CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree7Likes
  • 4 Post By Derkenar
  • 2 Post By BUSAH
  • 1 Post By mlhplt

Konu: Dolandırılmak istemeyen arkadaşlara tavsiyeler

  1. #1
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart Dolandırılmak istemeyen arkadaşlara tavsiyeler

    Merhaba arkadaşlar bugün sizlere dolandırıcıların bazı taktikleri ile ilgili bilgi vereceğim, benim aklıma gelmeyen yöntemler varsa siz yazın forumda bir bilinçlenme olabilir.

    1- Satın almak istediğiniz (telefon- fotoğraf makinesi, araba vs) ürünlerle ilgili satıcı tarafından kapora veya paranın tamamının istenmesi. Bu tip durumlarda kesinlikle 10 Tl bile göndermeyin, dolandırıcılar sizin almak istediğiniz ürünle ilgili satın alma isteğinizden faydalanıp onlarca kişiyi kapora adı altında dolandırıyor. Kısaca onlar için damlaya damlaya göl oluyor. Sizin için küçük bir meblağ onlar için çok fazla kişiden aldıkları için büyük bir meblağ oluyor.

    2- Sattığınız ürünle ilgili ben gelmeyeceğim eniştem arkadaşım vs gelecek diyenler. Vallahi arkadaşlar ben 5 bin 10 bin TL vereceksem alacağım ürünü kendim görmek isterim. Başkasını niye yollayayım. Satacağınız kişi ile muhatap olunuz. Satacağınız kişiden parayı alınız ve ürünü ona teslim ediniz.

    3- Sattığınız kişi ile havale aldığınız kişinin farklı kişiler olması. Satmak istediğiniz kişi dışında bir arkadaşım havale yapacak, veya ben havale yapıyorum ama ürünü şu arkadaşıma verin. bu durumda dolandırıcı mahkemeye başvurarak ben şu kişiye, şu ürün karşılığında havale yaptım, ama ürünü vermedi veya yollamadı diyerek şikayetçi olur ve mahkeme parayı sizden tahsil eder. Çünkü havale yapılan kişi ile ürünü-malı teslim ettiğiniz kişi farklıdır ve örneğin noter satışı varsa parayı aldığınız kişiden farklı kişiden farklı bir kişiye malı satmış oluyorsunuz ve dolandırıcı siz oluyorsunuz aslında. Bu tip şahıslara karşı dikkatli olunuz.

    4- Mümkünse sattığınız kişiden havale ile parayı alınız, sahte para verme durumu olabilir.

    5- Ürünü sattığınızda parayı da alınız ve şahsın yanınızdan ayrılmasına izin vermeyin (Havale yaptım nasıl olsa geçiyor hesabına, 5 dk geliyorum vs gibi yanınızdan ayrılmasına izin vermeyin) kardeş parayı ver malı al diyin. Para kolay kazanılmıyor ve gözünüz gibi baktığınız ekipmanı kaybetmiş olabiliyorsunuz.

    Son olarak: En çok kullanılan yöntem kapora veya paranın tamamını size havale yaptırdıktan sonra ortadan kaybolmaktır. Dolandırıcılar aklınıza gelmeyecek yöntemleri kullanır ve size güven verir. Bu güveni sağlamak için türlü türlü yalan söylerler vs. Kısaca parayı hesapta görmeden ürünü teslim etmeyin ve mümkünse elden satışlarda sözleşme tarzı bir belge yazıp karşılıklı imzalayın.










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #2
    BUSAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bulut ŞAHBAZ
    Makina:
    5Dm4+a7III+XT4
    Üyelik tarihi
    11.April.2013
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    1,205

    Standart

    Bu aralar bir macbook arayışım oldu sahibinden tarzı sitelerde her 10 ilandan 4 5 i tuzak. İnternet üzeri alışverişlerde de elden teslim almak veya hiç olmadı farklı illerdeki tanıdıklara rica etmek en mantıklısı. 10 gün önce uşakta 40 yıllık elektronik firmasıyız anonim şirketiyiz diyen bir şahsı araştırdım iyice ne öyle bir firma var ne de satıcı uşakta. Parayı gönderdiğin an adam vınn.. Şu dönemde kolay kazanılmıyor para o yüzden ekstra dikkat etmekte fayda var










    trcn68 and gulucuk like this.

  • #3
    Derkenar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin E.
    Makina:
    Nikon D7100 - Nikon 50 MM 1.8D
    Üyelik tarihi
    15.May.2010
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    409

    Standart

    Üstat en çok kullanılan yöntem kapora istenmesi veya paranın tamamının istenmesi. Get (Güvenli e ticaret) sistemini kullanın. Satıcı veya alıcı olarak siz önce kendinizi sağlama alın. Bir ürün alacakken o ürünü satın alma isteği veya biran önce elden çıkarma isteği bazen mantıklı düşünmemizi engelliyor. 50 TL 100 TL kaparodan ne olur demeyin, onlarca kişiden böyle yöntemle para topluyorlar küçük çaplı dolandırıcılar, damlaya damlaya göl oluyor onlar için, telefon no vs başkasının, yabancı uyruklu şahısların üzerine oluyor, e ticaret sitelerine de çok güvenmeyiniz, gerçek kimlik bilgileri olamadan çok rahat üye olunuyor çünkü ve çok ceza yada hiç ceza almayacaklarını bildikleri için çok rahat devam ediyorlar.










    ‎"Olacak bir kişinin bahtı kavî talii yâr
    Kehlesi dahi mahallinde anın işe yarar"

  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Şafak Şahin
    Makina:
    Olympus omd em10m2
    Üyelik tarihi
    01.January.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    51

    Standart

    Sahibinden body arıyordum. Adam fiyatı piyasanın biraz altında
    ıspartadan ilan koymuştu. Adam ısrarla get açmam diyordu. Yok kargoya verirken paketlerken görüntü ararım vs. Adamın bütün isteklerine he dediğim halde yinede açmadı. Fotoğraf makinası elinde ama 4 5 aylık makina garantisiz olduğunu anladım konuşmalarda. Büyük ihtimal ya bozuktu yada tamir görmüş. Bi arızası vardı ni türlü güvenemedim. Başka k.adı ile aynı yerde olduğımuzu gelip elden incelemek istediğimi söyleyince ne hikmwtse bilecikte okumaya başladı. Çok enteresan elindeki bozuk ymalı başkasına satmaya çalışanlarda var. O kadar gıcıklandık ki kimseye güvenemez olduk.











  • #5
    HakanGil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan Baysalgil
    Makina:
    5D MK3
    Üyelik tarihi
    15.July.2015
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    48
    Mesajlar
    962

    Standart

    Hiç düşünmeden bana para yollayıp ürün bekleyenleri görüyorum da hayret ediyorum. Kim olduğum belli değil. GET falan açmıyorum. Telefonla iletişim kurmuyorum. Sadece site üzerinden haberleşiyorum. Adamlar yine de parayı hesabıma yatırıp ürünü yollamam için adres veriyorlar. İnsanların nasıl bu dolandırıcıların eline düştüğünü anlamakta zorlanmıyorum artık.











  • #6
    mlhplt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Melih Polat
    Makina:
    Nikon D810 Canon 550D IR
    Üyelik tarihi
    30.May.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    897

    Standart

    Ne kadar da manidar olmus










    ozsir likes this.
    Nikon D810, Nikon 14-24 f2.8, Nikon 50mm f1.8G, Nikon 85mm f1.8G
    Canon 550D (IR Modifiyeli), 18-135 STM

    melihpolat.com

  • #7
    ozhanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    özhan öz
    Makina:
    Canon EOS 6D Mark II - Canon EOS 500D
    Üyelik tarihi
    14.June.2010
    Nereden
    izmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    222

    Standart

    Ben de 85 mm mi satacaktım adam bir arkadaşına alacakmış. Arkadaşı adına inceleyip lensi elden alacak, arkadaşı da bana havale yapacak akşam 21 gibi. Yok dedim elden alırım parayı. Arkadaşına alacak kişi yanında biriyle geldi. Yok vidaların üzerinde iz var. Bu açılmış tamir görmüş. Yok öyle bir şey dedim. Fiyat düşürecekler ucuza kapatacaklar. Anlaşırsak belki ısrar edip havale yapalım sana diyeceklerdi. Çamur atacaksanız Lense 2000 - 3000 de verseniz vermem dedim. Sonra kalktılar gittiler. Arkadaşım ile birlikte gitmiştim o gün. Piyasa da dolandırıcı olduğu gibi, küstah insan da çok. Argo argo konuşmalar, ürünü küçümsemeler en sinir bozucusu da Ölücüler... Mümkün mertebe arkadaşınızla birlikte ve tanıdık bildiğiniz esnafların bulunduğu yerde görüşme sağlayın.










    Canon EOS 6D Mark II | Canon EOS 500D | Canon Ef 70-200mm f:2.8L II IS USM | Canon EF 16-35mm f/4L IS USM | Sigma 35mm F1.4 DG HSM Art | Canon EF 50mm f/1.8 II | Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical | Canon Speedlite 580EX II | 2x Yongnuo YN-622C-TX E-TTL | Lowepro Flipside 400 AW | Makro Uzatma Tüpü

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •