, olağanüstü yüksek piksel sayısına rağmen, Canon’un yıllar boyunca geliştirdiği sensör teknolojileri; yüksek hassasiyetli, düşük parazitli görüntüleme performansı sunan minyatürize piksellere uyum sağlayan bir mimariyi hayata geçirmek için uygulandı.

    Yaklaşık 250 megapiksel CMOS sensörüyle donatılmış kameranın yaptığı video çekimi, Full HD (1.920 x 1.080 piksel) videonun yaklaşık 125 katı ve 4K (3.840 x 2.160 piksel) videonun yaklaşık 30 katı çözünürlük seviyesine ulaştı. Sensörün mümkün kıldığı olağanüstü yüksek çözünürlük, kullanıcıların görüntü çözünürlüğü ve netlikten taviz vermeden video görüntülerini kırpıp büyütebilmelerine imkan tanıyacak.

    Canon bu teknolojiyi; özel gözetleme ve suç önleme araçları, ultra yüksek çözünürlüklü ölçüm aygıtları ve diğer sanayi teçhizatları ve görsel ifade alanına uygulamayı düşünüyor.










    ozsir and ihsas78 like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yunus Emre Arslan
    Makina:
    Yakında alacağım :)
    Üyelik tarihi
    31.August.2015
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    30

    Standart

    Bunu duyan Sony 400 megapiksellik sensör çalışmalarına başladı şaka bir yana bu haberleri genelde Sony'den duyardık megapiksel konusunda genelde tüm firmalara öncü olmuştu canon'dan duymak güzel oldu.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •